Şimdi Ara

Suzuki Swift 4x4 Hakkında..(??)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
16.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eskiden beri dikkatimi çeken fakat bir türlü yeterli bilgi sahibi olamadığım Swift hakkında değerli görüşlerinize başvurmak istedim. Aramalarım neticesinde bir kaç farklı konu buldum ancak yeterli bilgiyi edinemedim. Aracın teknik ve donanımsal özelliklerine ulaşmak zor olmasa da daha önce yanından bile geçmediğim bu araç için kullanıcı yorumlarını dikkate almam gerektiğini düşünüyorum. Elimizin altında bir adet Connect var şehir içi kullanmak için uygun bir araç ararken -seneye ihtiyaçlar neticesinde kendime de araba almak durumunda kalacağım için- almışken senin istediğin gibi bir araç alalım yeniden araba almak zorunda kalmazsın dediler, aklıma yatar gibi oldu.

Seneye muhtemel olarak çalışacağım yerde gidiş geliş günde 80 km civarı yol yapmam gerekecek ve yolun durumu pek iç açıcı değil. Kış aylarında yağış alan bir bölge olduğu için Swift 4x4 tekrar aklımı kurcalamaya başladı.

En başta belirteyim aracı en azından evlenene kadar değiştirme fikrim yok.(İkinci elinin ölü olması beni sıkıntıya sokmaz) Bagajın küçük olmasını da dert etmiyorum..

Öğrenmek istediklerim...

- 1.3 motor ve 4x4 ikilisinin bir araya gelmesi sık sık debriyaj kaynaklı masraflara yol açar mı?
    - Araç LPG ile uyumlu mudur? (Düzgün bir yerde iyi bir kit taktırma düşüncesindeyim. Ayrıca performans kaygım yok.)
    - İç mekan malzeme kalitesi nasıldır? Kısa vadede deforme olur mu?
    - Parça sıkıntısı çekilmez ama Türkiye pazarında çok olmaması nedeniyle uçuk parça fiyatlarıyla karşılaşır mıyım?
    - Kronik sorunları var mıdır?
    - Son olarak sanırım 2 farklı ülkede üretilmiş Japonya üretimi olanlar hangi seridir?

Kısacası ihtiyaçlar neticesinde işimi görecek, baş ağrıtmayacak bir araç arıyorum. Swift doğru bir tercih olur mu?

Başka marka ve modeller önermeden sadece Swift üzerinden gidersek faydalı bir konu olur düşüncesindeyim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• 1- Üslubunuzu değiştirin.
    2- Konunun başka araçlar önermeden ilerlemesini rica etmiştim. Zira hangi markanın hangi modeli var biz de biliyoruz. İmpreza ya da Jazz düşünsem konuyu o doğrultuda açardım.
    3- Fanatik bir tavrınız var ve ben malesef sizin gibi üyelerin görüşlerini dikkate almıyorum.

İyi forumlar..
    Ben şu anda 2009 model kullanmaktayım.
    Genel olarak bir sıkıntım yok,
    Kendi tecrübelerimden Artıları ve eksilerini sana aşağıda yazıyorum
    Artık karar senin,

+ Yol tutuşu şu ana kadar kulladığım araçlar arasında en iyisi, 4x4 sistemi sadece karda değil virajlarda da çok işe yarıyor. Karda etkisi anlatılmaz yaşanır.
    + Frenleri ABS ve EBD nin etkisi ile çok iyi
    + Genel kullanım zevki güzel motoru küçük olmasına rağmen devirli kullanımda gerek ses, gerek performans anlamında yeterli,
    + Görünüş itibari ile tabi bana göre iç ve dış tasarımı güzel
    + Vites geçişleri spor bir araç gibi kemikli ve direksiyonun tepkileri gerçekten güzel,

- Uzun yokuşlarda kesinlikle vites küçültmen gerekiyor gerekirse 3. vitese kadar düşüyorsun
    - Yakıt olarak 3000 deviri geçemeden vites değiştiririm diyorsan sınıf standartlarında ( şehir dışı: 6-6,5 Şehir içi 8-9) Eğer çok dur kalk yapacağın durumlarda kalırsan ve devirli kullanırsan bu değer rahatlıkla 10 lara kadar çıkıyor.
    Sürekli 80 km şehir içi gidip geleceksen yakıt olarak sıkıntı yaratabilir. LPG taktırmayı bende düşündüm ama daha sonra kıyamadım
    - Araçın plastik aksamı kalite olarak iyi olmasına rağmen işçilik problemleri yüzünden tıkırtılar geliyor ve bunlar aracı aldığımdan beri var serviste iyileştirmeler yapılmasına rağmen kesilmedi. Benim gibi sesler konusunda hassassan sıkıntı yaratabiliyor.
    - Aracın arkasında oturmada bir sıkıntı olmamasına rağmen eğer bir tümsekten sert veya hızlı geçiyorsan arkadaki yolcuların kafası tavana çarpabiliyor. Sanırım aracım boyutlarından da kaynaklı
    - Amontisorleri gürültülü çalışıyor Gerek sert olmasından gerekse davlumbazlarda yalıtım olmamasından çukurlarda ve tümseklerde gürültü geliyor
    - Asfalt yolda kabin gürültüsü iyi, ama yolda pürüzler veya düzgünsüzlükler varsa içeriye ses alıyor.

