Grandland güzel bir araç teknolojik olarakta tatmin ediyor. Ama gerek tasarım gerek iç dizayn da dediğiniz gibi wow demiyorsunuz bu araç mutlaka benim olmalı demiyorsunuz. Bunu hissedeceğim bir araç almak istiyorum. Ve biraz fazla şey istiyorum belki ama yakıt tüketimi şehir içini 8 litre civarı olsun :)) |
SUV Önerisi (2. sayfa)
-
-
Sportage grandland'den fersah fersah önde hocam. Daha modern , kaliteli ve şık bir otomobil ayrıca piyasası da grandland'den daha iyi . Eğer bir tercihde bulunsaydim kesinlikle Kia tercih ederdim asla pişman olmazsınız .
Grandland
Sportage
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Umarım bütçem Sportage yeter daha gidip fiyat almadım ve yakıt tüketimi 10-12 litre değildir.
-
2023 Nissan QQ 1.3 benzinli uzun dönem ortalamam şu an 6.7 (birleşik) şehir izmir.
-
Ne üzer ne mutlu eder bence ama SUV araca göre iyi bir değer
-
En doğrusu evet hepsinde test sürüşü yapmanız. Bu listenizde olan araçların hepsi kendini kanıtlamış modeller. Hangisini seçerseniz seçin sizi mutsuz etmez. Dediğim gibi bende benzer yoldan geçtim. Bana görede donanım/fiyat eğrisine göre kıyas yaparsınız. Kia biraz ülkemizde pahalı -örnek İngiltereye bakarsanız full Grandland Benzinli 37.400£, Full Kia 1.6 benzinli Mild hibrit ise £38,745 yani fiyatları çok yakın.İngilterede olsak ben Kia tercih ederdim ama bizde arada ki fark çok, yani mild değil gerçek hibrid için o fark olmalı. Birde İngilterede full pakette Harman Kardon dahili, bizde o ek. Yani 2m istiyorlar. Full Kia için bütçe sorun değilse, yeni Cr-v'yide bekleyin diyebilirim.
Ingilterede satışına baslandı, herhalde bizde stoklanmış eskileri bitiremediler. Yeni CR-V hem boyut olarak büyüdü hemde kalite olarak premium sınıfa yükselmiş. Testlerde herkes çok beğeniyordu. Tabi bizde kaça satarlar bilemem.
-
Hocam benzinli C-SUV'ların yakıt tüketimi konusunda beklentini gözden geçir derim. Sonradan hayal kırıklığı olmasın.
Gerçek şehir içi koşullarda bu araçlar 10lt civarı hatta daha fazla yakıyorlar. Forumlarda 7-8 litre yakacağını ümit edip 11-12 lt yakıyor diye şikayet eden bir sürü insan var. 7.5-8 lt diye söyleyenler genelde uzun mesafe, çoğu ışıksız çevre yolu, TEM gibi güzergahlarda gidenler. Çevre yolu olmayan, yoğum trafik ve sık sık trafik ışıkları olan gerçek bir şehir içinde 10lt'den fazla yakıyor bu araçlar...
Ben de turbo benzinli araç sahibiyim. Forumlarda, gruplarda benim aracın 6.5 - 7 litre yaktığını yazanlar var. Ben ancak trafik ışığının az olduğu, trafiğin akıcı olduğu güzergahlarda o dedikleri ortalamayı elde ediyorum. Bol dur-kalklı yoğun trafikte 9 litrenin altına inmiyor.
İnsanların buralarda yazdıkları tüketim değerleri yanıltmasın.
-
Bütçem malesef 1.550 geçemiyor, Kia gittik baktık Cool (Boş) paket ile arada 200 bin tl fark var hiçbir indirim kampanya da yok 1565 fiyat verdiler. Boş paketide çok fena değil aslında benim bütün taleplerimi karşılıyor diyebilriim. Tuscon hariç hepsiyle test sürüşü yaptım, Grandland, 3008 , Nissan QQ, Kia Sportage hepsini beğendim ama hala tam olarak karar veremedim.
-
Bu işin üstesinden nasıl geleceğiz üstad, arabayı almaktan çok arabayı idame ettirebilmekten korkuyorum gerçekten. Şuanki aracım LPG güncel veri ile 1.20 kuruş yakıyorum, birinde Antalya-Ankara 600 lira diğerinde 2400 lira aradaki fark gözümü korkutuyor.
Şimdi burada o kadar paraya C Suv alıyorsun 2 litre yakıt tüketimini mi düşüneceksin diyenler kesin olur
-
C high SUV diye geçen Subaru Forester XT 2.0 Turbo 2016 MY.
Yüksek Hız: ortalaması 146 km/h 280km yol. 14lt/100km
Normal hız Ortalama 105-108 km/h. 280km yol CC. 122km/h sabit 11.6lt/100km
düşük hız. Ortalamasına bakmadım ama CC ile 90km/h sabit aynı yol git gel 6.4lt/100km
Depo 62lt, keiyf paha biçilmez. ama o fiyata temizini zor bulursun. yakıt korkutmaz ise tavsiye edilir. Senede 10.000-15.000 km kullanırım.
-
C-suv alıp, o değerlerde kullanacaksan hocam; gaz pedalını yalamak lazım, tabiri caiz ise. Ama yinede imkansız değil. yakıt düşünüyorsan SUV lardan en azından yakıtlı suvlardan uzak durman lazım. Saygılar sevgiler.
