Şimdi Ara

Türk Telekom'dan gezegenler arası ping süresi hesaplama yöntemi için patent başvurusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türk Telekom'dan gezegenler arası ping süresi hesaplama yöntemi için patent başvurusu
    Türk Telekom, ping ölçümü konusunda yeni bir keşif gerçekleştirdi. Gezegenler arası internet (Interplanetary Internet) hizmeti için ping ve veri paketi iletim süresini hesaplama yöntemi keşfedildi. Bu buluş için Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvuru yapıldı.

Ping ve latency hesaplanarak web serviste tutuluyor

Dünya dışı bir gezegene konumlandırılan bir veri merkezi ile dünya arasındaki gecikme (latency) ve veri paketi iletim süresi (ping) değerlerini hesaplama yöntemi olarak bu yeni yöntem kullanılacak. 

Belirlenen iki gezegenin konumları alınarak aradaki mesafenin ışık hızına bölünmesi, hesaplama sonucu ortaya çıkan sinyal iletim süresinin hesaplama yapılan tarihi içerecek şekilde web serviste tutulması, web servisin tarih bazlı iletim süresini kullanarak veri paketi iletim süresini hesaplaması işlem adımlarını içermektedir.

Ayrıca Bkz.Beyninde çip bulunan kişinin düşünceleri okundu

Dünya ile Mars arasındaki mesafe, ileriye dönük olarak hesaplanabilmektedir. İki gezegen arasındaki mesafenin ışık hızına bölünmesiyle çıkan süre de tahmini sinyal iletim süresini vermektedir. Buluş ile bu veriler kullanılarak ping süreleri hesaplanıp uygulama programlama arayüzü (api), internet siteleri, tarayıcılar ya da mobil uygulamalar üzerinden gösterimi sağlanmaktadır.

Örneğin Dünya ile Mars arasında ping süresini hesaplarken ışık hızı (c) sabit olarak saatte 1.080.000.000 km olarak alınıyor. Dünya ve Mars arasındaki mesafenin hangi gün ne kadar olduğu biliniyor. Dünya ve Mars arasındaki mesafenin 200 milyon km olduğu bir tarihte ping süresi (veri paketinin ilgili sunucuya iletilmesi sırasında geçen süre) 200milyon/1milyar= 0,2 saat = 12 dakikadır.

Kaynak:https://portal.turkpatent.gov.tr/anonim/arastirma/patent/sonuc/dosya?patentAppNo=2023/010778&documentsTpye=all
    Kaynak:https://btdunyasi.net/fiberlesmede-avrupayi-fethettik-gozumuzu-uzaya-diktik/

• Kabul oldu sandım ama kabul edilmemiş.

Halen topluma mal olmuş ışık hızı boşuktaki yaklaşık 300bin KM yi 1 saniyede alma olayı kabul edilemez çünki basit gözlemlerde çekim kuvveti ışığı bükmesi ile ping ve latency esneyecektir ve pek bir espirisi de olmayacaktır.

Nasreddin Hoca nın göle maya çalması FIKRASI gibi YA TUTARSA !  .

YERSEN !

ARSEN LÜPEN !

• Kabul oldu sandım ama kabul edilmemiş.

Halen topluma mal olmuş ışık hızı boşuktaki yaklaşık 300bin KM yi 1 saniyede alma olayı kabul edilemez çünki basit gözlemlerde çekim kuvveti ışığı bükmesi ile ping ve latency esneyecektir ve pek bir espirisi de olmayacaktır.

Nasreddin Hoca nın göle maya çalması FIKRASI gibi YA TUTARSA ! Türk Telekom'dan gezegenler arası ping süresi hesaplama yöntemi için patent başvurusu .

YERSEN !

ARSEN LÜPEN !

• 8 mbps ADSL’i bile taahhüt ettiği hızda veremeyen şirketin dertlerine bak, şaka gibiler resmen.

• Buluş ne anlamadım? Işığın boşlukta bir mesafeyi ne kadar sürede aldığının hesaplanması mı? Ayrıca hesaplama için sunulan teknik iletim sürecinde Lorentz faktörü ve gezegenlerin hareketini dikkate almıyor gibi duruyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Her kuşu öptün de bir leylek kaldı TT !

• sen hele yurtdışı çıkışlarını düzellte kelekon ondan sonra uzaya gidersin herkesin 20 30 ms ile oynadığı oyunu 800 100 le oynuyoruz.

• Adamlar ülke içerisindeki geçirmeyi hesaplamak isterken patent kurumu olayı yanlış anlamış gibi bir durum var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha telefon internet hizmeti veremidigi Avrupa'ya aciliyorsum bin sene yaşasak turktelekomda birşey olmaz

• yav benim binaya fiber baglayin artik sonra gidin saturne olmazmi

• ömrümde böyle bir saçmalık duymamıştım, bakıyorsun ki arkasında Türk Telekom sonra diyorsun ki he ancak onlardan beklenir bu

• Yurtiçi verdiği ping değerleri evlere şenlik bir ISP'nin böyle bir habere konu olması cidden güldürdü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gezegenler arası mı ? Çüş..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.