Şimdi Ara

suzuki swift 1.5 A/T (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
1
Favori
109.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.5 A/T istiyordum. Fakat, bütçem bu araca göre yetersiz derken alttan kazalı onarılmış ve yaklaşık 3.500 tl lik yetkili servis masraflı olan otomatik 1.5 A/T ye siz olsanız ne kadar verirsiniz ?
    Bu masrafı zaman içinde halledebilir ve suzukinin keyfine varabilirim diye düşünen var mı? Alıp satmak değil alıp kullanmak istiyorum. Kararsızım.
  • öncelikle herkese merhaba .yaklaşık 3 aydır suzuki swıft 1.3 4*4 kullanıyorum.aracım 2007 model ve siyah renk söylendiği gibi aşırı seri bi araba kavşakta durduğumda yeşil yandığında zorladığım zaman öndeki ışıktakilere yetişiyorum :d aşırı seri yani yakıtı biraz fazla ben devirli kullandığım için bu gunde servise gittik 40.000 bakımına hiç bir arıza çıkmadı swıftmde sadece silecekler ses yapıyordu değişti bi sorun kalmadı fatura tutarı 325.00 tl periyodik bakım ve silecek.ama terddüt edilmeden alınabilcek bir araba kesinlekle tavsiye ediyorum.trafikte fazla bulunmayan bir araç olduğundan gözler üzerinizde oluyor cuma günüde muayenesi var çıkınca film çektirmeyi düşünüyorum o zaman daha da güzel olacak sanırım

• sevgili suzuki'ci ler ben 4x4 suzıkı swift aldım 2007 model cok guzel bır arac cok dik rampalarda bıle ara perfomansı yuksek suzıkı kullananlar arac kullanımının sportıf zewkıne varırlar 15 yıllık suzukıcı olarak tawsıye ederim bir sıkıntınız oldugunda yardım edebilirim herkese iyi kullanımlar
  • kilometre düşük fakat fiyatı 17750 civarı hayırlısı
  • bende 2007 model 30000 km 4*4 suzukı swıft im var çok memnunum . yakıtı 250 civarı dur kalkta 270 uzun yolda 210 yakıyor kullanımı zevkli bir araç 4*4 rampalarda karlı havalarda devreye giriyor
  • 2009 1.5 otomatik var ben de.süper bir araç.mekanik kalitesi tartışılmaz.6 airbag var. Manuel olarak kullanıyorum bazen çok zevkli oluyor.sollamalarda motor devrini beklemeden 4'den 3'e alıyorum olmadı 2'ye :) çok atak bir araba.tipide güzel yakıt olarakta iyi 500 km rahat gidiyorum.gösterge panelinde averaj değeri var zaten 1 lt benzin ile kaç km. gidebileceğinizi gösteriyor gaza bastıkça averaj düşüyor max.averaj 30 km.gösteriyor.ortalama averaj değerinide hesaplıyor benimki 12 km falan.Ses sistemi çok başarılı,direksiyondan kumandalı.kendi kategorisinde daha donanımlısı yok.ismi var bikere 2 elde rahat satılır.bir eksiği bagajı ufak onuda koltukları yatırarak hallediyosunuz.fazla düşünmeyin gönül rahatlığıyla binilecek bir araba.Herkese iyi sürüşler.
  • yakıt olarak 1.5 A/T mi yoksa 1.3 lermi daha iyidir birde bakım masrafı çok gibi geldi
  • o kadar fark olduğunu sanmıyorum diğeride 4 çeker sonuçta..benim annemde var bu araçtan yakıtı hiç batmıyor bana pederin crvden indikten sonraşaka bir yana sizi üzmicek bi araç kesinlikle..
  • merhaba,

perşembe günü ben de bu araca sahip oldum :) (2007 model, 40bin km.)

