Şimdi Ara

Suzuki Splash Türkiye yollarında... (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
564
Cevap
6
Favori
70.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: joeblacker

Yakıt tüketimleriniz ne durumda arkadaşlar? 2011 otomatik aracımla tamamı şehir içi 500 km yol yaptım, yakıt ortalamam 7.2lt/100km. Yalova'da yaşıyorum ve evim yokuşta ayrıca hep kısa mesafelerde kullanıyorum, 10 dk yı geçmiyor gideceğim yer. Sizce normal mi? Sizin yakıt tüketiminiz nasıl?

Ben bir depo benzinle İstanbul'dan yola çıktım. Çorum'a gidiyordum. 1 saatlik bir yol kalmıştı. Depo çift çizgiye inince nolur nolmaz diye bulduğum benzinciye girdim, depoyu doldurdum. Doldurmasam o benzin Çorum'a yeterdi ama riskli olabilirdi. Çorum da İstanbul'dan 650-700 kilometre filan.

Şehir içinde her araba fazla yakabilir. Normaldir. Bir de arabayı açmak denen bir şey var. Sen hep şehir içi kullanmışsın. Hızın, 70'i geçmemiştir herhalde. Otoyola çıkıp süratli bir şekilde bir müddet kullanmak gerekir. Silindirler, pistonlar açılıp rahatlar, daha az dirençle karşılaşır ve daha az yakıt harcarmış. Benden daha iyi bilenler vardır bu forumda. Anlatırlarsa seviniriz. :)

• joeblacker J kullanıcısına yanıt
    lektem arkadaş güzelce numaralandırmış,bende bu soruyu başka bir forumda sormuştum burdan ses çıkmayınca (sx4 forum) ordaki arkadaşlardan birisi cevaplamıştı.ama benim şöyle bir dezavantajım vardı işyerim yokuşta olduğu için çoğu zaman yokuşa çekmek zorunda kalıyordum .binanın otoparkı olmadığı için arabamı yokuşa parketmek zorunda kalıyordum .önceleri kendi bildiğim yöntemle park ediyordum :frene basıp, vitesi "P" konumuna getirip en son elfrenini çeker arabayı stop ederdim ,ama arabam beni çıkardığı seslerden dolayı korkuttu,birde az bişey hareket ediyordu .tırstığım için konuyu forumda sordum ve bir arkadaş farklı bir teknik söyledi : yokuşta frene basıp vitesi "N" konumuna getirip,ve el frenini çekip yükü el frenin alması için ayağımı yavaş yavaş frenden çekerek ,yükü el frenini bindirdikten sonra vitesi "P" konumuna getirmemi ,ayağını frenden çekerek aracı park et demişti. denedim ve o seslerden çok çıkmadı ama genede yokuşta park bana pek güven vermedi.düz yere park edeceksen lektem arkadaşın dediklerinin hepsini park ederken kullanabilirsin.

yakıt konusunda biraz ortalaman çok çıkmış,belki doğrudur belki yanlıştır .en iyi yol depoyu fulleyip biraz kilometre yaptıktan sonra ,tekrar depoyu fulleyerek yakıt verilerine ulaşabilirsin .benim ortalamamda 5-6 arasında değişiyor .ama klasik hesapta daha yakıtı hesaplayamadım malum bir depoyu fullemek 200 tl yi geçiyor ama genelde ortalama 6 çıkıyor.

geçen gün birşey denedim aracımda ,genelde kalkışlarımı normal yaparım gaza çok yüklenmeden ,dün ışıklarda bekliyorum en sol şeritte arkamda araç doldu yolun sağını biliyorum çok kötü.dedim şimdi arkamdakiler sabırsızlanır,yol almak için .dedim gazı biraz kökleyim ,yeşil yandı gazı kökledim ilk bir iki saniye normalmiş gibi kalktım ama sonra araç bir hızlandı ibre 100 ü geçmiş ,trafikteki araçları sollayıp sağlıyorum ,sonra ,dedim yavaş fatih tabakhaneye ... yetiştirmiyoruz.sonra normal hızımda seyrettim .diyeceğim şu ki araçlarımız 1.2 motor ama o 95 beygir.gayet süratli hale getirebiliyor hatta trafik canavarı olmanız içten bile değil. son söz LÜTFEN TRAFİK CANAVARI OLMAYALIM...

