Şimdi Ara

SÜTAŞ 135bin aileye bedava 'tatlımmm' gönderiyor. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
401
Cevap
0
Favori
25.840
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: devecibakar

Arkadaşlar bu ne ya.
    Koskoca adamlarsınız konu nerden nereye gelmiş edepten adaptan bahsediliyor. Ayıptır ya. Valla sütaş böyle bir kampanya yaptığını inanın pişman olmuştur. Yaw böyle bir kampanya var, sessiz sakin gönderin fotonuzu onaylansın yeyin tatlınızı. Bu konuyla dalga geçmek çok mu komik ayıp be.
    Dicek söz bulamıyorum.

Hocam bilmiyor musun, milletce çok severiz başkalarının işine/yaptıklarına karışmayı.
    Ha bir de konuyu bir yerden alakasız bir yere çekmede de üstümüze yok tabi ki.
    Bu güzelim konuda da o işlemler uygulandı sadece, ne güzel gülüyorduk şimdi tartışma izliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetX -- 13 Ağustos 2010; 0:25:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NetX

quote:

Orijinalden alıntı: devecibakar

Arkadaşlar bu ne ya.
    Koskoca adamlarsınız konu nerden nereye gelmiş edepten adaptan bahsediliyor. Ayıptır ya. Valla sütaş böyle bir kampanya yaptığını inanın pişman olmuştur. Yaw böyle bir kampanya var, sessiz sakin gönderin fotonuzu onaylansın yeyin tatlınızı. Bu konuyla dalga geçmek çok mu komik ayıp be.
    Dicek söz bulamıyorum.

Hocam bilmiyor musun, milletce çok severiz başkalarının işine/yaptıklarına karışmayı.
    Ha bir de konuyu bir yerden alakasız bir yere çekmede de üstümüze yok tabi ki.
    Bu güzelim konuda da o işlemler uygulandı sadece, ne güzel gülüyorduk şimdi tartışma izliyoruz.

haklısınız arkadaşlar asıl konuya dönelim ilk msj atana sormalı derdin ne diye

• Biz bunu eğlencesine yapıyoruz.Onaylanırsa ne ala,şirketteki arkadaşlarla yiyeceğiz onaylanmazsa da bişey kaybetmeyeceğiz.Ayrıca fotoşop yapıp da yollayan dolu insan var biz özellikle gidip 1 litrelik ayran alıp şansımızı deneyeceğiz,yani anlayacağın baya bir emek vereceğiz sayın SPaCeLoRD.;)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cozturk88 -- 13 Ağustos 2010; 9:56:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qantas

yazımda yerde yemek yemenin ayıplandığı bir bölüm yok.sadece bir tesbit yapılmış.
    bazıları konuyu arka taraflarındaki bir yerden algılamışlar.
    neyse...

ama ayıplamak gerekiyorsa şimdi ayıplayım.
    köyde kırda piknikte neyse de kardeşim 14 katlı apartmanlarda çoluk çocuk oturma odasında yere tüneyip yemek yemek
    (ki buna tıkınmak ta denebilir) kusura bakmayın ama ne olduğunu bilmemektir..

bu gelenek görenek falanda değil.adaptasyon sorunu.fakirlikten böyle olmuş olsa kesinlikle ayıplanmaz.
    lcd tv nin üstünde dantel örtü,yerde sofra bezi....
    ne sentez ama....bu kültür falan değil.son 20 - 30 yılda oluşan bir tarafa meyil edemeyip ortada kalmışlık sendromu...
    haadi hepsinden geçtim sağlığa zararlı.
    iki büklüm bir yemek borusu ve mideyle yemek ne kadar sağlıklı.
    çocuklar için hele...

tuvalet kültürünü fransızlara biz öğrettik derler ....
    ama işte yıl 2010...

süslü püslü zevksiz döşenmiş evler ve yere tünemiş insanlar...
    sinemaya tiyatroya gidemeyen,sosyalleşemeyen ama devasa mobilyalarının taksitlerini hiç aksatmayan insanlar...
    50 gram bedava muahallebiden çok o resmi çeken muhtemelen 17 yaş altı çocuklarını mutlu etmek için kameralara
    tüm içtenlikleriyle gülümseyen insanlar...sanki tv ye çıkıyormuşçasına ailecek yaşanan sütaş tatlımm dan daha tatlı
    bir heyecan yaşayan insanlar...
    nereye ait olduklarını bilmeyen, alıngan,saf, temiz kalpli, şaşkın insanlar......

hepinize afiyet olsun....

