Savunma sanayindeki gelişim kesinlikle harika birşey. Çok büyük ilerleme kaydedildi ve bunu takdir ediyorum. Sadece Türkiye'nin İran ve Rusya gibi ülkelerden farklı olduğunu aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor diye düşünüyorum. Biz daha çok Japonya veya batılı ülkelere benziyoruz. Araplar - İranlılar veya Ruslar gibi üzerine yatabileceğimiz kaynaklar yok. Onlar bir ton parayı saçmasapan yerlerde ezseler bile , çok yanlış politik hamleler ile ağır ambargolara maruz kalsalar bile yerden fışkıran petrol ile doğalgaz ile boru döşemek dışında hiçbir halt yapmadan tekrar kaynak üretebiliyorlar. Savunma sanayi umarım çok daha fazla ürün ihraç eder. Sihalar konusunda büyük ekonomik başarı elde edildi. Darısı bütün diğer ürünlerin başına. Not: Türkiye'nin tarihindeki en büyük başarılarından biri Siha trenine atlayabilmek olmuştur. F-35 projesinden çıkmak ise pek fazla telafisi olmayan büyüklükte zarara yolaçmış durumda ama umarım ki Trump döneminde Türkiye tekrar üretim ortağı olarak projeyte geri dönebilir. Bizde savunma sanayimiz için kritik önemdeki batı pazarını tekrar elde ederiz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 2 Ocak 2025; 1:19:47 > |
🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(H.Fidan:PKK-YPG silah bırakmassa harekat olacak)-[ANA KONU] (403. sayfa)
-
-
- Yeni Suriye hükümeti aldığı kararla 65 yıllık Baas rejimi politikalarından birisinide tarihe gömdü.. Milli Eğitim Bakanlığı kararınca tarih müfredatlarında 65 yıldır kullanılan “Osmanlı İşgali” ifadesi, Osmanlı Yönetimi olarak değiştirilmesi kararı alındı.
-
Arap ülkelerinin yönetimleri zaten ellerinde değil..
Suudlar ve Mısır ABD güdümünde. Ürdün, Kuveyt, BAE gibi ülkeler 100 yıldır İngiliz kontrolünde. Yemen ise esasen 3 parça bir ülke ama güçlü olan Husiler ülke yönetiminde ve onlarda İran güdümünde hareket ediyor. Arap ülkelerinin geneli kendi hanedanlıklarının devam etmesi adına bu ülkelerin koruma şemsiyesi altında hareket ediyorlar. Esed rejimide İran'a tabi şekilde son 40 yıldır ayaktaydı. Ülke bölünmüş, parçalanmış ve yıkılmışken Esed ailesinin nasıl umursamaz şekilde rahat hayat sürdüklerini herkes gördü. Dolayısıyla Arap ülkelerinin şansı (daha doğrusu yönetimlerinin) petrol kaynakları ve bunları yabancı ülkelere ipotek ettirerek hanedanlıklarını sürdürüyorlar. 1 tane arap ülkesi varmı uçağını tankını roketini yapan?
Ancak Türkiye'ninde Arap ülkelere ihityacı var bölgesel denge için. Özellikle enerji konusunda arap ülkeleriyle temas kurmak çok önemli. Misal Katar'dan avrupaya doğalgaz hattı projesi var ve bu proje Suriye üzerinden Türkiye'ye ve burdan avrupaya aktarılması planı var. Avrupa buna çok istekli zira Rusya ile papaz oldular. Bizim içinde çok önemli çünkü enerji gereksinimlerimiz bulunuyor. Yani arap ülkeleriyle iyi ilişkiler kurmak ülke menfaatleri bağlamında kötü bir şey değil. Esed rejimi Katar gazının geçişini Katar'lıların İran karşıtlığından ötürü izin vermemişti.
Bu çerçevede bakarsak olaylara zaten hiçbir ülke birbiriyle %100 dost değil şu dönemde. Sadece çıkarlar aynı düzlemde birleşiyorsa stratejik birliktelikler oluşturuluyor. şuan Türkiye'nin çıkarı pek tabiki İran ve Rusya ile aynı değil ama bu durum her 2 ülkeylede papaz olmamızı gerektirmiyor. Sadece bölgede en büyük sorun İran ve İsrail. Ortadoğunun kedi-köpek 2 ülkesi canına okuyor coğrafyanın..İran'a yıllar sonra bir şekilde durdurmak mümkün oldu ama İsrail çok inatlaşıyor ve bunun bedelide ağır olacak onlara ilerleyen süreçte.