• Splash fiyatları fırlamış, 2011 otomatik splash a 30 bin TL istiyorlar, otomatik araba resmen prim yapıyor, sıfırda bu kadar fark olmuyor düzle otomatik arasında.
  • quote:

Arkadaşlar park edeceğiniz zaman vitesi önce P konumuna alıp mı motoru durduruyorsunuz yoksa vitesi boşa alıp motoru durdurduktan sonra mı vitesi P konumuna alıyorsunuz. Hangisi daha sağlıklı acaba?

Aracın frenine tam basın n ye alın,el frenini çekin iyice,ayağınızı frenden çekin P ye alın.Stop edin.Çalıştırırken de tam tersi yapın.Ayak frende çalıştırın,D ye alın,el frenini indirin,ayağınızı frenden çekin,devam edin.yokuşta falan işinize yarar.bu taktık.
  • Merak ettim. Aramızda emniyet kemerini bağlamadan Splash'ini kullanan var mı?
  • hareket etttikten sonra ikaz etmezse unuturum,önceki aracımda emniyet kemerini çoğu zaman unuturdum ,ama splashimiz akıllı olduğu için :) bizi uyarmasını seviyorum ve bende hareket etmeden kemeri takarak söz dinliyorum ,bence herkes söz dinlemeli

splasi almadan önce bir alışveriş sitesinde görmüştüm,adamlar emniyet kemerinin takılan kilidini satıyorlardı ,bu ne işe yarıyor acaba diye sormuştum kendime ,splasi aldıktan sonra neden satıldığını anladım

bu zımbırtıyı alan bence,ne kendini seviyordur nede başka insanları., o nedenle biz kemerimizi taksakda böyle tipler yüzünden kendimizi hiç olmasını istemediğimiz kötü durumlarla karşı karşıya bulabiliriz.. zaten yollarda allaha emanet gidiyor çoğu,makas atanımı ararsın,yarışanınımı ararsın,hiçbir lambası yanmadan yollara çıkanlarımı ararsın,say say bitmez......

• quote:

Yakıt tüketimleriniz ne durumda arkadaşlar? 2011 otomatik aracımla tamamı şehir içi 500 km yol yaptım, yakıt ortalamam 7.2lt/100km. Yalova'da yaşıyorum ve evim yokuşta ayrıca hep kısa mesafelerde kullanıyorum, 10 dk yı geçmiyor gideceğim yer. Sizce normal mi? Sizin yakıt tüketiminiz nasıl?

Bence gayet iyi.yol mesafesi arttikca yakit ortalamasi duser.bizde konyada 6-7 civari.6000 kmde otomatik.yilda 10 bin kmyi deviren icin lpg cok karli olur bu araçta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nisan 2014 Suzuki Splash satış rakamı: 7 adet
  • ya arkadaşlar ben halen arabamı çözemedim :D geçen gün camı açacaktım düğmeye basınca durmaksızın sonuna kadar açıldı sonra tekrar denedim yapamadım tamamen durmaksızın nasıl açılıyor bu camlar ,şoför yanınıda böyle açabiliyormuyuz. yoksa araba benle taşş.kmı geçiyor birde vites yazılarının en üstünde düğme gibi bir zımbırtı var ne işe yarar ki bu. ondan sonra arka tamponda her iki yanda havalandırma gibi bir ızgaraya benzer bir zımbırtı daha var .ne işe yararlar.bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

son bir soru arabamın 10000 bakımına gelmeden benim birebir yapabileceğim şeyler varmıdır kontrol maksatlı .çünkü ben aracım yeni diye hiçbirşeyine bakmıyorum anlamam zaten de baksak nelere bakmalıyız.yoksa hiç birşeye elimizi sürmemeliyizmi ?

