Şimdi Ara

Sütler Arasındaki İnanılmaz Tat Farkı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
11.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burada süt içemeyen bir ben mi varım ? Çok denemedim içmeyi ama her seferinde içtiğim gibi kustum
  • quote:

Orijinalden alıntı: deo4531

quote:

Orijinalden alıntı: the right hand of evil

Küçüklükten beri AOÇ'nin cam şişedeki sütlerinden içerim.Çok lezzetli bir tadı var.Diğer sütlerin tadı adeta su gibi, hiçbir yoğunluğu yok.Sanki sulu süt gibi.Zaten çoğu süt tozundan yapılıyormuş.Bir de bu süt tozunun içine yapay bir madde koyuyorlarmış, raf ömrünü uzatmak için.Siz bu sütleri gün içerisinde aşırı miktarda tükettiğinizde kanserojen etki yapıyormuş.Aman diyeyim 2-3 lira için sağlığınızı tehlikeye atmayın.

Günlük veya kaliteli sütlerden tüketmeye çalışın, hem daha faydalı.Valla sütten mi bilmiyorum ama benim boy aldı başını gidiyor.22 yaşındayım hala uzuyorum.Boyunu uzatmak için süt içenlere tavsiyem fayda veren, kaliteli sütlerden için.

mış,muş hep bilmeden sallamayın.

televizyonda haberler söyledi, bende duyduğumu aktardım.sonuçta haberi ben hazırlamadım.ben paylaştım, dikkate alıp almamak sana kalmış, gerisi beni bağlamaz.

• bimdeki dost sut nasil beyler? iyi mi o?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence kutu sütlerin arasında öyle ahım şahım pek bir fark yok ben dost süt içiyorum her gün yarım yağlı olandan.Aşırı faydalı olmasına gerek yok. Üstündeki kalsiyum değerini veriyor mu veriyor o zaman sorun yok zaten direk tepeme dikiyorum.Boyumun uzamasına yardımcı olsun yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oziko

Louis amca bazı firmalara telifini vermemiş.

Espiriyi anlayana ''yücesin'' alıntısı yapılacaktır. (İncelik derecesi: Yüksek)

Louis Pasteur ?

• danone muzlu sütün tadını hiç beğenmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

eskiden köyde teyzeler sütü sağıp güğümlere doldurur, amcalar da kamyonetin kasaya atıp şehre gelirler, daaat daaaaaattttttt diye korna çalarak 1 vitesle sokağa girip ağır ağır ilerledikten sorna sokağın ortasında dururlar, biz de elimizde tencelerle aşağı inip çiğ süt alırdık. sonra o süt kaynatılırdı.

bulabiliyorsanız o sutlerden alıp icmeye devam edin
    digerlerinin hic biri gercek sut degil cunku.
  • Sütaş,Sek ve Moova'nın sütleri güzel,tadı ve kıvamı yoğun.
    Ama Kay süt A101 in ve Bim'in ve diğer ucuz sütleri içince anlıyorsunuz ki
    tat yok , kıvam yok, su katmışlar gibi resmen

Pınar ve Ülker(içim) sütü de enteresan güzel olabiliyor ama acı da olabiliyor nasıl çıkacağı hiç belli değil

İkisinde de karşılaştım, acı bir tat var kestim kutuyu tüm sütü döktüm
    bir baktım kutunun dibi bembeyaz.
    Meğer kutunun altında, süt çökmüş mü desem,mayalanmış mı desem, kıvamı değişmiş, enteresan birşey olmuş bozulmuş bildiğin son kullanma tarihine de çok vardı

Sütler hakkındaki tüm deneyimlerimi paylaştım

• aoç ne la ilk defa duyuyom
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxelll

quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

eskiden köyde teyzeler sütü sağıp güğümlere doldurur, amcalar da kamyonetin kasaya atıp şehre gelirler, daaat daaaaaattttttt diye korna çalarak 1 vitesle sokağa girip ağır ağır ilerledikten sorna sokağın ortasında dururlar, biz de elimizde tencelerle aşağı inip çiğ süt alırdık. sonra o süt kaynatılırdı.

