Şimdi Ara

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(H.Fidan:PKK-YPG silah bırakmassa harekat olacak)-[ANA KONU] (401. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.240
Cevap
92
Favori
342.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 399400401402403
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• İsrail, Suriye’ye girmeyi planlıyordu, ardından İran müdahale edecekti.

• İran'ın Suriye'de 40 yıl süren projesi 11 günde çöktü.

• İran Devrimi Captagon uyuşturucu üretimini Suriye'ye ihraç etti.

• İran, Suriye’de mezhep çatışmalarına, savaşlara ve yolsuzluğa neden oldu.

- Yeni Suriye yönetimi, Suriye ordusunun bazı komuta kademesi atamalarını Colani'nin de imzası ile bugün yaptı. Kara kuvvetleri komutanlığına SMO güçlerinde yer alan Lazkiye Türkmendağı Türklerinden Tarık Sulak'ın Albay rütbesine getirildiği ve Lazkiye'de oluşturulacak Kolordunun başında görev yapacağı açıklandı.

• Muhtemelen SMO güçleri komutanlarından Fehim İsa ve Seyf Ebubekir, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulacak birlikler için General rütbeleri verilerek Suriye ordusunda görev alacaklar.

İddialara göre Colani ile dün görüşen Fehim İsa, Suriye ordusuna HTŞ'nin tasfiye kararı aldıktan sonra kendilerininde SMO'yu tasfiye ederek ordu içinde görev almak istediklerini aktardığı söyleniyor.

• - İngiltere İçişleri Bakanı Yvette Cooper:

"İngiliz vatandaşı olan Esma Esad’ın ülkeye dönmesine izin vermeyeceğiz. Bu karar sağlık gerekçelerine dayandırılamaz. Esma Esad’ın ülkeye giriş için artık geçerli bir İngiliz pasaportu yok."

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(H.Fidan:PKK-YPG silah bırakmassa harekat olacak)-[ANA KONU]
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

Cortlani açıklasın bakayım İsrail’e neden ılımlıymış?

Cortlani açıklasın neden Netenyahu zil takıp oynadı Suriyeyle İran’ın bağlantısını kestik ve Esad’ı birkaç günde devirdik diye konuştu.

Cortlani açılasın nerdeyse 25 yıllık el kaide ışid ve el nusra geçmişinde yüzlerce insanı öldürüp ABD kuklalığı yaptığını

Cortlani açıklasın CNN international neden peşinden düşmüyor da bu kuklayı kahraman ilan ediyor. İsrail’e düşman ya sözde!

ahmakların yeni kahramanı bu CIA ajanı oldu. Yahya sinwar, ismail haniyye, halid meşal gibi mücahidler unutuldu. ABD alın size benim kuklam buna hayran olun dedi. müslümanlar da bunu yuttu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PYD’nin suriye ordusuna katılmasıyla PYD’nin hedef alınması suriyenin hedef olması anlamına gelecek. böylece türkiye suriyeyle defacto bir savaş haline sürüklenecek

• - İsrail devlet televizyonu, Terör örgütü PKK-YPG'nin İsrail'den yardım talep ettiğini iddia etti..

• Sertancanluksenburg kullanıcısına yanıt

Colani açıklamış ama sen okumamışsın :)

Colani'yi Türkiye'deki tüm muhalif cenah ya İsrail'in ya ABD'nin adamı olduğunu iddia ediyor.

Ama esed rejiminin aslen İsrail ve ABD'nin piyonu olduğunu kimse dile getirmiyor. esed rejimi boyunca İsrail'in Gazze işgaline bir kez olsun cevap vermemiş. şam defalarca bombalanmış ama karşı yanıt vermeyen bir yönetim olmuş. şimdi ise ordu anlamında dsağılmış bir Suriye varken İsrail'in yaptıklarını "Colani'de şunun adamı" demek ezbere konuşmaktır. Zaten İsrail'de dün itibariyle Golan tepelerinden ilerlediği bazı Suriye topraklarından geri çekilmeye başladı. İsrail istese şuan şam'a girebilir. Girebiliyorsada girsin, neden girmiyorki? Bundan daha uygun bir konjonktürmü var?

Suriye'nin içinde yaşanan gerçekliklerden çok uzak açıklamalar bunlar. Biz 3 yıldır bu başlıkta esed rejimi devrilecek derkenden benzer laflar işitiyorduk. şimdi ise PKK-YPG fıratın doğusundan ayrılmaz laflarını duyuyoruz. Eninde sonunda buda gerçekelşecek çünkü sahadaki gerçeklik karşısında ne PKK-YPG'nin nede ABD yada İsrail'in yapabileceği bir şey yok. Yeni Suriye yönetimi ile mecbur uzlaşmak zorundalar artık.

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

Şu haberden sonra

Allah rizasi icin su pkk vurulsun ciddi sekilde.

Bakalim sahip cikabilecek mi

• murat1981pls kullanıcısına yanıt

Anlamadım bunun için neyi bekliyoruz. Abd ile ne anlaşma sağladık.örgütü Suriye ordusuna mı dahil edeceğiz.örgütü biz mi kontrol edeceğiz. Katil imralı görüşmesi neye dayanıyor. Herkesin kafasında deli sorular. Fikir yürüten varsa merak ettim valla

• Bat-Man kullanıcısına yanıt

biz anlayamayız kral vardır devlet büyüklerimizin bir bildiği

yakında öcalanı anma bayramı falan da çıkar kutlarız

şaka maka umudum oluşmuştu gerçekten çok kısa bir süreliğine de olsa. trump gelene kadar pkk'yı bitiririz falan diye ama sonra anladım ki bazı şeyler hiç değişmiyor...

