Şimdi Ara

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(H.Fidan:PKK-YPG silah bırakmassa harekat olacak)-[ANA KONU] (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: tayfun91 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.300
Cevap
91
Favori
347.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kobaniyi alırsak özellikle delirir bunlar orası çok önemli onlar için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım sahada hazırlandığımız gibi medya ve diplomasi alanında da hazırızdır.2019 Barış Pınarı Harekatı esnasında özellikle Amerika'da yapılan kasıtlı yalan haberler ve bazı senatörlerin açıklamaları hem tüylerimi diken diken etmişti hem de midemi bulandırmıştı.Adeta kuduz bir .öpek gibi Türkiye'ye saldırmışlar, tehditler savurmuşlardı.

Umarım Dış İşleri bakanlığı ve özellikle Amerikada bulunan dış işleri görevlileri uyumuyordur.Sahada hazırlandığımız gibi medya ve diplomasi alanında da hazırlanmazsak Dünya kamuoyu çok kısa bir sürede Türkiye aleyhine dönebilir..

• Long Nightt kullanıcısına yanıt

Hocam sosyal medya'ya da dikkat etmek lazım anti-harekatçı ve polyanacı hesaplar o sıralarda aktif olup operasyonu zedeleyebilirler ve devlet aleyhine yazılar yazabilirler çünkü ikinci karabağ savaşında da aynısı olmuştu sonra o yazıyı yazan kişiyi tutuklamışlardı operasyonu zedeliyor diye.

• lethal gun kullanıcısına yanıt

Türkiye'de ki sosyal medya hesaplarının bu tür paylaşımlarını açıkça dikkate almıyorum.Türkiye'de kamuoyunun çoğunluğu operasyondan taraf.Yani bunlar ancak kendi kendilerine propaganda yapabilirler...Dikkat edilmesi gereken yer bence dış basın ve oradaki sosyal medya..Zira Türkiye ne zaman böyle bir operasyona başlasa hemen Ermeni lobileri,Rumlar ve PKK'lı hesaplar Dünya sosyal medya gündemini etkilemeye başlıyor.Özellikle twitter ve reddit gibi platformlarda ortalığa resmen .ok saçıyorlar.

Dahası içimizdeki bazıları da bunlara cevap vermeye çalışırken sadece küfür ediyorlar.Üstüne öldürülen teröristlerin parçalanmış cesetlerini paylaşıyorlar.Bu da genel olarak Dünya'da ters tepkilere yol açıyor zira bunlar öldürülen teröristlerin ceset görüntülerini ''siviller'' olarak damgalıyor ve buna ne yazık ki Dünya'nın büyük bir kısmı yiyor.Zira karşısında bunların terörist olduğunu ifade eden Türk hesaplar neredeyse sıfır.Dahası İngilizce bilip derdimizi anlatan çok çok az.

Maalesef Osmanlıdan beri bizim en büyük zayıf noktamız propaganda ve algı yönetimi...Bu alana devletin özel olarak eğilmesi lazım ama bugüne kadar dişe dokunur birşey yapıldığını ne yazık ki görmedim.

Bence bizim tıpkı dünya savaşı iki'de(yani kendi deyişimle nükleer son savaş)'dan önceki savaşta olduğu gibi devlet algı ve propaganda bakanlığı'nın kurulması lazım ve tabii ki birde yerli joseph goebbels gibi yetkililere ihtiyaç var.

Emin misiniz o operasyondan yana olma kısmında. Bence hiç emin olmayın.

İyi parti evet dedi ama parti tabanını biliyorum operasyon falan istemiyor. Teskereye zorunlu evet dendi. Partinin programı Esad ile bir an önce konuşup çekilmek.

Bir an önce çıkma taraftarı ülkenin çoğu. Chp ve Hdp tabanı da istemiyor. Zaten bu yüzde 50'den fazlası ülkenin.

Benim gördüğüm saçma sapan ama çok sesi çıkan halen bunun devlet meselesi olduğunu sanan gereksiz ulusalcılar, Akp oy kazanır belki zaten bittik bir umut diyen şeriatçı destekçileri. Ve ulusalcı taklidi yapan yiyici akp'liler.