Zavallısın vesselam. Yüreğin varsa sofra ya da masa resmini koy foruma, senin üzerinde de bir analiz yapılsın, bakalım çatalı sağa mı sola mı koymuşsun. Ramazan masası diye duymadım bugüne kadar, Ramazan sofrası derler hep.
    Hayatta en uyuz olduğum şey birilerinin klendilerini başkalarından üstün görmesidir, bu bir hastalıktır arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanbehcan -- 13 Ağustos 2010; 10:38:02 >

• Tatlısı gelen var mı...kargo ulaştı mı herhangi birinize...
  • @ Qantas

merak etmeyin. ne demek istediğinizi anlayanlar var bu forumda.

@ kemalwebnet

dedemi bilmem ama emin olun babam yer sofrasında yemek yemedi yemez de. bazı lafları söylerken veya yazarken nereye gideceğini düşünmeden söylememenizi veya yazmamanızı tavsiye ederim. gerçi bunları okurken bile içinizde büyük bir öfke oluşmaya başladığına eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mugelondon

@ Qantas

@ kemalwebnet

dedemi bilmem ama emin olun babam yer sofrasında yemek yemedi yemez de. bazı lafları söylerken veya yazarken nereye gideceğini düşünmeden söylememenizi veya yazmamanızı tavsiye ederim. gerçi bunları okurken bile içinizde büyük bir öfke oluşmaya başladığına eminim.

edepsizlik eden cevabını alır. meydan öyle boş değil artık. sizler özenti içinde olup evlerinize ayakkabı ile giriyor ve bunu modernliğin doruklarında dolaşmak olarak algılıyor olabilirsiniz. Ama yer sofrasında yemek yiyenlerle dalga geçemezsiniz, geçmeye yeltenenler de ağzının payını alır. bu böyle biline...
  • 135 bin olmuş mudur?
  • bencede olmadı bu. bunu aideyetsizlik ile bir alakası yok. resmi gormedim ama bende yerde yemeyi tercih ediyorum. daha rahat oluyor. bunu bir de bu acıdan dusun.

quote:

Orijinalden alıntı: Qantas

resimlere şöyle bir baktım da...
    aslında bu resimler paha biçilmez birer kaynak...
    yani sosyolojik açıdan....

mesela benim dikkatimi çeken ilk şey:
    evlerinde janjanlı pahalı koltuk takımları,halılar (hatta birkaçında laptop
    falanda vardı) olmasına rağmen insanların yer sofrasında yemek yemeleri.....

sanırım bu, kentte yaşayıp hala göçebe ruhundan kurtulamamış olmanın ya da aidiyetsizliğin en güzel kanıtı...

daha başka birsürü, toplumun genleriyle ilgili ipucu veren özellik dikkatimi çekti... bi ara yazarım...

• quote:

Orijinalden alıntı: runic

resimlere şöyle bir baktım da...
    aslında bu resimler paha biçilmez birer kaynak...
    yani sosyolojik açıdan....

mesela benim dikkatimi çeken ilk şey:
    evlerinde janjanlı pahalı koltuk takımları,halılar (hatta birkaçında laptop
    falanda vardı) olmasına rağmen insanların yer sofrasında yemek yemeleri.....

sanırım bu, kentte yaşayıp hala göçebe ruhundan kurtulamamış olmanın ya da aidiyetsizliğin en güzel kanıtı...

daha başka birsürü, toplumun genleriyle ilgili ipucu veren özellik dikkatimi çekti... bi ara yazarım...