• İsrail medyasını takip edenler "Suriye artık Türkiye güdümünde " diye karalar bağladıklarını okuyor, bizim muhalifler ise tam tersini iddia ediyor.

• TSK'nın topçu ve hava saldırıları,

MİT'in istihbarat desteği

olmadan

ÖSO/SMO'nun bir hiç olduğu apaçık ortaya çıkmıştır.

çoğu aldıkları maaş için SMO içinde

bir kısmı da haraç, kaçakçılık işleri için paravan olarak SMO'yu kullanıyor.

• - İran devlet kontrolündeki Press TV’nin üst düzey ismi Mahdi Khanalizadeh, İran’ın Suriye’de ABD ile işbirliği yaparak terör örgütü YPG’yi desteklemesi gerektiğini açıkça dile getirdi.

Khanalizadeh’in, “Irak’ta yaptığımız gibi ABD ile Suriye’de de iş birliği yapabiliriz” ifadeleri, bölgede süregelen sessiz ortaklığın perdesini araladı. İran'ın Suriye'de Türkiye ağırlığını oluşturmaması adına son günlerde yaptığı siyasi çıkışlar dikkat çekiyor.

• adolf1 kullanıcısına yanıt

Hic falan degiller

Gayet de cesuz ve savascilar

Allah hepsine guc kyvvet versin

• Sertancanluksenburg kullanıcısına yanıt

Cortlani ne ya. adamı küçük düşürmeye çalışman komik olmuş, Colani bu yazını zaten görmez:))

-----

Colani, henüz düzenli bir devlet değil, adamların 1.hedefi Esad Rejimini devirmek ve fiiliyatça parçalanmış Suriye'yi bir araya getirmeye çalışıyorlar.

Zaten adam dedi, İsrail ve İran'la mücadele ediyoruz diye.

İSrail, fırsatçılık yapsa da, Suriye, Filistin gibi değil sınırları net ve belli bir ülke. İsrail tamamen geri çekilecektir.

----

ABD bile Colani'yi tanıdır. ABD ve AB gücü tanır. Nasıl Afganistan'daki Taliban'ı tanıdılar ama öncesinde terör örgütü listesindeydi.

Yarın bir gün de Esad, uluslararası mahkemede cezalandırılır ve bu defter de kapanır.

İsrail, yakın zamanda kendi ülkesi sınırlarına hapsolup kalacak.

• - HTŞ güçlerinde "Muhtar Türki” olarak bilinen ve Colani'ye en yakın isimlerden olan Türk vatandaşı Ömer Muhammed Çiftçi, yeni Suriye Ordusuna Tuğgeneral olarak atandı.

- Suriye ile Türkiye arasındaki Çobanbey Sınır Kapısının yönetimi, SMO güçlerinin denetimine devredildi.

- Türk Enerji Bakanlığı'ndan bir heyet, Suriye'deki elektrik sektörünün bakım ve işletme mekanizmasını görüşmek üzere Şam'a geldi.

- Ayn İsa çevresinde M-4 yolu üzerinde bulunan terörist mevziler TSK'nın topçu ve SİHA atışlarıyla terkardan vuruldu.

• mtanhu kullanıcısına yanıt

Bu adam için çok çekincelerim var. Ama iki özelliği beni umutlandırıyor. Birincisi ırkçı olmaması, ikincisi İran düşmanı olması. Türkçülük, Kürtçülük ve Arapçılığın merkezinde bir ırkçı düşmanı olması çok iyi. Suriye'de Türkiye destekli güçlerde Türk milliyetçiliği yoğun, PKK bölgesinde Kürtçülük motivasyonu yoğun. Devrilen Baas Rejimi Arapcılık motivasyonu ile kurulmuştu. Suriye'de Nusayrılik'de Alevililik'de Iran Şiiliği motivasyonu mevcut.

Suriye'de Kürtçülük, Türkçülük Arapçılık ve Şialık motivasyonu yok edilirse bütünlüğünü koruyabilir. Ama bu ne kadar gerçekçi, zaman gösterecek.

• asau kullanıcısına yanıt

Kesinlikle zaman gösterecek.

Şuna inanıyorum. Ortadoğu halkının son 60-70 yılda çektiğini bu yıllardaki kimse çekmedi. Hepsinin temelinde de ırkçılık, mezhepçilik var. Yani üzerinde oynanan maddeler bunlar yani. Oysa, aslında para sıkıntısı genelinde yok, yer altı kaynakları petrol ve LNG kaynıyor ama halkın büyük kısmı fakir. Bu kadar petrol ve LNG bizde olsa, devlet ötv değil kdv bile almazdı öyle inanıyorum ben.

Ortadoğu halkının bu çektikleri ırkçılık - mezhepçilik 'ten artık sıyrılmaları gerektiğine anladığını sanıyorum. Colani böyle davranıyor şimdilik.

---

Diğer taraftan sürekli bu ırkçılık-mezhepçilik argümanları bizde kaşınıyor yıllardır. Bir ülkede herkesin aynı inançtan olması beklenemez. Kimse bunu diğerine baskı unsuru olarak kullanamaz, kullanmamalı. Yoksa Ortadoğu gibi olur.

Avrupa, zamanında mezhep savaşları yaptı. Sonra baktı ki bu işin sonu yok, barıştılar.

----

Her yeni devlet kuranlar illa bununla bir mücadele etmek zorunda kalıyor anlaşılan.

• 
Sayfa: önceki 399400401402403
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.