Şimdi Ara

Suya yazmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yine Japonlar! Akishima Laboratories'de suyun üzerine yazı yazabilmek için bir teknoloji geliştirmişler. Dalga yaratmak için 50 adet parça içeren bu alet aynı anda yaratılan dalgaların üstüste binen oluşumları sayesinde su üstünde harf ya da resim oluşturabiliyor. Tabii ki bunun için güçlü bir bilgisayar Bessel Fonksyionlarını kullanarak bir sürü hesap kitap yapıyor. Alet aynı görüntüyü üç saniyede bir oluşturabiliyor.

• herşey beklenir o küçük yaratıklardan
  • quote:

Orijinalden alıntı: coyjonquil

herşey beklenir o küçük yaratıklardan
    Çok ilginç ve de güzel. Haberin kaynağı nedir? Video filan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huhukomsu

Çok ilginç ve de güzel. Haberin kaynağı nedir? Video filan var mı?

Alıntıları Göster
    Ben ta küçükten okullarda Fen derslerinde derlerdi İLİM ÇİN'İN ARDINDA OLSA BİLE GİDİN ALIN DİYE.Haritaya baktığımızda Japonlarda bir nevi Çinin arkasında kalıyo belki ondan dolayıdır. Şaka bir yana dünya üzerinde gelecek senelerde teknolojileriyle yön verecek bir ırktan bahsediyoruz. ONLAR JAPON 1945 te atom bombası yemelerine rağmen dünyada en iyi 2. ekonomiye sahip. Ya o atom bombasını hiç atılmamış olsaydı. JAPON lar bence Dünyada 1 numara olurlardı......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekseker -- 13 Eylül 2006; 3:53:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hazan

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    ilginç ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: doors

ilginç ....

Alıntıları Göster
    Acaba böyle bir şey ne gibi amaç için kullanılabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arhavili_08

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    abi aklına bşey geldimi ''capon'' lardan ön ce yapıcaksın yaklasık 1 ay öncede kokuları kaydedip bilgisayardan biligisayara aktarabilen alet yapmıs adamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: lion17

abi aklına bşey geldimi ''capon'' lardan ön ce yapıcaksın yaklasık 1 ay öncede kokuları kaydedip bilgisayardan biligisayara aktarabilen alet yapmıs adamlar

Alıntıları Göster
    hersey beklenır bunlardan ama ne ıse yarar ki sımdı bu olay
  • quote:

Orijinalden alıntı: lion17

Alıntıları Göster
    warya o atom bombasını atmasalkardı bence şimdi bu durumda
    olmazlardı adamlar hırs yaptı
  • quote:

Orijinalden alıntı: pau_gasoll

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: pau_gasoll

kesinlikle

Her kötü şeyin sonunda bir hayır vardır diye boşuna dememişler demek ki

• quote:

Orijinalden alıntı: KüçükPrens

quote:

Orjinalden alıntı: pau_gasoll

kesinlikle

Her kötü şeyin sonunda bir hayır vardır diye boşuna dememişler demek ki

Alıntıları Göster
    ufak insanlardan büyük işler büyük olupta ufak iş yapanlar utansın

• quote:

Orijinalden alıntı: pau_gasoll

ufak insanlardan büyük işler büyük olupta ufak iş yapanlar utansın

Alıntıları Göster
    İlginç cidden amaçlarını merak ettim şimdi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: khanturks1

İlginç cidden amaçlarını merak ettim şimdi .

Alıntıları Göster
    çok ilginç.. paylaşım için sağol
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_point

çok ilginç.. paylaşım için sağol

Alıntıları Göster
    adamların bi amacı yok yaw...zamanında baya bi radyasyon yediler ya ister istemez farklılaştı tabi adamların davranışları düşünce şekilleri...iice alternatif oldular..ama helal olsun yani...zor bişiy..almak lazım eve bunlardan bi tane

• quote:

Orijinalden alıntı: Alequendil

adamların bi amacı yok yaw...zamanında baya bi radyasyon yediler ya ister istemez farklılaştı tabi adamların davranışları düşünce şekilleri...iice alternatif oldular..ama helal olsun yani...zor bişiy..almak lazım eve bunlardan bi tane

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Alequendil

radyasyonun faydasını da ilk defa duydum senden

neyse
    cihaz oldukça ilginç ve ilgi çekici olmuş.suya yazı yazabilmek ya da resim oluşturabilmek üzerine lazer ışığı yansıtmadan çok zor bir şeydi
    bunu da yaptılar

• quote:

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

neyse
    cihaz oldukça ilginç ve ilgi çekici olmuş.suya yazı yazabilmek ya da resim oluşturabilmek üzerine lazer ışığı yansıtmadan çok zor bir şeydi
    bunu da yaptılar

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: PHI

quote:

neyse
    bunu da yaptılar

bende ilk defa adamlarda gördüm...walla başka bi şeye yorulmaz bu adamların gariplikleri..hayır yani bir değil iki değil...tam sevgililer günü hediyesi modunda bi olay olmuş bu yaw...

• quote:

Orijinalden alıntı: Alequendil

quote:

Orjinalden alıntı: PHI

quote:

neyse
    bunu da yaptılar

bende ilk defa adamlarda gördüm...walla başka bi şeye yorulmaz bu adamların gariplikleri..hayır yani bir değil iki değil...tam sevgililer günü hediyesi modunda bi olay olmuş bu yaw...

Alıntıları Göster
    Vaybe!!! Sonunda Caponlar bunu da yaptılar ha...

Severdim "suya yazı yazmak gibi" deyimini...

Zor olanı, imkansızı, gelip geçici olanı anlatırdı. O da tarihe karıştı..

• quote:

Orijinalden alıntı: kumandan_DH

Vaybe!!! Sonunda Caponlar bunu da yaptılar ha...

Severdim "suya yazı yazmak gibi" deyimini...

Zor olanı, imkansızı, gelip geçici olanı anlatırdı. O da tarihe karıştı..

Alıntıları Göster
    çok zor bir iş değil bunu yapmak. 50 tane dalga oluşturan aletle sadece 1 büyük hard ortaya çıkmış.

bu şekilde yazı yazmak, resim yapmak neredeyse imkanız,
    binlerce o aletten gerekir ki...

hatta binlercesinin bile yazı yazarken ve resim yaparken işe yaramayacağını düşünüyorum.

çünkü şekiller dıştan içe doğru oluşmaya başlıyor. dışta oluşan şekillerin içtekilere engel olması , dalganın geçişini engellemesi büyük olasılık.

--------------------

ayrıca şekle baktığımız S harfi var. bunu oluşturmak bir A veya E harfinden daha kolay. çünkü herhangi bir köşesi yok- ve eğrilerden oluşuyor

• zaten japonlardan başka ne beklenirki
  • quote:

Orijinalden alıntı: bolu_beyi

zaten japonlardan başka ne beklenirki
    la bu caponlar var ya alla alla[:'(
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.