"kapladığı yere değil" ? :))))))) bunu okuyunca cevap yazmaya bile gerek duymuyorum :))))))))))) |
Suudi Arabistan, Türkiye’den 100 adet KAAN satın alabilir (3. sayfa)
-
-
Kendini çok akıllı sanıyorsun değil mi?
Herhangi bir araçta, taşıtta kullanılan motorun ağırlığından, kapladığı alandan bahseden duydun mu sen? Bana güleceğine aynaya bak kendine gül.
Yukarıda f410 motorunun daha güçlü olduğunu yazmışsın, rakamlar ortada cevap versene? Daha hangi motorun güçlü olduğundan haberin yok. -
biliyorum tabi! zoruna giden ne?
evet %30 !
yani okuyamıyorsan bir bilene sor!
orada trust to weight değerleri var!
birisinde 9 diğerinde ise 7 ! arada fark = %30! bilmiyorsan sorabilirsin ve öğrenebilirsin. ben de sevaba girmiş olurum.
he kaldı ki sadece kullanılacak çift motorda bile ağırlık farkı 1.5 ton diyorum hala boş yapıyorsun.
burayı anlayamıyorsan , bu soruna ben yardımcı olamam :)
-
mümkün değil
ABD izin vermez.
körfez parası ABD-İngiltere-Avrupa'ya akmayıp başka yere akarsa o krallar bir gün bile koltuklarında oturamaz...
[Petrol + Doğalgaz] -----> [ABD + İngiltere + AB]
[Dolar + Euro] -----> [Suudi Arabistan + BAE + Katar + Bahreyn]
[Lüks Araba + Lüks Saatler + Sanat Eserleri + Futbol Kulüpleri + Futbolcu Transferleri + vs....] -----> [ABD + İngiltere + AB]
körfezdekiler petrol parasının %10'nunu bile yiyemiyorardır eminim....
kazandıkları petrol parasının %90'ını yine ABD İngiltere AB'de harcıyorlar.
böylece ABD İngiltere AB lüks üretim ve sektörleri destekleniyor, çarkları dönüyor.
bu düzeni bozan koltuğunda oturamaz...
-
Hiç mühendis kafan yok senin, konuyu çok yanlış yere çekiyorsun, ben diyorumki f110 motoru daha güçlü ama f414 motoru daha yeni nesil bir motor, o yüzden daha verimli bir motor.
Biz eksiklerine rağmen çok iyi bildiğimiz bir motoru tercih tercih ettik, şu anda aynı boyutlarda daha fazla itkili, libreli motorumuzu geliştiriyoruz.
F414 motoru bizim uçağımıza zaten zayıf gelir, kfx uçağı bizim uçağa göre küçük bir uçak.
Bu büyüklükte uçakların 20 ton civarı ağırlığı oluyur, 1,5 ton ağır olması o uçağı kötü yapmaz, en fazla yakıtın fazla gider.
Ekleme: Ayrıca 9 ile 7 arasında %30 fark yok %22.2 fark var, uçağın genel ağırlığına yansıtırsan da fark bayağı azalmış olur, malum motor kendi başına uçmuyor. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omanner -- 27 Aralık 2024; 15:57:3 > -
sen "mühendin kafan" var ile şunu mu yazdın?
"Bu büyüklükte uçakların 20 ton civarı ağırlığı oluyur, 1,5 ton ağır olması o uçağı kötü yapmaz, en fazla yakıtın fazla gider."
:) neyse kardeş. ben aslında daha bir öncekinden evvel bırakmalıydım :) neyse!
-
Bence de haklısın boşa kürek çekmeye gerek yok sana başarılar dilerim. :) -
Suudiler hazırda olanları almıyor. Olabilir deniliyor. Olmayabiliri de düşünerek. Kesinleşmiş şeyler üzerinden edebiyat ve analiz yapılmalıdır.
Ama şu da bir gerçektir : Araplar alabiliriz belki diyerek almamaları da bir mantık var denilebilir kendilerince.
Ben olsam hazırda seri üretimde kendini kanıtlamış olanlara bakardım. KAAN maalesef hızlı da değil ... Başka şeylere hiç girmiyorum bile ...
-
Editör arkadas işini düzgün yapmanı tavsiye ediyorum. -
Akpli editor arkadasa baslik onerisi: ABD, Turkiye’den 7000 adet Bayraktar TB2 alabilir. -
Zaten suudi arabistan ihtiyacı olmayan hatta yeterli pilotu olmadığı halde uçak alan bir ülke. Abd haraç niyetine uçak falan satıyor. Adamların yeterli pilotu yok hatta uçaklar senin ama bende dursun diyor abd. Suudilerin nüfusu toprağına göre düşük asker sayısı yetersiz ama silah zengini. Silah satışı adıyla haraç kesilen bir ülke. Bu ülkeye abd istemedikçe değil uçak tabanca satamazsın.
-
Tamam o zaman bir sonraki haberinin başlığını söyleyeyim "gökten pembe kar yağabilir" yağmayabilir de... Bi 10 sene bekleriz bakarız. -
Biz daha dün amerikadan F-16 dilenmiyo muyduk?
Madem 5. nesil savaş uçağı yapabiliyoruz neden F-16 dileniyoruz?
Madem F-16 dileniyoruz nasıl 5. nesil savaş uçağı üretiyoruz?
