Şu an Suse 10.3 sürümünün 64 bit olanını sitesinden indiriyorum.Makinam toshiba A100-599...Umarım sorunsuz bir şekilde tüm driverlarımı tanıtıp çalıştırabilirim.Aranızda kurmuş ve halihazırda kullanıyor olan varsa yorum ve screenshoot larınızı bekliyorum...
burdan neyin çalışıp çalışmayacağını görebilirsin ama başka forumlarda felan halledilebiliyor sorun olmaz
Teşekkürler arkadaşım...Forumda bayağı bir kişi var ama cevap verenlerin sayısıda bir okadar az... Tekrar teşekkürler....
quote:
Orjinalden alıntı: Okanır
Teşekkürler arkadaşım...Forumda bayağı bir kişi var ama cevap verenlerin sayısıda bir okadar az... Tekrar teşekkürler....
Herkes sizin yaşadığınız sorunları yaşamayabilir, herkes sizinle aynı bilgisayarı kullanmıyor olabilir, herkes sizinle aynı sistemi kullanmıyor olabilir, vs, vs, vs...
open suse 10,3 kullanıyorum..
İnternete bağlanmıyor bende ve se de problem var.. 10 günden beri bunlarla uğraşıyom ses hallolcakta internet zor gibi Ethernet ve ses kartı on board o yüzden ben anakarttan şüpheleniyıorum .. Yani benim ana kart saphhire PE-AM2RS485M Pure Element Ati Chipsetli .. Muhtemelen Ati'lere karşı bir zaafı var open suse'nin..
Diğer yönden gayet güzel ve çekici
Challanger ben zaten benimle aynı sistemi kullanıyormusunuz diye bir soru sorduğumu hatırlamıyorum.Ben sadece linux suse 10.3 kullanan varmı ve varsa yorumları nelerdir diye bir soru sordum arkadaşlara. Biraz daha dikkat...
quote:
Challanger ben zaten benimle aynı sistemi kullanıyormusunuz diye bir soru sorduğumu hatırlamıyorum.Ben sadece linux suse 10.3 kullanan varmı ve varsa yorumları nelerdir diye bir soru sordum arkadaşlara. Biraz daha dikkat...
Tamam da arkadaşım, 64 bit demişsin ve özellikle bir makine modeli verip sürücülerini sorunsuz kurmaktan bahsetmişsin. Örneğin ben X marka makinede tüm donanım sürücülerini çalıştırırken, sen Y marka bir bilgisayarda kullanılan özel bir donanım nedeniyle tüm sürücüleri rahatlıkla kuramayabilirsin.
Çok basit bir örnek. Birçok insan dizüstü bilgisayarındaki kızılötesi bağlantı noktasını sorunsuz çalıştırırken ben bir türlü Toshiba Satellite M70-160 dizüstü bilgisayarımdakini çalıştıramadım. O nedenle de ben kendi açımdan senin soruna cevap yazmadım.
Challenger dostum tamam ben seni anladım.Sanırım sende bir linux kullanısısın.Sana bir sorum olacak.İndirdiğim Suse yü kullanmaktayım şu anda.Tüm sürücüleri kendi otomatik olarak tanıdı.Ekran kartımıda tanıdı fakat 3D özellikleri kullanılamıyor sanırım.Ekran kartının driverını Nvidia dan indirdim fakat nasıl kuaracağımı anlamadım.Bana yardımcı olursan çok sevinirim.
selam okanır sana tavsiyemhttp://opensuse-community.org/nvidia.ymp bu dosyayı indirip öyle kurman kuruluma başlamadan öncehttp://download.opensuse.org/update/10.3/ bu depoyu ekle (suse 10.3 çıkalı baya oldu büyük ihtimal kernel güncllemesi isteyecektir o yüzden) yükleme tamamladıktan sonra terminalden root ol ardından sax2 -r komutunu ver biraz karartıdan sonra sax2 3d aktivasyonunu soracaktır hadi kolay gelsin
Sağolasın Bogyman...
Arkadaşlar Nvidianın sitesinde anlatılanlar gibide nededim Bogyman arkadaşımızın dediklerini de yaotım.Karşıma resimde görünen uyarı çıkıyor devamlı.Bu Suse de ekran kartının 3D özelliklerini aktif hale getirebilen kimse varmı? Nvidia GO7600
Tamam bogyman u akşam deniycem.Bayağı bişi denedim ama olmadı.umarım bu olur...
quote:
Challenger dostum tamam ben seni anladım.Sanırım sende bir linux kullanısısın.Sana bir sorum olacak.İndirdiğim Suse yü kullanmaktayım şu anda.Tüm sürücüleri kendi otomatik olarak tanıdı.Ekran kartımıda tanıdı fakat 3D özellikleri kullanılamıyor sanırım.Ekran kartının driverını Nvidia dan indirdim fakat nasıl kuaracağımı anlamadım.Bana yardımcı olursan çok sevinirim.
64 bit driver ve paketler zaman zaman sorun çıkarabiliyorlar. bir de driver ları nvdia sitesinden değil susenin forumlarına girip bir bak bu driver ın olduğu paket dağıtım adresini yast da ekle ve arayarak nvidia yaz, oradaki driver ı yüklemen daha iyi olacaktır. en azından dağıtımla bire bir test edilen sürücüler oluyor o paketlerde belki bir iki sürüm geriden gelebilir ama senin işini görecktir sonuç olarak.
arkadaslar linux a gecis yapim ama cok acemiyim. kurulum sirasinda gnome masaustunu sectim. kde ye en kolay nasil gecis yapabilirim. paket kur demeyin. nasil kuruldugunu pek anlamiyorum. YasT a baktim orada goremedim paket kurma işini yapan elemani. yardim lutfen. windows a geri donmek istemiyorum. :)
Arkadaşlar selam... Bilgisayarıma ikinci bir işletim sistemi olan suse10.3(64bit) kurdum? kurulum sonunda linux açıldı ama ben bişi göremiyorum çünkü renkler karman çoban... Açılış sesi duyabiliyorum ama görüntü yok. Kurulum sırasında ekran kartını(leadtek6200TD) tanıdı yani görüyor.Çözünürlüğü 1024x768 yaptım ama yok. XP yi açtıp partitio magic ile sürücülere baktığımda daha önce 3 e böldüğüm sabit diskim tek parça ve üzerinde BAD diye birşey yaziyor? partition magic tekrar bölümlendirme yapmıyor yani başka hiç bir işlem yapmıyor. Ancak bilgisayarımdan daha önce böldüğüm sürücülere ulaşabiliyorum? 1-Görüntü için ne yapabilirim?????????????????????????????????????? 2-Suseyi nasıl silebilirim????????????????????????????????????????
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme