Şimdi Ara

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(H.Fidan:PKK-YPG silah bırakmassa harekat olacak)-[ANA KONU] (404. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: beyrutkasabı , MisterX06 , bysmooter Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.137
Cevap
90
Favori
335.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
29. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 402403404405406
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çözüm süreci v2 başlıyorken operasyon falan beklemeyin bence...

• quote:

Orijinalden alıntı: asau

ABD sınırımızın dibinde üs kuruyor. Uyardık, ısrar ettik, zamanında müdahale edin, geç kalmayın. Elimize geçen önemli fırsatı kaçırdık.
    Bu kadar koz elimizdeyken ABD ile karşı karşıya gelmeyecektik de ne zaman gelecektik. Ne olacaktı, ABD bize mi saldıracaktı. ABD'nin sahte tehditlerine kanmamalıydık. Bodoslama dalmalıydık. Çünkü daha önce yaptık.

Ahh, ahh hayatımın en büyük hayal kırıklığını yaşıyorum

hayal kırıklığına alışmış olman gerekirdi.

zira, bu iktidarın söylediğinin tersini yapması son derece sıradandır.

22 yılda binlerce kez

Türk Devleti ile AK Partinin çıkarları çeliştiğinde AK Partinin çıkarı tercih edildi.

Türk Milleti ile Erdoğan'nın çıkarları çeliştiğinde Erdoğan'nın çıkarı tercih edildi.

sonuçta

devlet zayıfladı

millet fakirleşti

birileri güçlendi ve zenginleşti...

• quote:

Orijinalden alıntı: Airbus A350 XWB

Çözüm süreci v2 başlıyorken operasyon falan beklemeyin bence...

Abi siz şaka mısınız ? Hayatta olayları böyle dümdüz, önünüze konduğu gibi , sığ şekilde mi okursunuz ?

• Abd Kobani tarafına üs kurmaya başladığına göre ne Smo ne Htş ne de Türkiye oraya doğrudan müdahale edemeyecek demektir. Geç kaldık. Yine masada kaybettik.
  • geç kaldığımız filan yok daha 1000 ce abd askeri hep vardı orada savaşırken 10 tanesini yanlışlıkla öldürsen bu halk ayda 5-10 $ a çalışmaya başlar halk ayaklanır gerçekler bu.

3 dünya savaşı ortamına kaldı o herşey yakılcak,para put olmaktan çıkacak herkes kuru canının derdine düşecek o zaman ,kendi fikrim oda çok çok uzakta değil yahudilerin bile kehaneti türklerle milyon ölümlü savaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Ocak 2025; 12:29:43 >
  • İsrail, Halep yakınlarını vurmaya başladı.

ABD, Ayn-el Arab'ta kalıcı üs kuruyor.

AKP hükümeti, k*rd oylarını kabetmemek için suriye'nin kuzeyine harekat yapmıyor.

Türk milletinin ve Türk devletinin menfaatlerini değil,

Ak Parti'nin ve Erdoğan'ın çıkarlarına göre hareket ediyorlar.

AKP iktidara gelene kadar hiç bir parti, hükümet (koalisyon hükümleri dahil)

kendi çıkarları için devletten ve milletten taviz vermemişti...

• adolf1 kullanıcısına yanıt

Analizi azalt kardo..

Son bir yılda gördüğüm en güzel yorum !

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt
    Bizim bilmediğimiz ya da göremediğimiz birşey varsa anlatın biz de bilelim,twitter'da malum kitleyi uyutmak için analiz diye propaganda yapan troller gibi milletle alay etmeyin.
  • cevo_61 kullanıcısına yanıt

Türk'ün geleneğidir masada kaybetmek! Buna neden şaşırdın ki?

• Bundan 1 yıl önce Esed rejimi devrilemezdi, Rusya ve İran hayatta buna izin vermezdi ve hatta Türkiye'ye savaş açarlardı...

Bazen vitrine odaklı çok yorumlar yapılıyor. Suriye başlı başına genel hatlarıyla sorunlu bir ülke. Bizim tarafımızda ise PKK-YPG sorunu kronik. Atılan bazı adımlar var ve aynı şekilde "atılması beklenen" adımlarda var. 2019 yılından beri Suriye gündemi Türkiye için büyük bir sorundu. Esed rejimi ve İran ile birlikte PKK-YPG sorunu bizi çok zorladı. Çokda kayıplar verildi bu süreçte. Esed rejimide zaten buna çanak tuttu hep İran baskısıyla. Biz Suriye'de sadece PKK-YPG ile mücadele etmiyoruz. Unutulan ve gözden kaçırılan konu aslında bu.

Türkiye herşeyden önce PKk-YPG'nin Suriye'de özerk devlet hayallerini bitirdi son 1 ayda yaşananlarla. Suriye yönetimide bölünmeye karşı. şuan 6 ocakta Colani'nin yöneteceği Suriye toplantısına odaklanıldı. Bu toplantıda Suriye'deki taraflar bir araya gelip ülkenin nasıl yönetileceğine dair kararlar verecekler. HTŞ ve diğer silahlı grupların (SMO'da dahil) tasfiye edildiği açıklanacak. Yani ülkede PKK-YPG gayriresmi statüdeki silahlı oluşum olarak görülecek çünkü PKK-YPG silah bırakmıyor. Bu zaten tahmin edilen bir süreçti. Suriye'nin bir parçası olmak yerine Suriye'nin dışlanan bir grubu olacak PKK-YPG. Hal böyleyken 6 ocaktaki toplantıdan çıkacak sonuçlarıda görmek gerekiyor.

Görünen tabloda Suriye'ye gelen yabancı ülkelerinde düşüncesi Suriye'nin bölünmeden devam etmesi yönünde. Birde Trump'ın gelişi olacak 20 ocakta. Her ne kadar güvenilmez bir adam olsada önümüzdeki 5 yılın ABD başkanı olarak Trump'ın Suriye politikalarınıda görmek gerek. şuan için Trump'ın ana gündeminin Suriye olduğunuda düşünmüyorum ben zira ABD'deki olaylar direkt Trump'a yapılan sert hamleler bana göre.

Türkiye içinde ise siyasi bir karmaşa var. Çok şeyler hızlı şekilde yaşanıyor ve anlamdıralamayan gelişmeler oluyor. Zaten Türkiye iç siyaseti hep böyle. Ancak Türkiye'nin iç siyasetinde yaşananlarından barışçıl bir sonuç çıkacağını ben düşünmüyorum. Bu bana geçen yıl başında Esed-Erdoğan görüşmesinin yapılması dönemini hatırlatıyor. Olması mümkün olmayan görüşme için Erdoğan adım attı, bu başlıktata "Olmaz" diyen kişlerin başında geliyordum. Kaç kez görüşelim denildi. Mantıken yanlış bir adımdı ancak siyasette herkes herşeyi bildiği için o dönemdede çok polemikler yapıldı. şuan bu konuyu düşündüğümüz zaman "acaba devlet Esed rejiminin yıkılacağını bildiği içinmi bu adımı attı?" sorusunu istemedende olsa içimizde sorgulatıyor. Erdoğan-Esed görşmesi planlaması döneminde alınan red cevabından 5-6 ay sonrasında rejimin düşmesi bana görede tesadüf değil. Bugünlerdede iç siyasette yaşanan fırtınaları biraz bu gözlede bakmak lazım..Sonuçta geçen yıl bu zamanlar esed rejimi yıkılamazdı, Erdoğan'da Esed ile görüşme niyetine girmişti..Bugün ise çok farklı şeyler konuşuyoruz..Kısacası olmayacak duaya amin denilmez..Yaşadıkça göreceğiz...

• tişrin alınsa çok iyi olacak.