Ve artık goygoy dışında hiçbir şeyi kalmamış Türklüğe en büyük düşman mhp'liler.

Ve en önemlisi

TÜRK ÇOCUĞU ARAP ÇÖLLERİNDE HAYATINI VERMEMELİDİR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 28 Ekim 2021; 15:21:18 >

Olası bir harekatta kesinlikle söyledikleriniz yaşanacak.Başta ABD ve avrupa ülkelerinin sert ifadeleri ile birlikte dezenformasyon kartları hızlıca kullanılacakdır.

Sosyal medyada çoğu asılsız haber servis edilip toplumun tepkileri geçmiş dönemde çok test edildi ve sonuçları görüldü.Mesela en son 2 hafta önce Suriye'deki TSK konvoyuna bir saldırı yapılmıştı,başta Rus basını olmak üzere tüm manüplatif hesaplar "3 Türk askeri öldü" haberlerini yaydı.Bu başlıktada doğal olarak olayın gerçekliği sorgulandı ve tepkiler yaşandı ancak olayın başından beri bu saldırıyı ve sonrasını dikkatle takip ettiğimden hiçbir Türk askerinin ölmediğini,saldırıya uğrayan kirpi aracından sadece hafif yaralı bir askerimizin çıktığını ancak önde giden araçtaki 3 ÖSO askerinin hayatını kaybettiğini yazmıştım.Bu ölen 3 ÖSO askerini manüplatif hesaplar "Türk askeri öldü" diye sosyal medyaya lanse etmişti ama olay kısa süre sonra açıklığa kavuşmuştu.

Suriye ve Irak'da yaralı yada şehit düşen TSK askerlerinin haberleri artık 1 saat içinde devletin resmi kanallarından duyruluyor.İçinde yaşadığımız dijilta dünyada bu tür haberlerin saklanması hem mümkün değil hemde etik açıdan gizlenmeside toplum tarafından hoş görülmüyor dolayısıyla acı haber tez gelir misali bu konuda resmi kaynaklar olanı yansıtıyor zira en ufak bir gizleme durumunda manütplatif hesapların olayları ne boyuta getireceklerininde farkındalar.

Son barış pınarı harekatındada bolca spekülasyon içerikli bilgi,haber vb şeyler paylaşılıyordu.TSK nezlinde zaten harekatın gidişatı ve vurulan hedefler sıkça servis edildi.Buna rağmen manüplasyonlar sürmüştü dolayısıyla yeni harekat başladığı zamanda çok farklı olmayacak.Harekatın gidişatı Türkiye lehinde olduğu sürece medya saldırıları artar ancak tam tersi bir durumdada moral bozucu yermeler yapılır.Savaş sadece sahada yaşanmıyor günümüzde,bunun psikolojik tarafıda var.Geçen yılki Karabağ savaşında bu psikolojik savaşı çok etkin şekilde görmüştük.Sahada doğru bilgileri toplum alınca bu seferde farklı yönlerden manüplasyonlar başlatılıyor,mesela insan hakları,savaş karşıtlığı ve siyasi anlamda spekülasyonlar ortaya çıkarılıyor ve çıkan savaşın sebebleri-nedenleri unutturlmaya uğraşılıyor.Bu anlamda psikolojik savaş içinde algılarda oynama durumlarıda tavan oluyor.

Ben bu başlıkta olası bir harekat öncesi Suriye eksininde taraflar ne yapıyor,nasıl hareket ediyor ve olaylar nasıl gelişmiş yalın şekilde aktaramaya çalışıyorum.Herkesin bir fikri var elbette ancak bir olayın başını takip etmediğimiz vakit çıkan bir savaşa odaklanmamızda zor oluyor ve çok sorular ortaya çıkıyor.Bu noktada savaşan tarafları iyi analiz etmek ve adımlarını görmek lazımki olası bir savaş durumunda kimlerin ne düşüncede ilerlediğini görebilelim.

• 🔥-TSK'ye ait 85 araçlık yeni ek askeri konvoy İdlib'e giriş yaptı.

