Şimdi Ara

Support taşır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eu west düşük eloda oynuyorum. SS'deki Bc benim. Lane'de hiç kill vermeden yaklaşık 7-8 dakikada kuleyi açtık. Daha sonra gidip üstü açtık ama late'de şu takım yüzünden kaybettik. Belki de hayatımın en iyi maçlarından birini çıkardım ve son dakikalara kadar kill dahi vermedim. Seju hiç ward kullanmadan tek başına çalılara dalıp ölüyordu. Adamın son dakikaya kadar büyü direnci olan eşyası bile yoktu biz zorla aldırttık. Teemo denen affedersiniz öküz hiç bir tf'ye gelmeden tek başına bir yerlerde dakikalarca boş boş bekliyordu. Twisted Fate, tflerde en önde kalıp ölüyordu ve doğru kart seçimi diye bir şey yoktu. Her attığı yetenek atışı boşaydı. Lucide kastırdığımız için 1 vs 5 atmaya çalışıyordu. Bilen arkadaşlar mesela destek oyuncusu bu tarz durumlarda ne yapmalı? Bc'nin latede kötü olduğunu biliyorum ama dakika 30da bitebilecek bir maçı kaybettik. Birde son yaptığım maçların geçmişini atıyorum. Özellikle eşya dizilimi konusunda hatam varsa yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbryan -- 19 Mayıs 2018; 12:20:9 >

• sizin takimdaki mid çok dandik. bana sorsalar kesinlikle tf istemem takımımda. sarı kart boşa gidince minyon gibi oluyor. onun yerine ilkokullu 5. seviye zedi katası akalisi falan olan bir çocuk gelse çoktan kazanmıştınız bana göre..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğin gibi düşük eloda çok dandik oluyor. Çünkü yetenek atışlarını tutturamıyor artı hangi kartı ne zaman kullanacağını bilemiyor. Ama adam bundan öte pozisyon almayı bilmiyordu. Ben tank olarak önde duruyordum bu adam benim de önümde duruyordu. Takım savaşlarında ilk onu götürüyorlardı. Zaten feedlemeseler biz Lucian ile taşımıştık. Lucianda biraz akıllı oynasa yine taşımıştık.
  • düşük eloda oyuncular çok fazla hata yapıyor.support alıp onları korumaya çalışıp tflerde tanklayım işlevsel olayım diye düşünürsen bence hata yapmış oluyorsun.şuda var yanına çok iyi bir adc alırsan ve onu korumaya yönelik davranırsan daha mantıklı olur ama tek giriyorsan tamamen şans takımın çoğu zaman boş boş ölen saçma sapan tiplerle dolu oluyor.
  • Elbryan kullanıcısına yanıt
    Blitz joker bir seçim. Yetenek seti, belki de oyuna en aykırı olanıdır.
    Karşında asla kazanamayacağın bir bot lane matchup'ı varsa blitz almanı öneririm. Blitz olan bir koridorda her şey o kadar random oluyor ki. Kumar oynuyorsun bir bakıma.

Açıkçası blitz dışında hemen hemen her şampiyonla taşıyabilirsin. (ne kadar iyi oynadığına bağlı)
    Ancak takım psikolojik olarak kaybetmeye meğilliyse, o zaman pek bir şey yapamıyorsun.
  • 4 yıldır gold olamıyorum bu sebepten. Jungle alıyorum mid çöp çıkıyor, sup alıyorum jungle çöp çıkıyor, top alıyorum yine aynı olay.
  • ermandgn kullanıcısına yanıt
    cakiyyyy C kullanıcısına yanıt
    Cruella kullanıcısına yanıt
    @ermandgn Hocam aslında amacım üst eloya çıkmaktansa oyunu iyice öğrenip hani bir rolde iyiyim diyebilmek. Bu yüzden sağlam bir duo bulup sırtımı yaslamaktansa kendimi geliştirmeye çalışıyorum. İşte kim kimin ctsi, karşımda şunlar şunlar olursa nasıl bir tercih ve nasıl bir oyun oynamalıyım filan diye. Şanstan öte kendi şansımı yaratmak istiyorum. Maç geçmişlerimde son yaptığım 10-15 maçta cidden iyi sonuçlar aldım ama tıkandığım noktalar var kendimi geliştirip onları çözmem gerek. Sırf kendimi geliştirmek için oyunda kimseyle arkadaş olmuyorum.