• - TSK'ya ait F16 savaş uçakları 90 km derinlikte Halep doğusunda Dayr Hafir, Meskene ve Tişrin Barajı çevresindeki terörist mevzileri, karargahları, tünelleri ağır bir şekilde vurdu..İddialara göre vurulan yerlerde terör örgütü PKK-YPG'Nin sözde üst düzey isimlerinin toplantısı yapılırken operasyonun gerçekleştiği söyleniyor.

Türkiye bu operasyonu ABD'nin Aynel arab'da (Kobani) Üs kurulmasına ilişkin Pentagon'un konu hakkında yalanlama yapmasından sonra gerçekleştirdi. Pentagon, askerlerinin Aynel Arab'ta (Kobani) kaldıkları otelin etrafına güvenlik amaçlı set örüleceğini ve askeri bir üs kurulmadığını açıkladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 4 Ocak 2025; 2:6:12 >

-AKP hükümeti, k*rd oylarını kabetmemek için suriye'nin kuzeyine harekat yapmıyor.

Yakında seçim yok, başka bir sebebi vardır şu anki beklentilerin altında kalan davranışların.

TSK kapsamlı operasyon yapmıyor o belli, ancak sürekli kilit olaylara karşı operasyon yapıyor. Devamlı sihalarla, bazen daha önemli hedefleri F16'larla vuruyoruz.

Bunlar pasif operasyonlar, ses getirmiyor ama karşı tarafa götürüsü çok. Ama tam temizlik için kapsamlı operasyon yapacaksın, yer gök inleyecek. Beklediğimiz istediğimiz bu. Şu an oyla alakalı bir strateji uygulandığını sanmıyorum pek.

• kabus2224 kullanıcısına yanıt

Oy için yapıyor diyenin ağzına kürekle vurasım geliyor. Sıfır öngörü, çok düşük seviye bir akıl yürütme. Geçmişteki tecrübeye baksa görecek ama böyle " düşünmek " konforlu geliyor onlara.

Seçimin olmamasını geçtim, seçim dönemi olsa bile Ne "Kürtler" HDP'yi bırakıp oy verir Ne de " Türkler ". İki tarafa da yaranamaz Erdoğan. 2015 seçiminde gördük. Oy kaybetti, Açılımın bedelini sandıkta gördü..

Oy kazanmak için yapılacak en son şey Çözüm Süreci başlatmak.

Öcalan'a çağrıyı , Esad'a yapılan çağrı gibi değerlendirmek gerek.. Köprüden önce son çıkış....

Bu HDPnin DEMin oyunu olmasın sakın? Kuzey Suriyede zaman kazanmak için hükümeti bu şekilde oyalıyor bence.

arka planda Amerika ve İsrail Suriyede istediğini yapacak ve biz ise yine geç kalmış olacağız.

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

Hadi Amerika üs kurdu diyelim? Ne yapacaksın? Koca bir HİÇ!

uçak kaldırıp bombalıya bilecekmisin? Elin kolun bağlı yine 40 sene bekliyeceksin.

uçak kaldırmakla zaten pkk-ypg bitmezde, İsrail gibi acımasız olursak ancak o şekilde biter. Üst düzey kim varsa tek tek indirdiler, biz halen Karayılanı bulamadık.

• Suriye de devlet yapılanması bir an önce tamamlanması gerekiyor. Biz Suriye nin altyapı,üstyapı,enerji,haberleşme,ulaştırma vesaire tekrardan hal yoluna girmesi için teknik danışmanlık veriyoruz.

Şu an Suriye hükümeti Suriye ordusunun kurulması için yoğun bir çalışma içinde.

Geçen günlerde sdg ile de bir görüşme yaptılar.

Sdh dağıtılıp tüm ekipman,mühimmat,araç ve gereçler Suriye ordusuna verilecek. Suriyeli kürtler Suriye ordusuna katılacak. Yabancılar ülkeyi terk edecek.
  • 
Sayfa: önceki 402403404405406
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.