Şimdi Ara

<<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>> (215. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.580
Cevap
62
Favori
401.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam merhaba,

Ben de yaklaşık 1 ay önce 2006 model swift 1.3 4x4 aldım. Araç 95.000 km de. Yaptırdıklarım:

Motor bakımı (motor Yağı ,yağ filtresi , hava filtresi , polen filtresi, bujiler) yapıldı, komple ön takım yapıldı ve rot balans ayarı yapıldı, direksiyon kutusu komple elden geçti ve onarıldı, antifriz kondu, klima gazi kondu, şanzıman revizyonu yapılıp baskı balata değişti, Carbon clean yapıldı.

İstanbulda yaşıyorum. Baskı balatayı bulmakta ustam zorlandı ama 350 tl ye bulup taktı ve orjinal 4x4 baskı balata seti olduğunu söyledi. Ama nerden aldığını bilmiyorum. Hiç bulamazsanız Suzuki Özdoğan yetkili servisini arayın (212) 238 30 16 / (212) 237 54 68 , kargo ile göndersinler. Ama mutlaka pazarlık yapın.

Amortisörleri nereden aldınız ve kaça aldınız öğrenebilir miyim?
  • suzuki alto 2006 benzinli abs'li sağ ve sol aks başlarını değiştimek istiyorum

fakat türkiyedeki bazı parçaların uyumsuz olduğunu belirli bir torna işleminden geçmesi gerektiği söyleniyor.

daha önce bu aks kafasını değiştiren oldu mu acaba?

suzukiden baktırdığımda orjinal parça kodu : 48810m84010 suzukinin elinde de yok
  • öncelikle iyi akşamlar. Kısa bir sorum olacak. Bu arabanın 2011 veya 2012 model 1.2 GL otomatik vitesine ne kadar verilir? İnternetten baktığım fiyatlar bana biraz fazla gibi geldi. en düşük fiyat 34.000. Yakın zamanda alan varsa fiyat verebilirmi?
    Şimdiden cevaplarınız için teşekürler.
  • baris43544354 B kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler...

Amortisörleri monreo marka getirtti burdaki parçacı arkalar 125 TL x 2 tl olarak sattı. Debriyaj balatasına gelince parçacı daikin exedy marka balatayı yaklaşık 340 tl den temin etti , parça geldi fakat henüz montajı yapılmadı. Uymayan 4x2 balatayı da galiba geri alıcak.

Konyadaki suzuki servisleride orjinal baskı balataya 700 tl , yan sanayi fakat yine orjinal olduğunu söyledikleri aisin marka baskı balatasına da 360 TL istediler.

Ön amortisörlerin taneside yanılmıyorsam 240 lira olması lazım . Fakat ön amortisörleri değiştirmediler henüz , önce bi takoz değişelim dedi , çukurlara girince lak lak ses yapıyor , ama onlarıda komple değiştiricem.

Bu arada maf sensörü diye bir parçamız da bozukmuş , konya servis 360 TL dedi ama ben internette 180 TL ye buldum .
  • catador C kullanıcısına yanıt
    2011 otomatik bakımlı km.si az temiz bi araç için 34, 35000 TL.gibi normaldir. 2012, 13 için 35 ,36000 makul

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracımın alt kısmından sağ ön lastiğe yakın bir yerden "tık tık" diye beni strese sokan rahatsız edici bi ses geliyordu, kasisli çukurlu yollarda.tabi hemen servise götürdüm. 
    Baktılar ettiler, Velhasılı bana söylenen şu oldu, ön takımlarda Rot vs.hiç bişey yok lakin, direksiyon kutusundan geliyor olabilir dendi. Ve ilk defa duyduğum bi parça" Direksiyon Tıkırdı Burcu " bozuk olabilirmiş ondan ses gelebilirmiş, yaptırmasamda bi zararı yokmuş. 
    Moralim bozuldu, çünkü aracın garantisi yeni bitti,garanti den değiştirebilirmişiz, bitmeseymiş.şans işte. 
    Dostlar, böyle bi arıza yaşayan oldumu yada bilen.