• Aydoğan* kullanıcısına yanıt
    hocam bu bilgi sadece nisan ayında satılan splashler mi yoksa nisana kadarki ayların toplam satışı mı ? iyi mi kötü mü bilemedim .ama suzukiyi zaten kullanıcısı alır,yoksa her yer suzukilerle dolardı sanırım keşke herkes bu markanın kalitesini bilmiş olsa.ama ne yazıkki hiçbir hareket yok ne reklam ne de çeşit olarak . çok fazla yok hatta nerdeyse hiç yok.
    bence suzukinin yaptığı ortaklıkları tekrar gözden geçirmesi lazım.kanserli bölgelerin alınması suzukinin yaşaması demektir ,tabi ki Türkiye pazarında....

kullanımıyla,yakıtıyla,vergisiyle,rahatlığıyla fiyatıyla kendi sınıfının lideri bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bankicampik

hocam bu bilgi sadece nisan ayında satılan splashler mi yoksa nisana kadarki ayların toplam satışı mı ? iyi mi kötü mü bilemedim .ama suzukiyi zaten kullanıcısı alır,yoksa her yer suzukilerle dolardı sanırım keşke herkes bu markanın kalitesini bilmiş olsa.ama ne yazıkki hiçbir hareket yok ne reklam ne de çeşit olarak . çok fazla yok hatta nerdeyse hiç yok.
    bence suzukinin yaptığı ortaklıkları tekrar gözden geçirmesi lazım.kanserli bölgelerin alınması suzukinin yaşaması demektir ,tabi ki Türkiye pazarında....

kullanımıyla,yakıtıyla,vergisiyle,rahatlığıyla fiyatıyla kendi sınıfının lideri bence...

Sadece Nisan 2014'de Türkiye pazarında satılan Splash rakamı.

Bence iyi bir satış rakamı. Çünkü reklam yok. Tanıtım yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: bankicampik

ya arkadaşlar ben halen arabamı çözemedim :D geçen gün camı açacaktım düğmeye basınca durmaksızın sonuna kadar açıldı sonra tekrar denedim yapamadım tamamen durmaksızın nasıl açılıyor bu camlar ,şoför yanınıda böyle açabiliyormuyuz. yoksa araba benle taşş.kmı geçiyor birde vites yazılarının en üstünde düğme gibi bir zımbırtı var ne işe yarar ki bu. ondan sonra arka tamponda her iki yanda havalandırma gibi bir ızgaraya benzer bir zımbırtı daha var .ne işe yararlar.bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

son bir soru arabamın 10000 bakımına gelmeden benim birebir yapabileceğim şeyler varmıdır kontrol maksatlı .çünkü ben aracım yeni diye hiçbirşeyine bakmıyorum anlamam zaten de baksak nelere bakmalıyız.yoksa hiç birşeye elimizi sürmemeliyizmi ?

Şöför tarafı ön cam tek tuşla açılır. Cam açma tuşuna uzunca basıp elinize çekerseniz tamamen açılır. Aynı şekilde kapanmıyor.
    Vites yazılarının üzerindeki düğme derken neyi kastetttiniz anlamadım.
    Arka tamponun iki tarafındaki detay tamamen estetik. Splash makyajlanırken konuldu. Hiç br özelliği yok.

Aracın yıllık bakımları dışında kendiniz yağını, cam suyunu, antifirizin seviyesini, lastik basınçlarını konrol edebilirsiniz.
    Yağ ve antifiriz eksilmez zaten Splash'ta, bir şey yapmanıza gerek kalmaz. Cam suyunu azaldıkça eklersiniz, lastikleri de arada kontrol edin, benzinciye girdiğiniz zaman aklınıza gelirse tek tek hepsine ava basın, 33 basıyorsanız misal, dördüne de 33 basın. Lastik hava ölçüleri değişiyor, kimiaz kimi çok çıkıyor zaman zaman.