-
Eleştirmek için eleştiriyorsunuz. Aynı şey mi verdiğiniz örnekle? Ortada bir iddia var, iddiayı haberleştirmişiz. İlgili ülke Cumhuriyet tarihinin en büyük savunma ihracatını yaptığımız ülke. Bu haberin benim gözümde iPhone 17 veya Galaxy S26 haberinden bir farkı yok; zaten olmamalı. Okuyucu için de olmamalı. Okuduğunuz şey size anlamlı, mantıklı veya gerçekçi gelmeyebilir. Bunu belirtirsiniz. Ama "clickbait" olmayan bir şeye "clickbait" (bkz: Clickbait nedir?) diyemezsiniz, "bir sonraki haberinin başlığını söyleyeyim" (bu arada pembe kar gerçekten de var) diyemezsiniz; bu, hiçbir çerçeveden etik olmaz. 20 yıldan uzun süredir bu forumdasınız. Zannımca buraya değer veriyorsunuz. Foruma yeni gelenlere bu önemli farkı göstermenizi beklerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metin Yasir Akpınar -- 28 Aralık 2024; 12:17:39 >
-
KAAN'ı da siyasal islamcılar yaptı.. vay şu siyasal islamcılara bak gericiler yobazlar cihatçılar
-
reis netanyahu ile arayı yine düzeltip kaan satsa ne kadar ilginç olurdu
mesela 100 tane arabistanla zaten anlaşmışız maşallah, hayırlı olsun. 100 tane de israil'e satsak ekonomimiz kalkınır yemin ediyorum... belki asgari ücrete de zam yaparız o zaman
-
Togg KAAN hızlı trenler metrolar..yatıp kalkıp siyasal islamcılara dua edelim şu gerici cihatçı yobazlara
-
dünyada araba üretileli 100 sene olmuş
sizin osmanlı zamanında askerlerimiz kafalarının üzerinde uçak görünce tek yapabildikleri "allahu ekber allahu ekber!" diyebilmek olmuş, o zaman sorun neydi? cehape mi engelledi 1910 yılında?
f16 ilk uçuş tarihi 20 Ocak 1974 :D çıkmış 2024 yılında "ben uçak yaptım" diyorsun, hatta pardon 100 tane satmışsın bile araplara. adamlar bunların hepsini 100 sene önce yapmış hatta savaşlarda kullanmış, satmış bile siz uyurken şimdi çıkıp bütün krediyi siyasal islamcılar olarak almaya kalkıyorsunuz sanki ilk siz icat etmişsiniz gibi
adamlar marsa gitti mars aha az kaldı
istanbul'dan kalkıp karsa gidemezsin sen
-
quote:
Orijinalden alıntı: ry4ndünyada araba üretileli 100 sene olmuş
sizin osmanlı zamanında askerlerimiz kafalarının üzerinde uçak görünce tek yapabildikleri "allahu ekber allahu ekber!" diyebilmek olmuş, o zaman sorun neydi? cehape mi engelledi 1910 yılında?
f16 ilk uçuş tarihi 20 Ocak 1974 :D çıkmış 2024 yılında "ben uçak yaptım" diyorsun, hatta pardon 100 tane satmışsın bile araplara. adamlar bunların hepsini 100 sene önce yapmış hatta savaşlarda kullanmış, satmış bile siz uyurken şimdi çıkıp bütün krediyi siyasal islamcılar olarak almaya kalkıyorsunuz sanki ilk siz icat etmişsiniz gibi
adamlar marsa gitti mars aha az kaldı
istanbul'dan kalkıp karsa gidemezsin sen
Dünyada araba üreteli 100 sene olmuşsa sen 75 senede Ak Parti öncesi neden araba yapmadın o zaman? Siyasal islamcılar geldi de yerli otomobil TOGG gördü gözlerin, onu da çekemedin Türkiyenin otomobil üretmesi size battı Türkiye düşmanları gibi italya'da üretilip getiriliyor diye yalanlar söyledin iftiralar attın.
Siyasal islamcılar sayesinde gözün yerli savaş uçağı KAAN gördü, dünyada uçak ne zaman üretildi onu da söyle hele o zaman ona da cevap yapıştırayım sann bekliyorum hadi.
Hızlı trene de siyasal islamcılar sayesinde bindin.
Kıçın siyasal islamcılar sayesinde metro gördü, siyasal islamcılar sayesinde metrobüse biniyorsun.
Dünya uçak araba yaparken sen ne yapıyordun bak sana söyleyeyim;
Dünya otomobil üretirken sen başörtülü öğrencileri coplayıp dövmekle meşguldün,
Dünya uçak üretirken sen insanları kürt türk diye ayırıp sırf kürtçe kaset dinliyor diye kürtleri hapislere atmakla meşgudün,
Dünya metro ağları örerken sen cuma namazına giden insanları fişliyordun.
Bu ülkeye medeniyeti ve insanlığı siyasal islamcılar getirdi, senin o gerici yobaz dediğin siyasal islamcı adamlar sayesinde bugün gözün KAAN görüyor yerli füze sistemleri HİSAR Gökbey yerli helikopteri de siyasal islamcılar yaptı, sen başörtülü öğrenci copla senin icraat bunlar icraatın kadar konuş.
-
atmadım
17 Aralık 1903
binmedim
metrobüse de binmiyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X