selam beyler yogun arayislarim sonucu Swift almaya karar verdim 1,3 4x4 2007 27.000km de 18750TL ye alicam aracin sag ve solunda arka teker ustunde hafif gocukler var ve on tampon catlamis kirik gibi onun disinda temiz gorunuyor balatalarinida yeni degistirmisler , sizce fiyat iyimidir yoksa bu bahsettigim haslar bana cok maliyetli olurmu?
Bence 4&4 ü tercih etme ,performans açısından normal olanla arada fark kağıt üstündekinden çok fazla tüketimde en az 1.5lt fazla olur. Ancak sağdan soldan bu kadar vurk aracı alma biraz daha araştır,kolay gelsin.
quote:
Orjinalden alıntı: umutgultekin
tercih elbette sizin ama o paraya ben olsam yeni daihatsu materia'ya bakardım. yine 1.5 motor. her iki araç da 103 beygir. daihatsu'nun yakıt tüketimi suzuki'ye göre daha iyi bildiğim kadarıyla.
Sanki ingilizlerin taksilerine benziyor.Ama bu evrim geçirmiş hali.
quote:
Orjinalden alıntı: belmont
selam beyler yogun arayislarim sonucu Swift almaya karar verdim 1,3 4x4 2007 27.000km de 18750TL ye alicam aracin sag ve solunda arka teker ustunde hafif gocukler var ve on tampon catlamis kirik gibi onun disinda temiz gorunuyor balatalarinida yeni degistirmisler , sizce fiyat iyimidir yoksa bu bahsettigim haslar bana cok maliyetli olurmu?
Merhabalar yoğun araştırmalar sonucu bunu mu bulabildin hocam? bence kötü 2007 model 1.5 AT yi ben 20 ye aldım vuruk çizik filan da yok. tertemiz. bence bu krizde çok daha güzel,uygun ve sağlam biz swift bulabilirsin.
Swift 4x2 ve 4x4 lerin bakım aralığı nedir ? Konuyu baştan aşağı okudum. Birşey yazılmamış. Servis ücretlerinin durumu nedir ?
Bu boya sorunu (çabuk deformasyon) yeni modelllerde de geçerli mi.?
Sevimli araç.
10000 KM veya 1 sene. Periyodik bakımın 200-250 TL arası değiştiğini biliyorum.
Boya konusunu bilemiyorum. 1-2 kişiden boya kötüymüş diye duydum ama hiç 1. ağızdan "arkadaşlar taş geldi boya attı" veya "sürttüm boya anında gitti" diye bir şey duymadım.
bakımlar 10000km de 200 ytl fıyatı boya berbat bende 2008 almıstım sfır bes para etmez boyası var
Sağolun arkadaşlar.
2. el Colt ile Swift arasında kaldım. Acelem yok. Araştırmaya devam.
İki aleti de kullananlar varsa birşeyler yazarsa sevinirim.
Bildiğim Mitsu'nun motor açısından sorunu yok. Mercedes ortak yapımı bir motor. Periyodik bakım 15.000 de bir. İçeriye motor sesi almasından başka pek şikayet de yok. Testlerde Swift'in motor sesi yalıtımı için iyi, yol, lastik sesi var demişler. Şehir içi problem olmaz.
Arkadaşın Vitarasını götürdüğü tanıdık bir Suzuki servisi var. Gidip bi muhabbet etmek lazım.
Problemsiz sürüşler dilerim.
Swift 1.5 A/T'yi bir senedir kullanıyorum, daha önce de aynı otomobilin 4x4 olanın iki sene kullandım... 4x4 olan model gerçek bir keçi, beni karda hiç yolda bırakmadıydı... Ama A/T olan da çok konforlu... Bu araba inanılmaz iyi yol tutan, çok iyi ve kesin direksiyonlu, kronik hiçbir sorunu olmayan, direkt Japon fabrikasından gelen, güzel gözüken, çok iyi donanımlı bir araba... Bence almak için düşünmeyin bile; ben ikincisini aldım ve kullanıyorum şu anda... İlkini de hanım zorla sattırdı "A/T vites olsun" diye...
A/T vitesin kontrol chip'i gerçekten çok iyi, vites geçişleri hiç hissedilmiyor, aynı VTS şanzımanlar gibi...
bende yıl sonuna dogru almayı düşünüyorum.
ortalama ne kadar yakıyor
6.5 mi 7 mi yoksa 7.5 a kadar çıkıyormu
Bir depo 95 oktan ile (43 litre galiba) Kadıköy'de şehir içinde 470-480 km yapıyor dikkatli kullanılırsa...
arkadaşlar ben de suzuki swift 1.5 A/T almayı düşünüyorum . bazı merak ettiğim sorular var.
- Motorlu taşıt vergisi ne kadar ? - Parça fiyatları pahalı diye duydum . doğru mu ? - Servisi nasıl ? yedek parça kolay bulunuyo mu ?
başka eksi yönleri neler ?
Bu swfit benim üçüncü Suzukim. Bir defa arka far değişimi dışında (taş geldi) ve rutin servis kontrolleri dışında geçtiğimiz 7 yılda arıza için gitiğimi hatırlamıyorum, o yüzden de parça fiyatlarını bilmiyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: cenkog
Bu swfit benim üçüncü Suzukim. Bir defa arka far değişimi dışında (taş geldi) ve rutin servis kontrolleri dışında geçtiğimiz 7 yılda arıza için gitiğimi hatırlamıyorum, o yüzden de parça fiyatlarını bilmiyorum...
peki mtv ne kadar ödüyosun ?
1500 motor olduğu için 1600 motorlar kadar...
quote:
Orjinalden alıntı: cenkog
1500 motor olduğu için 1600 motorlar kadar...
628 TL imiş yıllık
Merhaba arkadaşlar ,
2.el 2007 model Suzuki swift almayı düşünüyorum 1.3 4x4 modelinden ama 2 haftadır muhallakta kaldım yakıt sorunundan dolayı çekiniyorum açıkcası bir kaç kişiye sordum 19 kuruş diyen var 20 kuruş diyen var 25 kuruş diyen var bununla ilgili gerçekten kullanıcısından bir bilgiye ihtiyacım var.Bir de 4x4 meselesi sürekli araç 4x4 te gitmiyormuş araştırdığım kadarıyla patinaja yada zorlandığı durumda devreye giren bir sistemiş ve haliyle 4x4 olması yakıtı fazla yakması durumu söz konusu olmaz sanırım normal kullanımda ?
Birde araç piyasasında olan arkadaşlarımda tavsiye istiyorumm 18-19.000 TL arası bir bütçem var masrafsız az yakan kmsi düşük bir araç arıyorum tavsiyeleriniz varmı .?
eşimde 1.5 a/t var km de 0.240krş yakıyor sehir içi. 18000km de servise soktuk ekstra olarak ön fren diskleri degişti servis ücreti 430 tl tuttu araçtan çok memnunum vites geçişleri sarsıntısız ve mükemmel bence tam otamatik olusu büyük bir artı bence sadece aracın serliginden sikayetciyim.