Şimdi Ara

Support oynamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son birkac mactir support oynuyorum ancak pek cozemedim olayi mesela Soraka oynuyorum lanedekilerin olabildigince lanede kalabilmesini sagliyorum zar zor farm yapip item almaya calisiyorum ( aurali itemler tabii )kendimi takima adiyorum resmen ancak miniona last hit atarsam carry kiziyor ama ben nasil item alacagim tamam diyorum ona birakiyorum tf lerde ulti filan basip heal sagliyorum karsi takima silence atiyorum onceleri dusman takima vuruyordum last hit i atinca bana yaziyor kill tabi o zamanda ks - nice ks seklinde tepki aliyorum killeride onlara birakiyorum kill almayinca ister istemez gang filan yiyiyorum itemde kasamadigimdan kacma sansida olmuyor o zamanda feeder oluyorum sorun bende mi bana su support isini anlatabilecek var mi ? Simdiden tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• miniona vurman ad carry için rahatsız edici olabilir minion kaçırmasına sebep olabilirsin . para konusunda ise gp5 itemları alcaksın ha nedir gp5 dersen saniyede 10 saniyede 5 gold verir philophers stone heart of gold kage luck pick stackleyip para ihtiyacını karşıyalabilirsin bunun dışında masteriesten para verenleri ayarlayabilirsin. soraka yerine taric, sona, janna, blitz deneyebilirsin . özellikle ad carry graves alırsa taric alarak çok güzel bir kombo yabilirsiniz. taric e w r - graves e q r
  • Para için philisopher's stone , heart of gold gibi pasiflerinde 5 gold every 10 second yazan itemler sayesinde kasabilirsin.
  • support olmanın kötü bi tarafı yokki para kasamayacaksın zaten bu kadar basit.ad'ye kastıracaksın.zaten ie alacağın yok yukardaki arkadaşın dediği itemleri alırsan yeter.bunda bir sorun yok yani.
  • Sorakayla 0-0-30 masteryleryle oynarım çok da iyi olur 500 küsür parayla başlıyosun oyuna.
    diğer supplara da denenebilir fakat blitz alistar gibi tank supp oynuyorsan 0-21-9 gitmeni öneririm

• Support oynamak biraz sabır işi. Tüm kill ve minionları takıma bırakmak zorundasın. Bazı onlar olucakki carry yi kurtarmak için kendin ölüceksin, bu senin görevin. Alacağın asistlerle ve gp5 eşyalarla ayakta kalıcaksın, çok güçlü olmanı kimse bekleyemez senden. Ward koycaksın, ward temizliceksin ganklere olanak vermeyip gank hazırlıcaksın.
    Çok çok keyifli bir görev aslında, ama bazı dengesizler 0-5-30 oynadığımda 'noob soraka, we dead because of you' diyince fıtık edebiliyolar, ondan sonra kimse support olmak istemez tabi.
  • Yardimci oludunuz icin saolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mephlis -- 26 Temmuz 2012; 2:28:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ALINIK - DOTA 2 LOBİ BOOST
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kill almayacaksın ve çokta ölmemeye bakıcaksın arkada pasif oynayıp ad carrye heal vb. vericeksin blitz falansan adamı çekip skilleri uygulayıp geri çekilceksin ramboluğun lüzmu yok. Kill değilde assist almaya bak ve ölmemeye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mephlis

Yardimci oludunuz icin saolun

Bunun çaresi yok blitzle 1/6/36 gittiğim carry yi carrylediğim oyunda noob wwnin bana feedwr demesine deli oldum neyseki 1300 lerde falan rastlamadım

• Sen bakma noob diyenlere, sen görevini yapıyosun işler kötü gidince noob olan support oluyo özellikle soraka için. Support olmak fedakarlık ister :)
  • Eğer gerçekten iyi olduğunu düşünen biri varsa, ve tabi eğer vakti de varsa bir support rehberi hazırlaması gerçekten iyi olurdu. Aksi taktirde etkili bir support olmak için ipuçları verebilecek arkadaşlar varsa minnettar olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theory of Everything

Support oynamak biraz sabır işi. Tüm kill ve minionları takıma bırakmak zorundasın. Bazı onlar olucakki carry yi kurtarmak için kendin ölüceksin, bu senin görevin. Alacağın asistlerle ve gp5 eşyalarla ayakta kalıcaksın, çok güçlü olmanı kimse bekleyemez senden. Ward koycaksın, ward temizliceksin ganklere olanak vermeyip gank hazırlıcaksın.
    Çok çok keyifli bir görev aslında, ama bazı dengesizler 0-5-30 oynadığımda 'noob soraka, we dead because of you' diyince fıtık edebiliyolar, ondan sonra kimse support olmak istemez tabi.

aynen her şeyi direk supp ve junglera atıyorlar en az 20 kill getirmişim takıma hiç ölme yok 4 tane aura item dizmişim ve 4 kere ölmüşüm " OMG NOOB JANNA REPORTT "
  • Öncelikle Support'un görevi carry i korumak ve kasmasını sağlamak. Sen creep almaya çalışırsan support rolüne ters düşersin.

