Şimdi Ara

Suzuki Swift 1.2 GL MT ile Volkswagen Polo 1.2 Trendline Arasından Hangisi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
3
Favori
11.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: karavana

quote:

Orijinalden alıntı: oricin

quote:

Orijinalden alıntı: karavana

bildigim kadariyla swift daha az yakit tuketiyor ve bir derginin testinde de fabrika verisi yakalanmisti. polonun trendline donanimlisini kullanmistim, swifti kullanmadim ama swift'ten daha iyi oldugunu zannetmiyorum (konfor yonunden).

sonuc olarak bence dogru tercih yapmissiniz.

Teşekkür ederim. Kullanıcı yorumlarını önemsiyorum.
    Donanımlıyı kastederken Comfortline seçeneğinden bahsediyorsunuz sanırım.

ben polonun trendline donanimlisini kullandim, comfortline i kullanmis degilim. Uzun yol poloda yorucu oluyor...

Anlıyorum. Yorumlarınız değerli. Teşekkürler. Dilerim buradaki tartışmalarımız yeni araç alacak diğer arkadaşlara da yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oricin -- 23 Eylül 2012; 13:41:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: enrique.xs

Bence dogru bir karar vermssiniz kullanici yorumlarini istyrsunuz aslinda iki aracin teknik verilerini ve donanm listelerini onunuze koydugunuzda bile ne kadar dogru karar verdiginiz aşikar ortada olacaktir. Comfortline polo ile kiyaslasaniz belki ama trendline olunca hele hic gerek bile yok saglikla guzellikle kullanin aracinizi

Çok teşekkür ederim. Ben de bu fikirde olduğum için tercihimi Suzuki Swift yönünde kullandım.
  • Arkadaşlar yanlış bilmiyorsan Polo'nun 1.2 motorlu modelinin Comfortline donanımlısı yok. Bu yüzden başlığa bu seçeneği yazmadım. Bu yüzden Trendline ile karşılaştırmak istedim.

Motorda Suzuki'nin üstünlüğü benim de dikkatimi çekiyor.
  • Küçük arabalarda güvenlik önemli. Aynı fiyata Polo 1.4 Comfortline alabirdiniz. Fakat yan hava yastıkları olmayan bir Polo NCAP'ten ancak 3 yıldız alabilirdi diye tahmin ediyorum. Yandan direğe çarpma testi (pole test) çıktığından beri yan koruması yetersiz olup da 4 veya 5 yıldız almış otomobile denk gelmedim. Yani halihazırda pazarlanan Trendline, Comfortline ve Pulse reklamı yapılan 5 yıldızlı Polo değiller. Bu bakımdan Swift daha değil, "çok daha" güvenli bir otomobil. Ayrıca ESP de var. Servis ve parça VW kadar yaygın değil ama bence güvenlik bakımından değer.

Ancak donanımların teker teker alınabldiği Fabia ile mukayese edilbilir. Böyle olunca aynı fiyata benzer veya belki biraz daha iyi güvenlikte bir Fabia alınabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Küçük arabalarda güvenlik önemli. Aynı fiyata Polo 1.4 Comfortline alabirdiniz. Fakat yan hava yastıkları olmayan bir Polo NCAP'ten ancak 3 yıldız alabilirdi diye tahmin ediyorum. Yandan direğe çarpma testi (pole test) çıktığından beri yan koruması yetersiz olup da 4 veya 5 yıldız almış otomobile denk gelmedim. Yani halihazırda pazarlanan Trendline, Comfortline ve Pulse reklamı yapılan 5 yıldızlı Polo değiller. Bu bakımdan Swift daha değil, "çok daha" güvenli bir otomobil. Ayrıca ESP de var. Servis ve parça VW kadar yaygın değil ama bence güvenlik bakımından değer.

Ancak donanımların teker teker alınabldiği Fabia ile mukayese edilbilir. Böyle olunca aynı fiyata benzer veya belki biraz daha iyi güvenlikte bir Fabia alınabiliyor.

