Şimdi Ara

Suriyeye Gidiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bakalım nasıl bir yer

• kaldığınız gün Gecelik otel fiyatları ve nasıl bir yerdir detaylı bilgi verirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozel_uretim
    Bugün Suriyeye gidiyorum.

Bakalım nasıl bir yer

Şam'a mi Halep'e mi,yoksa ikisine de mi:) Takipteyim;) Geliesmeleri detaylica anlatirsan sevinirim;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaelmaslim

quote:

Bakalım nasıl bir yer

Şam'a mi Halep'e mi,yoksa ikisine de mi:) Takipteyim;) Geliesmeleri detaylica anlatirsan sevinirim;)

halep ve lazkiye şuan hataydayım geziyorum yarın sabah geçicem erkenden hatay harika bir yer bi yemekler bi tatlılar var yok böyle birşey

quote:

Orijinalden alıntı: Osmanselim

kaldığınız gün Gecelik otel fiyatları ve nasıl bir yerdir detaylı bilgi verirmisiniz

suriyeli arkadaşlarım çok onlarda kalıcam

• Çok güzeldi suriye çoookkkk
  • quote:

Çok güzeldi suriye çoookkkk

Yahu boyle gecistirme koca Suriye'yi:) Halep ve Lazkiye'de nerelere gittin, kaç gün kaldin? Ne yedin ne içtin? İzlenimlerin, tavsiyelerin nelerdir? Kac paraya mal oldu? Vs vs vs... Mikrafon sende;)
  • atladık arkadaşlarla arabaya halepe yakın sınır kapısına doğru gittik

(türkiyeden çıkmadan önce mutlaka su alın çünki su benzinden 3-4 kat pahalı suriyeliler su içmiyor genelde turistler içiyormuş biz yaklaşık 6 lt su aldık ufak 50 lik damacalarla attık bagaja. öyle çıktık yola

sınıra girmeden kontrol noktasında elemanlar var türk lirasını dolar yada suri ile değişiyorlar.

freeshoptan birşey alacaksanız dolar alın suri geçmiyor (suri - suriye parası)

ben 300 dolar yaklaşık 30.000 suri aldım 975 tl + 300 dolar kısacası

1000 suri 32,5 TL

pasaportlarımızı verdik ufak sarı evrak doldurduk. 15 tl masrafı var sonra onayladılar hemen.

arkasından araba ile az devam edip freeshopa girdik. içki aldım sigara birkaç elektronik şey fiyat uygun.

1 şişe 70 lik absolut 16 $ civarı sahte değil herşey gerçek

neyse aldık alacağımızı devam ettik sınırdan geçtik.

arabada benzin yok bu arada dizel araba ile gitmeyin suriye yönetimi mazotun çevreyi kirlietmesinden dolayı dizel araba için ekstra para alıyor 20 tl civarı sanırım..

Biz devam ediyoruz benzin az bilerek tr den almadık :)

benzinci çıktı ama tr deki gibi değil amerikan texas filmleri gibi 2 tane pompa 1 yaşlı eleman azında sigara pis kıyafetli.

durduk fulle dedik sanırım 1000 suri yani 32 tl ye bütün depoyu fulledik.

Halep yolu eski biraz kirli pis :)

Neyse ilk önce birşeyler yemek için anka mall mı öyle bir yer var carrefour var orada oraya gittik markette çok güzel tavuklu peynirli çöreklerle kahvaltı yaptık 4 kişi 8 tl 300-350 suri mi öyle birşey.

elektronik marketine girdik ufak tefek biryer telefon filan baktık.

Tuvelete gittik (halepte tuvelet diye birşey yok su yok nerdeyse baya pis)

Neyse ilerliyoruz araç ile heryerde beşar esadın fotografları var arabalarda motorsiklerde duvarlarda pankartlarda çok seviliyormuş yüzlerce fotosu var en dandik bakkalda bile dev gibi posterleri var..

