Şimdi Ara

Suzuki Splash Türkiye yollarında... (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
564
Cevap
6
Favori
71.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ruveydaela

quote:

Orijinalden alıntı: lektem

A ve B konumlarını sıfırlamayı biliyor musun peki?

A ve B Trip diye geçer.Mesela benzin aldın,kaç km götürür onu merak ediyorsun.Soldaki çubuğa basıyorsun A gözükür basılı tutup sola çevirince sıfırlanır.Aynı çubuğa bir kere daha basarsan B yi gösterir.Basılı tutup düğmeyi sola çevir sıfırlanır.Onu da diyelim gittiğin yol toplam kaç km.Ya da birini benzin,birini de lpg yakıtını ölçmede kullanırsın sana kalmış.
    Sağdaki çubukta örnek 100/8 km yani ortalama yakıt değerini gösterir.Bu sayı düştükçe az yakmış olursun.Çubuğa basılı tutup sola çevirince ortalaman sıfırlanıp yeniden hesaplanmaya başlar,km arttıkça değer düşer,ya da artar sürüşüne,yola bağlı.Çubuğa bir daha basınca Dış hava durumu,bir daha basınca depodaki benzinle kaç km yol gider o gözükür.Uzun yolda bu değer artar.

Dün tam da bu dediğini yaptım. Depoyu fulledim. A ve B konumlarını sıfırladım. Ama düğmeye sadece basmak, sıfırlamak için yetti. Sola çevirme hareketi yapmadım?

• quote:

quote:

quote:

A ve B Trip diye geçer.Mesela benzin aldın,kaç km götürür onu merak ediyorsun.Soldaki çubuğa basıyorsun A gözükür basılı tutup sola çevirince sıfırlanır.Aynı çubuğa bir kere daha basarsan B yi gösterir.Basılı tutup düğmeyi sola çevir sıfırlanır.Onu da diyelim gittiğin yol toplam kaç km.Ya da birini benzin,birini de lpg yakıtını ölçmede kullanırsın sana kalmış.
    Sağdaki çubukta örnek 100/8 km yani ortalama yakıt değerini gösterir.Bu sayı düştükçe az yakmış olursun.Çubuğa basılı tutup sola çevirince ortalaman sıfırlanıp yeniden hesaplanmaya başlar,km arttıkça değer düşer,ya da artar sürüşüne,yola bağlı.Çubuğa bir daha basınca Dış hava durumu,bir daha basınca depodaki benzinle kaç km yol gider o gözükür.Uzun yolda bu değer artar.

Dün tam da bu dediğini yaptım. Depoyu fulledim. A ve B konumlarını sıfırladım. Ama düğmeye sadece basmak, sıfırlamak için yetti. Sola çevirme hareketi yapmadım?

Sola çevirmenize gerek yok, çubuğa uzunca basmanız yeterli sıfırlamak için.

• quote:

quote:

quote:

Ben öyle yapıyordum.Basılı tutunca da oluyormuş zaten.İyi günler

• Pazar günü depoyu fulledim ve İstanbul'dan Çorum'a gittim. Yolda klimayı da 2 konumunda çalıştırdık çok zaman. Çorum'a vardık. Şehir içinde de biraz dolaştık. Depomda hala 2 çizgi vardı. Bu yaklaşık 35-36 litreye karşılık geliyor olsa gerek. Kat ettiğim toplam mesafe de 650 kilometreydi.