Teşekkürler yorumların için. Polo'nun 1.4 motoru Performansı Suzuki'nin 1.2 motoruna göre çok daha iyi değil diye düşünüyorum. Bununla birlikte 1.4 Polo motoru yakıt harcaması konusunda bu araç kadar cimri değil. 7 adet hava yastığı var Swift'te. Bunlardan bir tanesi de Sürücü diz hava yastığı.

Suzuki'nin Fabia'dan çok daha iyi ve ekonomik bir motoru olduğunu tahmin ediyorum. Biraz incelemiştim de.

• Aynı fiyata daha güçlü, dolu ve kalitelisini almak varken sırf çok tutuluyor diye niye daha boşunu ve güçsüzünü alayım ki? Ben arabayı iki gün hevesimi alıp satayım diye almam ki, bana hizmet etsin, yüzümü kara çıkarmasın diye alırım. Ayrıca her arabanın alıcısı vardır. Önemli olan bunu bulabilmek. Doğru tercih yapmışsınız, hayırlı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ahmetgakgo23-

Aynı fiyata daha güçlü, dolu ve kalitelisini almak varken sırf çok tutuluyor diye niye daha boşunu ve güçsüzünü alayım ki? Ben arabayı iki gün hevesimi alıp satayım diye almam ki, bana hizmet etsin, yüzümü kara çıkarmasın diye alırım. Ayrıca her arabanın alıcısı vardır. Önemli olan bunu bulabilmek. Doğru tercih yapmışsınız, hayırlı olsun

Teşekkür ederim. Resmen aklımı okudunuz. Bu araçta kendimizi geliştirmek ve daha sonra biraz daha performanslı araç almak istiyoruz. Ama bir 5 yıl da kullanmak istiyoruz eşimle beraber yeni aldığımız aracımızı. Tabi kazasız belasız.

• quote:

Suzuki'nin Fabia'dan çok daha iyi ve ekonomik bir motoru olduğunu tahmin ediyorum. Biraz incelemiştim de.

Doğrudur... Belki bu konu da ilginizi çeker:
    Suzuki Swift 1.2 GL AT (alındı)

quote:

2009'dan sonra revize edilmiş. Bazı problemleri çalışılmış, motorlar da değişmiş. Eski 1.5 litre olanları da Toyota motorlarıymış galiba... Suzuki jiplerliiyle Toyota'dan daha önce Türkiye'ye gelmişti diye hatırlıyorum. Hala çok yüksek kilmetrelerde Suzuki'leri çalışırken görüyorum. Swift de yavaş yavaş geliştirildi. Aveo'nun tersine hem stil hem de mekanik açıdan bir konsensus yakalamışlardır diye umuyorum. Öyle değilse bile şu an olgunluk evresindeki bir ürün.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -ahmetgakgo23-

Aynı fiyata daha güçlü, dolu ve kalitelisini almak varken sırf çok tutuluyor diye niye daha boşunu ve güçsüzünü alayım ki? Ben arabayı iki gün hevesimi alıp satayım diye almam ki, bana hizmet etsin, yüzümü kara çıkarmasın diye alırım. Ayrıca her arabanın alıcısı vardır. Önemli olan bunu bulabilmek. Doğru tercih yapmışsınız, hayırlı olsun

Teşekkür ederim. Resmen aklımı okudunuz. Bu araçta kendimizi geliştirmek ve daha sonra biraz daha performanslı araç almak istiyoruz. Ama bir 5 yıl da kullanmak istiyoruz eşimle beraber yeni aldığımız aracımızı. Tabi kazasız belasız.

İnşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Doğrudur... Belki bu konu da ilginizi çeker:
    Suzuki Swift 1.2 GL AT (alındı)

quote:

2009'dan sonra revize edilmiş. Bazı problemleri çalışılmış, motorlar da değişmiş. Eski 1.5 litre olanları da Toyota motorlarıymış galiba... Suzuki jiplerliiyle Toyota'dan daha önce Türkiye'ye gelmişti diye hatırlıyorum. Hala çok yüksek kilmetrelerde Suzuki'leri çalışırken görüyorum. Swift de yavaş yavaş geliştirildi. Aveo'nun tersine hem stil hem de mekanik açıdan bir konsensus yakalamışlardır diye umuyorum. Öyle değilse bile şu an olgunluk evresindeki bir ürün.

Teşekkür ederim hatırlatmanız için. İnceleyeceğim şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oricin -- 23 Eylül 2012; 17:20:46 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RAN99

quote:

quote:

quote:

quote:

sadece tekerlek ve direksiyonu olan bir araba almam full donanımlı bir otomobil alırım yani otomobili arabaya tercih eder suzuki swith'i alırım.

Aynı donanım Polo'da olsaydı ne düşünürdünüz?

eğet polo 3 bin tl fazla olsa idi 3 bin fazla verir poloyu alırdım. ama daha yukarısında bir meblağ isteselerdi tercihim swith olurdu.

İkinci el değeri nedeni ile mi tercihiniz böyle olurdu. Ya da, Polo'nun daha iyi bir araç olduğunu mu düşünüyorsunuz?

hem malzeme kalitesi, hem ikinci el değeri.

İki aracı da kullandınız mı? Suzuki ile ilgili fikriniz mi böyle acaba. Bu arada yanlış anlamayın lütfen beni. Ama iki aracı karşılaştırmaya değer buluyorum ve bu yüzden bu soruları soruyorum ben.

iki aracında sahibi olmadım ama iki ara aracıda kullandım.

• swift plastik kalitesi bile dahil olmak üzere her konu da trendline polodan üstün.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sadece tekerlek ve direksiyonu olan bir araba almam full donanımlı bir otomobil alırım yani otomobili arabaya tercih eder suzuki swith'i alırım.

eğet polo 3 bin tl fazla olsa idi 3 bin fazla verir poloyu alırdım. ama daha yukarısında bir meblağ isteselerdi tercihim swith olurdu.

İkinci el değeri nedeni ile mi tercihiniz böyle olurdu. Ya da, Polo'nun daha iyi bir araç olduğunu mu düşünüyorsunuz?

İki aracı da kullandınız mı? Suzuki ile ilgili fikriniz mi böyle acaba. Bu arada yanlış anlamayın lütfen beni. Ama iki aracı karşılaştırmaya değer buluyorum ve bu yüzden bu soruları soruyorum ben.

Teşekkür ederim yorumlarınız için. İki araç arasında şimdillik bir tek siz Polo'dan taraf oldunuz. Bence Polo'nun da bir tek Bluemotion seçeneği 41000 TL fiyatıyla bu aracın alternatifi olabilir, diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

swift plastik kalitesi bile dahil olmak üzere her konu da trendline polodan üstün.

Volkswagen'in araçlarıyla ve modelleriyle kendini kanıtladığını ve bu modelin de gözü kapalı alınacağını söyleyen arkadaşım çok ama ben de gözümün gördüğüyle beraber sizinle aynı fikirdeyim.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim yorumlarınız için. İki araç arasında şimdillik bir tek siz Polo'dan taraf oldunuz. Bence Polo'nun da bir tek Bluemotion seçeneği 41000 TL fiyatıyla bu aracın alternatifi olabilir, diye düşünüyorum.

yanlış anlaşılma olmasın tamamen sizin doğru tercihi yaptığınızı düşünüyorum. bende iki araçtan birini alıcak olsam hatta işi biraz daha ileri götürüyorum benzinli herhangi bir b sınıfı araç alıcak olsam bu araç suzuki swith olurdu. hem motoru, hem en alt vergi diliminde oluşu, hem donanımı hem de esp olması çok büyük avantaj. ama suzukinin sunduğu herşeyi bir polo sunsa idi o zaman poloyu tercih ederim.