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(H.Fidan:PKK-YPG silah bırakmassa harekat olacak)-[ANA KONU]
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(H.Fidan:PKK-YPG silah bırakmassa harekat olacak)-[ANA KONU]

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(H.Fidan:PKK-YPG silah bırakmassa harekat olacak)-[ANA KONU]Conflicttwitter
    “🔴Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeyine yönelik olası harekât öncesinde Tel Abyad bölgesine yoğun askeri sevkiyat gerçekleştiriliyor.”
    https://twitter.com/ConflictTR/status/1453683881933213708

🔥-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "PKK/YPG'nin saldırıları arttı. Ne Rusya ne ABD bunları geri çekme sözünde durmadı. Böyle durumda da kendimiz gereğini yapmamız lazım.Eğer ABD F-35 ve F-16 konularındaki sorunları çözmek istemezse ya da Kongre bunu engellerse, Su-35 ve Su-57 dahil diğer seçenekler devreye girer."

🔥-Rejim ve PKK destekçileri Afrin güneyindeki Kefr Nasuh köyünde Türk Silahlı Kuvvetlerinin olası operasyonunu protesto etti.

🔥-Rakka batısındaki Teşrin mezralarında bir grup genci silah zoruyla gözaltına almak isteyen PKK'lı teröristler bölge halkı tarafından kovuldu.

🔥-PKK terör örgütü elebaşlarının ortaya attığı yalanı HDP, Meclis kürsüsüne taşıdı.HDP'li vekil Feleknas Uca, TSK'nın Suriye'de kimyasal silah kullanıp-kullanmadığına ilişkin araştırlmasını istedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 28 Ekim 2021; 15:48:29 >

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    🔥-PKK terör örgütü elebaşlarının ortaya attığı yalanı HDP, Meclis kürsüsüne taşıdı.HDP'li vekil Feleknas Uca, TSK'nın Suriye'de kimyasal silah kullanıp-kullanmadığına ilişkin araştırlmasını istedi.

Bunlar ilk kez yapılan şeyler değil aynı algıyı Barış pınarı harekatında da yapmışlardı. Milli Savunma Bakanlığı sitesinde bu tür haberleri kanıtlarıyla yalanlıyor.

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(H.Fidan:PKK-YPG silah bırakmassa harekat olacak)-[ANA KONU]www.msb.gov.tr
    Milli Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/BasinveYayin/YalanHaber
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

Evet eminim zira ben hem CHP'ye hem de İYİ partiye oy vermiş birisiyim.Çevremdeki insanlarda bu iki partiye oy verir.Yani tabanı ben de biliyorum.Şuana kadar konuştuklarımda CHP'nin tezkereyi reddetmesini onaylamış değil.Tezkereye ve olası bir harekete tatlı su solcularından ve ırkçı HDP tayfasından başka karşı çıkan yok.Kendinizi kandırmayın.CHP,HDP'nin peşinde böyle giderse 2023'te hiç beklemediği şekilde tokatı yer.Memleket Partisi,Zafer Partisi ve İYİ partiye yönelik ciddi oy kaybeder.Nitekim CHP'nin bu kararından sonra İYİ Partiye oy vereceğim.Eğer İmamoğlu ve Yavaş dışında CB adayı gösterirlerse İnce'ye gider oyumu veririm.

Yani CHP sakın kendini alternatifsiz sanmasın.Irkçı HDP'lilerin oylarını alayım derken tabanın ulusalcı ve kemalist kesimini rakip partilere kaptırırsa 2023'te yine avucunu yalar.

Ve böyle düşünen CHP tabanını hiç az değil.CHP tabanı HDP peşinde sürüklenecek bir koyun topluluğu değil.Birileri inatla ''Kimi aday gösterirsek ona oy vermek zorundalar'',''bize oy vermeyipte malum partiyi mi iktidara taşısınlar'' kafasını sürdürürse 2023 seçimlerini de altın tepsiyle malum partiye verirler.Demedi demeyin.

Dahası Türk toplum yapısını anlamamışsınız.Adamın oğlu şehit oluyor ama ''bir oğlum daha var gerekirse onu da cepheye gönderirim'' diyor.Siz şimdi istediğiniz kadar gelip ''ama evlatlarımız ölmesin'' deyin.Türk toplumunun geneli tatlı su solcularının ve ırkçı HDP tayfasının bu söylemlerini yutmuyor.Bunu hala daha anlamamışsınız ne yazık ki.