Bir de bu araba uzun yolda fena kaçıyor. Bir kaptırdı mı dur durak bilmiyor. Bolu Tüneli'nden çıktım. Ayağım gazda değildi. 105 kilometre olan süratim, hafif rampa başlayıncaya kadar hiç düşmeden yaklaşık 1 dakika kadar aynen korundu. Araba gaza basmasam da süratini koruyor. Yol boyunca kendimi birden bire 130-140 km hızda bulduğum da çok oldu. Atom karınca gibi mübarek. Mercedeslere BMW'lere adeta meydan okuyor. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanAkkor -- 9 Temmuz 2014; 17:17:02 >
  • keşke imkanın olup da uzun yolu bitirdiğinde tekrar fulleyip güzel bir hesap yapsaydın uzun yolda nekadar yaktığını bilirdik gerçi çok yakmayacaktır ama genede skor iyidir :) bir de şehir içinde hesaplama yapmış olurdun tekrar fulleseydin uzun yolu hesapladıktan sonra.

bahsettiğin durumu bende yaşıyorum araba ivmelenmesini iyi yakalayınca belli bir süre gaza yüklenmeden aynı hızda gitmeye devam ediyor.yani vitesli arabalarda vitesi boşa atmışsın gibi oluyor.tabi buda yakıta da olumlu etki ediyor.ben rampaları hızla çıktıktan sonra inişlerde hiç gaza yüklenmiyorum ,araba birdahaki rampaya kadar hızını gayet güzel koruyor :D

Allah arabalarımızı nazarlardan korusun hocam .gerçekten keyifle kullanıyoruz
  • ouzannn kullanıcısına yanıt
    @ouzannn arkadaşım videonu yükledin mi ? izlemek isterim iyi yada kötü önemli olan emek zaten . izleriz inşallah .

aslında aklımda güzel fikirler var reklam konusunda ama ,gerçekleştirmek zaman isteyecek.
  • Türkiye'deki bayilerin yarısını aradım. Araç sadece birkaç bayide kalmış. Peşin ödeyeceğimi söylediğim halde birisi 38.000 dedi, diğeri "size 38.750 olur" dedi. Teşekkürler, dedim.

2014 modeller konusunda da bayilerin hiçbir bilgisi yok. Bizim kadar bile takip etmiyorlar. Celerio mu gelecek, yoksa 2014 Splash de gelecek mi, Macaristan fabrikasından Splash mi gelir Tayland'dan Celerio mu gelir, Celerio Auto Gear Shift (robotize şanzıman) ile mi gelir tam otomatik mi olur, bilgileri yok. Kimisi bu ay 2014 modeller gelir diyor, kimisi eylüle doğru diyor. Kimisi Splash artık gelmeyecek diyor, kimisi belli olmaz diyor...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

Türkiye'deki bayilerin yarısını aradım. Araç sadece birkaç bayide kalmış. Peşin ödeyeceğimi söylediğim halde birisi 38.000 dedi, diğeri "size 38.750 olur" dedi. Teşekkürler, dedim.

2014 modeller konusunda da bayilerin hiçbir bilgisi yok. Bizim kadar bile takip etmiyorlar. Celerio mu gelecek, yoksa 2014 Splash de gelecek mi, Macaristan fabrikasından Splash mi gelir Tayland'dan Celerio mu gelir, Celerio Auto Gear Shift (robotize şanzıman) ile mi gelir tam otomatik mi olur, bilgileri yok. Kimisi bu ay 2014 modeller gelir diyor, kimisi eylüle doğru diyor. Kimisi Splash artık gelmeyecek diyor, kimisi belli olmaz diyor...

Millet de böylece dandik ve pahalı arabalara mahkum olmaya devam eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

Türkiye'deki bayilerin yarısını aradım. Araç sadece birkaç bayide kalmış. Peşin ödeyeceğimi söylediğim halde birisi 38.000 dedi, diğeri "size 38.750 olur" dedi. Teşekkürler, dedim.

38 çok olur bence.2012 model 20-30 bin kmde 2. el sx4 otomatik alırsınız.Bizde sx4 ve splash var.Karşılaştırmayı rahat yapıyorum.

• @lektem Suzuki Türkiye ateş olsa cürüm kadar yer yakar da, Suzuki Avrupa operasyonlarını yönetenler bu hatayı nasıl yapar anlamıyorum. Celerio Alto'nun yerini pekala alabilir ama Splash'i avrupa ürün gamından çıkarmak delilik. Bu araç Japonya'da anahtarsız girişle satılacak kadar kıymetli bir araç. Aşağıdaki robotize şanzımanlı Dacia kılıklı araç Splash'in yerini nasıl alır...

