Şimdi Ara

Sürücü Yardımcı Sistem Tuşu Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
2
Favori
3.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sabahları arabayı çalıştırdığımda "Sürücü Yardımcı Sistem Tuşu Arızası" veriyor. Ardından "Frenler" diyor.

Gösterge gidiyor devir saatleri vb çalışmıyor. Silecekler çalışmıyor. Korna çalışmıyor.

Bir tanıdığın servisinde bağladık ve yukarıdaki hataları vermekte.

Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?

Araç ısındıktan sonra kontağı çekiyorum 15 sn bekliyorum geri takıyorum ve çalıştırıyorum problem düzeliyor. Her sabah yapıyor fix.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theclaws -- 9 Ekim 2021; 16:4:39 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sürücü yardımcı sistem tuşunuzun arızalı olması, araç sürerken ciddi güvenlik riskleri oluşturabilir. Bu sistemler, şerit takip asistanı, adaptif hız sabitleyici ve kör nokta izleme gibi özelliklerle aracınızın güvenli ve sorunsuz çalışmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Sürücü yardımcı sistem tuşunuz arızalanırsa, tuş yanıt vermeyebilir, sistemler etkinleştirilemeyebilir veya yanlış etkinleşebilir. Bu, direksiyon simidinin titreşmesi, frenlerin otomatik olarak devreye girmesi veya araçtan uyarı seslerinin gelmesi gibi belirtilere neden olabilir.

Sürücü yardımcı sistem tuşunuzun arızalı olduğunu düşünüyorsanız, derhal güvenilir bir servise başvurmalısınız. Sorunun nedenini teşhis etmek ve onarım yapmak için eğitimli teknisyenler gerekecektir. Tamir işlemi, sorunun ciddiyetine bağlı olarak birkaç saatten birkaç güne kadar sürebilir.

Aracınızın sürücü yardımcı sistem tuşunun arızalı olması durumunda, sistemlerin manuel olarak devre dışı bırakıldığını unutmamak önemlidir. Bu, araç kullanım kılavuzunda açıklanan prosedürleri izleyerek yapılabilir.

Ayrıca, "motorstörung werkstatt" Almanca bir ifadedir ve "motor arızası atölye" anlamına gelir. Bu mesaj, aracınızın motorunda bir arıza olduğunu ve derhal bir servise gitmeniz gerektiğini gösterir. Bu durumda, sürücü yardımcı sistem tuşu arızasıyla ilgili olmayabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çözüm bulabildiz mi lütfen yazarsanız çok sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar acaba ikaz sorununa çözümü nasıl goderdiniz öğrenme şansım varmi 2012 model jetta var bende suan aynı problemi yaşıyorum sabahları genelde bütün ikaz lambalarım yanıyor sorunları sildirdigimde 3-4 gün hatasız sonra gene aynı yardımcı olursanız sevinirim

• Çözüldü- Benim 2012 jetta da soğuk havada tüm ikazları yakıp çalışmıyordu. Elektrikçinin 12 bin lira masraf dediği arızayı beyinci sadece yazılımla 2700 liraya halletti , araç soğuk havada beyni görmüyormuş. Dediği buydu . Şimdilik problem yok .

• Mehmetsahan M kullanıcısına yanıt

Yazılımın ne olduğunu öğrenebilir misiniz aynı sorunlar benim aracımda da oluyor 1 haftadır yada nasıl yardımcı olabilirsiniz

• Bu sorun ilk kez bugün başıma geldi ve Türk sitelerinde maalesef hiç bir çözüm yayınlayan olmamış. Ardından yabancı kaynaklı sitelerde araştırdım İngilizce olarak çözüm bulanlar olmuş.

Sıralamaya göre ilk denemeniz gerekenleri yazayım belki sizede yardımı olur.

1. Kontak anahtarınızın yedeği varsa onunla deneyin yok ise kullandığınız anahtarın pilini değiştirin. Düzelmediyse ikinci adıma geçin.

2. Hız sabitleyici olan araçlarda sinyal kolunu çok hafif sol yada sağ sinyal yaparak deneyin sorun düzeliyor yada geçici olarak Işıklar sönüp arıza gidiyorsa sinyal kolu arızalı olabilir hız sabitleyici bölümü olan.

3. Can bus yada gateway dediğimiz beynin kablolarını hafiften oynatın sallayın tekrar çalıştırın yada çalışır durumda yapın deneyin. Sorun geçici olarak düzeliyorsa kablo demetinin izolasyon bantını açıp kabloyu kontrol edin nem oksitlenme çatlak kopuk varmı bakarak kabloyu bir elektrikçiye tamir ettirin yada değiştirin.