Aracın kullanım kılavuzunu bir kaç defa okuyun. Yıllık bakımlarda ne yapılacak, ne değişecek ne değişmeyecek okuyun, aklınızda tutun.
    Elinizi sürün pek tabi, öğrenin, kurcalayın.

Son olarak arkadaşın söylediği rakam Nisan ayında satılan araç sayısı.

Selamlar.

• benim aracımda debriyajı çok yuksek kavrıyor yokuşlarda yarım debriyaj yapmak neredeyse imkansız istanbul trafiğindede fazlasıyla yoruyor sizin aracınızdada böyle bir durum varmı?
  • Bu arada kullanma kılavuzunun Türkçesinde bazı çeviri hataları gördüm. Emin olamadığınız yerler varsa yazın, İngilizcesinden bakalım.

Splash'ta cam suyu deposunun kapasitesi 2,7 litreymiş. Suzuki'den direkt aldığım bilgi.

Cam suyu koyarken, üzerine bakın. Genelde konstantre oluyorlar. Yani 1 litrelik cam suyunun tamamını boşaltmıyorsunuz. Mesela 4'te birini koyup üzerine 750 ml temiz, mümkünse saf su koyuyorsunuz. (Gerçek ölçüler cam suyu şişesinde yazar.) Ve lütfen, benzincilerdeki pis bidonlarda duran ne idüğü belirsiz suları cam suyu haznesine boşalttırmayın. Sonra bu deliklerden niye su püskürmüyor diye dertlenirsiniz. :)

Lastik havasını ölçerken benzincinlerdeki ölçüm aletlerinin her gün kaç kişi tarafından ve ne şekilde (hoyratça/nazikçe?) kullanıldığını da düşünelim. İçinizin rahat etmesi için lastikçiye yaptırmak daha isabetli olur. Ben öyle yapıyorum. Veya büyük marketlerde Speedy vs. gibi yerler var. Çocuğun eline 1-2 lira bırakıp lastiklerin havasını kontrol ettirebilirsiniz.

Bu konuda daha da titizlenenler, lastiklere hava yerine nitro denen ve uçak tekerleklerinde kullanılan gazdan koyduruyormuş. Merak edenler internetten araştırabilir.

Vites kolunun yanındaki düğme, bir şeylerin kilitlenmesi durumunda kullanılıyor diye hatırlıyorum. Kitapta yazıyor.
     Suzuki Splash Türkiye yollarında...

• quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Nisan 2014 Suzuki Splash satış rakamı: 7 adet

7 özel kişi.
    Ferrari,lamborgini de bu kadar satıyor.Suzikiler özel arabadır.Kıymetini değerini,kalitesini bilen alır.Diğer arabalar başkası için,çok satıyor,2.eli var diye satılır.Bu sınıfta splash gibi 1.2 94 hp,az yakan,konforlu ,geniş,bakımları uygun,ekonomik,uygun fiyat,tam otomatik,vites geçişleri sarsıntısız bir araç bulamazsınız.Splashı almadan bu sınıfta ve b sınıfında birçok aracı test ettik.Önceki deneyimlerim de var.Ben suzikiciyim.Piyasa arabalarını hiç sevmem.Az satmış diye hiç üzülmem.Kimse de üzülmesin bence.Araçlarımızın kıymetini bilelim.Keyifle binelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruveydaela

quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Nisan 2014 Suzuki Splash satış rakamı: 7 adet