-
Bu araçların hepsi iyi hepsi sizi mutlu eder. Kendi kriterlerinize fiyat performans en uygunu alabilirsiniz.
Yakıt durumu önemliyse işler zorlaşır.Hyundai ve Kia'nın motorları fabrika verisinin fark edilir oranda üzerinde yakar. Bu konuda yıllar önce ABD'den ceza yemişlerdi.
Dur&Kalk trafik yoğunsa yapacak birşey yok. Hepsi fazla yakar. Sonuçta 500kg daha ağır bir araca ilk ivmeyi veriyorlar. Kalan durumda dikkatli kullanırsanız makul ölçülerde tüketebilirsiniz. Ben 1.5 dizel kullanıyorum ortalamam 6.6lt. Uzun yolda kendini belli ediyor, 5lt/100 km altına iniyor çok hızlı kullanmazsanız. Ama şehir içine özellikle kısa mesafelerde 10lt/00km'leri geçebiliyor. Dizel 5-6km'yi geçtikten sonra farkedilir şekilde az yakmaya başlıyor.
Eğer çok yol yapacaksanız dizel almayı düşünebilirsiniz. Dizel yakıt fiyatları düşecektir görüşündeyim çünkü yaygınlıkları azalıyor. Benzin&Dizel fiyat farkınıda talep belirliyor.
Ama mesafeler kısaysa dizelden uzak durun motor ısınmıyor bile.
Son seçenek aciliyet yok ise hibrit araçları bekleyin. Ama şuan avantajlı fiyat bulursanız alın, yani zaten uyguna aldığınız için kolay satarsınız. Zaten yeni araç hızlı satılır. Ben önceden yazdığım gibi, Kia ve Grandland arasında yurtdışında çok az fiyat farkı var. Grandland'in fiyatı normal -diğerleride inecek derseniz bekleyebilirsiniz, daha avantajlı fiyatlar çıkabilir. Ama bilemiyorum, stoktaki araçlarımı uyguna veriyorlar yoksa maliyetler mi gerçekten bu.
-
Antalya'da yaşıyorum en uzak mesafe ortalama 10 km olduğu için dizel almam çok mantıksız olur, benzinli de de karar aşamasındayım sportage ve 3008 iyi bir indirim alırsam kararım bunlardan yana olacak sanıyorum
-
Merhaba. Jeep Compass 1.3 , 150 hp (mild hibrit olmayan):
Şehir içi ortalama 10 km hız yoğun trafik 11-12 lt.
Ortalama hız 20 km 9 km
Trafik biraz açık olur 25-30 km ortalama hızları yakalayabilirsen 8 lt.
Uzun yolda yasal sınırların üstünde kullanırsan, yani 120 km hızla kullanırsan, yol sonunda
yaklaşık 6,5 lt .
Uzun yolda 90-100 ile ekonomi kasarsan 5.5- 6 lt lere düşebiliyor.
-
Kesinlikle doğru. Ben ki çok dikkatli kullanırım, seat leon 1.4 140 hp ile tüketim rekorları kırmışımdır, uzun yolda 1200 den fazla menzil, şehir içi , ama gerçekten trafikli şehir içinde depo ortalaması 6.3 lt ye kadar düştüğüm oldu, 1 sene olacak SUV kullanalı ne yaparsam yapayım aylık ortalama şehir içinde 9-10 litre altına inmiyor. Hatta 9.999999 a iniyorsam psikolojik olarak 10 lt den az yaktı diye mutlu oluyorum. Uzun yolda da 6 nın altına inmesi için Hz Eyüp sabrı ile kullanman gerekli. Artık pes ettim, hesabı kitabı bıraktım. Ekrana yakıt göstergesini değil devir hız kadranlarını koyuyorum kullanırken.
-
Dizel öldü bitti, yok oldu...
Ama benim tavsiyem 1.5blue hdi C5 Aircross Shine paket o fiyata. Az yakar çok konfor verir. Adblue sorunu çıkarsa ileride yazılımla iptal edersiniz. Zaten başka da sorunu yok.
Bu aracın 8.5 yaktığı yerde Turbo benzin b-suvlar bile 9.5 altına inmezken c-suvlar hibrit olmadıkça mümkün değil daha az yakmaz. Tabii 2-3km değilse mesafe. Ama hibrit bir aracın tadına da şehir içinde doyulmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3008 1.5 dizel Allure'yi 1600 civarı fiyata veren bayiler var.
-
çoğu SUV a bakmışsın. bi de alternatif olarak toyota corolla cross hybrid var. şehir içi çok kullanılıyorsa bakabilirsin.
-
Şehir içi %80-90 kullanım varsa full hybrid tam tersi şehir dışında kullanılacaksa ağırlıklı dizel tavsiye ediyorum yakıt tüketimi için. Benim corolla cross şehir içi 4 - 4,5 civarı, karışık 5 yakıyor. Şehir dışı 150 km saat hızla çok yakıyor 7-7.5. Duster dizel otomatik ve polo benzin otomatik ortalamam sırasıyla 6.5-7 idi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Suv dışında bir araç düşünmüyorum, LPG uyumlu C-SUV neler var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X