şu ana kadar çok memnunum fakat bir soru sormak istiyorum; uzun farları nasıl yakıyoruz :) (ciddiyim yapamadım bir türlü)

bir de el kitapçığını nerden bulabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hebeley -- 31 Temmuz 2010; 23:43:45 >
  • Sinyal kolunu kendinize doğru çektiğinizde selektör yapmış oluyorsunuz. Kendinizden uzağa doğru ittiğinizde uzunlar yanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: quad_65

Sinyal kolunu kendinize doğru çektiğinizde selektör yapmış oluyorsunuz. Kendinizden uzağa doğru ittiğinizde uzunlar yanıyor.

çok teşekkürler. özellikle uzun gece yolculuklarında çok lazım oluyor.

bu araç için ön koltukların arasına kolçak (kol dayama aparatı) alan var mı?

bir soru daha, yol bilgisayarında 3 tane seçenek gördüm ''mpg, Q/KM, Q/100''

buradaki Q tam olarak öyle değil, ilginç bir sembolü var, galon mu oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hebeley -- 1 Ağustos 2010; 18:16:10 >
  • mpg'nin açılımı "miles per gallon" dur. Dolayısıyla o Q'ya benzettiğiniz şekil gallon olmamalı.

lt / 100 km ve km / lt göstergeleri olmalı o gördükleriniz. Yalnız Suzuki Club konusunda bir tartışma olmuştu, 2008 öncesi araçlarda "lt / 100 km" seçeneği yok gibisinden. Hem o başlığa da bir bakmış olursunuz, linki aşağıda:

http://forum.donanimhaber.com/m_11383838/mpage_6/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quad_65 -- 2 Ağustos 2010; 1:50:42 >
  • quote:

mpg'nin açılımı "miles per gallon" dur. Dolayısıyla o Q'ya benzettiğiniz şekil gallon olmamalı.

lt / 100 km ve km / lt göstergeleri olmalı o gördükleriniz. Yalnız Suzuki Club konusunda bir tartışma olmuştu, 2008 öncesi araçlarda "lt / 100 km" seçeneği yok gibisinden. Hem o başlığa da bir bakmış olursunuz, linki aşağıda:

http://forum.donanimhaber.com/m_11383838/mpage_6/tm.htm

hafta sonu sapanca'ya gittim, 95-100 ile gittiğimde 5,2-5,5 arası gösterdi yol bilgisayarı. sanırım litre o :)

hangi yağı kullanıyorsunuz? mobil1 in sitesine giriyorum 5w30 u öneriyor. bir de 4lt mi almak lazım yağı

• 4 lt alsanız yetecektir. Ben "eksilirse eklerim" diye bagajımda 1 lt'lik yağ bulunduruyorum, aldığımdan beri hiç yağ eksiltmedi araba.

Yağ konusunda da yine diğer konuda bildiklerimi yazmıştım, alıntı yapayım oradan:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mistik

Arkadaşlar bende quad_65 arkadaşımın anlattı yöntemle yaptım oldu gayette iyi çalışıyor

Benimde size bir sorum olucak hangi motor yağını kullanıyorsunuz Piyasada envayi çeşit yağ var her kafadan farklı bir ses çıkıyor bir turlu karar vermedim sizler hangi yağı kullanıyorsunuz ? önereceğiniz bir marka model olursa sevinirim

Ben Mobil (Super 2000) 10-40 yarı sentetik koydurdum, önceki mesajlarımın birinde de söylemiştim.

Forumu çok kurcaladım yağ almadan önce; aldığım cevap aslında yarı sentetik yağlar arasında çok bir fark bulunmadığı, "marka" faktöründen dolayı fiyatların değiştiği yönündeydi.

Ben de yine yılların tecrübesi diye düşünerek ( "marka" faktörü işte :) ) Mobil koydurdum. Servis normalde Shell 10-40 yarı sentetik koyuyor. Eğer servise güveniyorsanız (varilden koydukları için benim içime sinmiyor nedense) servisteki yarı sentetik yağ da işinizi görecektir.

