Şimdi Ara

Surrealizm-Sembolizm (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • beyler bütün soruları tartışıyorsunuz ygsdede aynıs oldu ulan dedim sosyalden 0 doğru 35 yanlış falanmı yaptım çünki ben ney işaretlediysem laiklik diyordum herkes halkçılık veya tutarlılık diyordum nasreddin hocaya herkes öbür tarafı savunuyordu benim söylediklerim doğru cıktı sınavda bi sonuçlar gelsin bence öyle konuşalım
  • Surrealizm diyenlerı eksi yağmuruna tutmussunuz ama
    çatlasanız da patlasanız da cevap sürrealizm o kadar tatava yapmayın
  • Cevap sürrealizm bu kadar uğraşmayın.Akış diyor soruda ,akışı gördün mü yapıştırıcaksın sürrealizmi.
  • DMUKKS kullanıcısına yanıt
    sırf senin gibiler yüzünden tmcilere hep soğuk kaldım.
  • Paragraftan ben sembolizm anladim artik hangi cikarsa bahtima. İkinci yeniler Garipcilere karsi olarak cikmisti. Ee garipciler surrealist bildigim kadariyla. Ee madem paragrafin sordugu sanatci İlhan Berkte akim nasil surrealizm oluyor. İkinci yeniciler zaten karsi garipcilere hem kapali imgeli bir dil kullaniyorlar. Bence sembolizm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap sembolizm.
    Kaynak:dedem eski sembolistlerden.

• Otomatik yazıda noktalama işaretlerine, imiâ kurallarına lüzum olmadığı gibi, bunlan kullanmaya kalkışmak tehlikelidir. Çünkü noktalama işaretleri ve imlâ kuralları, şuuraltının akışına, bu akışın devamına engel olacaktır. Buna rağmen şuuraltı akışı, herhangi bir sebepten kesintiye uğrayacak olursa, herhangi bir harf yazılır ve bu harfi takip edecek olan kelimelerin akışı beklenir. Otomatik yazının sonucu, hiçbir zaman aklın, estetik amaçların, ahlâkî değerlerin ve geleneğin denetimine tâbi tutulamaz.ANDRE BRETON (SURREALIZM TEMSILCISI) (((soruda İ harfini yazmaktan akıştan bahsediyordu hala sembolizm diyenleri ünlü sembolist yazar EDGAR ALLEN POE ÖPSSÜNNN //konu kilit// SIKILDIM CAHILLIGINIZDEN YGS SOSYALDEDE AYNI NANEYI YEDINIZ BAKTIM 10-15 Y VAR GIBI 4 Y GELDI CAHIL TROLLER EKSILEYIN SIMDI GERCEGE AZ KALDI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatanperver MG -- 27 Haziran 2014; 21:11:37 >

• O değilde millet yanlış işaretliyor soruyu burda birisi doğru cevabı söylediğinde adama eksi veriyolar yorumuna. Kendilerini tatmin ediyolar. Yapmayın böyle şeyler.
  • Sembolizm yaptım sınavda ama araştırdım cevap Sürrealizm. Niye gerçeği kabullenemiyorsunuz anlayamadım. Burda millete eksileri yağdırınca ÖSYM cevabınızı doğru kabul etmiyor

• sembolistler eksilemeye devam mı
    Havlamaya devam mı

• Doğrusu sınavı ayık kafayla yapmadım. Misal, tiyatro sorusunda şıklarda Keşanlı Ali Destanı'nı göremedim.

--

Şimdi, konuyu açan arkadaş güzel bir şey paylaşmış.. Ben de Sürrealizm-İlhan Berk yaptım.. Ama noktalama işaretlerini gördüğüm için hemen o şıkkı işaretledim. Yani belki biraz daha okusaydım sembolizm yapabilirdim.

Üzülerek söylüyorum: eğer ki sembolistler noktalama işaretleri konusunda böyle bir tavır almışsa ve o paragrafta sembolizmi çağrıştıran kavramlar (müzik,simge gibi) savunularak kullanılmışsa cevap sembolizmdir.

Paragrafı tam hatırlayan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anarşist09 -- 27 Haziran 2014; 21:36:59 >
  • Arkadaşlar orda bahsedilen sürrealizmdir. İsteyen umursasın isteyen umursamasın Şöyle açıklıyorum: Sürrealizm'de psikoanaliz denen bir bilinç akışı tekniği kullanılır ve hipnoz yöntemiyle uyuşturulan hastaların dedikleri altın şiir sayılır. Ve sürrealizm bunları yaparken beynin içinde ki saflığı kağıda aktarırken noktalama işaretlerini kullanmanın anlatımı duraksatacağını söyler. Her kaynakta yazan genelgeçer bir bilgiyi bu kadar niye tartışıyorsunuz anlamadım.
  • Ülfet geldi baba! ( icime turabi bile kacmis olabilir) haddinden fazla gerilim hattindayiz zaten. İcinizde ne zikkim varsa dokmeyin reca ediyorum. Zaten deplasman huzursuzlugu var; ali baba ne derse o dur yani. Sevelim sevilelim bu kontejyanlar kmseye kalmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: k.colomb

Surrealizm diyenlerı eksi yağmuruna tutmussunuz ama
    çatlasanız da patlasanız da cevap sürrealizm o kadar tatava yapmayın

ne dediysek o eksilemeniz bi şeye yaramıyo
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.