Şimdi Ara

suse i silmek istiyorum yrdm plz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarımda xp-suse dual boot olarak çalışıyor.suse i silmek istiyorum ama boot yöneticisi o.silersem xp de gümlenecek.boot list ini yeniden xp ye geçirmenin bir yolu var mı?

• 98 veya Me açılış disketiyle sistemi açın. Komut satırına fdisk/mbr komutunu yazın linux lilo'yu kaldıracaktır. Linux için ayrılan partition (bölümler)'i window'a çevirmek için de Partition magic türü programları kullanın.
    Kolay gelsin.
  • eğer xp varsa ve ntfs ise me ve 98 dörmez. windows cdsi ile repair etmek gerekir (nasıl yapılacağı daha önce yazılmıştı). Bu durumda windowsa çevirmek için bilgisayarımdan yönet diyerek disk yönetiminden istediğiniz windows partition'una çevirebilirsiniz.
  • Hocam, dediğim yol disk bölümleri ile ilgili değil boot alanı ile ilgili o yüzden çalışır. Bizzat denedim. Ayrıca linux bölümlerini kaldırsanız bile lilo kaldırılamayabilir. Açılış da yine karşınıza çıkar. Bu yol pratik başka türlü yolu da varsa bilen arkadşlar yazsınlar.
    Saygılar.

quote:

Orjinalden alıntı: gergozen

eğer xp varsa ve ntfs ise me ve 98 dörmez. windows cdsi ile repair etmek gerekir (nasıl yapılacağı daha önce yazılmıştı). Bu durumda windowsa çevirmek için bilgisayarımdan yönet diyerek disk yönetiminden istediğiniz windows partition'una çevirebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lost

Hocam, dediğim yol disk bölümleri ile ilgili değil boot alanı ile ilgili o yüzden çalışır. Bizzat denedim. Ayrıca linux bölümlerini kaldırsanız bile lilo kaldırılamayabilir. Açılış da yine karşınıza çıkar. Bu yol pratik başka türlü yolu da varsa bilen arkadşlar yazsınlar.
    Saygılar.

quote:

Orjinalden alıntı: gergozen

eğer xp varsa ve ntfs ise me ve 98 dörmez. windows cdsi ile repair etmek gerekir (nasıl yapılacağı daha önce yazılmıştı). Bu durumda windowsa çevirmek için bilgisayarımdan yönet diyerek disk yönetiminden istediğiniz windows partition'una çevirebilirsiniz.

boot.ini dosyası hddin windows partitionunda durmuyor mu ? Bu durumda nasıl görebilir ki ? (ben böyle biliyorum)

Eğer görüyorsa sorun yok. Görmüyorsa repair'in ardından da linux partitionları windows altından silinebilir. Ya da bu iş için 3. parti yazılımlar kullanılabilir. (değişik boot manager uygulamaları var)

Ama linux partitionlarından kurtulmak için partition magic şart değil. Windows da kolayca hallediyor.

EDİT : mesela acronis os selector.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gergozen -- 10 Ekim 2005, 16:43:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.