Şimdi Ara

SÜTAŞ 135bin aileye bedava 'tatlımmm' gönderiyor. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
0
Favori
25.839
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sunucum

sonunda bende gönderdim bakalım ne olacak

SÜTAŞ 135bin aileye bedava 'tatlımmm' gönderiyor.

Arkadaşım yanındaki kızın mı? çok şeker Allah bağışlasın. Arkadaşım öyle bi bakmışsınız ki sanki yoğurt içinde elmas var

• sorma kızım resim çekinmez kendi istediği zaman çekiniyor bende içinde petlik var dedim ona bakıyoruz belki çıkar diye
  • quote:

sorma kızım resim çekinmez kendi istediği zaman çekiniyor bende içinde petlik var dedim ona bakıyoruz belki çıkar diye

Hhahahaa çok şeker
  • tşkr hocam
  • quote:

tşkr hocam

Rica arkadaşım. Allah, analı babalı büyütmeyi nasip etsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet523

quote:

tşkr hocam

Rica arkadaşım. Allah, analı babalı büyütmeyi nasip etsin.

amin
  • yazımda yerde yemek yemenin ayıplandığı bir bölüm yok.sadece bir tesbit yapılmış.
    bazıları konuyu arka taraflarındaki bir yerden algılamışlar.
    neyse...

ama ayıplamak gerekiyorsa şimdi ayıplayım.
    köyde kırda piknikte neyse de kardeşim 14 katlı apartmanlarda çoluk çocuk oturma odasında yere tüneyip yemek yemek
    (ki buna tıkınmak ta denebilir) kusura bakmayın ama ne olduğunu bilmemektir..

bu gelenek görenek falanda değil.adaptasyon sorunu.fakirlikten böyle olmuş olsa kesinlikle ayıplanmaz.
    lcd tv nin üstünde dantel örtü,yerde sofra bezi....
    ne sentez ama....bu kültür falan değil.son 20 - 30 yılda oluşan bir tarafa meyil edemeyip ortada kalmışlık sendromu...
    haadi hepsinden geçtim sağlığa zararlı.
    iki büklüm bir yemek borusu ve mideyle yemek ne kadar sağlıklı.
    çocuklar için hele...

tuvalet kültürünü fransızlara biz öğrettik derler ....
    ama işte yıl 2010...

süslü püslü zevksiz döşenmiş evler ve yere tünemiş insanlar...
    sinemaya tiyatroya gidemeyen,sosyalleşemeyen ama devasa mobilyalarının taksitlerini hiç aksatmayan insanlar...
    50 gram bedava muahallebiden çok o resmi çeken muhtemelen 17 yaş altı çocuklarını mutlu etmek için kameralara
    tüm içtenlikleriyle gülümseyen insanlar...sanki tv ye çıkıyormuşçasına ailecek yaşanan sütaş tatlımm dan daha tatlı
    bir heyecan yaşayan insanlar...
    nereye ait olduklarını bilmeyen, alıngan,saf, temiz kalpli, şaşkın insanlar......

hepinize afiyet olsun....

• quote:

sonunda bende gönderdim bakalım ne olacak

Aradığınızı buldunuz mu bari?
  • ya şu fotoşoplu olan resimde yogurt'un yanındaki sürahi gibi şeyde ne var
  • quote:

Orijinalden alıntı: taner505

arkadaş insan bi sütaş yogurt felan koyardı kamyonun yanında iyi giderdi de gönderirdik fotoyu bizde

bura neresi hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qantas

yazımda yerde yemek yemenin ayıplandığı bir bölüm yok.sadece bir tesbit yapılmış.
    neyse...

köyde kırda piknikte neyse de kardeşim 14 katlı apartmanlarda çoluk çocuk oturma odasında yere tüneyip yemek yemek

bu gelenek görenek falanda değil.adaptasyon sorunu.fakirlikten böyle olmuş olsa kesinlikle ayıplanmaz.
    ne sentez ama....bu kültür falan değil.son 20 - 30 yılda oluşan bir tarafa meyil edemeyip ortada kalmışlık sendromu...
    çocuklar için hele...

ama işte yıl 2010...

sinemaya tiyatroya gidemeyen,sosyalleşemeyen ama devasa mobilyalarının taksitlerini hiç aksatmayan insanlar...
    50 gram bedava muahallebiden çok o resmi çeken muhtemelen 17 yaş altı çocuklarını mutlu etmek için kameralara
    tüm içtenlikleriyle gülümseyen insanlar...sanki tv ye çıkıyormuşçasına ailecek yaşanan sütaş tatlımm dan daha tatlı
    nereye ait olduklarını bilmeyen, alıngan,saf, temiz kalpli, şaşkın insanlar......

Madem uzatmışsınız ben de bir iki kelime edeyim. Kültürleri pek çok yönden incelemek ve sadece izole ettiğiniz bu alanlara etkileri bakımından belli etkenleri pozitif, negatif ya da nötr-etkisiz olarak sınıflandırmak mümkün. Batı toplumları son iki-üç yüzyıldır sanayi devrimi gerçekleştirip dünya ekonomisinin tepesine yerleştikleri ve insanların maddi gücü en önemli özellik olarak algılama yatkınlıkları olduğu için batı kültürünü bütün olarak üstün kabul etme eğilimi doğdu. Burada gözden kaçırdığınız nokta olayı parçalara bölüp etkilerini bilinçli bir şekilde ayrı ayrı inceleme yetisine ulaşamamış olmanız, sığ bir şekilde empoze edilen bütünü olduğu gibi kabullenmeniz. Yerde yemek yeme kültürü hemen her yönden tamemen nötr bir etken, aklınızdaki büyük uygarlıkların masada yemek yemelerinin zenginliklerine ne olumlu ne de olumsuz hiçbir etkisi yok. Sağlık bakımından yapılmış bir araştırma varsa linkini verirsiniz herkes aydınlanır. Onun dışında kendi estetik kaygılarınız ve önyargılarınız doğrultusunda alakasız konularda insanları aşağılayarak kendinizi yüceltme sevdanızın hoş karşılanmasını beklemeyin. Yerde yemek yiyenlerden de, masada yemesine rağmen mantıksız söylemlerden rahatsız olanlardan da böyle eleştiri alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wild_Eagle

