Şimdi Ara

Sürpriz yapabilir: AMD Radeon RX 9070 XT'nin fiyatı ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sürpriz yapabilir: AMD Radeon RX 9070 XT'nin fiyatı ortaya çıktı
    AMD'nin RDNA 4 mimarisine dayanan yeni nesil Radeon RX 9070 XT ekran kartının çıkış tarihi ve fiyatlandırma stratejisi netleşmeye başladı. Bildiğiniz gibi CES 2025’te duyurulan modelin fiyatı dahil olmak üzere herhangi bir detayı paylaşılmamıştı. Son bilgiler ise AMD için agresif bir fiyatlandırma politikasına işaret ediyor.

Beklenenden ucuz olacak

ITHome'dan gelen bilgilere göre AMD, Radeon RX 9070 XT modelini 599 dolarlık bir fiyat etiketiyle satışa sunmayı planlıyor. Bu da Nvidia'nın RTX 5070 Ti modelinden yaklaşık %20 daha ucuz ve 150 dolarlık bir avantaj sağlıyor. Eğer RX 9070 XT, RTX 5070 Ti seviyesinde bir performans sunabilirse, fiyat-performans dengesi açısından AMD'nin elini güçlendirebilir.

Yeni sızıntı henüz resmi olarak doğrulanmadı. Ancak AMD'nin Şubat ayının sonunda lansman etkinliği düzenlenmesi bekleniyor. Bunun ardından Radeon RX 9070 XT muhtemel olarak 6 Mart 2025'te satışa çıkmış olacak. Daha önceki sızıntılar Ocak ayında bir tanıtım olacağını öne sürmüştü, ancak AMD’nin bu planı ertelediği anlaşılıyor.

Ayrıca Bkz.AMD Zen 6 “Medusa Ridge” sızıntısı: Masaüstüne 24 çekirdek dönemi geliyor

Bu arada, AMD’nin rekabeti artırmak için RX 9000 serisinde yalnızca RX 9070 XT’yi değil, daha uygun fiyatlı bir RX 9070 modeli de planladığı gündemde. Bu yeni GPU'nun 499 dolarlık fiyat etiketiyle doğrudan RTX 5070 modeline rakip olması planlanıyor. Bu süreçte ise AMD’nin RX 7800 XT modelini daha erken emekliye ayırdığını görebiliriz. IT Home’a göre, RX 7800 XT üretimi Ocak ayında durduruldu ve 2025’in üçüncü çeyreğinde beklenen üretim sonlandırma süreci de öne çekilmiş durumda.

AMD Radeon RX 9070 XT beklenen özellikler

Radeon RX 9070 XT, 16 GB GDDR6 bellek, 300W güç tüketimi ve geliştirilmiş ışın izleme (ray tracing) performansına ek olarak AMD’nin önceki nesil RDNA 3 tabanlı kartlarının bazı önemli açıklarını giderecek. Ayrıca, AMD’nin en son teknolojisi FSR 4 (FidelityFX Super Resolution) desteği de bu kartlarla gelecek. Yeni GPU'nun 2.97GHz saat hızı, 16GB GDDR6 bellek, 256-bit veri yolu ve 300W TDP'ye sahip olması bekleniyor

Kaynak:https://www.techpowerup.com/332373/amd-plans-aggressive-price-competition-with-radeon-rx-9000-series

• NVidia forumları 5080'lerde yeni çıkan sürücüyü kurduğu anda ya da çözünürlük değiştirdiğinde giden görüntü gibi şikayetlerle dolup taşmaya başlamış, benzer şikayetler 4080 sahiplerinden bile geliyor (bak çok daha önceleri sırf sürücü kurdu diye yanan NVidia kartlarından bahsetmiyorum bile) ama AMD'de yazılım kötü be abi yaa. Sonra NVidia tabii ki 1000$'lık kartları 2000$'a satar, AMD iyi kart çıkarsın da NVidia'ları az daha ucuza alalım zihniyetindeki bir kitleye ben de daha aşağısını yapmazdım.

• Bu yüzden hardware unboxed ı takip ediyorum adamlar 5000 serisini ilk gördükleri gibi amd %20 ucuza satmalı yoksa oluru yok demişti ve cidden dedikleri gibi çıktı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 449 xt
    399 düz..
    Gerisi tiri viri..ortaligi bos buldular enayileri yoluyorlar .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdiye kadar okuduğumuz haberler fiyat olarak bu seviyeyi işaret ediyordu, piyasaya çıkma aşamasında gram gram detayların gelmesi moda oldu çıktı.

Serinin en üst modeli 599$ etiketle RTX 5070Ti 'e rakip olarak geliyor ki hele birde sorunsuz olursa 300w tüketim değeriyle ben dahil birçok kişi için ciddi bir seçenek haline gelebilir, cidden nasıl bir performans gösterecek merak ediyorum.

• Bu seride Işın izlemeyi de adam ettikleri söyleniyor. Sadece 300 watt enerji tüketimi fazla gibi geldi.