7 özel kişi.
    Ferrari,lamborgini de bu kadar satıyor.Suzikiler özel arabadır.Kıymetini değerini,kalitesini bilen alır.Diğer arabalar başkası için,çok satıyor,2.eli var diye satılır.Bu sınıfta splash gibi 1.2 94 hp,az yakan,konforlu ,geniş,bakımları uygun,ekonomik,uygun fiyat,tam otomatik,vites geçişleri sarsıntısız bir araç bulamazsınız.Splashı almadan bu sınıfta ve b sınıfında birçok aracı test ettik.Önceki deneyimlerim de var.Ben suzikiciyim.Piyasa arabalarını hiç sevmem.Az satmış diye hiç üzülmem.Kimse de üzülmesin bence.Araçlarımızın kıymetini bilelim.Keyifle binelim.

• Herkes Splash'ın ya da genel olarak Suzuki'nin reklamsızlığından şikayetçi. Özellikle türkçe anlatım video bulmak imkansız. Ben kendi adıma kendi splashımı videoya çekip Youtube'a atmayı planlıyorum. 2 gün içinde buradan da paylaşırım videoyu. Vakti olan arkadaşlara duyurulur. Hem belki biraz canlanırsa satışlar sanayide rahat ederiz. Geçen Konya'da bütün sanayide dolaştım bir sis farı bulamadım. Splash'ı geçtim Swift'in bile yok. Suzuki kullanıcıları olarak arabanın reklamını üstlenelim bence. Ne diyorsunuz? Benimlemisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouzannn

Herkes Splash'ın ya da genel olarak Suzuki'nin reklamsızlığından şikayetçi. Özellikle türkçe anlatım video bulmak imkansız. Ben kendi adıma kendi splashımı videoya çekip Youtube'a atmayı planlıyorum. 2 gün içinde buradan da paylaşırım videoyu. Vakti olan arkadaşlara duyurulur. Hem belki biraz canlanırsa satışlar sanayide rahat ederiz. Geçen Konya'da bütün sanayide dolaştım bir sis farı bulamadım. Splash'ı geçtim Swift'in bile yok. Suzuki kullanıcıları olarak arabanın reklamını üstlenelim bence. Ne diyorsunuz? Benimlemisiniz

Olabilir hemşeri sayılırız sizle de.Ben Adanalıyım ama Konya'da selçuklu yazır tarafındayım.Bende birşey ararım hayatta bulamam.Nissan primeraya,daihatsu siriona,ford ka'ma,seat altea'ma ufak tefek birşey arardım hayatta bulamazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: martinmert

benim aracımda debriyajı çok yuksek kavrıyor yokuşlarda yarım debriyaj yapmak neredeyse imkansız istanbul trafiğindede fazlasıyla yoruyor sizin aracınızdada böyle bir durum varmı?

Aracınızın kmsi yüksekse baskı balataya baktırın.Aracın el frenini çekin,1.vitese atın aracınız öne doğru güçlü şekilde gitmeye çalışıyorsa sorun yok,zorlanıyorsa ,sadece ses geliyor araç gitmiyorsa baskı balatanız bitiktir.Ya da ayar gerekiyordur.
  • arkadaşlar ortalama yakıt tüketimini gösteren dijital göstergesi saçmalayan var mı .geçen gün benzin aldım sıfırlayayım diye bastığımda km+9 lt gösterdiğini gördüm dünde sıfırlayım diye bastığımda bu seferde km+1 lt gösterdiğini gördüm . buna etki eden nedenler varmıdır acaba yoksa benim arabanın beyninde sıkıntı mı var .artık sıfırlamıyacağım nası olsa garip rakamlar çıkıyo..

geçen gün yeni yoldan işime gelirken yolda bir splash daha gördüm ve kornayı yapıştırdım ,geçtikten sonra oda bana karşılık verdi .araçta çocuğu vardı sanırım adam benim arabayı çocuğuna gösterirken gördüm bundan sonra tüm suzukilere korna çalacam eğlenceli oluyor birde karşılık alınca daha da bir eglenceli oluyor.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.