Şimdi Ara

SUV milleti ve iç mekan genişliği (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
2.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    ben de madde madde cevaplayım;
    1. 120000 tllik cipler :) ile connect arasındaki fark birinde hertürlü güvenlik donanımı bulunurken, çok daha modern yeni teknoloji süspansiyon sistemleri bulunurken, ticari araçlarda alt yapıları daha çok yük taşıma odaklı olup en iyisinde torsiyon süspansiyon vardır. hatta yaprak yay olan modeller bile var.. Biri kamyonettir biri otomobil... 2 yıl boyunca vw caddy kullanmış biri olarak emin olun kıyas kabul edilemez. Ticari araçlar güvenlik testlerine daha yeni yeni girmeye başladı.
    2. çevrenizde yaşlı kimse var mı bilmiyorum. Ama benim 80 yaş üstü 2 yakınım var aracıma binerken daha rahat bindiler. Çevremde de forumda da bunun örnekleri var. itiraf edeyim yetiyi test etmeden önce eşimle bende sizin gibi düşünüyorduk. Yaşlılar ve engelli annemiz binemez diye.
    3. aslında orada bahsettiğim benim gibi ihtiyaçları nedeniyle ticari araç kullanmak durumunda kalanlardı. Hafif ticariler yerine çok daha iyi güvenlik donanımlarına sahip, çok daha iyi yol tutan suv tercih edilmesiydi.
    4. satış rakamlarına baktığımızda oralarda da c-suv ve b-suv satılmakta ve böyle bir ihtiyaç var.
    5. Sorun binek araçlardaki diz mesafesi değil, sorun oturma minderinin yüksekliği, suv araçlarda koltuğa oturmak için eğilmek zorunda kalmazsınız, çevremdeki yaşlılarda, engelli annemizde önce koltuğa oturup sonra ayaklarını aracın içine çekiyor. koltuk minderi hem yerden hem aracın tabanından yüksek olduğu için oturmak ta ayakları çekmek te kolay oluyor. Focus ta aracın arka koltuğuna komple kendini atıp ön koltuğu ileri alıp ayakları yerleştiriyorduk. daha sonra koltuğu tekrar geri alıyorduk. yeterli hareket alanı yoktu. yani ön koltuk ile arka koltuk arasındaki aradaki birkaç mm lik farktan değil arka koltukların yüksek yapısı nedeniyle daha kolay kullanım sunuyor. Hatta 80 yaşının üzerindeki kanbur bir akrabamı araca bindirirken de hiç sorun yaşamıyorum artık. Çünkü önce koltuğa oturup sonra ayaklarını içeri çekmek çok daha kolay. focusta koltuk alçakta kaldığından oturamayıp aracın içine komple kendilerini atıyorlardı.
    6. Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum, yada nerelisiniz, Türkiye de neredeyse kimse kendi memleketinde yaşamıyor. Çalıştığım iş yerinde 100 kişi var, belki 60 ı hafta sonunda kendi köyüne gidip geliyor. Köy yollarında vs. yerden yüksek araçlar çok daha kullanışlı oluyor. bu nedenle hepsi doblo tarzı araçlara yöneliyordu. Öte yandan izmir de yaşıyorum. Biz izmir'liler gezmeyi severiz. kış aylarında bahar aylarında bozdağa, sipile çıkılır... piknik yapılır.. uzak ilçelerdeki ödemiş vs. akraba ziyaretleri; yollar İzmir'dekinden emin olun daha kötü... suv sınıfındaki araçlar bu adam belki bozuk yollara çıkar diye bi tık daha sağlam alt takım donanımı ile geliyor... kafanız bozuk yollarda bi nebze daha rahat oluyor...
    İhtiyaç meselesi, açıkçası ikinci bir araç alabilecek bütçem olsa, şehir içi için b sınıfı hatchback dizel bir araç alırdım.. Böylece şehir içinde de hem ekonomik hem rahat olurdu. Fakat şu an bütçem ikinci araca elverişli değil, haliyle tüm ihtiyaçları tek bir araçtan karşılıyoruz. Bu tarz bi araca ihtiyacı olmayanlara kesinlikle önermem. Herkesin beklentisi ihtiyaçları farklıdır. Gidip focus vs. alsınlar... daha az yakan, daha iyi yol tutan araçlar var...

