Şimdi Ara

Sürüş Tekniği Hakkında Bir Soru (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
5.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

quote:

Orjinalden alıntı: vezir
    "en kısa mesafede durmak için aynı anda hem frene hem de debriyaja basmak gereklidir. Bu kural ancak ve ancak ABS li araçlar için geçerlidir."

YAVAŞLAMAK İÇİN İSE (PANİK FRENE GEREK OLMADIĞINDA),
    MOTORUN KOMPRESÖRÜNDEN YARARLANMAK GEREKİR...
  • evet aynen katılıyorum.
    yani panik fren ile kontrollü durma olayını tamamen ayırt etmek gerek.her ikisinde davranışmız farklı olmalıdır.Ancak panik frende risk olayı büyük olacağı için en kısa süzede durmak esastır. yarar zarar kıyaslaması yapılamaz.

quote:

Orjinalden alıntı: roverci

ACİL FREN İÇİN, DOĞRU CEVAP BUDUR...

quote:

"en kısa mesafede durmak için aynı anda hem frene hem de debriyaja basmak gereklidir. Bu kural ancak ve ancak ABS li araçlar için geçerlidir."

• yukarıda 3. sırada cenkmavi isimli arkadaş

----ayrıca debrıyaja bastıgınız anda motor boşta kalır ve çalışmak için motora yakıt gönderilmeye başlanır.sürekli yakıt tasarrufu modunda kullanan birisi olarak 5.viteste yavaşlıyorsam araba 40km/h altına düşene kadar debrıyaja basmam.------

demiş.

halbuki boşa attığımda devir 1000 i gösterirken 5.viteste gaza basmadan devir 1200 ü gösteriyor
    şimdi devir 1000 iken mi daha az benzin gider devir 1200 iken mi
  • quote:

Orjinalden alıntı: logitech34

yukarıda 3. sırada cenkmavi isimli arkadaş

----ayrıca debrıyaja bastıgınız anda motor boşta kalır ve çalışmak için motora yakıt gönderilmeye başlanır.sürekli yakıt tasarrufu modunda kullanan birisi olarak 5.viteste yavaşlıyorsam araba 40km/h altına düşene kadar debrıyaja basmam.------

demiş.

halbuki boşa attığımda devir 1000 i gösterirken 5.viteste gaza basmadan devir 1200 ü gösteriyor
    şimdi devir 1000 iken mi daha az benzin gider devir 1200 iken mi

enjeksiyonlu araçlarda belli bir devirin üzerinde (bu da rölantinin 200 300 devir üzeri gibidir genelde) viteste iken gaza basılmadığında yakıt gönderilmez. cut-off denir buna. arkadaş bunu kullanarak örnek vermiş. aracınız karbüratörlüyse ya da mikserli lpg ye sahipse boşa atın daha az yakın

• injeksiyonlu araçlarda anlattığınız cut-off olayını anladım yakıt gönderilmiyor dediniz hiç yakıt gönderilmese motor stop ederdi bunda hemfikirmiyiz

motorumuz stop etmediğine göre az bir miktar benzin gönderiliyor
    keşke bunu ölçen bir saat olsaydı

oda ne arabamın ön panelinde devir saati var o halde bu durumu ölçebiliriz

evet şimdi ölçmeye başlıyorum 5. vites te gidiyorum gaza basmıyorum devir saati 1200 ü gösteriyor
    şimdide boşa atıyorum devir saati düşüyor ve 1000 i gösteriyor

1000 devirde giden araba 1200 devirde giden arabaya göre daha yakmaz mı noolcak bu galatasarayın hali
  • Ağustostan beri galatasarayın haline çare bulunamamış
    Araç viteste iken motorun devri yüksek olur tabi,motor ile şanzuman birbirine bağlı,vitesi boşa alırsan da motor boşa çıkar ve herzaman rölanti devrinde olur.
    Yokuş aşağı viteste gaza basmadan inerken devir 4000 rpm i gösteriyorsa araç,düz yolda 4000 rpm de gaza basılı ile aynı mı yakacak o zaman ?
    Ayrıca dişli oranı 1 ve dağa aşağı yani genelde 5. vites ve sonrası için MOTOR FRENİ olmaz.Ekonomi vitesi motora kompresyon yaptıramaz.
  • Konuyu açana da, bilgilerini paylaşanlara da teşekkürler, faydalı bir topik olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: vezir

evet aynen katılıyorum.
    yani panik fren ile kontrollü durma olayını tamamen ayırt etmek gerek.her ikisinde davranışmız farklı olmalıdır.Ancak panik frende risk olayı büyük olacağı için en kısa süzede durmak esastır. yarar zarar kıyaslaması yapılamaz.

quote:

Orjinalden alıntı: roverci

ACİL FREN İÇİN, DOĞRU CEVAP BUDUR...

quote:

Galiba Hort yapıyorum ama Abssiz araç için en iyisi ne???

• çok faydalı bilgiler.herkese tşk.ler.ama ben acemi olduğumdan motor freni, panik fren derken kafam allak bullak oldu. kurslarda öğretilen durma debr.+fren ile olur deniyor. diğer motor freni vs. detaylara girilmiyor. hatta bazı hocalar "vitesi boşa" almaya alışmayın filan derler. ne yapmalı.özelliklede ışıklara gelince(belli bir hızda ve önünüzde araç var ise), yada aniden önünüze bir şey çıkarsa.? birde sokak arası dönüşlerde yaklaştığımızda sıralama nasıl olmalı?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.