Şimdi Ara

sürücü harfi degiştirme de parametre hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
6.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • oncelikle benim laptopumda 1 ssd ve 1 hdd var. ssd de sistem kurulu bunu belirterek baslayayım. benim ssd C , hdd ise E harfiydi.
    sıkıntıya gelecek olursak arkadasımın laptopunda sorun oldugu için onun hdd sini benim laptopa takıp hdd sinin calısıp calısmadıgını kontrol etmek istedim. denedim calısıyordu da ve hdd sinde sistem yüklü burada sıkıntı yok. hdd si 2-3 parcaya bölünmüş şekilde gözüktü bende. daha sonra benim hdd mi tekrar takıp çalıştırdıgımda benim hdd nin harfi değişti ve D oldu. burada tabi şu sıkıntılar baş gösterdi bazı programlar çalışmadı. kurulu düzen bozuldu. tekrar E yapmak istedim ancak bu seferde sanal disk yöneticisi başlığı altında parametre hatalı uyarısı verdi. bu durumu nasıl düzeltebilirim tekrar E yapmak istiyorum.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
    sürücü harfi degiştirme de parametre hatası

• Ne kadar kolay olduğunu görünce sevineceksin D diskinin altında disk belleği dosyası yazıyor o yüzden değiştiremiyorsun. Şu şekilde halledebilirsin:

Denetim masasını aç, şu yolu izle; Sistem ve Güvenlik > Sistem > (sol taraftaki) Gelişmiş performans ayarları > Performans yazısının altındaki ayarlar butonu > açılan pencerede üst taraftaki gelişmiş butonu > Sanal bellek yazısının altındaki değiştir seçeneği > Tüm sürücülerde disk belleği boyutunu otomatik yönet tikini kaldır > (D:) diskine bir kere tıkla > Disk belleği dosyası yok yazan yuvarlağa tıkla > Ayarla butonuna tıkla > Daha sonra (C:) diskine bir kere tıkla > Sistem yönetimli boyut kısmındaki yuvarlağı doldur ve tekrar ayarla butonuna tıkla > Tamam diye diye bütün pencereleri kapat > Bilgisayarı yeniden başlat.

Açıldığında değiştirebilirsin.
  • Ne kadar kolay olduğunu görünce sevineceksin D diskinin altında disk belleği dosyası yazıyor o yüzden değiştiremiyorsun. Şu şekilde halledebilirsin:

Denetim masasını aç, şu yolu izle; Sistem ve Güvenlik > Sistem > (sol taraftaki) Gelişmiş performans ayarları > Performans yazısının altındaki ayarlar butonu > açılan pencerede üst taraftaki gelişmiş butonu > Sanal bellek yazısının altındaki değiştir seçeneği > Tüm sürücülerde disk belleği boyutunu otomatik yönet tikini kaldır > (D:) diskine bir kere tıkla > Disk belleği dosyası yok yazan yuvarlağa tıkla > Ayarla butonuna tıkla > Daha sonra (C:) diskine bir kere tıkla > Sistem yönetimli boyut kısmındaki yuvarlağı doldur ve tekrar ayarla butonuna tıkla > Tamam diye diye bütün pencereleri kapat > Bilgisayarı yeniden başlat.

• quote:

Orijinalden alıntı: Scalh

Ne kadar kolay olduğunu görünce sevineceksin D diskinin altında disk belleği dosyası yazıyor o yüzden değiştiremiyorsun. Şu şekilde halledebilirsin:

Sayende sorunu çözdüm. Allah razı olsun.

• Kardeşim Allah razı olsun senden. Ben de aynı sorundan muzdariptim. Ssd taktım pc'ye sistem dosyasını d yapmış, benim hdd daha önceden d iken onu da e yapmış. Sileyim dedim sil butonu yoktu. Harfi kaldır dedim kaldırmadı. Sonra senin yöntem ile düzeltebildim. Hakikaten bilmemek zor.
  • hiçbir işe yaramadı hala aynı hatayı veriyor

• Windows 11 de bulamayanlarda yazdığım adımı izleyebilirler bende bulamamıştım :D

denetim masasını açın > sağ üstteki arama çubuğuna gelişmiş yazın > Sistemin altındaki"Gelişmiş sistem ayarlarını görüntüle" yazısına tıklayın > perfomans bölümündeki ayarlar kutucuğuna tıklayın > üstteki gelişmiş kutucuğuna tıklayın > "Sanal bellek" kısmındaki değiştir kutucuğuna tıklayın > sonrası arkadaşlarında anlattığı gibi değiştiremediğiniz birimi şeçiniz birimlerin içinden > sonrasında aşağıdaki "Disk belleği dosyası yok kutucuğunu işaretleyin ardından sağdaki ayarlaya tıklayın > sonrada c yi seçip "Sistem yönetimli boyut" kutucuğunu işaretleyip ayarla ya tıklayın > sonrasında tamam a tıklaya tıklaya çıkış yapın ve sistemi yeniden başlatıp biriminizi değiştirin

bende diskimi değiştirmiştim birim atayamıyodum yukarıdaki yazılan yolla 11 de bu ayarları bulamamıştım eğer 11 de sizde bulamazsanız yukardaki yolu izleyebilirsiniz Scalh arkadaş sağolsun yoksa bende yapamıyordum :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.