Şimdi Ara

**Sürekli Başlangıçta açılan bios ekranı**

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
50.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Asus K55v model laptopda bilgisayar açılır açılmaz mavi bios ekranına
    düşüyor.Tüm bios seçeneklerini kullandım.Ama bir işe yaramadı.Ayrıca bu sorun win8 den win7 ye geçerken başıma geldi.İnternetten çokca araştırdım ama bir sonuç elde edemedim.Bazı ufak detaylarıda ekliyeyim şeytan küçük detaylarda gizlidir derler =).Bios ekranında bilgisayar donanımlarını gösteren ekranda hardisk marka model görünür durumda fakat boot sekmesinde boot edebilcegim bir donanım yok ne dvd nede harddiski görüyor yeni donanım algılar belki diye usb bile denedim nafile.Ayrıca internette baktıgım kadarıyla normalde boot menusunde ''add new boot'' diye bir sekme var ekliyebilecegimiz.Benim ekranda yok.Bilgisayar komut satırıyla bile baslamıyor direk mavi bios ekranı düşüyor.
    Yardımlarınızı bekliyorum..

Şimdiden Teşekkürler...

• Sanırım 8 olan sisteminizde daha önce UEFI boot Etkin yada Secure Boot etkindi.
    Haliyle Win7 yapmak için UEFI ayarını CMS ila LEGACY Enabled , Secure Boot : Disable yapmanız gerekiyor bu ayarları kontrol edin. CMS/Legacy ayarı bazı sistemlerde UEFI devre dışı bırakıldıktan sonra ki resette görünmeye başlar.

Pc niz deki 8 i silmişşiniz sanıyorum biosta yüklü işletim sistemi kaydını bulamadığı için otomatikman ayarları açan bir döngüye girmiş, Reset Setup Defautls ile varsayılan ayarlara döndüğünüzde işletim sistemi EFI olarak diskte olmadığı için bu hatayı alabilirsiniz...

EFI nin getirisi olan GPT disk biçimi ile iligli sorun yaşarsanız MBR - GPT çevrimleri ile ilgili araştırma yapabilirsiniz.

Kolay Gelsin
  • yardımmm lütfen...
  • yardımmm lütfen...
  • Bilgisayar açılıyormu peki ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır açılmıyor işletim sistemine geçmiyor yani.tuşa bastıktan 3 sn sonra bios ekranı geliyor..
  • darkhearts kullanıcısına yanıt
    Hayır açılmıyor işletim sistemine geçmiyor yani.tuşa bastıktan 3 sn sonra bios ekranı geliyor..
  • yardımmm lütfen...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bios güncelleme yapmayı deneyebilirsin. Laptopları bu yüzden sevmiyorum işte, fiziksel olarak müdahale şansın hiç yok. Asus da bios konusunda piyasadaki en dandik, en sorunlu marka.. normalde bir insanın biosla ne sorunu olur dimi? Bunların var işte.. bios güncelleme dene yada garantisi varsa hiç uğraşma gönder gitsin

• Yardım lütfenn...
  • Yardım lütfenn...
  • Sanırım 8 olan sisteminizde daha önce UEFI boot Etkin yada Secure Boot etkindi.
    Haliyle Win7 yapmak için UEFI ayarını CMS ila LEGACY Enabled , Secure Boot : Disable yapmanız gerekiyor bu ayarları kontrol edin. CMS/Legacy ayarı bazı sistemlerde UEFI devre dışı bırakıldıktan sonra ki resette görünmeye başlar.

Pc niz deki 8 i silmişşiniz sanıyorum biosta yüklü işletim sistemi kaydını bulamadığı için otomatikman ayarları açan bir döngüye girmiş, Reset Setup Defautls ile varsayılan ayarlara döndüğünüzde işletim sistemi EFI olarak diskte olmadığı için bu hatayı alabilirsiniz...

EFI nin getirisi olan GPT disk biçimi ile iligli sorun yaşarsanız MBR - GPT çevrimleri ile ilgili araştırma yapabilirsiniz.

