Şimdi Ara

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Pentagon: Aynel Arab'da askeri üs kurmayacağız..)-[ANA KONU] (341. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.093
Cevap
89
Favori
333.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 339340341342343
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • - Terör örgütü PKK-YPG, Rakka'da muhalif güçleri desteklemek için sokağa çıkan halka ateş açtı...

• - İsrail savaş uçakları, Şam'da El Muhaberat binasını ve gümrük binasını savaş uçaklarıyla vurdu.

"Devlet sırrı" olarak nitelendirilen dosyaların ve ülkedeki yabancı istihbarat unsurlarının kimliklerinin olduğu belgeler bu binalarda bulunuyordu ancak Muhalif güçler binalar vurulmadan hemen önce bu arşivleri kaçırmayı başardı.

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Pentagon: Aynel Arab'da askeri üs kurmayacağız..)-[ANA KONU]

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Pentagon: Aynel Arab'da askeri üs kurmayacağız..)-[ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 8 Aralık 2024; 18:24:51 >

• - Netanyahu'nun 1974 yılında Suriye rejimiyle yapılan anlaşmanın rejimle beraber bitiğini açıklamasının ardından İsrail güçleri 1974 BM Ateşkes Hattı'nı geçip işgal altındaki Golan tepelerinden hareket ederek tampon bölgedeki El Hamdiye'ye ve de rejim unsurlarının Hermon dağında terk ettiği mevzilere giriş yaptı.

- Netenyahu:

"İsrail'in operasyonları sonucunda Esed rejimi düştü."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 8 Aralık 2024; 18:29:33 >

• - İddialara göre Rusya'nın Suriye'de bulunan güçlerini güvenli şekilde çıkarmak için Türkiye'den destek talep etti.

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

israil çok mutlu gelde bunu akgezenlere anlat resmen israili besliyoruz önünü açıyoruz

• - Terör örgütü PKK-YPG , kontrolü altındaki bölgelerde sokağa çıkma yasağı ilan etti...

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt

Katılıyorum size.

Temkinli olup vicdan ve mantıkla yaklaşan muhaliflerle tartışmak zaten güzel oluyor.

Ama sırf muhalif diye yiyorsa İsraili alın diyenlerin aklı fikri başka.

Esaddan daha iyi olacağı kesin gibi bizim için. Sonuçta bu pyd ypg Esad ile iyiydi. Muhaliflerde onla iyi olanlarla iyi.olmayacaktir diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

mekanın sahibi gelmiş baklaım daha neler olacak

rusya iran da yok oyun hamuru gib işle dur 100 senelik sakız çıktı

• freeleaks kullanıcısına yanıt

Aynen öyle ülkede yönetim artık yok. İsrail gibi bir devlet Suriye'nin heryerini kafasına göre bombalar, gider fetheder. Kimse de bir şey yapamaz. Çit bile çıkaramaz. Geçmiş olsun. Umarım ülkemiz için iyi olur

• https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160173230

Geçen gün yazdığım gibi gelişmeler cereyan ediyor..

Terör örgütü PKK-YPG, Münbiç'in düşmesinin ardından Deyrizor ve Rakka'da halk ayaklanmaları ile karşı karşıya kaldı. PKK-YPG halkı bastırmak için silahla baskı kurup sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Yani Fıratın doğusu şuan kaynayan kazan durumuna geldi. Halkın başkaldırısına hiç bir yönetim baş edemez. şuan çok muhtemeldirdi Fıratın doğusundaki bölge halkı muhalif güçlere PKK-YPG'yi köşeye sıkıştıracak bilgi paylaşımlarıda yapıyor. Tel Rıfat'tan sonra Münbiç'den de savaşmadan kaçan PKk-YPG içerisinde çok ciddi çalkalanmalar var. Özellikle PKK orjinli teröristler Mazlum Abdi'ye baskı kurarak savaşmayı dayatıyor. Mazlum Abdi ise muhalif güçlerin Esed rejimini devirmesinin ardından yakaladığı büyük havayı ve aldığı büyük halk desteğini görüyor ve de bunun kendisine olumsuz şekilde yansımasını istemediği için "Biz düşman değiliz, muhalif güçlerle konuşmaya hazırız" diyerek diplomatik bir kanal oluşturmaya çalışıyor.