Bu arada suriyeli arap arkadaşlarım suriyede dışarıda gezerken beşer esad hakkında konuşma dedi

neden dediğim de onu çok sevdiklerini hemen hemen heryerde sivil polislerin oldugunu seni çekip ne konuşuyorsun ne dedin neden dedin vs vs soruyorlarmış ( suriye polisleri baya kötü karakollarda haberiniz olsun)

Neyse halep kalesi halep çarşısı Sheraton otelin oralarda baya turlar attık onların kıyefetini vs giydik maksat makara olsun :)

Halep kapalı kesim kadınların birçoğunun gözleri dahil heryeri kapalı peçeli. Ama baktık ta sürekli kesiyorlar ciddi ciddi hemde.

Pazarları gezdik dükkanları gezdik. Müşteri ile ilgilenmiyorlar umurlarında değil genel olarak öyle.

Ayrıca ingilizce konuşmayın turist diye 1 liralık şeye 10 lira diyor :) Arapça konuşuyor arkadaşlarım baya ucuz yedik içtik.

Tarihi çarşıdan şeker aldık oyuncak vs.

Ekmek çok çok genelde lavaş var tavuk et çok güzel dönerleri var.

Orada gezdikten sonra lazkiye ye gittik lazkie nasıl anlatayım..

Türkiye için bodrum antalya istanbul için etiler bebek gibi lüks..

Bu arada suriyede baktım en çok mercedes var büyük silindir kullanıyorlar benzin ucuz oldugundan olsa gerek.

Neyse lazkiyeye gittik halep lazkie 180 km gündüzkken gidin gece ışık mışık yok yollar dağ içinde çok virajlı.

Suriyede heryer sarı tugla sarı hep harç yok hep taşla inşaa edilmiş..

Ayrıca nerdeyse 5 insana 1 taksi düşecek kadar taksi var nereye baksan taksi minibüs vs yok sayın herşey taksi arabalar hurda gibi dökülüyor araba duvara vurmuş çizilmiş araça tosdlamış hiç umurlarında değil..

Genelde suriyeliler arabası olanda taksiyle gidiyormuş gerçekten ucuz..

Neyse lazkiye ye geldiğimizi kızları görünce anladım.

Ya diyorlarya rus ukranya aboooo :)

Lazkiyeli kızlar çok fena.. Hemde çookkkk

Ben istanbulluyum çok il ülke gezdim çok ciddi söylüyorum gidip suriyeden kız alıp evlenirim.
    Çok bakımlı çok güzeller.

Neyse suriyeli arkadaş ile gittik cafeye birkaç arkadaşı geldi suriyeli kız.

Resmen dilim düştü açıkçası gözüm kaldı kızla:) okadar güzel

Kızlarla konuştuk araçpa arkadaş çevirdi ingilizce çok bilmiyorlar.

Erkeklere sadıklarmış erkeği için herşeyi yaparlarmış ne gerekirse. Aldatma vs çok yokmuş genel olarak lazkie kızlarında.

Neyse rotana otele gittik rotana otel bizdeki The marmara gibi lüks otel fiyat ucuz ama 120 tl filan gecelik

Sağolsun arkadaşımız bize güzel bir kıyak yaptı :) kız arkadaş edinme konusunda :) Otelde zaman geçirdik biraz off diyorum :)

Çarşıları gezdik sahili gezdik insanın o hatunu bırakası hiç gelmiyor vallahi.

En son avm vardı çok yakında oraya gidelim dedik güzel markalar vardı notebook aldım fiyat ucuzdu.

Ordan çıkıp meydanda nargile içilen kahvelerde dinlendik nargile çay vs.

Hemen döner yedik çok güzel tadı vardı..

Sonra hataydaki arkadaşın sürekli alışveriş yaptıgı bir markete gittik 20 karton sigara aldı içki şeker çay pirinç peynir çikolata vs.

Arabaya doldurduk (sigara zula yaptı) Aynı arenadaki görüntüler gibi öyleymiş:) Arabanın sağına soluna sıkıştırdı üzerimize aldık sırf benim ceplerimde mont gömlek kot çorap paçası kaçtane sığıyorsa koyduk :)

Sonra lazkie kapısından antakyaya hataya giricez yaklaşık 1 saat 10 dk filan sürdü.

