Şimdi Ara

SUYA DÜŞEN CEP TELEFONUNU KURTARMAK!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
64.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: karamurat39

ne kötü bir şey 20 günlük k810i tuvalete düştü çıkardım bide normal suyla yıkadım.saç kurutma mak yıkadım 4 saat sonra tel açıldı .ekran buglu akşam tel. verdim yarın yaşayıp yaşamıyacagı belli olacak..

geçmiş olsn kardeş umarm kurtarırsn
  • ben telefonu tuvalete düşürsem tamir edip satamam bile alana acırım 1 sene çıkmaz onun kokusu
    vapurda mapurda telefonu çıkartırken dikkatli olacaksınız hele plajda falan.ben kuma düşürdüm bir kere aynı şeyler oldu.ama düşer düşmez aldığım için problem yaşamadım.yıldız tuşu zor işliyor o kadar
  • telefonum yaşıyorrrrr eskisi gibi sadeca çok az ekranda yeke var zamanla geçer miş kokusu şimdiden gitmiş
  • en iyisi nokia 5500 sport.. pislenince çamaşır makinasına at yıkansın..
  • tezeğin içine düşürsen bie birşey olmaz yani güzelmiş
  • tuzla ovmak işe yarıyormuş..

tuz tüm suyu iyice emiyormuş..:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaZAaRa -- 14 Temmuz 2010; 10:21:59 >
  • pirinç kavanozuna koyun dmeişlerdi pirinç nemi alıyomuş kurutuyomuş diye duydum
  • sx1 wardı bi zamanlar. teli cebimde unutup denize girmiştim . 20dk fln yüzdüm sonra aklıma geldi. çıkardım güneşe koydum. 3-4saat sonra denedim hareket yok. sonra 5gün sonra denedim ekranda biraz hareketlenme oldu çizgi çizgi fln oldu. teli açtığımda pil boş sesi geliyodu. servise verdim garanti dışı onraım mümkün deil dediler. parayla da onarım olmuyomuş. tamirciye götürdüm bu alet ölmüş dediler. 1 ay sonra fln kolonyayla yıkadım aleti. şimdi aradan 1,5 yıl geçti. çekmecemde duruyo (hikaye gibi oldu)
  • quote:

Orjinalden alıntı: dj_berkayy16

sx1 wardı bi zamanlar. teli cebimde unutup denize girmiştim . 20dk fln yüzdüm sonra aklıma geldi. çıkardım güneşe koydum. 3-4saat sonra denedim hareket yok. sonra 5gün sonra denedim ekranda biraz hareketlenme oldu çizgi çizgi fln oldu. teli açtığımda pil boş sesi geliyodu. servise verdim garanti dışı onraım mümkün deil dediler. parayla da onarım olmuyomuş. tamirciye götürdüm bu alet ölmüş dediler. 1 ay sonra fln kolonyayla yıkadım aleti. şimdi aradan 1,5 yıl geçti. çekmecemde duruyo (hikaye gibi oldu)

sonuçta bir işe yaramadı yani dimi hocam o kadar uğraşman

• aynen
    quote:

Orjinalden alıntı: BaSSTaRd

quote:

Orjinalden alıntı: dj_berkayy16

sx1 wardı bi zamanlar. teli cebimde unutup denize girmiştim . 20dk fln yüzdüm sonra aklıma geldi. çıkardım güneşe koydum. 3-4saat sonra denedim hareket yok. sonra 5gün sonra denedim ekranda biraz hareketlenme oldu çizgi çizgi fln oldu. teli açtığımda pil boş sesi geliyodu. servise verdim garanti dışı onraım mümkün deil dediler. parayla da onarım olmuyomuş. tamirciye götürdüm bu alet ölmüş dediler. 1 ay sonra fln kolonyayla yıkadım aleti. şimdi aradan 1,5 yıl geçti. çekmecemde duruyo (hikaye gibi oldu)

sonuçta bir işe yaramadı yani dimi hocam o kadar uğraşman

• eski telefonumu (t230) bir kazada kaybetmiştim. ben uyurken baş ucumdaki bardak durduk yere kırılmış ve içindeki su bardağın dibindeki telefonun üstüne.... sabah uyandıgımda her şey için çok geçti
  • oo yazık olmuş arkadaş ya.bana allahtan daha böyle birşey olmadı
  • quote:

Orjinalden alıntı: PesimistyleR

eski telefonumu (t230) bir kazada kaybetmiştim. ben uyurken baş ucumdaki bardak durduk yere kırılmış ve içindeki su bardağın dibindeki telefonun üstüne.... sabah uyandıgımda her şey için çok geçti