Senin bagaj, vergi, ve ikinci el konularını bildiğini okuduğum için onlara girmiyorum.

Servis olarak bütün bakımlarını Özdoğan yetkili servisinde yaptırdım. Ortalama 220 tl civarında

10000 km bakımında frenlerden ses geliyordu balataları garantiden değiştirdim
    20000 km de sağ amontisor yağ kaçırıyordu. Garantiden ön iki amontisor değişti.
    30000 km servis kontrolünde usta şanzımandan ses geldiğini söyledi. garantiden birkaç parçası değişti.
    40000 kmde bir sorun çıkmadı sadece normal bakımları yapıldı

Umarım karar vermene yardımcı olur.

• 1- 1.3 motor ile 4x4 ilişkisi sorun olmaz o araç sürekli dört çeker değil yanlış hatırlamıyorsam haldex sistem var otomatik ayarlıyor araç yani ihtyaça göre güçü %50/%50 dingillere dağıtır sözde 4 çeker onlar safkan değil patinaja düşerse devreye girer normalde önden çekişli

2- lpgde sorun çıkarmaz

3- kuzenimde var 4x2 içi biraz basit biraz ama bana kibar ve güzel geliyor

4- yokuşlarda ağır kalıyor motor zayıf olduğu için tüketim fazla lpg takacağın için sıkıntın olmaz sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oner35 -- 18 Aralık 2011; 21:48:25 >
  • Yazdığını okumadım ama o modelden bende alıcaktım lakin 1.3 değil 1.38 mi ne olduğunu öğrenince vazgeçtim.Yani verigisi 1.6 araçlar aynı o 0.0.. bilmem kaçlık küsürattan dolayı
  • Yorumlar için teşekkürler. Özellikle oner35'in verdiği bilgiler sorularımın bir kısmına cevap oldu. Motorunun 1328cc olduğunu ve vergisinin 1.3-1.6 arasında olduğunu biliyorum arada 180 lira oynuyor pire için yorgan yakılmaz.

Yok mudur arkadaşlar başka bilgi sahibi olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskilerden bir sayfa

koçum sana 2 araba önereceğim diğerleri çöp 1.si az yaksın diyorsan jazz al hem geniş ferah otomatiği bile az yakıyor eşşek niyetine kullandığım vardı 4.3 yaktrmıştım uzun yolda şantiyeye attım orda duruyor.2. illa 4 awd olmalıdiyorsa 2007 civarı subaru imprazza öneririm

1- Üslubunuzu değiştirin.
    2- Konunun başka araçlar önermeden ilerlemesini rica etmiştim. Zira hangi markanın hangi modeli var biz de biliyoruz. İmpreza ya da Jazz düşünsem konuyu o doğrultuda açardım.
    3- Fanatik bir tavrınız var ve ben malesef sizin gibi üyelerin görüşlerini dikkate almıyorum.

İyi forumlar..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sye88

quote:

koçum sana 2 araba önereceğim diğerleri çöp 1.si az yaksın diyorsan jazz al hem geniş ferah otomatiği bile az yakıyor eşşek niyetine kullandığım vardı 4.3 yaktrmıştım uzun yolda şantiyeye attım orda duruyor.2. illa 4 awd olmalıdiyorsa 2007 civarı subaru imprazza öneririm

1- Üslubunuzu değiştirin.

İyi forumlar..

aslanım 4x4 kmde 40 kuruş yakar az da kaçar ben bunları göz önüne alarak yazdım karar senin tabi 80 km de 30-35 tl yakar

Tamam sayın forumdaşım sen bana akıl verme! İnatla benim için birinci derecede önemi olmayan hususlar üzerinden gidiyorsunuz ve kahve ağzıyla konuşuyorsunuz. Konuyu kirletmeyin lütfen daha fazla..

• ağalar basmış burayı.aslanımlar koçumlar havalarda uçuşuyor.en sevmediğim uslup tarzları...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    suzuki swift alınır mı ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şehir içi 10lt yakıyor benzinde. LPGsiz can yakabilir. Onun haricinde gidişi, devirlenişi fena değil. Connectten sonra devir çevirmek keyif verecektir..
  • hafta sonu aracımdan gelen bir ses için sanayide ustamın yanına gittim içeride suzuki swift vardı nesi vaar diye sordugumda şanzımanı patlak dedi ve parçasının cok zor bulundugunu ve pahalı olduğunu söyledi. suzuki özel servisinde aynı sorunu yaşayan pek çok araba olduğunu söyledi. aracı kötülemek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın sadece gördüğüm bir olayı paylaşmak istedim. siz yinede iyi bir araştırma yapın
  • Arabam.com'da testi var,bir bak istersen;
    http://www.arabam.com/Test/Suzuki-Swift-13L-4x4/Detay-322
  • Ben şu anda 2009 model kullanmaktayım.
    Artık karar senin,