şu an şehirlerde ve yüksek apartmalarda oturuyor olabiliriz ama göçeblikten kurtulmamız için 2 kuşak falan yani 100 sene geçmesi lâzım bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluelizard17 -- 13 Ağustos 2010; 13:07:20 >
  • Arkadaşlar kusura bakmayında burada Qantas arkadaşın anlatmak istediğini kesinlikle anlamamış ve bilinçsiz insanlar gibi önyargı ile karşılık vermişsiniz. Bu arkadaşımız kimseyi aşağılamıyor, kimseye modernlik dersleri vermiyor, kimseye batı kültürünü empoze etmiyor.

Ayrıca ben yerde yemek yemeyi kültürel olarak görmüyorum. Bunun neresinde kültür var. Eskiden zor zamanlarda yaşamış insanların yaptığı şeyler ne zamandan beri kültür olarak geçiyor. Yerde yemek yemek için ya masanın olmaması lazım ya evinin küçük olması lazım ya da o kadar insanın küçük bir masaya sığamayacağı için beraberce " hadi o zaman yerde yiyelim" demesi lazım. Eski insanlara masa verdinizde onlar mı yerde yedi. İnsanlarımız göçebe hayatı yaşamış küçücük evde ( ev bile değil sadece bir oda) 10-15 kişi yatmış, orada giyinmiş ,yemek yemiş ve o yemeği yerde yemiş. Yerde yemeyi zorunluluktan yapmış.

Batı kültüründen bahsediyorsunuz da; o zaman neden Batının modasını takip ediyorsunuz. Kadınlarımız saçlarını boyuyor, her gün fön çektiriyor, bütün paralarını makyaja harcıyor ? Neden aylık geliri asgari maaş olan insanlar ellerinde son model telefonlarla geziyor ? Madem bunları yapıyorsun. Madem batının yaptıklarını yakından takip ediyorsun. O zaman evine ayakkabıyla girersin. SOKAĞA ÇÖP ATMASSIN. YERLERE TÜKÜRMEZSİN. Bıçağı sağ elinde tutar, çatalı sol eline alırsın. Öyle istediğini yapıp istediğini yapmayıp sonra da buraya gelip " sana ne istediği gibi yer yaşar" diyemezsin çünkü yaşayamazsın, Yiyemezsin. Bir toplumdasın ve toplum kurallarına uymak zorundasın. Madem kendini toplumun bir parçası olarak görmüyorsun o zamanda gidersin toplumdan uzakta dilediğin gibi yaşarsın.

Ve birşey daha. Sizler adamın yazdığını eleştirmiyor sadece karalıyorsunuz. Ve karalamak cahil insanlara özgü birşeydir. Önce oku sonra beyninde tart, ne demek istediğini anla. Anlamadıysan sor, araştır. Sonra kendi düşünceni paylaş, eleştir. Bu arkadaşımızın ve benim düşüncelerimizin yanlış olduğunu bize göster. Karalama. Aşağılama, kesip atma.
    Örn : " sana ne istediği yerde yer"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elyria -- 13 Ağustos 2010; 15:01:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mugelondon

@ Qantas

@ kemalwebnet

Bende böyle bir cevap bekliyordum zaten. Eğer nereden geldiğinizi ya da dedenizi biliyor olsaydınız (araştırmış olsaydınız) böyle bir tartışmada olmaz dı zaten.
  • kısa bir yorum yapmistim ancak sayanamayacagım. madem kendini cok üst seviyede goreen arkadaslar var. buyursunlar hodri meydan. tartisalim sizin şu agzınızdan dusurmediginiz sosyolojik acıdan incelemenizi. ben ankarada yasiyorum isteyen varsa burd yuzyuze tartisalim. ha ,uzak dersen bpm mesaj at telini ben seni ararım sosyolojik acıdan tartısalim. merak ediyorum bu sosyolojik kelmesini yeni mi ogrendiniz? turkiyenin sosyolojik durumu ile kac kitap okuduz. ne kadar arastırma yaptınız. tiyatro sinema demiş bazıları. acaba bugune kadar kac defa tiyatroya gitti. opera dinledi jazz konserine gitti. madem ki cok kulturlusun bizimle derin bilgilerini paylaş da ben de artık masada yemek yiyeyim. merak ettim ya balığı çatal bıçakla yiyebiliyor musun? ne bileyim çatl bıçak tutmasını bana öğretebilir misin? yoksa eksiklerini tamamlamam için benden yardım mı istersin. pek degerli kültürlü arkadaslarım batıya özenmek bu değildir. klasik laf var ya iyi yonleri almaktır. ama simdi yerde yemenin iç organlar acısından rahatsız oldugunu soyleyen ya da ne bileyim ayagın yemege yakın diyen arkadaslar sigara içmiyor, agzına da içki almamıştır herhalde. ne de olsa bunlar saglım aısından hic de iyi degil. ki bu arkadslar kokorec yemez, tükürüklü köftenn tadının bilmez. eminöünde balık ekmek yemenin banal oldugunu bilir. ne de dogrular. valla kimse kusura bakmasın. ben saglıksız besleniyorum. kokorec de yerim tükürüklü kofte de etin en yaglı yerini de. içki de sigara da. saglıksız besleniyorum. ama bugune kadar da tum saglık kontrolleden gectim. ne kolestrolum yuksek ne de baska degerlerim. batıyı gozunde buyuten degerli arkadaslarım kendi özümüz dünyayı diz getirdi. eğrisi doğrusuyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: wampirrr