Gold ihtiyacını talent - run ve en önemlisi gold per second itemden karşılayacaksın. Asist almak için heal atman yeterli illa vurman gerekmiyo.

Senin item kasmana gerek yok ölmemeye çalış. Çıkman gereken 2 item olur genelde aegis ve shurelya dır. Bide botunu çıkarsan tamam. Bunların dışında sürekli ward ve mid ve late gamde oracle almak. Olurda paran artarsa iron of l. veya randuin falan çıkarsın.
  • Valla son zamanlarda hep support oynuyorum ve takımın en çok para kasan kişisi oluyorum desem yalan olmaz :D

• Minion kesme, vurma bile. Ad carry kendi halleder cs işini. Ama yanındaki ad carry base gidince last hit kaçırma. Yanında mutlaka ama mutlaka ward bulundur. En az 1 tanesi pembe (adını hatırlayamadım) ward olsun. Gp5 itemleri çok önemli, onları eksik etme. Ms'i yüksek Janna veya Blitzcrank oynuyorsan, erkenden oracle alıp haritadaki wardları temizleyebilirsin. Zor yakalarlar seni zaten. Son olarak mid ve late gamede asla tek durma. Takımının yanından ayrılma

• ward'ları dikmekten çekinme.CV almayı unutma.minion kesme.altın veren itemlar al.soraka oynama en sıkıcı support'tur.ama en iyisi de odur.alistar denemeni tavsiye ederim rakibine küçük sürprizler yapabilirsin
  • Kimse sana niye az kastın diye kızmaz o yüzden kafana itemi takma ama belli başlı support itemleri vardır kasabilirsen mutlaka onları kas .

Önce gold per sec. itemlerinden Philosopher's Stone + Heart of Gold + Kage's Lucky Pick al bunları ne kadar kısa sürede toplarsan o kadar iyi , [bu itemleri toplarken item slotunda mutlaka ama mutlaka ward bulundurmalısın] Ondan sonra Philosopher's Stone ' u Shurelya's Reverie bitir[bu aktif bir item kullanıldığında 3 saniyeliğine belli mesafedeki takım arkadaşlarının hızını arttırır [team fight başlatırken yada team fight dan kaçarken kullanabilirsin mutlaka kullan]] ardın dan Heart of Gold'u Locket of the Iron Solari ' ye tamamla [bu da team fighta başladıktan sonra kullan tüm takıma belli bir kalkan veriyor çok işe yarar] Ardından
    Zeke's Herald tamamlaya bilirisn takıma 12% Life Steal and 20% Attack Speed verir ve yararlı bi item support için daha sonra Aegis of the Legion alabilirsin takıma AD ve MR ve ARMOR veriyor şu ana kadar toplam 4 item yazdım 5. itemin ise istersen Frozen Heart alıp karşıdakilerin AS sini düşüre bilirsin yada Kage's Lucky'i Deathfire Grasp'e bitirirsin team fightta AD carry e atarsın [support için ne kadar DMG verir bilmem ama Xpecial alıyorsa bi bildiği vardır] yada 5 item almayıp wardla doldura bilirsin BOT olarakta supporttan support'a değişir ama genellikle CDR veren botu yada boots of mobility al.

Bunların dışında dakika 20 de falan kafanda oracle olsa iyi olur onun dışında wardları koyacağın yer önemli gidipta direk çime koyma eğer üst taraftaysan diğer tarafın golemlerin üstünden çıkan bot'laneye giden çime bi tane ward koyarsan gank geldiğini 3-4 sn önceden anlarsın diğer vardıda dragona koyabilirsin alt taraftaysan tam dragon girişiyle üst tarafın blue çıkışı olan yere koyabilirsin.
    Birde spell olarak exh. ve flash al CV gereksizdir emin ol ehx çok çok çok daha işe yarar team fightta AD yede atabilirsen çok daha iyi olur zaten belli seviyenin üstündeki suplar CV kullanmaz

Belki bunların hepsini biliyosundur ama bilmeyen okurda bişeyler kapar umarım .

sup oynarsam ki oynarım bu itemleri kasarım gerisi senin yeteneğine kalmış soru soran olursa cevaplarım bu iteme ne gerek var şunun yerine lunu alsammı falan diye :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seitengewehr -- 26 Temmuz 2012; 13:49:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Necrolex

Eğer gerçekten iyi olduğunu düşünen biri varsa, ve tabi eğer vakti de varsa bir support rehberi hazırlaması gerçekten iyi olurdu. Aksi taktirde etkili bir support olmak için ipuçları verebilecek arkadaşlar varsa minnettar olurum.

rehber uğrastırırda pm at yada laroxye ekle westteym ben yardıocı olmaya calısırm

• Çalılarda dikilme , özellikle AD carry'in için kill'i sen hazırla carry base gittimi kuleyi vermemek için lane pushla GP5 itemleri şart , daha çok CC ve Tanky herolarla Support oyna Bkz : Blitz , Leona , Naut , Alistar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.