Pek tabiki kuzeydeki SMO güçleri ile fıratın doğusundaki arap aşiretler buna karşı. PKK-YPG'nin tamamen bölgeden çıkmasını ve PKK-YPG'nin silah bırakmasını istiyorlar.

İşte geçen gün yazdığım mesajdada belirttiğim gibi, Münbiç'tende kaçan PKK-YPG içinde tedirginlik had safhada şuan zira bölge halkı "artık rejim bitti, sizlerde muhalif güçlere katılıp örgütünüzü lav edin. Onlarda kendi örgütlerini lav edeceklerini söylediler" fikrinden hareketle PKK-YPG'ye tepki göstermeye başladılar. Bu tepki sokaklara taşıncada PKK-YPG yine karanlık tarafını gösterdi ve halka karşı silahla baskı kurmaya başladı. Çok fazlada dayanamazlar..Aynel arab ve Kamışlı bölgeside geri alınınca PKK-YPG'deki çözülmeler hızlanır. Deyrizor'da da aşiret güçleri ve SMO ilerleme kaydediyor, yani PKK-YPG'nin kartondan bir örgüt olduğu izlenimini halk nezlindede yükseltiyor. Zaten öyleler ama halk bunu yeni görüyor..

doğru çok doğru tespitler

• Buraya bıraktığım kısa yorumu zamanı gelince ss alıp konu açacağım. Zamanını bekliyorum

Mekanın sahibi falan değil..Katil bir işgalci..

şimdi ise yaptığı durumdan istifade ederek kendi kendine hak görüp komşu ülkenin toprağını gasp etmek..Düne kadar Hizbullah dendi, İran dendi İsrail bunu bahane koşarak Suriye'ye saldırdı..Bu sabah İran resmi olarak Suriye'den çekildiğini duyurdu..Hizbullah ve Haşdi şabide aynı açıklamaları yaptı..Yani Suriye'de İsrail'i tehtid edecek bir konu kalmadı. Bu açıklamalar sonrasıda Netenyahu işgalci damarını kabarttı ve Golan tepelerine girdi.

İsrail tıpkı İran gibi "Dini bir devlettir"... İran'dan çok farkıda yoktur. İran'ın şia hilali hayali varsa İsrail'in de vaad edilmiş topraklar hayali vardır, yani komşu ülkelerin topraklarında daima gözü olmuştur. bunu güvenlik safsatalarıyla yada danışıklı dövüş işlerle kılıfını uydurarak yapar. Netenyahu'nun temelde Beşar Esed'den hiçbir farkı yoktur..Esed rejimi döneminde İsrail'e tek bir füzemi atıldı? Gazze işgal edilirken İsrail'e karşımı konuldu? ve ya Golan tepeleri meselesinde Esed İsrail'e karşı cevapmı verdi? Esed sanılanın aksine İsrail'in tamda istediği bir komşu oldu. İsrail'in her yaptığına susan, cevap vermeyen birisi olarak İsrail'in istediği çizgide ilerledi. şimdi ise Netenyahu muhalif güçlerin başarısını kendi başarısıymış gibi İsrail iç politikasında imajını düzeltmek için hareket ediyor.

Suriye'de İsrail'i tehtid edecek unsur kalmamış, peki neden İsrail hala Suriye'ye saldırıyor? diye düşünende yok..Çünkü kafası işgallere çalışan siyasetçiler var ve kendilerine siyasi avantaj getirmek içinde bu argümanlarını kullanıyorlar. Ancak nafile bu hamleler..Filistin devleti tanınınca ve Netenyahu düşünce işler tersine döner. şu saaten sonra İsrail'e tehtid olmaktan çıkan Suriye'ye karşı yapılan her saldırı İsrail'in imajına dahada zarar verecektir..

suriyede israile tehdit olacak unsur kalmadı demek için tarihten uzak olmak lazım. herhangi bir müslüman ülke her an ve her zaman israile tehdit olabilir hele ki bu şekilde kaos içindeyse hiç de belli olmaz. israile ben bu konuda destek çıkıyorum nasıl ki biz kuzey suriyeye operayon yapıp sınırlarımızı koruyorsak israilin de buna hakkı var. kaldı ki rejimin yıkılmasında belki de en çok desteği olan ülke israildir

Ben şuanki yeni Suriye konjonktüründen konuşuyorum yanlız..Artık İran'ın Suriye'yi kullanması durumu bitti. Yani Suriye'de şuan İsrail'i tehtid edecek unsur kalmadı.

