Araplar satsaydı SMO satardı. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(H.Fidan:PKK-YPG silah bırakmassa harekat olacak)-[ANA KONU] (406. sayfa)
-
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan :
Türkiye, bekasını ve güvenliğini koruma noktasında nasıl tavizsiz bir iradeye sahip olduğunu pek çok kez göstermiştir.
İş o raddeye varırsa yine bir gece ansızın gelebiliriz. Allah’ın izniyle bunu yapabilecek gücümüz, kapasitemiz ve kabiliyetimiz ziyadesiyle mevcuttur.
Suriye’nin parçalanmasına, hangi kisveyle olursa olsun üniter yapısının bozulmasına rıza göstermeyiz.
Bu konuda bir risk görürsek gerekli adımları süratle atarız.
Suriye’deki ihtilafı ve DEAŞ tehdidini fırsata çevirip farklı hülyalar görenler, son gelişmeler sonrasında bölgemizin kadim gerçekleriyle yüzleşmişlerdir.
Bu gerçek, bölgenin geleceğinde teröre yer olmadığıdır.
Tercihini terörden ve şiddetten yana kullananları bekleyen tek akıbet, silahlarıyla birlikte toprağa gömülmektir.
Açık söylüyorum, bunun önüne hiçbir güç geçemez.
Herkes hesabını buna göre yapmalıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 6 Ocak 2025; 21:3:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam 6 ocakdaki görüşme gerçekleşti mi gerçekleştiyse nasıl geçti ayrıca Al Arabia'nın yaptığı açıklamalara göre YPG suriye ordusunun bir parçası olacakmış ama bunlar silah bırakmıyordu nasıl olacak o iş
-
Türkiye 50 yıllık PKK belasından kurtuluyor hadi inşallah
-
Bugün Colani PKK-YPG'nin temsilcileriyle 3.görüşmeyi yaptı. Colani'nin esasen kafasındaki düşünce, Suriye'deki silahlı gurpların tasfiyesi kararına PKK-YPG'ninde katılması. Bugün bu görüşme yapıldığı içinde genel toplantı ertelenmiş.
Bugün'de ABD temsilciler meclisi resmen Trump'ın başkanlığını onayladı. Yani Trump şuan fiilen başkan. Sadece 20 ocakta devir teslim töreniyle beyaz saraya geçecek. şuan Biden yönetiminin atadığı tüm yetkililer çekmecelerini topluyor ve herhangi bir anlaşma yada adım atma yapamayacak. Bu durumda Suriye'deki gelişmeleri etkileyen bir faktör. Türkiye'nin de isteği savaşmadan PKk-YPG'nin Suriye'de tasfiye edilmesini sağlamak.
Öte tarafdan Tişrin barajı bölgesi, Barış pınarı harekat bölgesi, Münbiç ve Aynel arab'ın çeşitli yerlerinde çatışmalar şiddetli şekilde devam ediyor. Yani bölge hala sıcak. Bugün TSK'ya ait SİHA'ların aktiviteside bir hayli fazlaydı. 1 saat önce Tişrin barajı çevresi ağır şekilde vuruldu. Ara ara F16 savaş uçaklarıda bölgede uçuşlar gerçekleştiriyor.
-
ISIS/ ISID ve DAES lilerin gardiyanligini o bolgedeki Kurtler yaptigi yillardir biliniyor. Bence o tutuklular derhal infaz edilmeliler PKK teroristlerinden beter her acidan bela olur. Vahsice gibi geliyor ama bunlar islah edilemezler ... Bunlarin esleri ve cocuklari da var hapishanelerde ... Hepsi kokten temizlenmelidir ...
Turkiye istiyorsa kesin bunlari kullanma hesaplari yapiyorlardir! Turkiye boyle bir hesabi tutturamaz! Felaket olur! ...
-
- TSK'ya ait F16 savaş uçakları, Tişrin Barajı ve Ayn İsa çevresine bulunan mevzilere, tünellere ve de örgüte ait zırhlı araçlara hava harekatı düzenledi. Ayn İsa çevresi, M-4 karayolu yakınlarındaki örgüt mevzileri topçu atışlarıyla vuruluyor. Jarniyah kuzeyindeki Bayr Nayef'ta örgütün sözde üst düzey isimlerinin bulunduğu bir binada vuruldu. Rutin olarak Kara Kozak ve Tişrin'de çatışmalar devam ediyor.
-
Vay bee, şu haritaya bak. Fırat'ın batısını bile daha temizleyemedik. Bu nasıl bir şaşırtan denge, anlamıyorum, anlamak da istemiyorum. Çünkü anlarsam çok üzüleceğim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 7 Ocak 2025; 1:9:6 > -
İsrail komitesi, Türkiye ile olası savaşa hazırlık çağrısı yaptı.
