Şimdi Ara

Suzuki SX4 S-Cross (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
725
Cevap
16
Favori
79.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

quote:

Orijinalden alıntı: nongrata

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ruveydaela

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gralcan

Caanım Forester'ı mı sattım, ve ya sx-4 cross ya da c-max alacağım.3. bir araba yok kafamda.Araç kesinlikle dizel olacak.SX-4 GL+ için 67.000, GLX için 74.000 fiyat verdiler.

Ben benzinlisini kullanıyorum gayet az yakıyor, tabi sizin yaptığın km önemli.

sx4 scrosun benzinlisi mi.Ortalama yakıtınız kaç gösteriyor.Şehir neresi ,güzergahınız ortalama kaç km.Bende sx4 var,konyada,9-10 ortalama,lpgli,güzergah bol dur kalklı 3-4 km sonra stop ediyorum.

Sx4 S cross benzinli otomatiğini kullanıyorum, şuan için ortalama yakıt 5,4 gösteriyor, aldıktan sonra 2500 km yaptım, bunun 1500'ü uzun yol, Ankara'dayım ancak kullandığım yerde pek trafik yok, şehiriçi testini henüz yapmadım, depodaki benzin bitince net olarak ne kadar yaktığı ortaya çıkar.

selamlar ben de bu aracın otomatiğini düşünüyorum.otomatiğinin bakım ücretleri ne kadar biliyormusunuz.sizdeki model gl+ galiba.anahtarsız giriş ve çalıştırmada camlar açıkken araç dışına çıktığınızda camlar otamatik kapanıyormu yoksa elle mi müdahale gerekiyor.resimlerden gördüğün kadarıyla araç hızlandığında otomatik araç kilidi yok.mandalla araç kapılarını içeriden kilitleniyor galiba.araç d konumunda iken ayağınızı frenden çektiğinizde araçta hafif bir ilerleme oluyormu.benim jazz cvt de ayağını frenden çektiğinde hafif bir hareket oluyor.bu da sıkışık trafikte gaza basmadan yol almanızı sağlıyor.arka yan ve arka camlar hafif karatılmış mı yoksa ön camla aynı mı.usb bellekten müzik çalıyor mu .aracın süspansiyonları nasıl.tümseklerde rahatsızlık veren bir durum oluyormu.aracın sizin bakış açınızdan olumsuz özellikleri var mı varsa nelerdir.yardımcı olursan sevnirim.

Hiç bakım yaptırmadım o yüzden bakım ücretini bilmiyorum. Aracın en büyük eksiği, camlar açıkken araç dışına çıktığınızda otomatik cam kapatma yok, elle kapatıp çıkmanız gerekiyor, katlanabilen ayna var ancak onuda elle bir düğmeye basıp kapatmak, açmak gerekiyor, bayi ile görüştüğüm kapı kapandığında bunları kapattırabiliriz bunun için 500 tl ödemeniz gerek dediler.
    Araç hızlandığında otomatik kilitleme olduğunu duymamıştım iyi bir özellikmiş, bu arabada yok, düğmeyle içeriden kapatılıyor kapılar. Ayağı frenden çekince hafif ilerleme durumuna hiç dikkat etmedim açıkcası, yarın bir denerim, arka ve arka cam aynlar karartılmış, bayide ön camlarında uv filtreli olduğu söylendi, güneşin önden vurduğu durumlarda bile eski arabama göre araç daha az ısınıyor, ben usb den müzik dinliyorum zaten, kol dayamanın altında bir bölüm var usb'yi oraya takıyorsunuz.
    Tümseğe değilde çukura girdiğnizde kötü oluyor, Benim 2 aracım, eski hyundai'den sonra hangi sıfır araca binersem bineyim daha iyi geleceği için test işini çok fazla araç kullanmış bir arkadaşa yaptırdım, arabayı çok beğendi, bence sizde bir test sürüşü yapın.
    Süspansiyonlar pek can sıkıcı değil, sonuçta köyde kullanmıyorum aracı ancak kontağı kapatınca yada uzaktan tüm açık camlar, sunroof kapansa, aynalar katlansa iyi olurdu, dikiz aynaları düğmeyle kapanıyor ancak inerken kapat, bindikten sonra aç zor oluyor, bu yüzden aynların kapanma özelliğinin bir anlamı olmuyor.
    Bunların dışında memnunum arabadan, sormak istediğin şeyler varsa yardımcı olmaya çalışırım.