Bu arada haberiniz olsun suriyeye girişte ve çıkışta suri polislere gümrük memurlarına 9 sefer rüşvet verdik.

Her kontrolde rüşvet 3 tl 4 tl 100 suri 150 suri..

yolda gidiyoruz tak polis el kaldırıyor..

Selamı aleyküm diyorsun hemen çaktırmadan 100 suri veriyorsun selamlaşırken gidiyorsun..

Neden rüşvet verdiğimize gelince arabada ek benzin deposu var fazla benzin almak için ayrıca okadar içki sigara şeker çay telefonlar bilgisayar aboo kaynıyor araba..

Diğer türlü ceza yeriz diye veriliyormuş..

Neyse en son türkiye sınırına az kaldı. Baktık yollarda 31-34 plaka tr araçları bekliyor sotelerde sanırım bizi yem olarak kullanıyorlar dedi şöför arkadaşım.

Biz ilerledik arkamıza takıldılar tak ilerde polis elini kaldırdı durduk rüşveti verirken arkadakiler geçti bizi durmadan :)

Dedik gene bizim 3 tl gitti..

Neyse sınıra girdik pasaport kontrolüne bagaj kontrolüne bir polise gene para verdik sınıra 10 mt kala dikkat edin işte şu yüzbaşı var yopk o var bu var çok kontrol ediyor..

Yavaşladık önümüzdeki türk plakalı araçların 4-5 tanesini benzin çok şeker fazla git bunları dök geri gel diye sınırdan çevirip geri yolladılar. parada almadılar..

Dedikki tamam poku yedik :)

Arabadaki şöför arkadaş ben tanıyorum hepsini dedi artık rüşvet vere vere kanka olmuşlar..

Gitti hemen pasaportla arabanın evrakları ile halletti el altından suriye kapısından çıktık türk kapısına geldik

Yusuf yusuf ediyoruz polisler elinde el feneri ile arıyorlar indirdiler bizi arıyorlar neyseki sanırım gece mayışmışlar hadi tamam gidin dedi geçtik gittik :)

Bi ohhh çektik hemen eve gidip malları paylaştık artından jack deniels açtık içtik mezeleri yedik ohh ohh şiştik iyice bir uyudum sabah 11 de zor kalktım:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazın Askere Gitmek
    5 yıl önce açıldı
    amerikaya gemi ile gitmek
    9 yıl önce açıldı
    Amerikaya gitmek istiyorum
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Bakalım nasıl bir yer

halep ve lazkiye şuan hataydayım geziyorum yarın sabah geçicem erkenden hatay harika bir yer bi yemekler bi tatlılar var yok böyle birşey

quote:

kaldığınız gün Gecelik otel fiyatları ve nasıl bir yerdir detaylı bilgi verirmisiniz

Şuan o suriyeli arkadaşlarınız da sizde kalmıyorsa ayıp etmişin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhammet

quote:

quote:

quote:

Bakalım nasıl bir yer

quote:

Yok hyr bende kalmiyorlar

Suan ıraktalar

Demir celik mermer celik kapi fabrikalari var sorunlar cogaldigindan beri iraka tasidilar herseyi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Muhammet

quote:

quote:

quote:

Bakalım nasıl bir yer

quote:

Yok hyr bende kalmiyorlar

Suan ıraktalar

Demir celik mermer celik kapi fabrikalari var sorunlar cogaldigindan beri iraka tasidilar herseyi

helal olsun arkadaşlarınıza

Peki merak ettiğimden soruyorum, yanlış anlamayın

Kazandıklarından Bir kısmını muhaliflere veriyorlar mı? Yoksa Esad'ı mı destekliyorlar?

• Biraz cimridirler para vermezler varyemezlern:)

genel olarak esad i seviyorlardi baya seyi degistirmisti onceden asfalt yol yoktu caddede isik yok derdi tabii bize sorsan alakasiz iste

Hersey duzelse gene giderim suriyeye

• Zamanlaman süper hocam. Tatili erteleseydin o zamanki refahta ziyaret etme imkanı bulamazdın bir daha.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.