-Jerusalem Post
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Birincisi Smo içinde Türkmenler de var. İkincisi Smo'nun (içindeki araplar) yarın öbür gün bizi satmayacağını kim garanti edebilir ki? Bizim safımızda yer alan Araplarla şuan menfaatimiz uyuyor, yarın ters düşelim bak nasıl satıyorlar. Araplarin tarih boyunca Türklere vurduğu darbeler ortada.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arap, Kürt vs olarak bakmamak lazım mevzuya. İngiliz , ABD, Yahudi ve hatta Farisiler daha çok bela başımıza. Peki tarihte En çok darbeyi kimden yiyoruz, tabiki içimizden, Türk 2ün Türke yaptığını kimse yapmaz :) birbirimizi yemeyi severiz biz :). Devlet 1.5 milyon hibe veriyor ama biz 1 apartmanı yenileyemiyoruz mesela. Kim ne alıyor , hangi müteahhit ne veriyor , onun hesabına girmiş herkez.. 15 kişiden aklı başında, ortak menfaatdayalı bir karar çıkamıyor 1.5 senedir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 7 Ocak 2025; 9:38:22 > -
Sağlam anlaşmalar yaparsan hiçbir şey olmaz kıyamete kadar Araplar bizi sattı ile yaşayamazsın.
Bizde termobarik balistik füzeler yok mu atın vurun şunların tünellerini
Daha 1 ay önce İsrail aynısını yaptı
Tüm Arap ülkelerindeki Arapların beyinleri "Türkler bizi yüzyıllarca sömürdü, topraklarımızı işgal etti" şeklinde yıkanıyor.
Tersi operasyon ülkemizde ise "Araplar bizi sattı" şeklinde yapılıyor.
Aslında işin gerçeği ikisi de doğru değil.
Osmanlı yüzlerce farklı ayaklanmayla uğraşmıştır. Belkide yüzyıllarca doğru düzgün ayaklanma yapmayan tek millet Araplardı.
Bu durum İngilizler bölgeye gelince değişti. Araplar her ne kadar Osmanlıya ve Türklere sadık olsalar da İngilizler bunu bozmayı başardı.
Bugün Arap nüfusu 400 milyon o coğrafyanın. Geçmişte de kalabalıklardı, eğer toplu ayaklansalardı hangi ordu durdurabilirdi?
-
sen bu anlattıklarına canı gönülden inanıyorsan cennetten satılık arsam var
-
konudaki uzman arkadaşlar yorumlarsa sevinirim
Trump
•Türkiye, Suriye’nin peşinden 2000 yıldır, farklı isimler ve farklı şekillerde gidiyor.
•Cumhurbaşkanı Erdoğan benim dostum. Sevdiğim, saygı duyduğum biri. Onun da bana saygı duyduğunu düşünüyorum.
•Ayrıca, kendisinden belirli kişilere karşı harekete geçmemesini rica ettiğimde, bunu yapmadı.
•Kimden bahsettiğimi biliyorsunuz – Kürtler.
•Ne kadar süreceğini bilmiyorum çünkü onlar doğal düşmanlar. Birbirlerinden nefret ediyorlar.
•Ama Erdoğan bunu henüz yapmadı ve geçmişte de yapmadı. Başlattığında ise, ona “Lütfen yapma” dedim ve o da yapmadı.
-
- Dışişleri bakanı Hakan Fidan:
"Suriye yönetimi PKK-YPG'liler ile silah bırakma konusunda görüşmeler sürdürüyor. Bu süreci dikkatle takip ediyoruz. Bu sorunu öncelikle Suriye çözmeli. Sonuç alınamaz ise askeri harekat yapacağız...Çünkü PKK-YPG Türkiye için bir tehtiddir.."
"Suriye yönetiminin PKk-YPG ile mücadele edecek gücü var. Bunda bir sorunları yok. Bugün Suriye yönetimini oluşturanlar savaşarak oralara geldi. Yani savaşmaktan korkmayan bir yönetim var Suriye'de şuan."
"Colani ile biz çok uzun görüşmeler yaptık. Her konuda konuştuk ve aramızda güzel bir diyalog var."
"Bizim isteğimiz; PKK-YPG yönetim kadrosunun Suriye'den çıkarılması ve tamamen silah bırakmaları. Deaş mahkumlarının ise ülkelerine iade edilmeleri çünkü Deaş mahkumlarının çoğu avrupa ülkelerinden gelenler oluşturuyor.."
"Biz PKK-YPG sorununu kan dökmeden çözüme kavuşmasını istiyoruz. Suriye'nin artık yeni bir yönetimi var. Onların bu konuyu çözmede birincil hakları var. Bu görüşmelerde uzun uzadıyca devam edilmez. Biz o noktada gerekeni yapacağımızı Suriye'deki muhattaplarımıza ilettik."
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 7 Ocak 2025; 21:41:23 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X