dostum cevabın için teşekkür ederim.5.4 yakıt tüketimini depoyu tam doldur belli bir km yap sonra tekrar fulle yöntemiyle mi yaptın.benim jazz şu an 31.000 km ve 6.2 ortalama yakıt tüketimi gösteriyor.lpg ile kullandığımda 8 litreye yakın lpg kullanıyor.bazen yol bilgisayarı verileri gerçeği tutmayabiliyor.çoğu araçta araç 20 km hızı geçtiğinde otomatik kilit yapıyor.benim jazzda da seninki gibi manuel.yurtdışındaki araçlarda dokunmatik ekranlı multimedya sistemi var.bunu bayilerde takıyorlar mı.fiyatı hakkında bilgin var mı?bir kısım satış sitelerinde s cross uyumlu olduğu belirtilen yerler var.ancak orjinal değil herhalde
    bakımları 15 bin km de bir galiba.kitapçıkta bakım km ne göre nelerin değişeceği yazılımı.örneğin cvt yağının kaç km de değişmesi gerektiği gibi.bayilerde liste fiyatının altında pazarlık imkanı varmı.yılsonu gibi fiyatlar daha da düşür gibi umuyorum
    gördüğüm test yazılarında direksiyonun hissizliğinden bahsedilmişti.göze batan bir durum var mı
    müzik sistemi yeterli mi.klimanın performansı yeterli mi
    aracın yerden yüksekliği konusunda bilgi var mı.diğer rakipleri gibi 180 mm mi yerden yükseklik.bana yeri yakınmış gibi geldi.nispeten yüksek kaldırım kenarlarına parkettiğinizde kapı açılıyormu
    Ara hızlanmaları jazz gibi yavaş mı.gerçi sx 1.6 motor daha güçlü.bizim jazz yokuşlarda bayılıyd s vitese atmak gerekiyor.vitesi m konumuna aldığında belli devirde elle vites değiştirmezsen örneğin 5000 devre geldiğinde bir üst vitese kendi geçiyormu
    Araçta trafikte motoru durduran start stop sistemi varmı.gerekirse elle devre dışı bırakılıyormu
    Camların hepsi tek dokunuşla açılıp kapanıyormu yoksa sadece sürücü camı mı böyle.camlar sıkışma önleyicili mi

Üstad sen en iyisi bir bayiyeye gidip, test sürüşü ve incelemelerini yap.

• Bende aracı cuma günü aldım 4x4 dizel GL+ paketli son derece memnunum arka tarafta kimse sopa yutmuş gibi oturmadığı için sorun yok bence 4x4 düşünenler için en akılcı seçim
  • Swifti takasa verip ben de glx dizel aldım. Yolculukta kimse kazık gibi oturmuyor gerçekten arka koltukta baş mesafesi yetiyor. Deri koltuklar da kaliteli ve terletmiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • barisdragon B kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun kaç paraya mal oldu acaba?
  • gozdebir G kullanıcısına yanıt
    Sigorta dahil 75bin, bir kısmını swiftle ödedim

• quote:

Orijinalden alıntı: barisdragon

hayırlı olsun 4*2 glx dizel modeli li
  • quote:

quote:

Evet 10 sene otomatikten sonra düze döndüm :)

• quote:

quote:

quote:

Evet 10 sene otomatikten sonra düze döndüm :)

Hocam hayırlı olsun ama attan inip eşeğe binmişsin:)) Bu arada sanırım Suzuki Sx4 S cross kullanıcı yok forumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nongrata -- 21 Temmuz 2014; 11:18:22 >
  • nongrata N kullanıcısına yanıt
    Torku yüksek fazla vites değiştirmek gerekmiyor, zaten düzler eskisi gibi değil debriyaja çok hassas davranmak gerekmiyor. Herkes qashqai kuyruğunda.

• Hiimm kampanya da yapmis firma...

Tam alınması fiyatlara gelmis dizeli...soyle 55 e kadar inse tadından yenmez ama yılsonu bir güzellik yapar mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2bin km geçtim. Araçtan çok memnunum. Dizelin tadı yokuşlarda ortaya çıkıyor. Problem araçta değil bayilerde. Diğer bayiler 2-3 bin tl indirim yaparken Ankara bayileri liste fiyatına veriyor. Kurtarmadığını söylüyorlar. Distrübütörün bu işe el atması lazım.