Arkadaşlar kusura bakmayında burada Qantas arkadaşın anlatmak istediğini kesinlikle anlamamış ve bilinçsiz insanlar gibi önyargı ile karşılık vermişsiniz. Bu arkadaşımız kimseyi aşağılamıyor, kimseye modernlik dersleri vermiyor, kimseye batı kültürünü empoze etmiyor.

Ayrıca ben yerde yemek yemeyi kültürel olarak görmüyorum. Bunun neresinde kültür var. Eskiden zor zamanlarda yaşamış insanların yaptığı şeyler nezamandan beri kültür olarak geçiyor. Yerde yemek yemek için ya masanın olmaması lazım ya evinin küçük olması lazım yada okadar insanın küçük bir masaya sığamayacağı için beraberce " hadi ozman yerde yiyelim" demesi lazım. Eski insanlara masa verdinizde onlarmı yerde yedi. İnsanlarımız göçebe hayatı yaşamış küçücük evde ( ev bile değil sadece bir oda) 10-15 kişi yatmış, orda giyinmiş ,yemek yemiş ve o yemeği yerde yemiş. Yerde yemeyi zorunluluktan yapmış.

Batı kültüründen bahsediyorsunuzda; ozman neden Batının modasını takip ediyorsunuz. Kadınlarımız saçlarını boyuyor, hergün fön çektiriyor, bütün paralarını makyaja harcıyor ? Neden aylık geliri askeri maaş olan insanlar ellerinde son model telefonlarla geziyor ? Madem bunları yapıyorsun. Madem batının yaptıklarını yakından takip ediyorsun. Ozman evine ayakkabıyla girersin. SOKAĞA ÇÖP ATMASSIN. YERLERE TÜKÜRMEZSİN. Bıçağı sağ elinde tutar, Çatılı sol eline alırsın. Öyle istediğini yapıp istediğini yapmayıp sonrada buray gelip " sanane istediği gibi yer yaşar" diyemezsin çünki yaşayamazsın, Yiyemezsin. Bir toplumdasın ve toplum kurallarına uymak zorundasın. Madem kendini toplumun bir parçası olarak görmüyorsun ozmanda gidersin toplumdan uzakta dilediğin gibi yaşarsın.

Ve birşey daha. Sizler Adamın yazdığını eleştirmiyor sadece karalıyorsunuz. Ve karalamak Cahil insanlara özgü birşeydir. Önce oku sonra beyninde tart, ne demek istediğini anla. Anlamadıysan sor, araştır. Sonra kendi düşünceni paylaş, eleştir. Bu arkadaşımızın ve benim düşüncelerimizin yanlış olduğunu bize göster. Karalama. Aşağılama, kesip atma
    Örn : " sanane istediği yerde yer"

@wampirr, DH'de okuduğum en berbat, en cahil, en anlamsız yani en "boş" yazıyı yazmışsın, eğitim durumunu öğrenebilir miyim senin?

• Hediye paketi gelen var mı ??