• Arkadaşlar yaklaşık bir ay önce 2012 Swift imin lastiklerini değiştirdim 41000 km de. Bildiğiniz gibi bizim lastik ebatları zor bulunuyor ve pahalı(185/55/16). Fiyat aralığı 170 ile 330 arasında idi. Uzun araştırmalar sonucu 195/55/16 takmaya karar verdim bazıları tavsiye etmedi yakıtı artar yol tutuşu olumsuz etkilenir... İki lastik arasında %1,8 yükseklik farkı var yani eski lastikte 100 km hız ile giderken yeni lastikte 101,8 ile gideceğim.Lastik seçimine gelince Türkiye de çok bilinmeyen ama yabancı sitelerde çok övülen Japon markası olan Falken i tercih ettim. 4000 km gibi bir yol yaptım şuana kadar kaliteli ve pahalı olarak bilinen lastiklerden eksiği yok fazlası var fiyatı da yarı yarıya. Yol tutuşu aracın dahada arttı continental de virajlara sert girişte arkayı savurma değilde 4 lastiğin birlikte hafif kayma hissi oluyordu bu durum çok daha sert kullanımlarda olmaya başladı. Aracımızım yol tutuşu sınıfının çok üzerindeydi ve şuan çok daha iyi oldu. Lastik sesi konusunda herkesin bildiği gibi bizim araçlarda yalıtım yetersiz. Ebat büyüdüğü için ses artacağı yönünde düşüncem vardı ama aksine ses azaldı. Yine süspansiyonlar sert olduğu için sarsıntı fazla oluyordu buda bi nebze azaldı diyebilirim. Lastik değiştirmeyi düşünenler 195 tabanlı lastik takmaktan çekinmesinler yakıt artma hissedilir derecede değil %1 belki fark ediyor.İlk fırsatta resimlerini de ekleyeceğim.
    benim aldığım lasti: Falken 195 / 55 V 16 Tl Ze914ec 87V üretim tarihi 2014 sonları idi.
    Değiştirmeyi düşünenlere tavsiye ederim. Ben internet üzerinden satın aldım. Puan kampanyası felan kargo dahil 560 ty ye geldi 4 adeti. 40 tl de montaj ve balans a verdim.

• Aynen, ben de Falken taktıracağım.

sn832ec modeli var, yumuşak ve az yaktıran lastıği.

4 lastik için sökme takma balans ve hatta sibop değişimi için 548 tl fiyat aldım. 185 60 15 t için. aracım 2006 swift 4x4.

Adac testlerini inceledim, linki aşağıda, lastik çok çok iyi.

http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2014_Sommerreifen_Test_175_65_R14_Details.aspx?testId=153&recordId=3247

Bu fiyata böyle bi lastik piyasada yok.

• suzuki swift 1.5 at araç sahibiyim. Bende aracıma marshal 4 takim lastik çelik sibop taktırdım. Ve araçtaki en bol su kanallı lastik idi Gayet memnunum tavsiye ederim. 2.7 grand vitara xl7 jipimde de marshal kullanmıştım yine güzeldi.

Asıl soruma gelecek olur isek swift aracıma böyle bir uygulama yaptırmayı düşünüyorum sizce renk durumu nasıl olmalı ledi turuncu mu yoksa beyaz mı düşünsem karar veremedim parklar orjinal turuncu

,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Helden wie wir

Aracımın alt kısmından sağ ön lastiğe yakın bir yerden "tık tık" diye beni strese sokan rahatsız edici bi ses geliyordu, kasisli çukurlu yollarda.tabi hemen servise götürdüm. 
    Baktılar ettiler, Velhasılı bana söylenen şu oldu, ön takımlarda Rot vs.hiç bişey yok lakin, direksiyon kutusundan geliyor olabilir dendi. Ve ilk defa duyduğum bi parça" Direksiyon Tıkırdı Burcu " bozuk olabilirmiş ondan ses gelebilirmiş, yaptırmasamda bi zararı yokmuş. 
    Moralim bozuldu, çünkü aracın garantisi yeni bitti,garanti den değiştirebilirmişiz, bitmeseymiş.şans işte. 
    Dostlar, böyle bi arıza yaşayan oldumu yada bilen. 

aynı problem 2011 swiftimde var. bazen kayboluyor. forumda @bozoss arkadaş garantiden değişim yaptırmıştı. Sanırım erzurumda yaşıyordu.
    Servise ne zaman gitsem ses olmuyordu derdimi anlatamıyordum
    Garanti bitmeden bitürlü fırsat bulup hallettiremedim garanti bitincede hiç uğraşmadım. uzun zamandır aşırı bozuk bi yola girmediğim sürece ses yok, bi ara sitenin parke taşlı yolunda bile rahatsız ediyordu.

