Şimdi Ara

Sürekli İnsanları Düşünüyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
1.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: torlofan

Duygusal olmak benim için önemsizdir Duygular insanı yönetirse mantık devre dışı kalır ve hayali şeyleri doğrular olarak algılarız.

En inat biziz bi kere bedava keçi değiliz. Ancak tanıdığım yengeçler dediklerine uyuyor gerçekten de sadece doğrularınız duygusal sizin, bizdeki gibi gaddar şekilde ifade biçiminiz yok doğruları ifade ederken, ya şimdi bu kırılır üzülür falan deyip yaklaşıyorsunuz, empati fazla yapıyorsunuz bu da size kaybettiriyor.
    Sandığın kadar zeki falan değilsin, boş yapma sus şimdi

Benim hiç kimseyle derdim zorum yok. Millete kafayı takmam pek rahat ol ; )

Özetle insan bir öğrenme organizmasıdır, gelişmiş bilinç ve farkındalığa sahip ve ölene kadar da bu konuda hep eksik kalacaktır çüknü bilgi sonsuzdur.

Unutma yaşam çok kısadır, 35 yılım 3.5 yıl gibi geçti.

• torlofan T kullanıcısına yanıt
    Terazi :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mr. Cheritto kullanıcısına yanıt
    Sandığım zekilik ne kadarmış?

Ben eksiklerimi bilecek kadar zekiyim ne senden üstünüm ne başkasından, bana kafayı taktığını da düşünmedim açıkçası oğlak yengeç kıyası yaptım sadece. Takarsan tak ne yapayım ayrıca duygu pek yok bende dediğim gibi.

Karakter bir yere kadar etkili, zeka da sürekli değişken birşey ve dediğin gibi öğrenme ile pekiştirilmezse bir işe yarayan birşey değil. Hayat ise hem kısa hem çoooooooooooooooooooooooook uzun, öyle değişik birşey işte.
  • quote:

Sandığım zekilik ne kadarmış?

Ben eksiklerimi bilecek kadar zekiyim ne senden üstünüm ne başkasından, bana kafayı taktığını da düşünmedim açıkçası oğlak yengeç kıyası yaptım sadece. Takarsan tak ne yapayım ayrıca duygu pek yok bende dediğim gibi.

Karakter bir yere kadar etkili, zeka da sürekli değişken birşey ve dediğin gibi öğrenme ile pekiştirilmezse bir işe yarayan birşey değil. Hayat ise hem kısa hem çoooooooooooooooooooooooook uzun, öyle değişik birşey işte.
    Yanılıyorsun genç adam hayat ÇOK kısadır. Bunu anlamak için biraz zamana ihtiyaç var.

Yaşlandıkça zaman (akışı) algımız ciddi şekilde hızlanır. Özellikle 30 - 35 yaşlarından sonra ; )
  • Hiç terazi arkadaşım yok valla (birkaç aydır arkadaşlarımın burcunu öğrendim burçlarda yazanlar tutuyor mu analiz etmek için o burç erkeklerini okuduydum ve tutuyor hakikaten onlar da) ondan bakmadım ama bir gün ona da bakacam; bence boş vaktinde ekşi sözlüğü oku farklı gözlerden kendini görecek misin bakalım (benim gibi) kendin karar ver

Kadını ile iyi arkadaş oluyormuşuz biz de sevgili olursak birbirimizi boğma ihtimalimiz olurmuş o kadar biliyom sizin burcu Hakikaten de bir tane arkadaşım var terazi burcu imiş o geçende sordum ona da ve iyi muhabbet edebiliyorum onunla, bilemicem yine de 1 tane örnek yeterli sayılmaz.

• Mr. Cheritto kullanıcısına yanıt
    Oğlum ben 36 yaşındayım

Ama bak oğlak erkekleri için bunlar yaşlı doğar genç ölürler diyorlar, şerefsizim kendimi yıllar geçtikçe genç hissediyorum gençken daha soğuk ve ciddi idim ben. Dünyayı ben kurtaracam hissi ile yaşardım mal gibi, şimdilerde takmıyorum kafaya eskisi gibi.

Yine de hayat öyle ama dün gibi geliyor düşündükçe yaşadıklarım.
    Bari sarıyorsan myers-briggs kişlik tiplerine sarsaydın bari en azından burçlara göre çok daha rasyonel

Bu arada birkaç tane burcun en popüler 5-6 girdisini okudum hepsinden az çok kendimden bir şeyler buldum belli bir tanesi öne çıkmadı

• O dediğini de okurum, ya karakter özellikleri birbirleriyle aşırı aykırı olanlar var benzer olanlar var. Ben de uzmanı değilim bu işin neticede. 12 birbirinden ayrık küme değil bunlar kesiştikleri ve ayrıldıkları elemanları olan kümeler gibi düşün. Sadece oğlak erkeğine has özellik ne dersen; aşırı gaddar rasyonellik, inatçılık, efendi görünüşlü olup içinde p. bulunan ama bunu istediğinde yapabilecek kadar kendine hakim, anlık sinir patlamalarında karşıdakini sözleriyle perişan edip dövmekten beter eden, para konusunda müthiş titiz-bak pinti değil çok pinti diyorlar ama pintilik yok bizde- aldatmaya en az meyilli, kadınların triplerini çekmeyen ve tersleyen kolay kolay evlenmeyi düşünmeyen gibi gibi.

