Bende ,ne sütmüş arkadaş. Neyse öğrenmiş olduk bundan sonra arabaya süt sokmam.
Sırada bende varım. Ne sütmüş be. Bundan sonra market alışverişlerinde sütleri, kırılacak eşyaları ayrı yere koyduğumuz gibi ayırcaz heralde.
Ben hatta konuyu okurken 'vay be amma pimpirikliymiş arkadaş altı üstü çocuğu koltuğa kusmuş yaa' diyordum ki cidden böyle bir durumla karşılaşmamıştım, günahını almışım içimden de olsa:)
quote:
Orijinalden alıntı: atiyba
quote:
Orijinalden alıntı: seizure
quote:
Orijinalden alıntı: anilxx92
quote:
Orijinalden alıntı: onboardx
süt kokusunun böyle kalıcı olduğunu bilmiyordum
Bende ,ne sütmüş arkadaş. Neyse öğrenmiş olduk bundan sonra arabaya süt sokmam.
Sırada bende varım. Ne sütmüş be. Bundan sonra market alışverişlerinde sütleri, kırılacak eşyaları ayrı yere koyduğumuz gibi ayırcaz heralde.
Ben hatta konuyu okurken 'vay be amma pimpirikliymiş arkadaş altı üstü çocuğu koltuğa kusmuş yaa' diyordum ki cidden böyle bir durumla karşılaşmamıştım, günahını almışım içimden de olsa:)
valla süt harbi feci kokuyor, gerçekten sokmayın arabaya.ciddi ciddi...
arkadaşlar kendim kullandım forumdan bi kaç arkadaşta o ürünü kullanmış dr mat hijyen sprey diye bi bişey var o süt kokusunu %100 gideriyor .kumaşa ne döküldüyse onun üstüne sıkıyosun onun kokusu bir daga kesinlikle gelmiyor ben normal de de sıkıyorum arabamın koltuklarına tavana falan 4 - 5 gün arabada kokusu kalıyo
DH yönetimine para ödemeden yapılan reklamı izlediniz ..
quote:
Orijinalden alıntı: HuKe
hemen ıslak mendille müdahale ettik
Yahu alemsiniz, çocuk kusarken ilk müdahaleyi koltuğa mı yaptınız
Neyse geçmiş olsun.
Süt kokusunu çıkarmak için maydonozla ovalayın. Maydonoz kokusunu çıkarmak için sarmısak kullanın. Sarmısak kokusunu bertaraf etmek için sirkeyi deneyin. Sirke kokusu neyle çıkar. Bilmiyorum.
acaba sirke ve amonyak nasıl bir çare olabilir.
biz köpeğimiz sağa sola ihtiyaç giderince sirke ile siliyorduk. kokudan eser yok ama arabada nasıl olur denemedim açıkçası
quote:
Orijinalden alıntı: x-rayted
DH yönetimine para ödemeden yapılan reklamı izlediniz ..
1. Bir şişe sirke, 3 kase ve çakmak ya da kibrit/kirpit/kirbit/kiprit bulun 2. Kaselere sirkeyi koyun ve aracın içine dökülmeyecek yerlere yerleştirin (bagaj, taban vb.) 3. 45 dakika veya 1 saat bekleyin 4. Sadece 1 kapıyı açın ve 1 çakmak ya da 1 kibrit (alternatifler yukarıda) yakın 5. Buharlaşan sirke araçtaki aromatik koku molekülleri ile birleşerek çakmak veya kibrit yaktığınızda alevle uçup gidecek.
Bu da olmazsa 1 kutu traş köpüğünü süt/leke/kir üzerine sıkın, iyice ovun, bir süre bekleyin, nemli bezle silin, tertemiz olur.
benimde evimdeki halıya yarım litre süt dökülmüştü, daha önce böyle bir tecrübe yaşamadığım için sadece silmekle yetindim, aradan bir gece geçtikten sonra sabah inanılmaz kesif bir kokuyla uyandım. sonuç bildiğiniz gibi, artık süt içerken çok daha dikkatli davranıyorum.
bknz: pütrifikasyon
bir sütün bu kadar sorun yaratacağını düşünmezdim
quote:
Orijinalden alıntı: suicide
çocuk yapmamak için bir neden daha
internette görmüştüm anti bakteriyerel dezenfekte spreyleri var onlar bir işe yarayabilir.
Bagajda bu tür süt vb gibi dökülüp saçılmalara, kirlenmelere karşı bagaş havuzu kullanabilirsiniz.. Çok kullanışlı oluyor..
Konu daha önce enine boyuna (önüne boyuna değil, enine boyuna, zaten doğrusu da "eninde sonunda"dır ve "önünde sonunda" değildir) tartışılmıştı. Sütteki laktik asit havadaki oksijen kaynağı molekülleri ile birleşince bir tür H2SO4 reaksiyonuna (hidroksipropanoyit CH3CHOH-COOH) benzer tepkimeye neden olduğundan yoğun bir fena koku yayma vesilesine sebep olmaktadır.
komşunun 2011 partnerin içine 5 litre süt dökülmüş araba bir hafta boyunca gece gündüz yıkandı çıkmadı en sonunda 10 lt sirkeyle arabayı komple içini söktü yıkadı kokudan eser yok kötü kokular için sirke süper birşey
arkadaşlar söylediğim şeyi reklam olarak görenler var ama ben peynir kokusunu yaşadım .inanının arabada durulmuyor.ve gerçekten öle sirke mirke ben neler denedim de gitmedi o yıkamacı hijyen spreyi sıkması vallahi arabayı satıcaktım.
bu süt kokusu araba sattırır.biliyosunuz.gitmez.ben gibi sorun yaşayanlara öneride bulundum.almak yada almamak onlara kalmış... ama hala arabamı kullanıyorum.peynir kokusuna dair arabada en ufak bir koku yok.%100 gideriyor.....
bir zamanlar kartal arabanın bagajına süt dökülmüştü yaz günü sonuçta bir tek halıfileks var bagajda ama ne yaptıysak o iğrenç kokudan kurtulamadık. belki çıkmıştır ama benim burnumdan gitmedi o koku. ne zaman arabaya binsem ılık ılık pis bir koku hissederdim. keşke böyle bir araba parfümü olsaydı yıkassak yıkasak kurtulamasak:)
bizim ufaklık deri kotuğa kusmuştu o bile çıkmamıştı 1 hafta .hemn yıkamacıya gitmeme rağmen.kumaşı iice yıkamak ve havalandırmak gerekir sanırım.
o dr mat ı bende satın almıştım bende seat leon var bizim ufaklık arabada süt içerken az bişey dökmüşş neler denedim o koku çıkmadı.lanet olsunn .dedim bu ürünüde denim denedim gerçekten işe yarıyor koku falan kalmadı artık.sprey zaten hemen sıkıyosun bol bol 10 15 dk sonra koku gidiyo pratik bişeyy sorunu olan arkadaşlara yardımcı olursam ne mutlu bana :)))