• Arkadasim herhalde nissan juke a bindin ondan sonra bunlari yazdin. Sana katilmiyorum genelleme yapmamak gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçi daha geniş olacak diye bir kaide mi var.
    Adamlar yapmış, isteyen alır istemeyen almaz.
    Bu arabaları niye başka bir araba ile kıyaslıyoruz onu anlamadım.
    Beğenen gitsin alsın.
    Alan kişi yüksek diye alıyordur muhtemelen.
  • focus golf bakarken kendimi suv arayışında buldum, son 2 aydır test sürüşü yaptığım araçlar kuga, qq, 3008 gibi araçlar, sınıfı da belli değil crossover diyorlar ama ciddi ciddi niyetliyim bu araçlara
    yıllarca hafif ticari kullandım, 20 bine jip konforu diyordum cenin pozisyonundan kurtulduk tahtta oturuyormuş gibi gidiyoruz diyordum ama bu suvlar her yönden kazık gibi hafif ticarilerden üstündür

araç aradığım için kendimce sınıflandırdım;
    b sınıfı suv: mokka, captur, 2008 yeti, juke, 500l
    c sınıfı suv: qashqai, kuga, 3008, tiguan, sportage, x3, q3
    d sınıfı suv: x5, q7, touareg, cayenne vs. diye gider

konunun ilk mesajı bu b sınıfı suvlara göre yazılmış, doğrudur bende çoğuna sığmadım, juke'a ik bindiğimde b sınıfı araçlardan bile kötü durumdaydım, ama c sınıfı suvlar iç mekan genişliği olarak bütün c sınıfı sedanlardan iyidir, hafif ticarilerden kat kat konforludur, çoğu yakıt problemini çözdü, bu araçlar istanbul trafiğinde beni yormayıp dinlendirdi, şehir içi için gayet alınabilir, ama park yeriniz olmalı sokakta yer ararsanız bulamazsınız

• 2000 model crv kullanıyoruz, diz ve baş mesafesi gayet iyi bizce.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedense konuya hücum eden cip sahipleri tarafından konu dağıtılıyor. Bunun nedeni de hiç bir mesajın okunmadan sadece başlığa göre refleks olarak bir yanıt yazma ihtiyacının hissedilmesidir. Böyle birşeye gerek yok, burada aracınızın eleştirilmesinden korkmayın. Cipler için dardır demedik, ama cüssesine göre dardır dedik, okusaydınız görürdünüz. Parasını haketmiyor, normal B sınıfı ve C sınıfı arabaların yükseltilmiş halidir, dezavantajları avantajlarından kat kat fazladır diyoruz. Bunun gibi bir çok argümanımız var, lütfen konudaki mesajlarımızı okuyunuz ki insanlar hayal kırıklığına uğramasın. Doğrusu neyse onu okusun. Körü körüne savunma refleksine girmeyin.

Selamlar.
  • valla hızla giderken bir tümseğe sürtüp yağ kartelini eline almaktan iyidir suv kullanmak. madem yol tutuştan şikayetçisin yavaş gideceksin.
  • Konu hala güncelmiş mesajım dursun, ben mısır alıp geliyorum
  • milletimiz sever böyle egzotik yapmayı.hele o crossoverlara dünya kadar para bayılanlara ne demeli
  • o dediğin crossover olarak geçiyor bunlar qq , kuga , mokka , juke , ix35 , captur , 2008 vs
    geniş istiyosan suv alacaksın yani range rover sport , x5 , q7 vs

yani kısacası
    SUV : jip
    CROSSOVER : jipcik
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.