Oğlak erkeğini yengeç erkeğini başak erkeğini boğa erkeğini aslan erkeğini biraz da akrep erkeğini okudum. Hiç biri benimle uyuşmuyor tam olarak ama oğlak erkeğinde ulen beni nerden tanıyon sen dediğim en az 50 tane entry oldu. Diğer burç entrylerinde olmadı bu durum.

Bana kimse duygusal diyemez mesela ama gerçekten değer verirsem de o kişi için yapmayacağım şey yoktur. Odun dersiniz bunlara ama öyle bir şey yaparki en romantik dediğiniz adam yapamaz onu diyen çok kadın var oğlak erkeği konusunda. Yani duygularımız var ama rahatlıkla kontrol edebiliyoruz biz. Romantik falan değiliz çok zor sever ve değer veririz mesela kadınlara. Onun için çok sövüyor kadınlar.

Al bak şimdi konunun son sayfasındaki burçtaşımın entrysi:

benim bu.

bakın size bir oğlak erkeği ilk date'de nasıl davranır anlatayım. 4 gün önce kızın biri hikayeme yanıt verdi. tatlış tatlış konuştum hadi buluşalım dedim. beni pahalı bir yere çağırdı gittim. konuştuk muhabbet ettik biraz. dedim ki ilişkimiz hakkında ne düşünüyorsun?. ne ilişkisi biz arkadaşız v.s dedi. bende dedim ki bende arkadaşlık olmaz, sevgililkte olmaz takılacaksan buyur dedim yok dedi. hadi eywallah dedim kalktım. kasaya giderken ben ödeyeceğim dedi çok ısrar etti gerek yok dedim. sonra hemn arkasına bana her yerden block atmış. bu bu ay içinde kestirip attığım 5.kız.

biz böyleyiz kızlar. sadece gerçek erkek deneyimi istiyorsanız gelin. koç kadını, akrep kadını gibi güçlü kadınlara bir miktar sabrım olabiliyor ancak. sümsük yengeçler, dolandırıcı ikizlere gram tahammülüm yok.

Gördün mü adamda duygu yok, net şekilde istediğini karşı tarafa bildiriyor ben buyum kızım işine geliyorsa yürü eve gidelim işi pişirelim yoksa cehenneme kadar yolun var diyor. Hee ben bu kafada bir oğlak değilim dindar bir adam olmamdan dolayı ama eğer olsaydım aynen bu adam gibi davranırdım hiç çekemem valla sokar lafı kalkarım. O kadın da doğal olarak küfür ediyor sonra oğlak erkeğine tabi.

E ben oğlağım o zaman acaba nüfusa geç mi verdiler haberim yok

• quote:

Oğlum ben 36 yaşındayım

Ama bak oğlak erkekleri için bunlar yaşlı doğar genç ölürler diyorlar, şerefsizim kendimi yıllar geçtikçe genç hissediyorum gençken daha soğuk ve ciddi idim ben. Dünyayı ben kurtaracam hissi ile yaşardım mal gibi, şimdilerde takmıyorum kafaya eskisi gibi.

Dünyayı kurtaran adamı çok izleme kafa yapar xD
  • Oğlak olsaydın yazılanı doğru analiz ederdin

Yine de bilmiyorum sizin burcun özelliğini benzeşen noktalar vardır tabi.
    Çok uzun sürmüyor müsait zamanında şu testi çözsene sen ne çıkacaksın merak ettim
    www.16personalities.com
    Ücretsiz kişilik testi, tip tarifleri, ilişkiler ve kariyer önerileri | 16Personalities
    https://www.16personalities.com/tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 20 Mart 2020; 15:52:43 >
  • Akşama çözeceğim söz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Herattaa

Kafaya takma sorunu bu. Her şeyi kafaya takma. Akışına bırak. Her şey düşünüldüğü gibi gitmez her zaman aksilik olmasa da yaşanacak bir olay da sonsuz ihtimaller arasında olumsuz olan ihtimallerinde olma olasılığını düşünürsen kafaya takmazsın. 1 veyahut 10 dk sonralarını düşünürsen, yakında yolda giderken attığın adımları sorgulayıp "neden böyle bir adım attım?" "böyle bir adım atmayıp farklı bir yere adım atsaydım daha iyi olabilirdi" gibi ihtimalleri de kafada kurgulayıp işin icinden çıkamazsın. Sen hayatını yönlendir ama bazı yönlerinde hayat seni yönlendirsin.