@ruveydaela Hem de gereğinden çok oluyor. 36500'e kadar çıkarım diyordum. O da sizin dediğiniz gibi park sensörü ve arka cam otomatiğiyle ama indirime yanaşmıyorlar. Hatta bir tanesi liste fiyatı "39150 zaten" dedi. Suzuki'nin fiyat listesinden bile haberi yok. Bir başkası "Splash zaten tam otomatik değil, CVT de bir şanzıman çeşidi değil" dedi. Kıs kıs güldüm. Hem araç satamıyorlar hem de ellerinde kalmış 2013 model araca bile indirim yapmıyorlar. Fiat'a gitsem o döküntü Panda'ya mandaya dünyanın indirimini yapar ama işim olmaz o araçlarla. Sağlık olsun. Sonuçta yatalak hastamıza oksijen tüpü almıyoruz. Keyif için araba alacaktık. Kısmet değilmiş der, ödemek zorunda kalmayacağımız vergilerle avunuruz.

• Daha önce bu durumdan bahsetmiştim,

Aynı mantık,
    SX4 Sedan'ı Türkiye pazarına getirmiyor, getirmedi. (bir ara gelip gitti) Sıfırını almak istiyorum ama yok,
    SX4'ü Türkiye pazarından çekti,
    Grand Vitara'yı Türkiye pazarından çekti, bir tek bir kaç bayide 3 kapılısı var,
    Splash'ı Türkiye pazarından çekiyor,

Yakında 'alacaksanız illa ki S-Cross alın, başka model satmayız' diyecekler sanırım.
  • Haziran 2014 Türkiye pazarı satış adedi.

Suzuki Splash 3 adet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Haziran 2014 Türkiye pazarı satış adedi.

Suzuki Splash 3 adet.

Kaynak nedir?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Haziran 2014 Türkiye pazarı satış adedi.

Suzuki Splash 3 adet.

Kaynak nedir?

http://forum.donanimhaber.com/m_94458370/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydoğan* -- 11 Temmuz 2014; 17:00:05 >
  • Suzuki'nin web sitesinde AKSESUARLAR sayfası varmış. Suzuki Splash için de birçok aksesuar seçeneği var.

http://otomobil.suzuki.com.tr/satis-sonrasi/aksesuarlar.aspx
  • Arkadaşlar, teknik bir soru soracağım. Bilen varsa, yanıtlarsa çok sevinirim. Fren pedallarının hassasiyeti diye bir şey var mıdır?

Şöyle açıklayayım.

Arabayı eşimin abisine 5 dakika verdim. Otomatik araba tecrübesi yok. Frene fazla mı yüklendi korkusundan, nedir... Ondan sonra fren pedalı bana hassasiyetini yitirmiş gibi geliyor. Yani pedala alışık olduğum kuvvetle bastığımda yeterli reaksiyonu alamıyorum ve biraz daha basmam gerekiyor. Yani frenleme yapabilmek için pedalın aşağıya doğru daha fazla mesafe kat etmesi gerekiyor... gibime geliyor.

Psikolojik bir şey midir yoksa gerçekten de aşırı basmayla pedalın hassasiyeti değişir, bu konuda bilgisi/deneyimi olan varsa, paylaşırsa sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Arkadaşlar, teknik bir soru soracağım. Bilen varsa, yanıtlarsa çok sevinirim. Fren pedallarının hassasiyeti diye bir şey var mıdır?

Şöyle açıklayayım.