@Cruella Hocam BC bana oyunu öğreten şampiyon diyebilirim. Tr serverında aylarca Bc ile oynadım (şuan zaten 250k filan). Tr serverında cidden çok çok iyi işler yapıyordu. Ama şuan eu westte sadece seçim ekranında işler iyi gittiği zaman tercih ediyorum. (Mesela attığım oyunda ben Morgana'yı yanımdaki Ezreal'i karşıdakiler de Braum'u banlayıp rakip sup Brand aldı.) Karşımda Morgana, Ezreal, Sivir, Braum, Alistar olduğu zaman çöpleşiyor. Onun yerine Janna, Rakan ve arada sırada Thresh (Thresh'in q tutturamasam bile diğer yetenekleri çok iş yapıyor.) oynuyorum.

@cakiyyyy Hocam bende senin gibi düşünüyordum ama son 1-2 haftadır cidden sağlam oynadığım zaman suptan taşıyabildim. En kötü adc'yi bile kastırırsan iyi hasar üretip işe yarayabiliyor. Tabi adc kötüyse daha da dikkatli olup sürekli başında bekleyip koruman gerek. Mesela adcyi kastırırsan ve takımın geri kalanı kötüyse yine dert etmeden adc ile diğer lanelere yardım edersin sayende onlarda rahat eder. Zaten sen sup değil mid bile olsan takımın geriye kalanı çöp olduktan sonra taşıyamazsın. Ama takımında en fazla 2 çöp varsa taşıyabilirsin. Burada yapman gereken sürekli adcyi kastırmak ve adcyi kontrol edip diğer lanelere yardım etmek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Azonce dustaydim aklima birden bu konu geldi. Simdide karşıma çıktı yazim gorusumu. Iyi support olabilirsin ama duosuz ve dusuk eloda oynuyor isen ( plat ve alti) support yerine mid yada Ormancı oynamalisin bir yerden sonra supporta dönersin. Bronz bir hesaba girmistim sup kalmisti. Cektim threshi adcye kill aldiriyim oraya buraya roam atiom falan filan. Ama adamlar satiyor sonunda kaybediyorsun. Tasiyan kişi olmalisin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lulu'yu oynayabiliyorum ama hyper carryler ile oynarken Janna tercihi daha çok hoşuma gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakiyyyy

4 yıldır gold olamıyorum bu sebepten. Jungle alıyorum mid çöp çıkıyor, sup alıyorum jungle çöp çıkıyor, top alıyorum yine aynı olay.
    Nice troll

• quote:

Orijinalden alıntı: realexile

Nice troll

Alıntıları Göster
    Dedi bronz 5 player

• quote:

