Şimdi Ara

support yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ben yaklaşık 1 senedir oynuorum.her lanede oynadıktan sonra son 2 haftadır support olarak oynamaya başladım.
    Bnm sorunum supp oynarken nası bir build izlemeliyim.
    Önce ward itemi mi alsam yoksa yoksa buff veren itemleri mi cıksam.
    Bide ward koyma yerlerini gösteren bi harita iyi olur.
    Son olarak supp olarak taric janna ve soraka favorim bunlarla ilgili taktikleriniz oynayış stileriniz varsa paylaşabilirseniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• blitz ve nunu denemeyi unutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MachinaeSupremacy -- 11 Şubat 2013; 0:07:51 >
  • önce bir keşiftaşı al.sonra (adini unuttum) basinca dostlara koşu hızı veren itemi al.sonra tank hero isen ve warda fazla ihtiyacin varsa kesiftasinin bir üstünü al.oyun uzun sürecek gibiyse 3. 4. itemlerde ordu kalkanı almanı tavsiye ederim(takım icin baya bir yardimci oluyor).ward koymak için tavsiyelerim düsman bölgeki cadılarin olduğu yer ile mid koridoru arasindaki çimenlige kesin koy ya da buraya koymazsan karsidaki red in tam arka tarafindaki cimenliğe koy.bottayken cimenlik yada tam drago ile cimenlik arasina koy.25. dakikadan sonra surekli barona vision.takaminda lux gibi uzaktan ulti atabilcek hero varsa ve yetenekliyse karsinin blue ya wad koy.eğer iyiyse ve karşısi smite i baştan kullanirsa o blue yu calar.ayrica son tavsiyem masteryisleri iyi ayarla.1 dakikalik ward icin gerekli yeri doldur.zaten onun icin sana bi 10 puan harcatiyor.
    pek fazla support oynamam ama aklima gelenler bunlar.umarim yardimci olabilmisimdir
    NOT: imla hatalarına dikkat etmeyin lütfen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MachinaeSupremacy

blitz ve nunu denemeyi unutma.

nunu'nun yararı inkar edilemez ama bi hero hiç mi sarmaz. Blitz de leona,alistar gibi nadiren oynadığım bir sup.

• Ben uzun bir süredir support oynuyorum. En iyi olduğum ve düzgün bir adc ile kaybetme olasılığımın %15-20 olduğu Taric' i çok kullanırım.

Support dediğimiz kavramı çok iyi anlamak lazım bir kere. Support kavramı adc' ına yardım etmek için oluşturulmuş. Oyunda turretlar can damarı; ve turretlara sadece attack damage ile vurulabildiği, ve savaşlarda skill süresi beklemeden etkili, aynı zamanda hızlı vuruşlar yapabildiği için adc bol farm yapmalı. Toplane defansif oynadığı için adc güç üzerine yoğunlaşır; bu da onu zayıf kılar ve support bu zayıflığı verdiği bufflar, düşmana attığı cclar ile kapatır.

Support kavramına başlamanın en kolay olduğu champion Taric' tir. Taric tank-support bir herodur. Heal atar, defans verir, stun atar, defans kırar, attack- ap arttırır... Çok işlevseldir yani.

Build işine gelirsek ben Taric ile Flash-Exhaust alırım. Masterieslerimi 1-8-21 giderim. 1 exhaust' a mr ve def düşürme için kullanırım ki earlygame de çok kullanılır. Oyuna başlarken Fairie charm- 3 ward- geri kalanla heal potion alırım. Zaten 21 1 ward ve 1 pot daha verecek.

Ardından karşı takıma göre Cloth Armor veya Philosopher' s giderim. Philosophers' ı Shurelya' ya çevirdikten sonra sightstone çıkarım genellikle.
    Sonra işim cloth armoru aegis' e çevirmeye çalışmak olur. Bu sırada yine karşı takıma göre bot alırım. Mobility tercihimdir.

Oyun sonu itemlerim sırasıyla Shurelya- Aegis- Locket Of Iron Solari- Mikaels-Red SightStone- Boots Of Mobility olur. Rune ve w skilim ile yaklaşık 240 def' im de olur. Armor penetration çıkmamış bir adc için kolay lokma olmamaya çalışırım.

Ward koyma meselesi çok önemlidir. Gank gözlemleme- Gank atabilme- map vision olmazsa olmaz bence.

Foruma sup rehberi yazarsan nereye ne ward koyman gerektiğini anlatan bir arkadaşımız vardı.
    Westte isen özelden pm at, beraber oynayabiliriz alışman için. Yarın tüm supp championlar için bir özet yazarım bildiğim kadarı ile.

İyi geceler.