• 4x2 veya 4x4 benzinli cvt kullanan arkadaşlar.ortalama yakıt tüketimleriniz ne kadar.sizin araçlarda da test etmiş olduğum test aracında olduğu gibi sürücü kapısındaki cam açılır ve kapanırken sanki yerinden çıkacakmış gibi oynama oluyor mu?sürücü camında bir hata var galiba.
  • quote:

2bin km geçtim. Araçtan çok memnunum. Dizelin tadı yokuşlarda ortaya çıkıyor. Problem araçta değil bayilerde. Diğer bayiler 2-3 bin tl indirim yaparken Ankara bayileri liste fiyatına veriyor. Kurtarmadığını söylüyorlar. Distrübütörün bu işe el atması lazım.

hayırlı olsun aracınız....bende karar verdım gıbı ama kasım aralık aylarını beklıyorum fiyatlar bıraz daha düşer mı dıye!

ortalama yakıt tuketımınız ne kadar?
  • arkadaşlar bende almayı düşünüyorum bu aracı ciddi ciddi.
    alan arkadaşlar bayilerde ne kadar indirim yaptıkları konusunda fikir verebilirler mi acaba? liste fiyatı baya bi zorluyor bütçeyi.kasım aralık ayı gibi daha da düşer diye pusuya yattım bekliyorum.
  • ya aslında ben benzinli 4x4 ünü almayı hedefliyorum ancak ankara bayilerinde araç yok zaten ve iskonto da yok!
    diğerlerini bilmiyorum ama benzinli 4x4 çeker mi?
    test sürüşü yaptım ama turbolu olmaması beni düşündürüyor..
    dizel de ise otomatik yok! keşke olsaydı.
    motor atmosferik sanırım s-cross da!
    sırf bu yüzden farklı segment ama octavia veya leon 1.2 105hp tsi motor almayı düşünüyorum.
  • quote:

4x2 veya 4x4 benzinli cvt kullanan arkadaşlar.ortalama yakıt tüketimleriniz ne kadar.sizin araçlarda da test etmiş olduğum test aracında olduğu gibi sürücü kapısındaki cam açılır ve kapanırken sanki yerinden çıkacakmış gibi oynama oluyor mu?sürücü camında bir hata var galiba.

Kapıları bayiye sordum, bu araçlara özgü bir durum dedi, kapıyı gövdeye bağlayan parça plastik olduğu için, yıkandıktan sonra üzerindeki gres yağı gidiyormuş.
    Wd 40 yağlayıcı ile yıkandıktan sonra yağlıyorum, sizde başka bir sorun varsa bilmem. Benim arabanın canımda bir sıkıntı yok. 4x2 ortalama yakıt km'ye 30-35 kuruş civarı.
  • Arkadaşlar;
    GL+ modeli var bende, anahtarlığı kullanarak, camları ve sunroof'u otomatik kapatmanın bir yolu var mı?
  • nongrata N kullanıcısına yanıt
    Nette yazılanlara göre yok sanırım.
    Ben de bu aracı alma arifesinde biri olarak süspansiyonlar ve direksiyonla ilgili görüşlerinizi sorabilir miyim?
    Çok sert diyorlar süspansiyonlar için doğru mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahdiktas

Nette yazılanlara göre yok sanırım.
    Ben de bu aracı alma arifesinde biri olarak süspansiyonlar ve direksiyonla ilgili görüşlerinizi sorabilir miyim?
    Çok sert diyorlar süspansiyonlar için doğru mudur?

Evet özellikle arka süspansiyonlar sert, özellikle çukura girip çıkınca arkadan ses geliyordu, bayi arazi için böyle olduğunu söyledi, lastik havalarını ayarlayarak comfort moda aldı, şimdi çukurlar daha az rahatsız ediyor, asfaltta, düz yolda süspansiyonlarla ilgili bir sıkıntı yaşanmıyor zaten, kimse de bile bile çukura aracını sokmak istemez, direksiyonda ise hiçbir sıkıntı yok.
  • Aracı 1 aydır kullanıyorum son derece memnunum sadece 2 sorunum var birincisi Çeki demiri taktırmak istiyorum 2. side arka kapılar açılıp kapanırken hafif bir ses geliyor ama ortalama yakıt şehir içinde 5,5 litre civarında süspansiyonuda güzel, direksiyonuda, gücüde
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.