Şimdi Ara

Surrealizm-Sembolizm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben o soruyu surrealizm yapmıştım noktalama işaretleri kullanılmıyor diye. ama yukardaki metinde sembolistlerden bahsediyor kafam karıştı
     Surrealizm-Sembolizm

• Surrealizm olacak; dadaizmin devami olarak dusunursek siirde kurallari yikmislardir. Noktalama isareti kullanmaya karsidirlar, ilhan berk siirinde de bu gorulur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafanın karışmasına gerek yok açıklanan sorularda var ztn surrealizm

• Bende surrealizm yaptim ama metin kafa karistirici hangi kitapta yaziyor

• quote:

Orijinalden alıntı: costanT14

Kafanın karışmasına gerek yok açıklanan sorularda var ztn surrealizm

açıklanan sorularda yok sallama
  • İlhan berk=2.yeni=sürrealizm bunuda mı ben söyleyeyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi costanT14 -- 27 Haziran 2014; 18:51:42 >
  • surrealızm 1.05 oranı banko

• quote:

Orijinalden alıntı: costanT14

İlhan berk=2.yeni=sürrealizm bunuda mı ben söyleyeyim ?

evet gerekirse bunu da sen soyle. herkes her şeyi bilecek diye bir kural yok.
  • ilhan berk = sürrealizm hatta ikinci yeniciler = sürrealizm

• quote:

Orijinalden alıntı: N□yan

Bende surrealizm yaptim ama metin kafa karistirici hangi kitapta yaziyor

Guvender galiba
  • Parmatizm knk

En azından ben öyle yaptım

• Buraya bakarsanız yardımcı olacaktır gayet iyi açıklanmış konu burada.
  • 10. Sembolistler saf şiir-paeise püre peşindeydiler. Bu da ancak "saf manasens püre" ile mümkündür. Gramer kaideleri, noktalama işaretleri ve üslûp ahdi şiirde kurulmak istenen semboller dünyasını ve bu sembollerle varılmak istenen "saf manası"yı bozar. Bunun için gramer kaideleri ve noktalama işaretleri beddiî prensiplere göre değil, sanatkârın tercihine göre şiirde yer almalıdır. Yanyana dizilen kelimeleri dil bilgisi kaideleri ve noktalama işaretleri değil okuyucunun muhayyilesi birleştirecektir.

http://www.edebiyatkultur.com/edebiyat-akimlari/103-sembolizm.html

Şöyle anlatayım, sınavda çok düşündüm, parçayı okuyunca aklıma sürrealizm geldi, hatta direkt otomatik yazmayı hatırladım. Bir üstünde soru vardı, hangisi bu akıma bağlı yazar diye. İlhan Berk'in sürrealizmden etkilendiğini bilmediğim için, sürrealist yazan sanatçı bulamadım, gittim sembolizm necip fazıl yaptım.

Coğrafya sınavının sonunda sembolizmi değiştirip, sürrealizm yapacaktım ki sürrealizmin hangi şıkta olduğunu unuttum, ne yazık ki kitapçıklar da elimizden alındığı için çaresiz kaldım.

Ben bunun sürrealizm olduğunu düşünüyorum fakat çok daha açık bir paragraf verebilirlerdi. Mırıldanma sözcüğü yüzünden sembolizme kandım.

Noktalama işareti konusu her iki takımda da aynı sanırım.

• Cevap Sembolizm. Sürrealizm gerçeküstücülük demek, parçada öyle birşey yoktu. Noktalara işaretleri yerine i kullanmaktan bahsediliyordu.
  • Kardeşim madem sürrealizmi soruyorsun koysana oraya bilinçaltı,ruh,psikoloji,Freud gibi kelimeleri.ı,i demişler nerden biliyim ben onu
  • Galatasaray Lisesi G kullanıcısına yanıt
    Bu soruda on plana cikarilan husus siirdeki cagrisim degil; siirdeki kuralsizlik ve anlama yeni boyutlar katmaktir, bu anlamda sembolizm olamaz cunku bicimde herhangi bir protest tavir yoktur bicim korunmustur. Sembolizm yapan arkadaslara sasirmadim ama diger sorunun sıklarina baktigimizda sembolizmle eslesen sair bulunmadigini gorursunuz. Necip fazil i birazcik okusaydiniz - en azindan karsisina koydugunuz nazim hikmet kadar- kesinlikle isaretlemezdiniz. İlhan berk surreal bir sairdir; son derece yenilikcidir; ikinci yeninin surrealizmle akrabaligi bilinirse konu daha da net anlasilir zannimca

• Sembolizm çıkarsa necip fazıl mı oluyor yazarda ?

• arkadaşlar bu yazı andre breton'un sürrealizm manifestosu adlı eserinden alıntıdır. Yani sürrealizm dışında bir şey olamaz zaten. http://www.e-skop.com/skopbulten/surrealizm-1924-2014-surrealizm-manifestosu/1857 eseri burada bulabilirsiniz. Sürrealist büyü sanatının sırları başlığının altında da bize verilen soru geçiyor.
  • cevap kesinlikle sembolizm
  • sembolizm yapmıştım ama konuyu açan arkadaşın attığı fotoğrafa ve paragrafın içindeki ritim kelimelerine bakılırsa iki cevabı olmuş oluyor. iptal edilmesi lazım da neredeee
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.