Şimdi Ara

SUYA DÜŞEN CEP TELEFONUNU KURTARMAK!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
64.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar bu kaçınılmaz olay benimde başıma geldi hemen bataryayı çıkarttım bir süre sonra takıp açtığım zaman bataryada problem olduğunu gördüm şarj olmuyor cihaz anlıcağınız ev telefonu gibi oldu sürekli şarjdayeni batarya alsam iş görür mü sizce?
  • Ya arkadaslar bundan 2 3 ay önce bende telefonu tuvalete düsürdüm telefon calısıyor hattımı taktıgımda baska biri tarafından arandıgımda açıp konusabiliyorum onun sesi bana geliyo benimde sesim ona gidiyo fakat ekran bem beyaz ne olmuştur sizce lütfen yardım ediiin :'((
  • quote:

Orijinalden alıntı: shweir

Ya arkadaslar bundan 2 3 ay önce bende telefonu tuvalete düsürdüm telefon calısıyor hattımı taktıgımda baska biri tarafından arandıgımda açıp konusabiliyorum onun sesi bana geliyo benimde sesim ona gidiyo fakat ekran bem beyaz ne olmuştur sizce lütfen yardım ediiin :'((

Dostum büyük ihtimalle flexi ekran bağlantı kablolarında oksitlenme olmuştur onu bir temizletmelisin olursa öyle dene benimde başıma geldi ama cihazdan öyle eskisi gibi verim alamazsın
  • Çok tesekkür ederim kardesım.telefoncuya götürdüğümde 50 liraya yapıcaklarını söylediler fakat mesaj falan atamayabilirsin dediler
  • arkadaşlar c6-01 kullanıyorum bende , bugün arka tarafına az miktarda nescafe geldi , hemen kapattım temizledim arkasını ama sanırım içerisine kaçtı hoparlör kısmına . Telefon ses seviyesini 5ten yukarı getirdiğimde hoparlör patlakmış gibi cızırtı yapıyor , servis'e versem garanti kapsamında yaparlar mı acaba ? Yada düzeltme imkanım var mı şu haldeyken
  • quote:

Orijinalden alıntı: coni139

arkadaşlar bizim bir arkadaşta 6600 vardı tuvalete düşürmüştü.. aldı kuruttu fön makinesiyle bi 2-3 saat içinde çalışırduruma geldi alet.. bir tek ekranın sağ köşesi buğuluydu..

6600 delikten nasıl çıktı kocaman telefon
  • Normal suya düşse uğraşın hocam ama tuvalete düşen telefonla hayatta uğraşmam elime alamam ben onu.
  • saç kurutma makinası düşünülenin tam aksine içerde buğulanma yapabilir.. o yüzden pili çıkarıp direk prinç torbasının içine gömün cihazı 1 gün beklesin..

cihazdaki nemi suyu çeker alır..
  • arkadaşlar samsung gt-s3353 model telefon almıştım 4-5 ay civarı kullandım telefon denize düştü hemen aldım bataryayı çıkardım kuruttum fön makinesiyle falan 2 gün pirinç kavanozunda beklettim 2-3 hafta hiç açmadım telefon açıldı ama klavyesi çalışmıyor telefoncuya götürdüğümüzde klavye oksitlenme yapmış biz bunu yapamayız samsung servisine verin dediler servisten telefonun kendi parası kadar para isteyecekler ne yapmam gerek biri yardımcı olursa sevinirim
  • Hocam öncelikle merhaba...gecmis olsun kac saate yaptılar ve kac tl
  • merhabalar. benim de sony xperia acro s'im var. arkadaşlarla havuza gittik de derine dalmışız biraz.telefon su geçirdi. önce pirince koyup beklettim 1.5-2 gün falan sonra aldığımda ekranın sol tarafındaki ışıklar yanmıyordu.ben de youtube'dan videosunu izleyerek telefonu açıp kuruladım sonra da bir hata yapıp saç kurutma makinesiyle kuruttum.sıcaklık çok yüksek değildi ama yine de sıcaktı. o gün güzeldi hiçbir sorun kalmadı ama ertesi gün sim kartı okumamaya başladı ekranın da sağ tarafındaki ışıklar yanmıyordu. telefoncuları falan gezdim ama hiçbiri ben yaparım demedi servise mail attım onlar da telefon türkiyede satışa sunulmadığı için yapamayız vs cart curt ettiler. şimdi ne yapsam bilemedim. telefon açılıyor çalışıyor ama sim kartı okumuyor ve ekranın sağ tarafındaki ışıklar yanmıyor. önerileriniz neler ?
  • Ne güzel yahu konu düzenli bir şekilde her yıl uplanmış. Ayarlasan bu kadar olur.
  • en iyi yöntemlerden biri de telefonu slikagel içine sokmak slikagel yapısı gereği ortamdaki bütün nemi emeceğinden telefonda ne kadar su varsa içine çeker fön makinesi ısı verdiğinde oksitlenme hızlı olacağından ömrünü de azaltmış olursunuz
  • Çok saçma sapan yorumlar yapılmış. Telefonu sakın saç kurutma makinası ile kurutmaya kalkmayın, devreye zarar verirsiniz.

Telefonun suya düşmesi durumunda yapılacak adımlar,

1) Önce pili sonra Sim Kartı çıkartmak
    2) Kuru bir bez ile kurulamak.
    3) Pirinç dolu bir kavanoza atıp 1-2 gün bekletmek.
  • visualize kullanıcısına yanıt
    telefonum iki gün önce haporloründen su girdi ekranda su vardı tamire gitti yapılır mı yapılırsa sıfırlanır mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukkk

quote:

Orjinalden alıntı: kemalerg

quote:

Orjinalden alıntı: visualize

pili cıkarmak ve uzun süre deneme dahi yapmamak lazım cok cok iyi kuruması lazım ...

kurutmak fayda etmiyor arkadaşlar eğer tel suya düşmüşse ana bordu yanıyor tüm devreler yanıyor tabi tel düşmeden önce açıksa yok kapalıyken düşmüşse derhal bataryayı çıkarıp güneşde 3< 4 gün beklesin sonra bataryayı tak ve dene yalnız mutlaka tamirci iyice oksitlenen yerleri temizlemeden denemeyiniz oksit devreden devreye atlama yapıp yine arıza verebilir saygılar benim 2 tel düşdü birisi w800 özürlü çalışıyor sxg75 ise öldü

katılıyorum sana su giren cihazda oksitlenme yapar vede cihaz birazda tozluysa bu yolları çürütür.su kaçan cihazı ilk önce açıp içini temizleyip kurutmak lazım.oksit olmaması için

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evde bulgur var olmaz mı

• merhaba arkadaşlar telefon suya düşeli 1 ay oldu sizce içi tamamen oksitlenmişmidir? kurtarmanın bi yolu var mı? servis 600 lira masraf çıkardı.(2015 up)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.