+ Yol tutuşu şu ana kadar kulladığım araçlar arasında en iyisi, 4x4 sistemi sadece karda değil virajlarda da çok işe yarıyor. Karda etkisi anlatılmaz yaşanır.
    + Genel kullanım zevki güzel motoru küçük olmasına rağmen devirli kullanımda gerek ses, gerek performans anlamında yeterli,
    + Vites geçişleri spor bir araç gibi kemikli ve direksiyonun tepkileri gerçekten güzel,

- Uzun yokuşlarda kesinlikle vites küçültmen gerekiyor gerekirse 3. vitese kadar düşüyorsun
    - Yakıt olarak 3000 deviri geçemeden vites değiştiririm diyorsan sınıf standartlarında ( şehir dışı: 6-6,5 Şehir içi 8-9) Eğer çok dur kalk yapacağın durumlarda kalırsan ve devirli kullanırsan bu değer rahatlıkla 10 lara kadar çıkıyor.
    Sürekli 80 km şehir içi gidip geleceksen yakıt olarak sıkıntı yaratabilir. LPG taktırmayı bende düşündüm ama daha sonra kıyamadım
    - Araçın plastik aksamı kalite olarak iyi olmasına rağmen işçilik problemleri yüzünden tıkırtılar geliyor ve bunlar aracı aldığımdan beri var serviste iyileştirmeler yapılmasına rağmen kesilmedi. Benim gibi sesler konusunda hassassan sıkıntı yaratabiliyor.
    - Aracın arkasında oturmada bir sıkıntı olmamasına rağmen eğer bir tümsekten sert veya hızlı geçiyorsan arkadaki yolcuların kafası tavana çarpabiliyor. Sanırım aracım boyutlarından da kaynaklı
    - Amontisorleri gürültülü çalışıyor Gerek sert olmasından gerekse davlumbazlarda yalıtım olmamasından çukurlarda ve tümseklerde gürültü geliyor
    - Asfalt yolda kabin gürültüsü iyi, ama yolda pürüzler veya düzgünsüzlükler varsa içeriye ses alıyor.

Senin bagaj, vergi, ve ikinci el konularını bildiğini okuduğum için onlara girmiyorum.

Servis olarak bütün bakımlarını Özdoğan yetkili servisinde yaptırdım. Ortalama 220 tl civarında

30000 km servis kontrolünde usta şanzımandan ses geldiğini söyledi. garantiden birkaç parçası değişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozben79

Ben şu anda 2009 model kullanmaktayım.
    Artık karar senin,

yorumunuz gerçekten çok faydalı ve açıklayıcı çok teşekkür ederim, özellikle bnm için çok faydalı oldu (bende suzuki swift alıyorum bu haftaiçinde) , tekrar emeğiniz için tşkler..

• Bu arac hep hosuma gitmiştir. Motor seçenekleri tam olarak ne bilmiyorum ama 1.4 180 hp gti motoru taksalar cok dehset bi araba olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşllar ve abilerim birisi bana arka koltukların nasıl (tam!!!!) katlandığını söyleyebilirmi?...
    koltukların üst köşelerindeki klipslerle öne katlanıyor ama koltuğun alt kısmı nasıl kalkıyor?
  • Swiftle ilgili başka bir konuda daha aynı soruyu sordum kusuruma bakmayın bu arabanın hem otomatik vites hem de dört çeker olanı yok mu?

• merhablar arkdaslar.. ben bambaska bisey sormak istiyorum bulamiyorum kafayi yicem maleseff.. bende 2007 4x4 suzuki swift var arabaniın herseyi guzl ama 2 aydir sag on veya arkadan biraz 5 km felan gittikten snra saga sola donuslerte TIK TIK TIK TIK ses geliyor..kafayı sıyırcam lutfen bi yardimci olcak bir arkdasim ustam varmdir.. veya bostancı sanayide bu işten anliyan bıi ustamiz varmidr yonlerirmisiiz beni.
  • eren gürsoy E kullanıcısına yanıt
    büyük ihtimal aks kafaları boşluk yapmış.
  • eren gürsoy E kullanıcısına yanıt
    o ses benim dizel olan c2 de vardı . tekerlek bilyasındanmış değiştirdik gitti. onunla beraber hazır girmişiz rot rotil de değiştirdik onuda ayrıca belirteyim
  • Eren bey bir hafta once bende suzuki swift. 4x4 aldım.araci denerken hic bir ses gelmedi nedense eve gelirken dönüşlerde dediginiz ses geldi birde araca dört kişi binince ayni sesin daha siddetlisi geliyor sanırım sorun aynı bende akslardan supeleniyorum.siz bu durumu çözdünüz mü bilgi verirmisiniz ne yapmam lazım maliyeti nedir.

• swiftin yakıttan başka problemi bulunmuyor diye biliyorum. 2 3 tane baktım almak için ama genel olarak kaput ucu ve bagaj kapakları biraz nazik sanırım çökükler vardı 2 araçta. test ettim pek tad vermedi ve vazgeçtim.

insanlar aradaki şaftı söküp 4 çeker özelliğini de iptal ediyorlar ki sebebini bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.