Orijinalden alıntı: realexile

Nice troll

Alıntıları Göster
    Dedi bronz 5 player

• Hiç katılmıyorum. Tf oynayabilene oyundaki en güçlü mid herolarındandır. Konuyu açan arkadaşın takımındaki felaket, istemleri çok yanlış bir kere sadece 2 tanesi doğru diyebilirim. Tfye gelince bence tek eksiği Lane aşamasının genelde zorlu geçmesi ve antisinin fazla olması. Peki neden bu kadar iyi bir hero? Dediğinize göre açıklayalım. Sarı kart boşa gidince minyon gibi kalıyor. Çok yanlış tek olayı stun atmak değildir. Hatta tf mainler kırmızıyı sarıdan daha çok severler. Mesela adamlar toplu olarak duruyorsa bir tanesine sarı kart atmak yerine kırmızı kart atmak daha mantıklıdır çünkü sadece birini stunlamak yerine hepsini slowlamak ve sarı karttan daha fazla damagei olan kırmızı kartı atarak hepsine o damagei yedirmek size daha çok avantaj sağlar. Tfyi güçlü yapan diğer etmenler nelerdir? Büyücü olarak mana derdi çekmez, her türlü cc'si vardır (stun, slow). Kaçar yakalar yüksek roam potansiyeli görüş avantajı. Ultisi sadece roam atmak için kullanılmamalıdır. Bazen görüş için bile açılabilir. Örnek karşı takım ederde mi barında mı yada takımınızdaki draven ezreal gibi adamlara u için görüş sağlamak backdoor yapmak. Hatta ultisini sadece asist almak için kullananlar da var. Tfnin lane aşamasından çıkıldıktan sonraki oyum şekli bile ne kadar yararlı olduğunun bir göstergesi. Şöyleki takımla takılmazsınız. Yüksek bir push yeteneği olan bir hero tf. Minyon dalgalarını hızlıca temizleyip lanei itebilir. Bunun iki yararı var: 1) karşı takım pushladığınız için size gelir takımınıza push için alan açmış zaman kazandırmış olursunuz. 2) sizsiz team fight başlasa bile ultinizle kolayca gelebilirsiniz ki takımla dolaşmak yerine sürekli olarak farm ve push yapmanız bu yüzdendir. Tf anında da ittirdiğiniz lane daha da ilerler. Team fight sırasında oynama şekli q ve w atıp geri çekilin skiller dönünce tekrar girin. Cd süreleri de çok uzun değil skillerin çabuk dönüyor hatta late de adc bir komboya ölüyor. Lane de bir zed kata oynamasını bilen bir tfye kolay kolay bir şey yapamaz. Tf yüksek ihtimal oyun başı ilk bir kaç dakika lanei iter çünkü karşı orman, orman dönmekle meşgul olucaktır. Daha sonra lanei yavaş yavaş kendine çeker ve farmda geri kalmış karşı mid lane birde lanei ilerde olduğundan tfnin ormanından gang yer. Atisi fazla var bu yüzden kendine aşırı güveniyorsanız heroyla çok fazla traininiz yoksa hep defansif oynanır. Tfnin amacı lane kazanmak değil zaten daha çok diğer laneleri kazandırmak ve ölmemek. Beni şu anda sadece bilen yasuolar ve katalar zorluyor lanede beni kesemiyorlar ama çok pıstırıyorlar. Zedler en büyük atisi olan fizz açıkçası karşılarında rahat ediyorum. Ezildiğim zamanlar oluyor tabi ki ama o zamanda ona göre oynuyorum ve durumumu düzeltebiliyorum. Son olarak early gamede asıl hasar kaynağı q skillidir ilk o fullenir. Oyunda stun atmanın en basit mantığı ise damegini rahat bir şekilde koyabilmektir adam kaçmadan canın azalmadan. Yani w skillini atamasa bile sadece asıl damage kaynağı olan q sunu tutturması daha zor oluyor. Tf oynayın pratik yapın mükemmel hero her midin bilmesi gerek.

• Bc oynamak çok riskli q tutmazsa lanede adcni tilt edersin rakip harraslar bisey yapamazsın. Geçenlerde takıma Bc geldi adam 35 dk boyunca hiçbir işe yaramadı ama son Tfde rakip adcye bi q tutturdu maçı kazandırdı. İğne deliğinden aldı. İlla tank oynayacaksan Thresh,Leona,Alistar gibi cok daha iyi tercihler var. Yetenek istemesin free kazanayım dersen lulu kilitle her maç adc mal bile olsa taşıttırırsın. Lulu ağır tilt ediyor beni

• quote:

Orijinalden alıntı: etrafınabakançocuk

Dedi bronz 5 player

Alıntıları Göster
    Aynen öyle :P

• Archer the Archer A kullanıcısına yanıt
    Hocam çok iyi anlatmışsınız ama ben rakibe toplu hasar vermem istesem bile tf almam daha fazla hasar veren herolar var. Stun atmak istesem yine tf almam alan hasarlı stun atan herolar var. Pasifi usesless bana göre. Ultisi canı çok az kalmışları kesmek için işe yarayabilir ama toplu tf için gezen bir takıma ne yapılacak merak ediyorum. görüş için işe yarar demişsiniz ben de bunu söylemek istedim stun atan bir global totem gibi bana göre tf. Lane aşamasında iyi bir tf çok öne geçebilir belki ama oyun sonlarında iyi bir rakip takım da tf i useless hale getirebilir. Benim takımıma iyi bir mid oyuncusu gelse ben yine de tf almasını istemem..

• hamdibey1 H kullanıcısına yanıt
    Belli bir şampiyonla oynamak yerine rakibe ya da yanımdaki adama göre tercih yapıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.