Klişe bir cevap gelebilir ama cevap bu.
    Hocam deniyorum ama bazen olmuyor, mesela dün akşam yakın bir arkadaşımı aradım hem okul ile ilgili birsey sormaya hem sohbet etmeye, açmadı ve bugün de geri dönmedi, birşey de yazmadı

Bu arkadaş en yakın olduğum arkadaş grubunda, çocuk niye geri dönmedi bir fikrim yok ama bugün gün içinde ara ara kafama takıldı sürekli, "neden dönmedi", "bir sorun mu var", "benim yerime abc kişisi arasa böyle yapar mıydı", "bugün de arasa mıydım" vs,

Elimden geldiği kadar düşünmemeye çalıştım ama nafile, bu durumu nasıl aşabilirim sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnansetek -- 20 Mart 2020; 19:21:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Us
    29%DIŞA DÖNÜK
    71%İÇE DÖNÜK

Enerji
    60%SEZGİSEL
    40%GERÇEKÇİ

Doğal
    68%MANTIK MERKEZLİ
    32%PRENSİP MERKEZLİ

Taktikler
    81%PLANLAYICI
    19%ARAŞTIRMACI

Kimlik
    78%İDDİALI
    22%TEMKİNLİ

Bazı sorular bence beni hiç ilgilendirmiyordu ama eğer olursa ne yapardım diye düşünüp cevap verdim.

Ne oluyorum ben şimdi?

Pardon bu oluyormuşum.

Kişilik tipiniz:
    Mimar
    INTJ-A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torlofan -- 20 Mart 2020; 20:9:37 >
    Aynı çıktık boşuna ben gizli oğlak olabilirim o zaman demiyorum gerçi benim yüzdelere bazı farklar var ama o kadar olur ben de öyle çok bilmiyorum yaz ekşiye oku kişilik tipini var baya bişiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 20 Mart 2020; 20:44:5 >
  • Okudum epey ve açıklamaların çoğunluğuna katılıyorum test güzelmiş. Bazı ifadeleri oğlak entrylerinde de gördüm bire bir ama ilginç. Bazıları ise bana uysa da oğlak entrylerinde yazmıyordu.

It can be lonely at the top. Being one of the rarest personality types and being among the most capable people, Architects know this all too well. They make up just two percent of the population, and women with this personality type are especially rare, forming only 0.8%. It can be difficult for Architects to find people who can keep up with their non-stop analysis of things. People with this personality type are imaginative yet decisive... ambitious yet like their privacy... curious about everything but remain focused.

Romantik ilişki kısmı içimi kararttı ama ya ben nerden bulacam bu yaşta mimar kişilik tipine uyan kadını 80bin nüfuslu ilçemde Oğlak boğa falan epey genişletiyordu seçim alanımı zaten beğenmiyom hiç bir kadını bileydim yapmazdım

• quote:

Oğlum ben 36 yaşındayım

Boş hayallere kapılma. Dünyayı kurtaran adamı izlemeyi kes fena kafa yapar
  • Sorunuzu çözebilmek için evrimsel psikoloji ağırlıklı bir bakış açısıyla bir yorum yapmaya çalışacağım. İnsanları bu kadar ciddiye almamayı hem kendinize hem de başkalarına daha çok güvenmeyi öğrenebilirsiniz. Anladığım kadarıyla sizde istemsizce ortaya çıkan belirsizlik durumunun sizde yarattığı korku yine sizde çevrenizdeki insanların size göre nasıl konumlandığını tasdik ve teşhis etme içgüdülerinizi uyarıyor, yani bir nevi sosyal çevrenizin aleyhinizde gelişiyor olabilitesinden istemsizce bir rahatsızlık duyuyorsunuz. Tabiatta hayatta kalmanın etkili yollarından birisi arkadaşlara veya daha kültür dışı olan daha farklı deyişle <bir sürüye> sahip olmak, yalnız başınıza yani evrimsel olarak çok daha dezavantajlı kalmamanız için arkadaşlarınızın ya da sürünüzün elinizden kayıp gitmemesi gerekiyor, bu sebeple böylesi bazı mekanizmalara sahipsiniz. Belirsizliğe yani ne olacağını bilememe hissiyatına kapılmanız yüzünden belli ki evrimsel bilişsel mekanizmalarınız uyarılıyorlar. Belirsizliği ve riskleri takip eden anksiyete (kaygı) bozukluğuyla beraber bu daimilik kazanıyor. Umarım yardımcı olmuştur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.