Türk çocuğu arap çöllerinde araplar için değil Türkiye için hayatını veriyor.Türkiye şuan Suriye'den apar topar çekilse

1-Türkiye'ye gelecek 4 milyon Suriyeliyi alacak mısınız?

2-İdlipte bulunan cihatçıların Türkiye'ye doğru çekilmesini kabul edecek misiniz?

3-YPG'nin Akdeniz'e doğru çıkışını nasıl engelleyeceksiniz?

Nedense tezkere karşıtlarını bu sorulara doğru düzgün cevap verdiklerini hiç görmedim.

Şimdi hemen ''Esadla,Rusyayla anlaşırız'' demeyin.Onlarla anlaşsan bile İdlipteki cihatçı teröristler ve ÖSO gerçeği ortada duruyor.Bunlara gidip ne diyeceksiniz?''Biz Esadla anlaştık hadi silahlarınızı bırakın'' mı diyeceksiniz?Bırakmazlarsa bu sefer İdlip'te cihatçılara ve ÖSO'ya karşı TSK'yı savaşa mı süreceksiniz?Cihatçı teröristler ile ÖSO'yu nasıl ortadan kaldıracaksınız?Rusya ve rejim bunlara saldırdığında bunların hepsi Türkiye'ye doğru çekilecekler,sınırdan içeri almazsan bu sefer sınırdaki askerlerimize saldıracaklar yani yine Türk askeri şehit olmuş olacak.O halde Suriye'den çekilmenin ne manası kalacak?

Nedense bu sorulara cevap verildiğini hiç görmedim.Varsa yoksa ''evlatlarımız ölmesin'',''Suriye'de ne işimiz var?'' vs...

Anlayacağından değil , sana söylemiyorum bunu, zehirli fikirlerin yayılmasın diye vurguluyalaım.

Türk çocuğu Vatan toprağını savunmak için orada, Hayatı , yaşamı korumak için içerde ve dışarda mücadele etmek gerekir, etmezsen daha fazla hayat söner. Sınırımda bekleyeyim kimseye karışmamayım oh ne güzel güvendeyim , yok öyle bir gerçek maalesef. TSK tehditin yöneldiği her yere gider arkadaşım... Gitmezse tehdit o zaman büyür. Arap çölü nitelemesi başta Mustafa Kemal'in mücadelesine saygısızlık olur, " Vatan" için az mücadele vermedi o topraklarda...

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt

Tüm zehirli fikir seninkiler.

Türk çocuğu Arap çöllerinde ölmeyecek. Atatürk düşmanı adamların Atatürk'ün adını ağzına alması ise iğrenç.

Sınırını ölümüne koru Türk dış politikasını Atatürk kurdu ve en önemli prensibi ortadoğu'nun pisliğinden uzak durmak ülkene ortadoğulu sokmamaktı.

Politika dediğiniz saçmalıkların sonucu ortada halen konuşacak yüzünüzün olması ise bambaşka.

• Alıntı

metni:
    Türk dış politikasını Atatürk kurdu ve en önemli prensibi ortadoğu'nun pisliğinden uzak durmak ülkene ortadoğulu sokmamaktı.

Evet Türk dış politikasını Atatürk kurdu fakat Ortadoğu'ya bulaşmamak istediğini sana kim söyledi? O yüzden mi Misak-ı Milliye topraklarının yarısı Ortadoğu toprağı?

Musul'u alın diye adam tüm arkadaşlarına vasiyet verdi sen ise Ortadoğu'ya bulaşmak istemiyordu diyorsun.

Hayal bu. Kendi partimi bana anlatma lütfen.

Bu arada zafer partisine mi oy vereceksin

Esad ile konuşup çekilmeliyiz diyor

İyi parti mi aynısını söylüyor.

İnce mi o da aynısını söylüyor.

Bu Suriye politikasını destekleyen Ulusalcı kesim diye bir şey yok artık. Sadece utangaç akp'li reisçiler var.

Ulusalcı adamın iki saniye düşünür. Kendi komutanlarının bile Suriye'de ne işimiz var diye düşündüğünü anlar. Bu arada coğrafya bilginiz hatalı. Pyd Rusya ve Suriye ile savaşıp Akdeniz'e mi ulaşacak. Daha önemlisi Akdeniz'e neden ulaşmak istesin. Adamların derdi o değilki.