Ekleme: Sona da çok iyidir :) Acelesi yoksa yarın uzun uzun yazacağım bir konu açıp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cayaith -- 11 Şubat 2013; 0:23:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ölümcül Kuzu

quote:

Orijinalden alıntı: MachinaeSupremacy

blitz ve nunu denemeyi unutma.

nunu'nun yararı inkar edilemez ama bi hero hiç mi sarmaz. Blitz de leona,alistar gibi nadiren oynadığım bir sup.

ben metaya göre oynamam, herkesin kendine göre buildi olması lazım. blitz, nunu gibi supportlara frozen heart, phi stone filan alıyorum. eğer yanında da iyi bi adc varsa kuleyi bolca tanklayabiliyorsun o adam işini yaparken. ayrıca nunu'nun pasifi oyundaki en güzel pasiflerden bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cayaith

Ben uzun bir süredir support oynuyorum. En iyi olduğum ve düzgün bir adc ile kaybetme olasılığımın %15-20 olduğu Taric' i çok kullanırım.

Support dediğimiz kavramı çok iyi anlamak lazım bir kere. Support kavramı adc' ına yardım etmek için oluşturulmuş. Oyunda turretlar can damarı; ve turretlara sadece attack damage ile vurulabildiği, ve savaşlarda skill süresi beklemeden etkili, aynı zamanda hızlı vuruşlar yapabildiği için adc bol farm yapmalı. Toplane defansif oynadığı için adc güç üzerine yoğunlaşır; bu da onu zayıf kılar ve support bu zayıflığı verdiği bufflar, düşmana attığı cclar ile kapatır.

Support kavramına başlamanın en kolay olduğu champion Taric' tir. Taric tank-support bir herodur. Heal atar, defans verir, stun atar, defans kırar, attack- ap arttırır... Çok işlevseldir yani.

Build işine gelirsek ben Taric ile Flash-Exhaust alırım. Masterieslerimi 1-8-21 giderim. 1 exhaust' a mr ve def düşürme için kullanırım ki earlygame de çok kullanılır. Oyuna başlarken Fairie charm- 3 ward- geri kalanla heal potion alırım. Zaten 21 1 ward ve 1 pot daha verecek.

Ardından karşı takıma göre Cloth Armor veya Philosopher' s giderim. Philosophers' ı Shurelya' ya çevirdikten sonra sightstone çıkarım genellikle.
    Sonra işim cloth armoru aegis' e çevirmeye çalışmak olur. Bu sırada yine karşı takıma göre bot alırım. Mobility tercihimdir.

Oyun sonu itemlerim sırasıyla Shurelya- Aegis- Locket Of Iron Solari- Mikaels-Red SightStone- Boots Of Mobility olur. Rune ve w skilim ile yaklaşık 240 def' im de olur. Armor penetration çıkmamış bir adc için kolay lokma olmamaya çalışırım.

Ward koyma meselesi çok önemlidir. Gank gözlemleme- Gank atabilme- map vision olmazsa olmaz bence.

Foruma sup rehberi yazarsan nereye ne ward koyman gerektiğini anlatan bir arkadaşımız vardı.
    Westte isen özelden pm at, beraber oynayabiliriz alışman için. Yarın tüm supp championlar için bir özet yazarım bildiğim kadarı ile.

İyi geceler.

Ekleme: Sona da çok iyidir :) Acelesi yoksa yarın uzun uzun yazacağım bir konu açıp.

Konunu sabırsızlıkla bekliorum.
    Bide ben suplara genelde çizme cıkmıyorum onun yerine alırsam bie en azından shuerialya (ismi ölümüne salladım),aegis , iron solori cıkmus oluyorum yani cok gec bu büyük bi hatamı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Web Page Blocked--- sorunu yardım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • leona taric ve nunu bunlar iyidir.. hem takımı yeri gelir tanklarlar.. ayrıca sona vardır ezrealle mükkemmel olabilirler.. lulu vardır vayneyle güzel giderler.. önce keşiftaşını tamamla.. sonra parana göre botunu ve shureyla cık.. sonra ordu kalkanı ve zeke cıkarsan takıma iyi yararın olur.. şahsen ben öyle oynuyorum.. wardlar cok önemli ward yerlerini karsı takımın takıldıgı yerler göre ayarla yani ezbere cıkma... adc'ni iyi koru o senin herşeyin..
  • Hocam bot bence çıkılmalı. Tabi acele edilmemeli de. Çoğu support karakterin hız'a ihtiyacı vardır. Blitz alistar taric gibi. Çekme,stun gibi skiller için. Her seferinde shurelia basamayabilirsiniz o yüzden bence gerekli. Erken çıkacaksanız (karşıdaki support ranged ise janna gibi ) armor , karşıda çok cc varsa mercury tavsiye ederim. Lanede iyi gidiyorsak ben mobilty ya da cooldown botu çıkıyorum bazen.