bulabiliyorsanız o sutlerden alıp icmeye devam edin
    digerlerinin hic biri gercek sut degil cunku.

diğerlerinden yoğurt bile yapılamıyo

• quote:

Orijinalden alıntı: kokkoreç

aoç ne la ilk defa duyuyom

+1 nerede bulunur alıp içek
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Atatürk orman çiftliği'nin kısaltılmışı. Piyasadaki en güvenilir, Sütas + Sek ile birlikte kaliteli günlük sütler üreten firma. Ankara'da hemen hemen her bakkalda vardır. Bulamazsanız Sütaş veya Sek'in günlük sütlerinden alabilirsiniz. Ama hepsinden de iyisi inekten sağılır sağılmaz şehre getirilip satılan açık sütler. Kaynatıp içtiğinizde farkı anlıyorsunuz... O sütle yaptığınız yoğurdun tadı bile farklı oluyor... Hele kutu süte hayatta bulaşmayın hangi marka olursa olsun içine ne kattıkları belli değil....

• quote:

Orijinalden alıntı: confuest

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Atatürk orman çiftliği'nin kısaltılmışı. Piyasadaki en güvenilir, Sütas + Sek ile birlikte kaliteli günlük sütler üreten firma. Ankara'da hemen hemen her bakkalda vardır. Bulamazsanız Sütaş veya Sek'in günlük sütlerinden alabilirsiniz. Ama hepsinden de iyisi inekten sağılır sağılmaz şehre getirilip satılan açık sütler. Kaynatıp içtiğinizde farkı anlıyorsunuz... O sütle yaptığınız yoğurdun tadı bile farklı oluyor... Hele kutu süte hayatta bulaşmayın hangi marka olursa olsun içine ne kattıkları belli değil....

istanbuldayız hocam günlük sütler şişede oluyor herhalde sek veya sütaş diyorsunuz bakacağım. boy 186 daha da uzatalım.

• Cam şişe olarak günlük Sek Süt güzel. Ama kutuda şu ana kadar tattığım en harikulade süt Pınar "Organik". Normal Pınar ile arasında dağlar kadar fark var. (AOÇ sütü içmedim hiç)
  • halen kamyonetle süt satanlar var genelde sabah erken saatlerde gelirler görünce birisi ile anlaşın belli günlerde süt getirir tabii bunlarda hijyen konusunda ne derece güvenilirler onu bilemem sütü alınca güzelce kaynatıp için bu seferde tvdeki uzmankar vitaminleri ölüyor diyorlar
  • Eğer doğduğundan beri her gün Pınar Süt içen ve obsesif bir şekilde illa o sütü görmek isteyen çocuğum bile dost süt, pınar süt, kay süt, sek süt arasındaki farkı anlayamıyor ise atmayın diyorum. Psikolojik bunlar hep. Annenizden, eşinizden rica edin 5 farklı marka alsın aynı anda açsın aynı şekilde kaynatıp siz markalarını görmeden size içirsin siz de gidip aradaki sevdiğiniz markayı bulun. Bulamayacağınıza garanti veririm.
    Not: Karşılaştırdığınız sütler aynı klasmanda olacak çünkü ısıl ve diğer endüstriyel işlemler tadı AYNI şekilde değiştirir. Aldığınız günlük süt ile kutu sütün tadı farklıdır ama 5 farklı UHT sütün tadını ayırt edebiliyorsanız helal olsun.
    Ama gidip elma ile armut karşılaştırıp muzun tadı daha güzel diyorsanız diyecek bir şey bulamıyorum. ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdek -- 26 Şubat 2013; 11:38:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lose_yourself

halen kamyonetle süt satanlar var genelde sabah erken saatlerde gelirler görünce birisi ile anlaşın belli günlerde süt getirir tabii bunlarda hijyen konusunda ne derece güvenilirler onu bilemem sütü alınca güzelce kaynatıp için bu seferde tvdeki uzmankar vitaminleri ölüyor diyorlar