İdlib'deki teröristleri koruyorsun şu anda zaten saçmalığa gel. Türkiye'nin yapması gereken tek şey sınırlarını ölümüne koruyup kapatıp çekilmektir. Ve bu artık teknoloji ile çok daha kolay. Türkiye'ye saldıracak kadar cesurlarsa buyursunlar.

Esad ile anlaşıp pyd saldırırsa dalarım senin sorunun bu artık demek zorundasın. Suriye savaşı bitti zaten artık.

ABD mi uğraşır, Rusya mı Esad mı BM mi umurumda değil. Azıcık ülke sevgisi olan herkesde bunu düşünür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 28 Ekim 2021; 16:56:8 >

• Yukarıdaki arkadaşın Zafer Partisi de Suriye'den operasyon yapmadan çekilmek istiyor demesi tamamıyla uydurmadır. Zamanında aynı şeyi bana söyleyip kaynak diye bir gazete atmıştı direk kendi attığı kaynağın devamını okumadığından mat etmiştim.

Ümit Özdağ'ın Suriye görüşünü tekrardan paylaşayım tümünü okumak için link de bırakacağım.

"...PKK, ağırlığını Suriye’ye vermiş, Suriye’nin kuzeyinde devlet inşası sürecindedir. PKK ile başarılı mücadele ancak Suriye’de yapılabilir."

Kaynak (Direk yukardaki kişinin kendisinin bana attığı kaynağı paylaşıyorum ki kaynağa uydurma demesin) :

https://www.gazetedemokrat.com/ozdag-turkiye-saray-rejiminin-hatali-suriye-politikasi-neticesinde-iyiden-iyiye-sikismis-vaziyettedir/451974/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Ek olarak Emekli Jandarma İstihbarat Albayı Hasan Atilla Uğur'un Suriye Görüşü (Dakika 20.00)

https://www.youtube.com/watch?v=iMJpUGFUeUw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilge Türk -- 28 Ekim 2021; 16:31:57 >

• Operasyonu başlatıp teröristleri popcorn'a çevirmeye başladıkça kim bilir ne ağıtlar yakılacak sosyal medya'da, ne yalan haberler çıkacak kim bilir. 🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(H.Fidan:PKK-YPG silah bırakmassa harekat olacak)-[ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabus2224 -- 28 Ekim 2021; 18:5:9 >

Ha şu " Yurttta sulh Cihanda Sulh " ilkesini diyorsun. O lafı siz çok yanlış anlamışsınız zira Atatürk o lafı ettikten sonra Hatay'ı aldı. İyiki de "ortadoğu toprağı ne işimiz var" dememiş rahmetli...

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt

Hatayi'ı savaşarak mı aldı🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(H.Fidan:PKK-YPG silah bırakmassa harekat olacak)-[ANA KONU] 

Allah akıl fikir versin imkansız gerçi. Buraya daha fazla yazmayı düşünmüyorum akp'liler birbirini gazlıyor başlığı.

Yalnız yukarıdaki yalancının bloğunu açtım kesin bana cevap vermiştir 50 kez beni cevaplama dememe rağmen dedim sonuç. Adamın tamamlamadığı cümle şu. Nokta sonrası ha.

Ümit Özdağ'ın dedikleri.

Yapılması gerekenleri diplomatik ve askeri başlıklar altında toplamak gerekmektedir. Diplomatik alanda Suriye ile görüşmeler başlamalıdır. Suriyeli sığınmacıların Suriye’ye geri dönüşünün eşgüdümü sağlanırken, Türkiye’nin de Suriye’nin kuzeyinde kontrol ettiği bölgelerden çekilmesi sürecinin takvimi konuşulmalıdır.  

Kaliteniz durumunuz bu işte anlamsız sizle konuşmak.

Defolup. gittiğiniz zaman ülkeyi ne kadar zamanda toplarız onu düşünüyoruz artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 28 Ekim 2021; 16:52:30 >

• Önce ağa babalarınız olan abd ve rusyadan izin alın sonra atıp tutmaya başlayın.
    Aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar hayal edenler beyinsiz değildir de nedir

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.