Bu resmi koymayi düşünüyorum iftardan sonra :D
    Kabul edilir belki :D

yılın fotografı olur biraz daha uğraşsan çakacaklarını hiç sanmıyorum...
  • quote:

yazımda yerde yemek yemenin ayıplandığı bir bölüm yok.sadece bir tesbit yapılmış.
    neyse...

çocuklar için hele...

ama işte yıl 2010...

Önelikle üslup tartışmasına girmeyelim, yazdığınızı aynen sizin için düşünüyorum, editlemeyebilirsiniz.

Kimse senin zevkine göre yaşamak zorunda değil. Kimsenin de adaptasyonla ilgili problemi yok bence. Zaten adapte olma gibi bir dertleri olduğunu da sanmıyorum. Neden birilerinin adına karar verme ihtiyacı duyuyorsun ki? Yada sana ters gelen şeyleri sebepleri ile açıklama gereği hissediyorsun ki.

• Yer sofrasında yemek yeme şekli kültürümüzün birer parçasıdır. Herkesin dedesi yer sofrasında yemiştir, uzaydan gelmişlikleri yoktur ancak kişi nasıl rahat ediyorsa öyle davranmalıdır çok kafaya takmamak lazım.
    Şunu da demeden geçemem, yer sofrasında yemek yemeyi barbarlık gibi gören kişileri de kınıyorum "GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN, GELECEĞİNİ YAŞAYAMAZ" Geçmişinizle utanmayın utanılacak duruma düşersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurbagaprens

quote:

neyse...

çocuklar için hele...

ama işte yıl 2010...

Önelikle üslup tartışmasına girmeyelim, yazdığınızı aynen sizin için düşünüyorum, editlemeyebilirsiniz.

Kimse senin zevkine göre yaşamak zorunda değil. Kimsenin de adaptasyonla ilgili problemi yok bence. Zaten adapte olma gibi bir dertleri olduğunu da sanmıyorum. Neden birilerinin adına karar verme ihtiyacı duyuyorsun ki? Yada sana ters gelen şeyleri sebepleri ile açıklama gereği hissediyorsun ki.

+10
    kimse kimsenin yerine karar vermesin kardeşim yukarde resmim var hazırda bir yer sofrası olsaydı onda çekerdim nerden geldiğini unutan utansın milleti hor göreceğinize kendinize bakın derim

• quote:

Orijinalden alıntı: mkflow

Bende katıldım ama biraz anlamlı olsun dedim

• Bu forumda toblerone çikolata da indirim deyince millet bende kaptım 10 tane yok stok yaptım falan yazmıştı:)
    Bir yorum ekledim bazen kendimi sadece elit tabakanın yanında gibi hissediyorum diye, alt atafı 20 kuruşluk indirim adam stok yaptık diyor hangi ülke burası:)
    Biri çıkmış yerde yemek yiyor diye eleştirmiş, güler msiin ağlar msıın :) Şimdi eminim ki Türkiye nin jet sosyetesi donanım haberde :)
    burası Türkiye kardeşim 5 evden 3 ünde yerde yemek yenir...

Bizim evde plazma tv yok:)
    Ama 2 netbookvar , birde laptop.
    Durumumuz ad iyi sayılır fakir değiliz çok şükür...
    Ama yerde yemek yemeyi tercih ediyoruz :)
    Bundan da gocunmuyoruz:)
    Gayet de mutluyuz biz yr soframızla ,boşver sen sosyolojik incelemelerini işine bak

Hem laf aramızda masada yemek yeyince ne yediğimi anlamıyorum , yemekten zevk almıyorum doymuyorum kardeşim var mı ötesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merzer -- 13 Ağustos 2010; 0:00:11 >

• Şimdi meselam sofra olayını çok karıştırdınız, ha aralarında bir fark kaldı o farkla çok güzel oldu,
    Meselam herkesin hayatına kimse karışamaz, ha nasıl karışamaz ?
    Ben yer sofrasına otururum, bu adam masa sofrasına oturur,
    Hiç kimse, hiç kimseye karışmaya hakkı yok, özgürlüğü birdir,
    Ha yer sofrası bazılarına çok banalca gelebilir amma lakin ki öyle değildir.
    Yorumlamam bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetX -- 13 Ağustos 2010; 0:07:14 >
  • yeri gelir yerde yeri gelir masada yerim tercih ve zevk meselesi buna kimse karışamaz ....
  • Arkadaşlar bu ne ya.
    Koskoca adamlarsınız konu nerden nereye gelmiş edepten adaptan bahsediliyor. Ayıptır ya. Valla sütaş böyle bir kampanya yaptığını inanın pişman olmuştur. Yaw böyle bir kampanya var, sessiz sakin gönderin fotonuzu onaylansın yeyin tatlınızı. Bu konuyla dalga geçmek çok mu komik ayıp be.
    Dicek söz bulamıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.