Ben faerie , 2 yeşil , 1 pembe ward 2 can potuyla başlıyorum. Pembeyi adamın koyduğunu gördüğüm yere koyuyorum. Ondan sonra ilk philo alıp 2. seferimde ruby cristal alıyorum.Çünkü bu sıralarda adcler biraz item almış level 5-6 olunmuş her an fight çıkabilir o yüzden biraz can takviyesi iyi oluyor. Her gidip geldiğimde tabiki ward alıyorum. Philoyu shurelia yapmadan ilk kırmızı sightstoneyi bitiriyorum ardından shurelia çıkıyorum.

Takımda en iyi kasmış karakter adc miz ise locket of iron solari ya da zekes herald çıkıyorum. Solari aktifi için , zeke pasifi için. 2 takımda birbirinden çekiniyor herkes ward alıp etrafı wardlıyorsa oracle almalısınız.

Şahsen dayanıklı supportları daha çok tercih ediyorum ben. Leona blitz alistar taric gibi.

Bu arada konuda hiç belirtilmemiş fakat en sevdiğim supportlardan biride zyradır. Adc sine hiç birşey vermiyor olabilir ama snaresi slowu ultisi çok güzel.Özellikle Mf ile çok iyi gidiyor

• Şahsen son 6 aydır main rolüm birdenbire supp oldu.Main herolarım adc oldukları için neye ihtiyaçları olduğunu az çok biliyorum,ondan olsa gerek.

Support item leri zaten aynıdır.Alırsın gold/per sec itemlerini.Daha sonra karşıdaki takıma göre önce zeke mi yoksa aegis mi çıkacağına karar vermelisin.
    Takımdaki diğer tank arkadaşına aegis alacağını belirtmelisin.Çünkü bu itemin auro özelliği diğer arkadaşlarındaki ile stacklenmez.Diğer arkadaşın alırsa boşa alır yani.

Öncelikle oyun başlarında ward dizilişlerini karşıda ki jungler a göre yapman gerekir.

Örneğin leesin var ise bu adam red tarafındadır.Bot a gank atması en iyi ihtimalle 3-4 dk yı bulur.Eğer oyunun başında ward atmış olsaydın,wardın şimdiye kadar bitmiş olurdu.

Ayrıca rakip supportun attığı ward zamanlarını chat ekranına yazmanı öneririm.Zaman dolduğunda chat ekranını "Bot no ward,easy gank" yazman yeterli :D

Karşıda blitz var ise çimenleri wardsız bırakma.Ward varsa blitz yoktur :D
    Rakibin blue sunada ward atmanı öneririm.

Dragon ve baron zamanlarını tutmak senin görevin.Baron ve dragona pink ward at

Kesinlikle ama kesinlikle SighStone al

Haritada ne kadar çok ward var ise o kadar avantajlı olursunuz.No ward=no win Felsefe bu

Bazı arkadaşlar Sonayı beğenmesede ranked günlüğümde %75 kazanma oranım var.Kendisi cc sahibi olup heal kaynağıdır.
    Şahsen sona picklediğimde adc direk dorans ile başlar.Bu bir avantajdır.Karşıda blitz,leona gibi supportlar var ise,bol bol harras iyi olucaktır.

Son olarak yanında adc yok iken lane i pushlamak o an için avantaj mı yoksa dezavantaj mı diye düşünerek lane kontrolünü ele almak.
    Ayrıca gank kontrolüde sende.Adc yi sen yönlendirmelisin.Support olabilirsin ama sen olmadan yukarıda yazdıklarımın hiçbiri olmaz.Kimin patron olduğunu göster onlara :D

Edit: Kabul ediyorum,çok uzun zırvalamışım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugu -- 11 Şubat 2013; 3:54:50 >

• Soraka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ölümcül Kuzu

quote:

Orijinalden alıntı: Cayaith

Ben uzun bir süredir support oynuyorum. En iyi olduğum ve düzgün bir adc ile kaybetme olasılığımın %15-20 olduğu Taric' i çok kullanırım.

İyi geceler.

Konunu sabırsızlıkla bekliorum.
    Bide ben suplara genelde çizme cıkmıyorum onun yerine alırsam bie en azından shuerialya (ismi ölümüne salladım),aegis , iron solori cıkmus oluyorum yani cok gec bu büyük bi hatamı?

Yazmaya başladım, fakat alttaki sitede Echosm ve HoldYourFire adlı arkadaşlarımızın hazırladığı çok güzel rehberler var. Ben de bir rehber hazırlarsam ayıp olur; gerek yok.

Fakat support championlar üzerine bir rehber hazırlayacağım. Bu şuan için gerekli forumda.

Echosm -http://forum.donanimhaber.com/m_70422289/mpage_1/f_/key_support+rehberi//tm.htm#70443592

HoldYourFire -http://forum.donanimhaber.com/m_65499327/mpage_1/f_/key_support+rehberi//tm.htm#69318794

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.