• SAHİBİNDEN SATILIK 30.000 KM 2009 SUZUKİ SWIFT OTOMATİK -http://sahibinden.com/204113075
    slm arkadaşlar bu araç hakkında fikrinizi almak istedim eşim için düşünüyorum swift hakkında hiç bilgim yok sahibi 29.500 e bırakacak gibi fiyat ve araç konusunda fikriniz nedir ayrıca anlaşırsam nelere dikkat etmem gerek ilan da fazla bilgi yok satıcı ile görüştüm sadece on çamurlu ve kaputta bi parça boya var dedi kilometre ve araç iyi duruyor gibi geldi bana

• Bi de renk siyah olmasa iyiymiş sanki modeli fazla göstermiyor

• Kazası belası varmı ? Hasar kaydı çıkıyormu ?
    Aynı model aynı kilometrede swift i 26 000 e aldım 2014 eylülde. İstanbul aracı olduğundan muhtelif yerlerinde boya mevcuttu ( temizli boyası , bayandan alındı :) ) yalnız. 6 000 lira hasar kaydı çıkıyordu , serviste boyadan dolayı.
    Memnunmuyum. Çok çok memnunum , iyiki almışım
  • Yok hocam araç temiz dediğim gibi sadece ön çamurluk ve ön kaputta köpek çarpması sonucu lokal boya var sıfır alınmış bi araç Fazla kullanilmamiş...sizin aldığınız dönemden beri araç fiyatlarında genel bi yükseliş var zaten ama bilmiyorum 29 .500 verilir mi...bi kararsızlığımda satış konusunda yani sonrası için suzuki piyasası konusunu nasıl degerlendirmek lazım satarken sorun yaşar miyim ?

• Herkes aynı sorunlar nedeniyle alımda çok düşünüyor.
    Yok yedek parçası pahalı yok satarken sorun yaşarmıyım vs. Yedek parça ve bakım evet biraz pahalı ama parçaları ömürlük neredeyse kolay kolay sıkıntı çıkarmıyor maşallah. Satarken ise kısmet vallahi durum olur en çok satılan araç bile elinde kalır.
    Sahibinden com u biraz takip edersen swiftler pek uzun süre beklemiyor , satılıyor bir şekilde.
    Ön kaput biraz sıkıntı 29 500 verilirmi bilemem üstad.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris43544354

Aynen, ben de Falken taktıracağım.

sn832ec modeli var, yumuşak ve az yaktıran lastıği.

4 lastik için sökme takma balans ve hatta sibop değişimi için 548 tl fiyat aldım. 185 60 15 t için. aracım 2006 swift 4x4.

Adac testlerini inceledim, linki aşağıda, lastik çok çok iyi.

http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2014_Sommerreifen_Test_175_65_R14_Details.aspx?testId=153&recordId=3247

Bu fiyata böyle bi lastik piyasada yok.

Arkadaşlar selamlar,

Yukarıda bahsettiğim Falken lastikleri taktırdım.

İlk yorumlarım: Araç inanılmaz derecede yumuşadı ve sessizleşti, önceden gt radial diye bi lastik takılıydı ve bu gt radial ler takılıyken odun kullanıyormuşum meğersem..
    Fren mesafesi de ıslak ve kuruda iyileşti. Araç içindeki trim sesleri bile büyük oranda yok oldu..

Sözün özü: Ben çok çok memnun kaldım. İyi ki bu lastiği taktırmışım, uzun araştırmalarım iyi sonuç verdi..

Herkese tavsiye ediyorum, bu fiyata böyle bir lastik hakikaten yok... Linkini yukarıda verdiğim adac testini de inceleyin, lastik michelin energy saver plus tan bile daha iyi. Gidip de michelin in tanesine 200 tl veren hata eder..

Lastiği istanbul da sefaköy tarafında petlas yetkili bayi özkardeşler oto lastik ten aldım. Burada Soner bey var, her türlü yardımcı oluyor.

İyi forumlar.

• falken sincera sn832 kullanıcılarının son yorumlarını alabilirmiyim?
    Ona göre bu lastikte karar kılmayı düşünüyorum.

aslına bakılırsa

Michelin energysaver
    Michelin P3
    Conti cp5
    goodyear efficientgrip ve
    falken sincera sn832 arasında seçim yapmaya çalışmaktayım.

Kullanıcıların yorumlarını rica ederim.
  • Bekirden B kullanıcısına yanıt
    Hocam az önce yorum yazmıştım, yukarıda okuyabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris43544354 -- 11 Mart 2015; 16:16:45 >
  • sefaköy özkardeşler oto yu az önce aradım. Sonerbey diye bir çalışanlarının olmadığını ve lastik satışı yapmadıklarını belirttiler.
    Telefon numaraları varmı sende ?
  • Bekirden B kullanıcısına yanıt
    0(543) 395 87 24
    0(212) 424 24 79

Hocam internetten petlas özkardeşler oto lastik yazın öyle çıkıyor zaten

Arayın, görüşün yardımcı olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.