4. Kablo sallama da herhangi bir sorunda değişiklik olmuyorsa varsa arıza esnasında aracınızı vcds cihazına bağlayın canbus modülü ile iletişim varmı yanıt veriyormu kontrol edin vermiyorsa eğer canbus arızası olabilir. Öncelikli olarak aracı kimisi akü kablosunu söküp takıp kimisi kontağı çıkarıp Bi süre sonra tekrar takıp çalıştırınca sorun geçici olarak kalkıyor ya. İşte o zaman tekrar vcds ye bağlayıp canbus ın bütün verilerini yedekleyin ve yeni bir canbus satın alıp takın aynı koda sahip olması çok önemli ve yedeklediğiniz kodları aynen yeni aldığınız canbusa aktarın. Buda çok önemli çünkü canbus arabanın bütün iletişimini sağlayan parça ve vw markası aynı model yılına yada aynı pakete sahip araca bile bazen ufak tefek parça ve marka değişikleri paket değişiklikleri dolayısıyla farklı kodlamalar yapabiliyor ve canbus değişiminden sonra başka iletişim sorunları yaşamamak için bunu aynen kopyalamanız lazım bir vagcom cudan destek alarak.

5. Çok nadiren de olsa aracın arkasında karavan için çeki demiri ve karavan bağlantısı olanlar var ise connectör uçlarını güzel bir hava tutarak temizleyin nem varmı su almışmı kontrol edin olan arkadaşlarda bu bölgede su alması da bu hatayı verdiriyor.

6. Bunları da yapıp düzelme yaşamayanlar pcb yada ıpc modülünü de değiştirip denerler.

Masraf olmaması için sıralamayı deneme yanılma yoluyla en basit ve masrafsız yoldan başlayarak verdimki soruna para harcamadan çözüm bulunsun.

Genelde sorunu yaşayanların ortak geçmişini ve sorun yaşama zamanlarını araştırdığımda

En yaygın soğuk havalarda karşılaşanlar (canbus arızası kablo demeti oksitlenmesi nem su alma yada kabloların gevremesi),

Nadiren :yakın zamanda akü değiştirenler (aküde bir sorun olması yada önceki aküsünün aslında sorunlu olmaması fakat şarj dinamosunda sorun olmasından dolayı zaman zaman şarj olup zaman zaman olmaması nedeniyle akü bozulması)

Nadiren :Yakın zamanda direksiyon kilit göbeğinde sorun yaşayanlar dsg li araçlarda ( göbeğin sökülmesi sırasında dsg kilit rölesinin darbe alıp arızalanması)

Nadiren: Yakın zamanda arabanın kapılarından elektrik almak yoluyla ambiyans led kayan sinyal yada aydınlatma takanlar ( bu sırada kablo demelerine arıza vermesi yada taktığı parçanın sürekli elektrik çeken yere bağlanarak aküyü zayıflaması) bunlara rağmen hala çözüme ulaşamayanlar

"button for driver assistance system defective" bu kelimeyi aratarak açılan sayfaları tek tek Chrome yardımı ile türkçeye çevirip inceleyerek anlatılan benim yazdıklarımdan farklı çözümleri deneyebilirler.

Canbus nerede? Gaz fren pedallarının olduğu yere alttan yukarı doğru bakarsanız kabloların girdiği siyah plastik bir kutu görürsünüz vw Canbus yazıp internetten neye benzediğini bakın o kutunun konumu orda. Sigorta kutusunun arkasına dengeliyor.

Ben sadece bulduğum yabancı kaynaklardaki çözüm yollarını bir araya toplamaya çalıştım. Umarım faydası olur.