Arabayı eşimin abisine 5 dakika verdim. Otomatik araba tecrübesi yok. Frene fazla mı yüklendi korkusundan, nedir... Ondan sonra fren pedalı bana hassasiyetini yitirmiş gibi geliyor. Yani pedala alışık olduğum kuvvetle bastığımda yeterli reaksiyonu alamıyorum ve biraz daha basmam gerekiyor. Yani frenleme yapabilmek için pedalın aşağıya doğru daha fazla mesafe kat etmesi gerekiyor... gibime geliyor.

Psikolojik bir şey midir yoksa gerçekten de aşırı basmayla pedalın hassasiyeti değişir, bu konuda bilgisi/deneyimi olan varsa, paylaşırsa sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

O kadar çabuk bozulabilen, değişen bir ayarı yok. Size öyle gelmiştir, canınızı sıkmayın.

Genel bilgi: Abs'yi devreye sokmadan durmak üzere fren denemesi yapın arkadaşlar. Ayağınızı alıştırın.
    Yani hangi aşamada abs devreye giriyor, hangi aşamada abs devreye girmeden Splash duruyor diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: adepex

quote:

Arkadaşlar, teknik bir soru soracağım. Bilen varsa, yanıtlarsa çok sevinirim. Fren pedallarının hassasiyeti diye bir şey var mıdır?

Şöyle açıklayayım.

Şimdiden teşekkürler.

O kadar çabuk bozulabilen, değişen bir ayarı yok. Size öyle gelmiştir, canınızı sıkmayın.

Genel bilgi: Abs'yi devreye sokmadan durmak üzere fren denemesi yapın arkadaşlar. Ayağınızı alıştırın.
    Yani hangi aşamada abs devreye giriyor, hangi aşamada abs devreye girmeden Splash duruyor diye.

Teşekkürler. Tamamen psikolojik bir şey herhalde.
    Ben bugüne kadar ABS'nin devreye girdiğini sadece bir kere gördüm. O da şöyle oldu.

AVM'nin kapalı otoparkından çıkmak üzereydim. Çıkış tüneline tam karşıdan giriş yapacağım sırada sağda, bana doksan derece açıyla gelen bir kadın sürücü birden karşıma çıktı.

Sağına soluna bakmadan öyle tin tin geliyordu. Allah'tan ben de -bazı AVM kapalı otopark manyaklarının aksine (oralarda bile hız yapan sersemler var)- yavaş gidiyordum. Yine de kadını görünce tüm kuvvetimle frene bastım. Anlık olay. Kadının ne hızla sürdüğünü tam hesaplamaya fırsat bulamadım. Arada kolonlar da vardı. Kör bir noktadan belirdi.

İşte o esnada araba ABS tarzı fren yaptı. Yani n'aptı? Freni pompaladığını hissettim. Tak-tak-tak-tak... diye ses çıktı. Yani dur-git-dur-git-dur-git-dur...

Ondan başka da hiç ABS ile karşılaşmadım. Zaten önümdeki araçlarla yeterince mesafe bırakmaya çalışırım hep. Başbakanlık koruması gibi dip dibe gidenlerden hiç hazzetmem. Arkama biri de dayandı mı hızı mı keser, adamı bezdirir, peşimden ayrılmasını sağlarım.

Şu takip mesafesi denen şeyi doğru dürüst bir kollayabilsek kazaların önemli bir bölümünü önleriz bence.

• Abs özellikle ıslak zeminlerde ve kaygan zeminlerde devreye giriyor. Alışveriş merkezi kapalı otoparklarının zemini de parlatılmış, kaygan zemin olabiliyor.
    Keşke herkes trafik kurallarına uysa, hepimizin hayatı bir nebze daha güzel olacak. Trafik kazalarından bile ders almamaları çok garip.
  • Splash kullanan tüm arkadaşlarıma genel soru:

Akşam giderken bir dikkat edin. Splash'ın ön farları, sağ ve sol, aynı şekilde mi aydınlatıyor, aydınlattığı mesafe aynı mı?
    Ve, GLS-H versiyonunu kullanan arkadaşlar ayrıca belirterek yanıtlasın lütfen.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.