Gelince resmini çekinde burda paylaşın .. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yatalya

Hediye paketi gelen var mı ??

Gelince resmini çekinde burda paylaşın .. :)

yerken foto çekelim ama, hoşluk olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekdellal

@wampirr, DH'de okuduğum en berbat, en cahil, en anlamsız yani en "boş" yazıyı yazmışsın, eğitim durumunu öğrenebilir miyim senin?

Belli sen ezberleyerek herhangi bir üniversiteye girmişsin hemen bunu sorup kendini belli etmek istediğine göre. Yalnız Türkiye'de test sistemi var ya hani, biliyorsundur, test olduğu için zaten hafız gibi başını öne arkaya sallaya sallaya ''eğitim'' verildiğinden, okuma-yazma, belli bir kültür seviyesi, okuduğunu anlama (!) konularında gelişmiş ülkelerin ergen çocuklarının seviyesine gelemiyor, ortalama kendini geliştirmeyen bir üniversite ''mezunu'' ( yani çoğunluk ). Bilmem anladın mı bu sefer okuduğunu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elyria -- 13 Ağustos 2010; 15:05:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wampirrr

Arkadaşlar kusura bakmayında burada Qantas arkadaşın anlatmak istediğini kesinlikle anlamamış ve bilinçsiz insanlar gibi önyargı ile karşılık vermişsiniz. Bu arkadaşımız kimseyi aşağılamıyor, kimseye modernlik dersleri vermiyor, kimseye batı kültürünü empoze etmiyor.

Ayrıca ben yerde yemek yemeyi kültürel olarak görmüyorum. Bunun neresinde kültür var. Eskiden zor zamanlarda yaşamış insanların yaptığı şeyler ne zamandan beri kültür olarak geçiyor. Yerde yemek yemek için ya masanın olmaması lazım ya evinin küçük olması lazım ya da o kadar insanın küçük bir masaya sığamayacağı için beraberce " hadi o zaman yerde yiyelim" demesi lazım. Eski insanlara masa verdinizde onlar mı yerde yedi. İnsanlarımız göçebe hayatı yaşamış küçücük evde ( ev bile değil sadece bir oda) 10-15 kişi yatmış, orada giyinmiş ,yemek yemiş ve o yemeği yerde yemiş. Yerde yemeyi zorunluluktan yapmış.

Batı kültüründen bahsediyorsunuz da; o zaman neden Batının modasını takip ediyorsunuz. Kadınlarımız saçlarını boyuyor, her gün fön çektiriyor, bütün paralarını makyaja harcıyor ? Neden aylık geliri asgari maaş olan insanlar ellerinde son model telefonlarla geziyor ? Madem bunları yapıyorsun. Madem batının yaptıklarını yakından takip ediyorsun. O zaman evine ayakkabıyla girersin. SOKAĞA ÇÖP ATMASSIN. YERLERE TÜKÜRMEZSİN. Bıçağı sağ elinde tutar, çatalı sol eline alırsın. Öyle istediğini yapıp istediğini yapmayıp sonra da buraya gelip " sana ne istediği gibi yer yaşar" diyemezsin çünkü yaşayamazsın, Yiyemezsin. Bir toplumdasın ve toplum kurallarına uymak zorundasın. Madem kendini toplumun bir parçası olarak görmüyorsun o zamanda gidersin toplumdan uzakta dilediğin gibi yaşarsın.

Ve birşey daha. Sizler adamın yazdığını eleştirmiyor sadece karalıyorsunuz. Ve karalamak cahil insanlara özgü birşeydir. Önce oku sonra beyninde tart, ne demek istediğini anla. Anlamadıysan sor, araştır. Sonra kendi düşünceni paylaş, eleştir. Bu arkadaşımızın ve benim düşüncelerimizin yanlış olduğunu bize göster. Karalama. Aşağılama, kesip atma.
    Örn : " sana ne istediği yerde yer"

+ 1.000

• Sütaş'tan atletliler geçidi :

Türkiye'de atlet sevgisi babadan oğula geçer.. Yadsınamaz :)

• Bunu ormanda çektim, göndersem kabul ederler mi acep?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.