Sonuç itibariyle İran'ında Suriye ve diğer arap ülkelerine, ve hatta İsrail'ine kadar bu coğrafyadaki hemen hemen tüm ülkeler dini ülkeler ve dinsel persfektiften siyasetlerini geliştiriyorlar. Bu bazen aktif savaş ortamı yaratıyor bazende siyaset üzerinden örtülü bir savaş veriliyor. İran mesela şuan açıktan Türkiye'ye düşman oldu Suriye konusunda çünkü Türkiye İran'ın şia hilalini koparan son darbeyi vurdu. Muhtemelen İran ilerleyen dönemde PKK'yı sahiplenme düşüncesine girebilir. Bölge bu anlamda çok şeye gebe şuan.
-
- Baykar, Birleşik Arap Emirlikleri'ne Bayraktar Akıncı TİHA teslimatının gerçekleştirildiğini duyurdu.
-
Zaten bu konuda bazı görüşlerde bu tarz petrol , değerli metal açısından zengin ülkelerin hem ekonomilerinin petrol dışı sahalarda hiç gelismedigini hemde hazır yiyicilige alışmış halkın pek fazla toplumsal talepleri olmadığı icin büyük oranda toplumsal açıdan da durağan kaldıklarını yani gelismediklerini gösteriyor.
Pekcok kişi icin bizde petrol olmaması bir lanet gibi gözükse de Türkiye doğal kaynakları olmadığı icin hem ekonomik hemde toplumsal açıdan aktif ve sürekli çabalaması gereken bir ülke durumunda o nedenle aslından kendini mecburen oldukça geliştirebilmis bir ülke.
Petrolün bitişi ile aynı gecmiste siyahi köleleri toplayıp Avrupalılara satan Afrika'daki refah içindeki siyahi kralliklarin köleliğin ortadan kalkması ile biranda çökmeleri ve arkalarında aşırı derecede sömürücü ve refah karşıtı bir sistem bırakması gibi bu ülkelerde çok büyük bir şok yaşayacaktır gerçek hayatla mücadele konusunda .
Nitekim petrol kaynakları sadece gelir değil aynı zaman çok ilkel yönetim biçimleri ve çok ilkel - sömürücü ve zararlı kurumların bu ülkelerde kök salmasını sağlıyor. Fakat bizim gibi ülkelerde o kadar kaynak olmadığından aşırı derecede yozlasıp tembellestigimizde hemen duvara tosladigimizdan istemesek bile verimli olmaya çalışıyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 2 Ocak 2025; 2:2:17 >
-
Yeni yönetim propagandası yapıldığı gibi israil ajanı bir yönetim olsa böyle bir kararı da almazdı heralde. Her şeye dokunurlardı ama eğitim sistemine dokunmazlardı, bize ırkçı bir nesil yetiştirmenin yolu olduğu için.
-
- Rusya'ya kaçan Beşar Esed'e suikast girişiminde bulunuldu. Yemeğine zehir katılan Esed fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Esed'in durumunun iyi olduğu açıklandı.
-
Yine bir ateşkes ile çok geç kalındı.
https://x.com/ConflictTR/status/1874761808092987759
-
Rusya'ya gittiği gün bir arkadaşa şunu söylemiştim , " Çok geçmeden Esad'ın öldürüldüğü haber gelir " demiştim. İlk deneme başarısız olmuş.. Milyonlarca insanın ahı üstünde, peşine takılan çoktur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 2 Ocak 2025; 14:39:34 > -
pkk-pyd terör örgütünün tasfiyesi ile ilgili bir gelişme yok mu ? Türkiye bu işi sahada değil diplomasi yoluyla çözüme kavuşturmayı amaçlıyor gibi Trump'ın insafına kaldık sanki.