• Gurhan kuralay G kullanıcısına yanıt

İnşallah faydasını görürsünüz. Aracınızı akşamları sabah güneşini alan yere ön tarafı güneşe bakacak şekilde parkederseniz. Ve bu fren gaz pedalı gibi pedallerden kabloların motora gittiği yerde bir keçe var onun tam oturmuş olduğunu ve hava girişi olabilecek yerlerin tamamen izole olduğuna emin olun bu can bus ın donmasını engelleyeceği için geçici bir süre çözüm sağlayacaktır size. Değişmesi ve yeniden kodlaması gereken parça da yabancı kaynaklardaki görsellere göre gaz pedalinin üstünde resmini ekliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sfyigit

İnşallah faydasını görürsünüz. Aracınızı akşamları sabah güneşini alan yere ön tarafı güneşe bakacak şekilde parkederseniz. Ve bu fren gaz pedalı gibi pedallerden kabloların motora gittiği yerde bir keçe var onun tam oturmuş olduğunu ve hava girişi olabilecek yerlerin tamamen izole olduğuna emin olun bu can bus ın donmasını engelleyeceği için geçici bir süre çözüm sağlayacaktır size. Değişmesi ve yeniden kodlaması gereken parça da yabancı kaynaklardaki görsellere göre gaz pedalinin üstünde resmini ekliyorum.

Birde birbirimize yardımcı olmak adına ve sorunu neden yaşadığımızı tespit etmek adına bu sorunu yaşayan arkadaşlar en son hangi müdahelede bulunduğunu yazarsa ortak noktalardan geriye doğru giderek bu sorunun başlangıcına ulaşmak adına hepimize faydalı bir analiz olur.diye düşünüyorum.

Mesela geçen kış bu sorun benim aracımda yoktu aracım jetta 1.6 Tdi dsg ve 1 senedir yapılan müdahaleler sırasıyla

1.Kontak kilit göbeğinin kronik kırılması ve kontağı çeviremem sonucu göbek değişimi.

2.volanttan ses gelmesi nedeniyle kavrama, volant ve triger seti değişimi

3.Araca anfi bağlamam

4.Akü ömrünün bitmesi sonucu akü değişimi.

• Bende fren arizasi seklinde yazida cikiyor.ve surucu yardimci sistem tusu yazisi ..bu aralar azaldi ama hava soguklugu ile ilgili zannedersem.yakin zamanda yag degisimi yaptirmistim o ara fren yagida zannedersem tamamlamisti fren onunla alakalimidir bilemiyorum bakalim..

• Sfyigit S kullanıcısına yanıt

Tesekkurler..deniyecem fakat tam anlamadim o kece yalitim kecesi olsa gerek sistem arizasi ile baglantisi ne olabilir

• SORUNUM ÇÖZÜLDÜ ARKADAŞLAR AŞAĞIDA RESMİNİ ATTIĞIM PARÇA GATEWAY BEYNİ DİYE GEÇİYOR DİREKSİYON ALTINA PEDALLERİN ORDAN BAKTIĞINIZDA GÖRÜNÜYOR. ZAMANLA BU BEYNİN LEHİMLERİNDE DÜŞME ÇATLAMA GİBİ SORUNLAR OLUŞUYORMUŞ MALUM KRONİK ARIZALARDAN. BUNU BEYİN TAMİRCİLERİ TAMİR EDEBİLİYOR. GÜVENDİĞİM BİR OTO ELEKTRİKÇİYE ARACIMI GÖTÜRDÜM ARIZA HAFIZASINA BAKTIK GÖSTERGE PANELİ VE GATEWAY OLMAK ÜZERE İKİ ADET İLETİŞİM SORUNU VARDI.ALTTAN KABLOSUNU ARAÇ ÇALIŞIRKEN HAFİF OYNATINCA EKRANDA GELİP GİTME OLDU SÜRÜCÜ YARDIM SİSTEMLERİ ARIZASI KAYBOLUP GERİ GELDİ YANİ. GATEWAYDEN SORUN DEDİ VE BEYİNCİYE GİTTİ 1.5 SAATTE SONRA TAMİR OLUP GELDİ 1500 TL YE YAPTILAR SAĞOLSUN.ŞU AN SORUN YOK. HER SABAH 6 DERECE VE ALTINDA FİX SORUN YAŞIYORDUM. ŞU AN 4 VE 3 DERECE DE SORUN KALMADI BİLGİNİZE.