9070'in aynı fiyat seviyesine geldiği 7800 Xt üzerine ne koyabildiğini de merak ediyorum. Nitekim 7800 xt oldukça fp bir karttı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 12 Şubat 2025; 1:48:55 >
  • Kas gücü olarak amd güçlüde olsa yazılım çöp olunca kas gücü filan bir işe yaramıyor hala saçma sapan sürücüleri mevcut yıl 2025 daha adam edemediler.

• 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt

Senin gibi dünyadan bihaber fanboylar oldugu sürece bu kartı 300 dolar a satsalar dahi kimse almaz .adam hala yazılım falan diyor .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • jiletosman kullanıcısına yanıt
    Ne fanboyu sakamisin abicim sen yazılım olmadan donanım çöp oluyor yazilim olsa donanım olmasa yine olmuyor diyorum gelmişsin fanboy diye yargiliyosun bu kafayla devam et sen cahil-saz olayı senin gibiler için geçerli işte

• Amd ekran kartı mı?

herkez düzeldi demeden bir daha asla...

Hem f/p ürünleri idi AMD ?

Ne f var ne de p var?? R var sadece rezillik ...

• Sırasıyla 5500xt, 6700xt kullandım ve şimdi de 7900xtx kullanıyorum. 5500xt hariç diğer kartlarda şu meşhur sürücü problemlerini hiç yaşamadım. Sanırım ben de bir sorun var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellikleri umarım kesin değildir.en az 7900xtx seviyesinde bir kart bekliyorum yoksa Bir önceki nesilden devam

• İyotluTuz kullanıcısına yanıt

5500xt ile bir kere sorun yasadim onuda driver kaldırıp kurdum anakartin yazılımında bulunan bir hata amd nin kendi driverini etkiliyormuş onu kaldırıp watman ayarlarini sıfırladım birdaha sorun yasamadım 3 bucuk 4 yıldır.sadece windowsun uyku moduna girip cikmasi ile bir sorun olmustu oda windows guncellemesiyle duzelince sucu karta atmadim

• NVidia forumları 5080'lerde yeni çıkan sürücüyü kurduğu anda ya da çözünürlük değiştirdiğinde giden görüntü gibi şikayetlerle dolup taşmaya başlamış, benzer şikayetler 4080 sahiplerinden bile geliyor (bak çok daha önceleri sırf sürücü kurdu diye yanan NVidia kartlarından bahsetmiyorum bile) ama AMD'de yazılım kötü be abi yaa. Sonra NVidia tabii ki 1000$'lık kartları 2000$'a satar, AMD iyi kart çıkarsın da NVidia'ları az daha ucuza alalım zihniyetindeki bir kitleye ben de daha aşağısını yapmazdım.

• 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt

Aşkım amd de son 3 senedir yazılım sıkıntısı diye bir olay yok .hem fanboy hem de ısrarcı bir araştırın bi sorun sürekli aynı şeyleri tekrar edip durmayın bıktırdınız .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiletosman -- 12 Şubat 2025; 10:28:17 >
  • İyotluTuz kullanıcısına yanıt
    2 yıldır 6700xt kullanıyorum, maalesef ki 3 ayda bir kez oyun içinde donup restart atıyor adrenaline çöküyor, ddu ile tekrar kuruyorum. Maalesef diyorum çünkü win10/11 farklı ssd denedim yine oluyor yine oluyor. Neyse fiyatları makul hale getirsinler de sistemi güncelleme ihtimalimiz olsun yoksa Nvidia a kalırsak bir kart almaya maaş yetmiyor, şaka gibi...

• jiletosman kullanıcısına yanıt
    Hadi abicim başka yerde yap AMD fanboylugunu sizin gibi kâmiller sayesinde firma düzelmiyo göz kapalı AMD kart alanlar vatan korur gibi firmayı koruyanlar sizi 🤣🤣🤣

• tnt kartlarından beridir nvidia kullanıyorum. arada iki defa amd de kullandım. şuan da amd anakart ve amd ekran kartı kullanıyorum. ne yalan söyleyim amd'ye geçtiğim için hiç de mutlu olmadım, pişmanlığım da yok değil. amd yazılım konusunda çok kötü. bunca yıl sonra bile sorunsuz sürücü çıkartamıyorlar. anakartın sürücüleri berbat, bios'ları berbat .uyum sorunu çok. ekran kartı da öyle. oynadığım oyunlardan birisi sürekli çöküyordu. aylar sonra düzelttiler. amd yazılım işini düzgün yapsayda şuan intel'in ve nvidia'nın önündeydi.

• Bedava verseler yine bize kazık fiyattan satarlar bizim satıcılar

• 7900 xt'den güçlü mü olur bu kart

• Periah kullanıcısına yanıt

7800xt üzerine koyup koyamamaları intelin işine yarar hele birde b770 piyasaya çıkınca performansı hepsini geçerse bunların esamesi okunmaz

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.