Aynel Arab'da ABD üssü haberleri Karakozak tarafında ABD askerlerinin yığınak yapmaya başlaması öte yandan İsrail'in tırtıklıya tırtıklıya Suriye topraklarında yayılıyor oluşu. Medyada çok başka bir algı var ama Suriye'yi dolayısı ile de ülkemizi daha zor günler bekliyor görülen o ki. Erken sevinç naraları atmamak gerektiğini anlamış olduk birkez daha.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 2 Ocak 2025; 16:15:51 > -
40 yaşındayım. Lisede Milli Güvenlik dersimiz olurdu. O dönemde derse giren asker - şimdi rütbesini hatırlamıyorum- ülkeyi bölmek için uğraşıyorlar, mücadele edilse bile yine de gerçekleşme ihtimali yüksek diye anlatırdı. Bugün gelinen nokta çok önceden zaten planlanmış. Nasıl Lübnan-Libya-Suriye-Irak-Mısır halkları zamanı geldiğinde dağıldıysa bizde de aynı şey olacak. Süreç olgunlaşacak ve sahnelenecek. Ülke adına yapacak bir şey yok. Siyasetin kanun koyucuların içli dışlı olduğu kişiler bugün araştırılıp bakıldığında ustalıkla dizayn edilmiş. Bu nedenle A partisi B partisi A kişisi B kişisi önemli değil. Son aynı son
-
var hocam var pkk-pyd'ye karşı dik duruşumuz sonuna kadar devam
"bir gece ansızın"
-
Suriye'deki yeni eğitim müfredatı milliyetçilikten İslamcılığa kaymış. Tepki var.
redditFrom the Syria community on Reddit: Call from Suwayda to the rest of Syria to head to squares on Friday and protest against the ministry of education’s actions, please spreadhttps://www.reddit.com/r/Syria/comments/1hrg322/call_from_suwayda_to_the_rest_of_syria_to_head_toSehit kelimesinin anlamı "vatanı için ölen"den "Allah yolunda ölen" olarak değiştirilmiş
Cemal Paşa'nın 6 Mayıs 1916'da idam ettirdiği Arap milliyetçileri çıkarılmış.
https://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eehitler_G%C3%BCn%C3%BC_(Suriye_ve_L%C3%BCbnan)
Evrim teorisi çıkarılmış
1918-1943 arası çıkarılmış. Manda dönemleri işlenmiyor yani.
https://x.com/joshua_landis/status/1874520249527325113
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 2 Ocak 2025; 17:8:56 >
-
k*rdlerin başı dik
Türklerin başı eğik
yazıklar olsun size.
sanki savaş kaybettik
-
2024 emekliler yılıydı
2025 kürtlerin yılı olacak
-
- Barış Pınarı Harekat bölgesinin güneydoğu ayağını oluşturan Tel Tamr kasabası ve çevresi, Ebu Rasin hattında sınırımızdaki Mişerfe köyü TSK tarafından yoğun bir şekilde vuruluyor.
Ayrıca Aynel arab ve çevresi de vuruluyor. Terör örgütü PKK-YPG kaynakları bombardımanın düne göre daha yoğun olduğunu aktarıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 2 Ocak 2025; 18:38:45 > -
-
ABD sınırımızın dibinde üs kuruyor. Uyardık, ısrar ettik, zamanında müdahale edin, geç kalmayın. Elimize geçen önemli fırsatı kaçırdık.
Bu kadar koz elimizdeyken ABD ile karşı karşıya gelmeyecektik de ne zaman gelecektik. Ne olacaktı, ABD bize mi saldıracaktı. ABD'nin sahte tehditlerine kanmamalıydık. Bodoslama dalmalıydık. Çünkü daha önce yaptık.
Ahh, ahh hayatımın en büyük hayal kırıklığını yaşıyorum -
Bu ABD'nin üs kurması benimde kafama takıldı. Sizce olası bir kara harekatında biz sıkıntı çıkarmazlar mı ? bildiğin göz dağı veriyorlar şuan
-
- Son günlerin en ağır çatışmaları bu gece Kara Kozak köprüsü çevresi ve Tişrin Barajı batısında yaşanıyor. SMO'ya yakın kaynaklar 40 PKK-YPG'li terörist öldürdüklerini, 8 esirin ellerinde olduğunu aktarıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X