BİDE GÜRHAN ARKADAŞIM KEÇENİN SİSTEM ARIZASI İLE İLGİLİ BAĞLANTISINI SORMUŞUN.TAM O KEÇENİN ORTASINDA BİR BÖLÜM ARACIN İÇİNDEN MOTOR KABİNİNE AÇILAN BİR DELİK VAR ARKASINDA.ZATEN KEÇENİN O BÖLÜMÜDE AÇILIP KAPANACAK ŞEKİLDE KESİK. ARACIN MOTOR BÖLÜMÜNDEN SİGORTA KUTUSU VE CANBUS VE GATEWAY BEYİNLERİNE GELEN BÜTÜN KABLOLAR O İKİ DELİKTEN GELİYOR. VE ARACA ANFİ , ARAÇ KAMERASI, YADA IŞIK V.S. TAKMAK İÇİN ELEKTRİKÇİLER DİREK AKÜDEN ELEKTİRİK ALDIĞI DURUMLARDA O DELİKTEKİ KAUÇUK MALZEMEYİ YA SÖKÜYOR YA DELİĞİ GENİŞLETİYOR. BU SEFER KEÇEDEN SIZAN SOĞUK HAVA O BÖLGEDE İKİ ADET BEYİN OLDUĞU İÇİN ARABIN EN ÇOK SOĞUK ALAN BÖLGESİ OLUYOR VE ARAÇ İÇİ 4 DERECE İSE O BÖLGE 0 DERECEYE KADAR DÜŞÜYOR BU DA BEYİNLERE SICAK SOĞUK FARKINDAN ZARAR VERİYOR.YA KARTLAR OKSİTLENİYOR YA KABLOLAR YADA LEHİM ÇATLAMASI DÜŞMESİ GİBİ SORUNLARDAN DOLAYI.

AŞAĞIDA RESMİNİ ATTIĞIM PARÇA NIN NUMARASI ARAÇLARA GÖRE DEĞİŞİKLİK GÖSTEREBİLİR 7N0 6R0 GİBİ KODLARLA BAŞLAR . EN DOĞRUSU KENDİ ARACINIZIN MARKA MODELİNİ YAZIP GATEWAY BEYNİ DİYE ARATIN GÖRSELLERDE PARÇANIN RESMİNİ GÖRÜN.ÇÜNKÜ BİR ÖNCEKİ MESAJIMDAKİ RESİM CANBUS BEYNİ BU MESAJIMDAKİ GATEWAY BEYNİ.VE SORUN BUNUNLA İLGİLİ.

• Sfyigit S kullanıcısına yanıt

Tesekkurler bende aku zannedip bi deneme akusu taktim.ama yine yapti lanet.istanbulda varmi duzgun is yapan bildiginiz

• Cozen varmi beyler ..gateway de sorun yokmus benim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gurhan kuralay -- 23 Kasım 2024; 14:6:5 >
  • Aysan YUSUFOĞLU A kullanıcısına yanıt

Sorun çözüldü mü eğer çözüldü ise nasıl çözüldü çünkü aynı benim araçta oluyor

• Gurhan kuralay G kullanıcısına yanıt

Gateway da sorun olmadığını nerden anladınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Gurhan kuralay

Cozen varmi beyler ..gateway de sorun yokmus benim..

kardeş eminmisin gatewayde olmadığına seninkinin. odis ten baktırın arızaya vcds den bakarlarsa göremezler en fazla silerler. birde gateway beynini beyinciye götürdünüzmü. soğuktan lehimler çatlıyor gevriyor muhtemelen. sadece lehimleri yeniliyorlar genelde. ha bu şekilde olduda gateway değil dedilerse. gösterge panelindende olabiliyormuş bazen. ama tavsiyem sırf vw grubu araçların elektriğinden anlayan birine gitmeniz.mesela ben konyada sefacı oto elektriğe gittim. muhtemelen istanbuldada bu işi iyi anlayanlar vardır. benim duyduğum formen motors var volkswagen grubunda iyi olanlardan ama ordakiler yine daha iyi bilirler. en azından bulamazsan ordan fikir al derim. malum memlekette ustada var usta zannedende kendini.

• Arabam 2012 1.6 TDİ JETTA.Sabahları çalışmıyordu kutup başlığı söküp bekliyordum bir şekilde çalışıyordu ama göğüste tüm lambalar yanıyor ve göstergeler çalışmıyordu ısınınca bişe yok sfyigit arkadaşın yazdığı yoruma bakarak gateway beyni aldım.eskinin içinde bir çipi söküp yeniye takıldı ve çok şükür bu sıkıntıdan kurtulmuş oldum.denk mi geldi bozulması ne oldu bilmiyorum aracıma sadece multimedya ekran ve set bağladım aracın canbus hattı çökmüş dediler.

• Bu konuda bende sorun yaşıyorum ne çözüme ulaşan var mı ?Ayne belirti ve şikayetler Ankarada olan var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suleymanduman -- 30 Kasım 2024; 23:6:26 >
  • Ardamert01 A kullanıcısına yanıt

Elektronikciye biraktim sorun olmadigini soyledi..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.