Kurutmayı denemedin mi ? Gerçi çok geç olmuş
  • arkadaş katılıyorum deniz suyu ise hemen endişe etmeden suyun altına tut ve sakın gerçekten kurulamadan tam olarak pili yerine takma eğer taktıysan hemen çıkar cızırrr bızıırrr sesi geldiğinde hemen çıkar eğer 3 kere içine edersen pil pil diye hepsi gider bu şeyin .
    dediğimi yap deniz suyu ise heemeenn tereddüt bile etmeden aleti yıkaaaa ...
  • hocam ana kartı komple tiner içine atıyosun 3 4 saat kaldıktan sonra çıkartıp fön makinesiyle kurutuyosun ve cihazını kullanmaya devam ediyorsun..
  • herkes aynı şeyleri yazmış bir allahın kuluda bilimsel yaklaşmamış konuya yok güneşte kurut fönle kurut.oldu olacak kuru temizlemeye verinde kurtulun...
    arkadaşlar bu koca karı metodlarını bırakın siz aklı başında adamlarsınız kimse yanlış anlamasın burada düşüncelerimizi paylaşıyoruz...

bende nokia n-gage vardı telefon çalışır vaziyette.sıcak çorbanın içine düştü hemde sıcak yani.aslında sıcagın devrelere zarar verecegini sanmıyorum soguk sıvılar bozuyor genellikle biliyorsunuz telefonun içindeki cipler 100 dereceye kadar dayanıklı üretiyorlar yada 60-70 civarı.neyse konuya dönelim düşen telefonu hemen aldım ve bataryasını çıkarttım.daha sonra kapaklarını açarak çorbadan arındırdım.ve kasa vidalarını sökerek entegreye ulaştım.
    buraya dikkat!!!
    kurutma olayı yapmadan philipsin entegre devreler için özel üretmiş oldugu kontak spreyini uyguladım.her entegresine güzelce sıktım ve 30 dk kadar kendi halinde bıraktım.kontak spreyini bilen arkadaşlar vardır umarım...
    süre dolduktan sonra kagıt mendille fazlalık spreyleri kuruladım ve hafifce kurutma makinesiyle kuruttum.daha sonra montajını yaptım.telefon eskisinden daha yeni oldu 1gb çalıştırmayan makine 1gb hiç kasmadan açmaya başladı.daha sonra 280 ytl sattım...

deep not:D suya düşen makineyi kurutmayın oksitlenmeyi hızlandırırsınız.telefoncular neden bir bardak suda bekletiyor sanıyorsunuz?oksitlenme uzun vadede olsun diye...

unutmayın suda oksijen vardır ve oksijen hava ile temas ettiginde hemen kısadevreye maruz bırakır buda telefonunuzu kısa sürelide olsa çalıştırır ama yaptıgnız sadece komadaki hastaya sakinleştirici vermek...

saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zigmo -- 11 Mart 2008; 23:18:26 >

• Benim Başıma Gelmişti , Telefoncuya Suyun İçinde Götürdük , Neden Derseniz Kuruduğu Zaman İçindeki Entegreler Yanıyor !!! ;)
  • Benim başıma 2 olay geldi

1.Tel. a kola döküldü.Hemen müdahale edip az da olsa içeri sızı girmesini engelledim.Sadece hopörlörde cızırtıya neden oldu.

2.Tel. çamaşır makinesinde yıkandı.Eh artık onada yapacak birşey yok.Ama tel. çalıştı bir süre sonra Hakk'ın rahmetine kavuştu.
  • Anlaşıldı...
    Ben de k810i aldım daha taksitlerini ödüyorum.
    Konuyu okuyunca kıllandım, düşer mi düşer...
    En iyisi üstüne bir kondom geçirip öyle kullanmak...
  • kvk teknik servisinde çalışmış biri olarak size şunları diyim..
    telefonunuz açık ve darbe alarak suya düştü anında müdahaleler :
    1:hemen batarayyı çıkartın
    2:telefonu kuru ve yumuşak bir bezle silin
    3:saç kurutma makinesi ile fön çekin (hoparlör delikleri kulaklık delikleri ve benzeri yerlere de çok yaklaştırmadan)

bu sayede oksitlenmeyi önlemiş oluruz kısa sürede kurumayı sağlayarak telefonu açabilir ve deneyebiliriz..

K790i telefonum ilk aldığım gün düşmüştü yuvarlanarak suya ve bu müdaheleleri yaptım canavar gibi çalışmakta hiç bir sorun yok denedim yani ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paxera35 -- 12 Mart 2008; 21:34:45 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.