< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiletosman -- 12 Şubat 2025; 13:46:37 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sürpriz yapabilir: AMD Radeon RX 9070 XT'nin fiyatı ortaya çıktı (2. sayfa)

-
-
"7900 xt'den güçlü mü olur bu kart"
duruma oyuna göre benzer ya da daha iyi olabilir ama amd bu kartları üst seviye diye çıkarmıyor o yüzden gddr6 16gb olarak çıkıyor ve fiyatı da ona göre olacak. RT açarsan AFMF2 açarsan daha yeni nesil ai cores ile 7900xt'den iyi olabilir ama 7900xt'nin 20gb'sinden daha iyi olamaz. en azından gddr7 bellek koysalardı 16gb ile biraz daha iyi olurdu ama gddr6 bellek olunca ve 7900xt'nin 320bit olması lazım yani üst seviye kart değil ama 7800xt'nin üzerine koyacaktır illa ki. güç tüketiminde iyileştirme yoksa 4nm olacağını söylememişlerdi çünkü daha önce bu durumda güçlü gpu olabilir artan transistör sayısını 300w ile besleyeceklerse. sentetik testlerin bazılarında iyi bazılarında kötü olabilir 7900xt'den hani güç derken ne kastediyorsun bi 4k kartı olmayacak ne olursa olsun ama 7900xt'yi 4k'da kullanabilirsin. amd'nin üst seviye kart yapmayacağız dediği nedense nvsheepler tarafından beş para etmeyen kart yapacağız olarak anlaşıldı ama 4080 serisini tokatlarsa hatta 4070 ti superi bile tokatlarsa bu kart uygun fiyatla zannetmiyorum ki utanıp alsınlar. nvidia'nın sürücü problemleri ile uğraşmak sigara paketleri siyah olmadan önce masaya marlboro ya da parliament pakedi yanına finfon koymaya benzer paha biçilemez ama sorsan kimsede sorun yok. 5090'ın çıkışta 150 tane bile üretilmediği söyleniyor yabancı forumlarda ki buraya da attım. üretemedikten sonra ve 150 binden sattığında bir havası olmuyor o işin. amd zirveyi mi istiyorsun al senin olsun derken doğru iş yapmış bunu anlatamazsınız boşuna uğraşmayın. adamda gt730 vardır ama forumda es kaza mesajlaştığı adamda üst seviye kart var diye kendisini de onun gibi zanneder ve ona davranıldığı gibi davranılmasını ister. bir mesajlar sanırsın %20'sini almış nvidia'nın.
-
7900 xt kullanicisiyim daha tek bı problemle karşılaşmadım 2k çözünürlükte kullanıyorum.
-
Nvidia nın kucağında mutlu olanlara, 5090 alın yerse, ama sisteminizin yemesi işte o biraz zor.. Daha onu yiyen sistemler çıkmamış ya da hala ocakta daha pişmemiş..
-
Raster performansı 7900 XT, RT performansı 7900 XTX - 4070 Ti seviyesinde olacak deniyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
AMD mecburen fiyat kırması gerekiyor çünkü rekabet etmesi çok zor. Yapay zeka tarafında zaten kartlar pert, bari oyun tarafında bir şey kazansalar.
-
Bazı oyunlarda yaklaşabilir hatta fsr4ü katarsak geçebilir fakat zaten bu nesil flagship üretmeyeceklerini söylemişlerdi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
fanboy diye iftira atıyosunda ben ne nvidia ne amd taraftarıyım 2 tarafında kötü şeylerini yazıyorm zaten amd yazılım konusunda çöp nvidiada kıstıkça kısıyor yazılımla biz hallederiz kafasındalar iki firmada kullanıcıyı yeme peşine oynuyolar onu belirtiyorum hala gelmişsin burda yok fanboy bilmem ne yaş 15-16 herhalde abicim senin
-
Hayatımda hiç üst düzey bir sistem toplamadim, hiç o kadar yüksek işlem gücüne ihtiyacım da olmadı. Fiyat performans ürünlerini daha çok sevdiğimden mi nedir AMD ekran kartlarında en ufak bir sorun yaşamadım. Yine yakınlarda 7000 serilerinden bir ekran kartlı pc almayı düşünüyorum. Nedir bu AMD çöp lafı anlam veremiyorum bir türlü
-
Iyi fikir
Ulan çok üzüldüm be beni bile bloklamış kral kendisi ahahaha iyicene çoluk çocuk forumuna çevirdiniz ortalığı amd fanboyluk yapıcaz diye 1. samsung toxic kitle 2 amd şaşırtmıyorsunuz.
-
Hocam o fiyatlar ne Allah aşkına, bu kadar abartmaya gerek var mı? Adam 5070ti'dan daha güçlü olan kartı 600 dolara veriyor, (5070 ile aynı olsa stratejik olarak daha iyi olurdu bence) sen çıkmışsın 450 dolar diyorsun. O fiyata ne veriyorlar ki?
Hocam çoluk çocuk yazmışsınız attığınız emoji "😂" ben de "forum 30 yaş üstü boomerlarla dolmuş" yazsam hoş olur mu?
Evet gülücük smileyi attım yasak mı? Yine atıyorum bu arada 30 yaş üstü boomer tayfa çoluk çocuk tayfadan iyi en azından mantıklı bakıyor gerçek neyse onu söylüyor ama gel gör ki ergen tayfa marka fanlığı yapıyor yanlış yöneltiyor zar zor alıp para verdiği şeyi kotuleyemiyor birşey neyse onu söyleyeceksin bu kadar basit kimse seni yargilayamaz gercekler çünkü ha ergen tayfa lincleyebilir burdada olduğu gibi nedeni sahip olduğu ürünü kötüleyememek
Sektöre yabancisiniz belli ki.isteseler o fiyatina altina bile satabilirler.daha gecenlerde nvidia patronunun aciklamasi vardi.daha asagisina a satabiliriz ama hakki budur diye.neyse siz malum partinin potansiyel oy deposu olan kesimle benzer sekilde bir savunma yapiyorsaniz bize kalan beter olun demek olur..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 13 Şubat 2025; 1:52:6 >
Yapay zeka için nvdia şart değil ki, hatta deepseek amd kartlarda daha performanslı bile çalışıyor.
Nvidia’daki uyumlu kütüphaneler AMD için sürekli bug ve hata demek. Zaten o yüzden insanlar bu kendinden optimize kartları tercih ediyor. Ayrıca CUDA çekirdeği çok önemli bir etken. AMD veya mac kullanmak mümkün ama neden bu zorluğa kalkışsın insanlar?
Not: AMD kartları yapay zeka karşısında NVDIA’nın şuanki haline göre çok geride. Daha performanslı demek son derece gülünç. Yazılım tarafını çok es geçiyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Byperest -- 13 Şubat 2025; 14:18:50 >
Canavar kart. Cuda işinde çalışmasam bunu alırdım.
FSR'ı tüm makinelere entegre eden şirkete hala yazılım çöp diyebiliyorsanız bırakın şu konulara cevap yazmayı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X