Kolay Gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensatech -- 8 Ekim 2020; 19:31:15 >

• Aynısı benim başıma geldi nasıl çöZdünüz problemi

• ensatech verdiğin bilgiler bendeki Asus K55VD-SX377H modeli için birebir doğru geldi sayende pc açıldı çok teşekkürler verdiğin bilgi için
  • ensatech kullanıcısına yanıt
    Doatum sen bu işi biliyorsun tebrik ederim. Çok güzel gözlem yapmışsın. Nokta atışı. Sayende aklımda olmayan laptobu servise göndermekten kurtuldum. Paylaşım için teşekkürler. Detaylı çözümü foruma konu açacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ensatech

Sanırım 8 olan sisteminizde daha önce UEFI boot Etkin yada Secure Boot etkindi.
    Haliyle Win7 yapmak için UEFI ayarını CMS Enabled , Secure Boot : Disable yapmanız gerekiyor bu ayarları kontrol edin. CMS ayarı UEFI devre dışı bırakıldıktan sonra ki resette görünmeye başlar.

Pc niz deki 8 i silmişşiniz sanıyorum biosta yüklü işletim sistemi kaydını bulamadığı için otomatikman ayarları açan bir döngüye girmiş, Reset Setup Defautls ile varsayılan ayarlara döndüğünüzde işletim sistemi efi olarak diskte olmadığı için bu hatayı alabilirsiniz...

Eyvallah sağolasın bu faydali bilgin için sayende bende bu sorunumu çözdüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fukuku111 -- 26 Aralık 2015; 8:50:34 >
  • quote:

EFI nin getirisi olan GPT disk biçim ile iligli sorun yaşarsanız MBR - GPT çevrimleri ile ilgili araştırma yapabilirsiniz.

Kolay Gelsin

bir teşekkür de ben etmek ıstedım mubarek ramazan aksamı ısımı gordunuz sagolun varolun.

• quote:

EFI nin getirisi olan GPT disk biçim ile iligli sorun yaşarsanız MBR - GPT çevrimleri ile ilgili araştırma yapabilirsiniz.

Kolay Gelsin

Hocam Allah senden razı olsun :)
    Benim pcde daha önce uefi vardı win10 güncellemesinden sonra uçtu. Uefi windows 10 atacağım şimdi. Attıktan sonra secure boot enabe csm disable mi yapmalıyım çalışması için?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sánchez
    Hocam Allah senden razı olsun :)
    Benim pcde daha önce uefi vardı win10 güncellemesinden sonra uçtu. Uefi windows 10 atacağım şimdi. Attıktan sonra secure boot enabe csm disable mi yapmalıyım çalışması için?

Bilmukabele Güzel dilekleriniz için Teşekkürler

Güncelleme derken bu TH2 şubattan sonra Nisan, sonra birde temmuz güncellemesi çıktı büyük olarak. İsterseniz direk Msdn son güncelleme dahil olan bir iso indirip EFI ile kurabilirsiniz.
    CSM disable olarak kurmanız yeterli secure boot eğer makinede Single Language vd.. Lisans mevcutsa anakarta kayıtlı onu kullanabilmeniz için açarsınız kurulum bittikten sonra. Çünkü Secure etkinken Flashtan temiz kurulma da geçirmez. Sistem açılır durumdaysa üzerine kurabilir sistemi yükseltebilirsinizde. Herşey olduğu gibi duruyor böylece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensatech -- 2 Eylül 2016; 1:41:31 >

• ARKADAŞLAR ASUS FORMULA 1150 soket ANAKART ALDIM TAKTIRDIM AMA DİREK HER AÇILIŞINDA BİOSA GİRİYOR MASAÜSTÜNE GİRMİYOR NEDENİ NE OLABİLİR YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM...
  • ensatech kullanıcısına yanıt
    bu uygulamayı kim anlatabilir acaba ?
    Bilgisayarı sadece akşamları açıyorum ve ilk önce açılmıyor 2 kere reset atıyor bioos geliyo load optimized default a basıyoorum otomatik olarak sonra açılıyor. Hemen ardından res atınca bişi olmyo sadeece uzun süre kullanmayınca 10 saat gibi o zaman oluyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.