o tvdeki uzmanlara pek inanmayin cunku acik sutleri kaynatip icmeyin cok fazla bakteri vs var kaynatincada icindeki vitaminleri oluyor diyen uzmanlar ne zaman tv ye cikmisti bir hatirlayin- hatta derya baykalin bir reklami vardi elinde tencere ile sut almaya giden kadini uyariyor sakin boyle sut icmeyin kutu sut icin diyordu. o tarihlerde ise nedense cinde melamin adi verilen kanserojen madde bulundugu tespit edilen binlerce ton sut tozu ulkemize giris yapti ve kutu sutlerde kullanilmaya baslandi. fakat unutmayin ki uht ile yapilan sut artik bildigimiz besleyici degeri olan sut olmaktan cikip yalnizca kimyasal bir maddeye donusuveriyor gunde 1lt uht kutu sut iceseniz bile ileride kemik erimesine yakalanir ve boyunuz uzamaz. eski yonteme devam edin guvendiginiz kasap ve koyden sutunu alin evde kaynatin icin o sutten yogurt yapin peynir yapin yiyin cocuklariniza da yedirin . yoksa bir cok katki maddesinden olusan kimyasal bir urunden baska birsey tuketmiyorsunuz. sunuda soyliyim son olarak su anda norvecteyim ve burada uht sut satisi yasak. markette yalnizca sogutulmus sut varki son kullanma tarihi 3-4gun. buzdolabinda satilir bizdeki gibi 6 ay 1 sene son kullanma tarihi olan sut degildir. bildigin gercek sut. uzerinde hangi hayvandan alindigi gosteren resimleri hikayesi bile var.
    bu sut mevzusunda ayrica prof.dr ahmet aydin (cerrahpasa cocuk anabilim dali baskani) yazilarini okursaniz cok daha iyi anlayacaksiniz.

• dost süt.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxelll

quote:

Orijinalden alıntı: lose_yourself

halen kamyonetle süt satanlar var genelde sabah erken saatlerde gelirler görünce birisi ile anlaşın belli günlerde süt getirir tabii bunlarda hijyen konusunda ne derece güvenilirler onu bilemem sütü alınca güzelce kaynatıp için bu seferde tvdeki uzmankar vitaminleri ölüyor diyorlar

o tvdeki uzmanlara pek inanmayin cunku acik sutleri kaynatip icmeyin cok fazla bakteri vs var kaynatincada icindeki vitaminleri oluyor diyen uzmanlar ne zaman tv ye cikmisti bir hatirlayin- hatta derya baykalin bir reklami vardi elinde tencere ile sut almaya giden kadini uyariyor sakin boyle sut icmeyin kutu sut icin diyordu. o tarihlerde ise nedense cinde melamin adi verilen kanserojen madde bulundugu tespit edilen binlerce ton sut tozu ulkemize giris yapti ve kutu sutlerde kullanilmaya baslandi. fakat unutmayin ki uht ile yapilan sut artik bildigimiz besleyici degeri olan sut olmaktan cikip yalnizca kimyasal bir maddeye donusuveriyor gunde 1lt uht kutu sut iceseniz bile ileride kemik erimesine yakalanir ve boyunuz uzamaz. eski yonteme devam edin guvendiginiz kasap ve koyden sutunu alin evde kaynatin icin o sutten yogurt yapin peynir yapin yiyin cocuklariniza da yedirin . yoksa bir cok katki maddesinden olusan kimyasal bir urunden baska birsey tuketmiyorsunuz. sunuda soyliyim son olarak su anda norvecteyim ve burada uht sut satisi yasak. markette yalnizca sogutulmus sut varki son kullanma tarihi 3-4gun. buzdolabinda satilir bizdeki gibi 6 ay 1 sene son kullanma tarihi olan sut degildir. bildigin gercek sut. uzerinde hangi hayvandan alindigi gosteren resimleri hikayesi bile var.
    bu sut mevzusunda ayrica prof.dr ahmet aydin (cerrahpasa cocuk anabilim dali baskani) yazilarini okursaniz cok daha iyi anlayacaksiniz.

bizim eve haftada bir kamyonetçi sütü geliyor hocam içiyoruz hatta artanı sütlaç yoğurt vs yapıp tüketiyoruz

• Ben hood marka aluyorum kanka 1 galon dev gibi, 2 haftalik falan gidiyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.