Ancak Suriye'de yeni kurulacak yönetimide İsrail sürekli kışkırtır ve saldırılarını sürdürürse pek tabiki işlerin rengi değişir. Görünen tabloda muhalif güçler İsrail'e karşı ilk etapda düşmancıl bir çizgide durmak istemiyor ama İsrail bugünkü saldırgan tutumunu sürdürür ise yeni Suriye yönetimininde işleri zorlaşır.

Muhtemelen yeni hükümet Suriye'ye geldiğinde İsrail'e Suriye'de bundan böyle hiçbir İran şia milis gücü sokulmayacağına dair bir iyi niyet anlaşması önerecek. Böylesi bir anlaşma dahi İsrail'in güvenliği için çok tarihi bir adım olacaktır. İsrail'in tüm derdi iran'ın şia hilalini genişletmesi sorunudur. Bu Suriye sınırları içinde durdurulur ise dünya kamuoyundada yeni Suriye yönetimine desteklerde artar.

Benim görüşüm İsrail'de en büyük sorun Netenhayu'dur..Bu adamın gitmesi ve yerine daha ılımlı, uzlaşmacı bir siyasetçinin gelmesidir. Gözü başka toprklarda olmayan, komşularıyla doğru iletişimi kuran bir İsrail ile Suriye'de kurulacak yeni yönetimde iyi ilişkiler kurabilir. Sürekli savaş, sürekli katliamlar yapmak ortadoğuda istikrarsızlığı ve düşmanlığı artırdı. Herkes bu istikrarsızlığı bitirmek için ufakda olsa fedakarlıklar yapmak zorunda. Suriye'deki yeni gelecek yönetim içinde bu geçerli İsrail içinde bu geçerli. Ancak bu süreçde Netenyahu ilede sürdürülemez. Bu mümkün değil..Netenyahu girdiği Gazze bataklığının üstünü örtmek içinde çırpınıyor şuan. 365 km2 lik Gazze'yi ilhak edemediği gibi Kassam tugayları hala İsrail askerlerini öldürüyor sürekli. Dünya kamuoyuda Filistin'in tanınması konusuna artık eskisinden daha sıcak bakıyor.

Oysaki Gazze'de Hamas ve Abbas Filistini ortak yönetme konusunda anlaştı çünkü Filistinin tanınması içinde iç kavgalarını bir kenara atmaları gerekiyordu. Onlarda Trump'ın göreve gelmesini bekliyor.

Bu arada Trump bugün Nato'da kendilerinin talepleri yerine gelmesse Nato'dan çıkabileceklerini açıkladı. Yani bu yeni gelişmelerde Ortadoğuda bazı dengeleri değiştirebilir.

Siyasetle bu olaylarla normalde hiç işim olmaz son 1 haftadır falan ilgileniyorum Gazze hakkında yorum yapamam.

Sadece 1 sene önce hamas israile daldığı zamanda bu olaylara bakmıştım yani benden öyle geniş bir analiz çıkmaz. sadece baasit olarak bakabiliyorum. netanyahu gider metanyahu gelir ama strateji genel olarak değişmez israilin güvenliği her zaman önceleniyor. bunun için anlaşma ise anlaşma işgal ise işgal yapılır. israil gazzeyi tamamen ilhak etmek istiyor mu onu da bilmiyorum açıkçası.

• - İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi:

"Bu geceden itibaren ana savaş cephesi Suriye'ye taşınacak. Suriye cephesinde savaşmaya başlayacağız ve kimsenin sınırlarımıza ulaşmasına izin vermeyeceğiz."

İlginç . Muhalifler Hızını alamayıp Tel Avive girecek değiller heralde. Bunların derdi başkadır

gazze filistin işi bitti yeni filistin şam olacak herhalde

• 
Sayfa: önceki 339340341342343
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.