Ben kitapçıkta da denildiği gibi yarı sentetik yağ öneririm. Turbo olmadığı için tam sentetik koymanıza gerek yok. Motor yağında ucuza kaçıp mineral yağ da kullanmayın.

Siz de "içim rahat olsun" düşüncesinde iseniz Castrol veya Mobil alıp koydurun. Sonuçta serviste konulan Shell de problem yaratmayacaktır.

Başka aklınıza takılan bir şey varsa yanıtlamaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quad_65 -- 11 Ağustos 2010; 17:19:54 >

• verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

arabayı alalı 2 hafta oldu, en ufak bir sorun ve sıkıntıyla karşılaşmadım.

yaptığım seçimden dolayı çok mutluyum gerçekten.

aracın son bakımı 31500 de yapılmış, şu anda 43000 de ve ben daha fırsat bulup servise götüremedim. sıkıntı çıkarmaz umarım, bu hafta sonu götürecem inşalla.
  • bugün arabayı servise götürdüm.

klasik servis bakımlarının yanında sol ön amortisorun patlak olduğunu söylediler ama amortisor için 380 tl fiyat verdiler.

bu amortisoru almak için daha uygun bir yer öneriniz var mı acaba?

yurtdışı da olabilir.
  • merhabalar suzuki swift 1.5 ilk arabam olacak. aracım henüz gelmedi .2010 model kullananınız var mı ve bahsi geçen boya,ses vs gibi sorunlar 2010 da da var mı acaba merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hebeley

bugün arabayı servise götürdüm.

klasik servis bakımlarının yanında sol ön amortisorun patlak olduğunu söylediler ama amortisor için 380 tl fiyat verdiler.

bu amortisoru almak için daha uygun bir yer öneriniz var mı acaba?

yurtdışı da olabilir.

Sanayide yarı fiyatına bulabilirsiniz bence.
  • suzuki swifte binme imkanım oldu. Araç hakkındaki tecrübelerimi yazayım.

beğendiğim yanları sağlamlık hissi, sessizliği ve yol tutuşu çok hoşuma gitti. Bu kadar beklemiyordum açıkçası. kapıları kapatınca çıkan ses çok hoşuma gitti. tokluk hissini iyi yapmışlar.Japonlar bu konuda eskiden iyi değillerdi ama yeni nesillerde güzel yapıyorlar.
    beğenmediiğim yanları yakıt tüketimi ve plastik aksamı. Yakıt tüketimi ortalama 7.3 litre idi. 1.5 otomatik. Aynı şartlarda yarisin 5.5-5.8 civarı yaktığını düşünürsek çok fazla bence.plastik aksamı da fena değil ama yan kapı plastiklerinin içi boş gibi duruyor tak tak ses geliyor vurunca.
  • Orijinalden alıntı: ugurcugum

suzuki swifte binme imkanım oldu. Araç hakkındaki tecrübelerimi yazayım.

beğendiğim yanları sağlamlık hissi, sessizliği ve yol tutuşu çok hoşuma gitti. Bu kadar beklemiyordum açıkçası. kapıları kapatınca çıkan ses çok hoşuma gitti. tokluk hissini iyi yapmışlar.Japonlar bu konuda eskiden iyi değillerdi ama yeni nesillerde güzel yapıyorlar.
    beğenmediiğim yanları yakıt tüketimi ve plastik aksamı. Yakıt tüketimi ortalama 7.3 litre idi. 1.5 otomatik. Aynı şartlarda yarisin 5.5-5.8 civarı yaktığını düşünürsek çok fazla bence.plastik aksamı da fena değil ama yan kapı plastiklerinin içi boş gibi duruyor tak tak ses geliyor vurunca.
    [/quotp
    paylaşımınız için teşekkürler.pek tecrübeli olmadığım için aracın seri olması beni korkutuyor.plastik aksamını ben de pek beğenmedim
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.