• quote:

quote:

swift plastik kalitesi bile dahil olmak üzere her konu da trendline polodan üstün.

Volkswagen'in araçlarıyla ve modelleriyle kendini kanıtladığını ve bu modelin de gözü kapalı alınacağını söyleyen arkadaşım çok ama ben de gözümün gördüğüyle beraber sizinle aynı fikirdeyim.

O arkadaşlarınız trendline polo muhtemelen görmemişlerdir bile.

Ayrıca şu devirde 0 km'de 2 havayastıklı araç alan/tavsiye eden insan kendi canına değer vermiyor demektir.

Kendi canına değer vermeyen insana da ben değer vermem şahsen...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yanlış anlaşılma olmasın tamamen sizin doğru tercihi yaptığınızı düşünüyorum. bende iki araçtan birini alıcak olsam hatta işi biraz daha ileri götürüyorum benzinli herhangi bir b sınıfı araç alıcak olsam bu araç suzuki swith olurdu. hem motoru, hem en alt vergi diliminde oluşu, hem donanımı hem de esp olması çok büyük avantaj. ama suzukinin sunduğu herşeyi bir polo sunsa idi o zaman poloyu tercih ederim.

Teşekkür ederim. Yanlış anlaşılacak bir durum yok, yanlış tercih demiş olsanız bile yorumlarınız değerli benim için.

• quote:

quote:

quote:

O arkadaşlarınız trendline polo muhtemelen görmemişlerdir bile.

Ayrıca şu devirde 0 km'de 2 havayastıklı araç alan/tavsiye eden insan kendi canına değer vermiyor demektir.

Kendi canına değer vermeyen insana da ben değer vermem şahsen...

Ben bu yorumları okumayayım ya da göstermeyeyim en iyisi arkadaşlarıma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oricin -- 23 Eylül 2012; 23:16:29 >

• B segmentinde benzinli araç olarak. Swift'in doğru düzgün alternatifi yok. Hem en az yakıyor hem fiyat/performans oranı en iyi araç.
    Ayrıca iç plastik kalitesi direksiyon vites vs gayet kaliteli. Aracın ayrı bir havası var. jantlar 16" alüminyum.
    Dolu bir araç kullanması da keyifli ayrıca 94hp.
    Polodan her koşulda üstün. Koyun gibi çoğunluk polo alıyor diye araştırmadan dünya kadar para vermek yanlış bence. Ayrıca B segmentinin en çok satan aracı polo değil fiestadır.
    B segmentinde 1.dizel Fiesta, 2.dizel i20 , 3. benzinli swift alınabilecek en mantıklı araçlardır.

Bu devirde boş araç alınmaz. O fiyata daha iyisi yok baktığınızda.
    Doğru tercih yapmışsınız güle güle kullanın.
  • konuyu içinizi rahatlatmak için açmışsınız belli bence en mantıklısını yapmışsınız. iki aracı kıyaslarsak;

polo 2 hava yastığı, swift 7 hava yastığı

polo espsiz, swift espli

poloda camlar renksiz, swiftte arka camlar koyulaştırılmış

poloda sis farı yok, swiftte var

poloda fonksiyonel direksiyon yok, swiftte fonksiyonel deri direksiyon var

poloda 4 hoparlör var, swiftte 6 hoparlör

poloda usb girişi yok, swiftte var

poloda 175 70 14 lastikler varken, swiftte 185 55 16 var

poloda yan aynalar kapı kolları gövde renginde değil, swiftte gövde rengi

poloda yol bilgisayarı yok, swiftte var

polo 70 beygir, swift 94 beygir

euroncap testini baz alırsak swift daha güvenli bir araç.

bu iki aracı kıyaslarsak mantıklı bir insan zaten swifti tercih eder. ne zaman poloyu tercih ederim? çok yakın donanım olup motor gücü de yakın olursa o zaman 2.el değeri ve marka imajı nedeniyle polo alırım. ama şu şekilde bir kıyasta swift polodan bir kaç gömlek üstün.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.