Şimdi Ara

svchost.exe nedir????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • xp kullanıyorum ve zone alarma kurulu ve nete her girişimde uyarı veriyor svchost.exe access to internet diyor izin vermediğimde hiçbir sayfayı açamıyorum nedir bu....

• Yapay Zekanın Yanıtı

Svchost.exe Nedir?

Svchost.exe, Microsoft Windows işletim sisteminin önemli bir parçası olan bir sistem işlemidir. Bu işlem, "Hizmet Ana Bilgisayarı" olarak bilinir ve çeşitli Windows hizmetlerini çalıştırmaktan sorumludur.

Svchost'un Rolü

Svchost.exe, Dinamik Bağlantı Kitaplıkları (DLL'ler) olarak bilinen kod parçalarını yükler ve çalıştırır. Bu DLL'ler, Windows'un düzgün çalışması için gerekli olan hizmetleri içerir. Bu hizmetlere örnek olarak Ağ Bağlantısı, Windows Güncellemeleri ve Güvenlik Duvarı verilebilir.

Svchost.exe, hizmetlerin verimli bir şekilde çalışmasına ve kaynakları daha verimli kullanmasına olanak tanır. Ayrıca, hizmetlerin bağımsız olarak çalışmasını sağlar, böylece bir hizmetin çökmesi diğer hizmetleri etkilemez.

Bilgisayar Sistemi İçin Önemi

Svchost.exe, bilgisayar sistemlerinin düzgün çalışması için hayati önem taşır. Bu işlem olmadan, birçok Windows hizmeti çalışamaz ve sistem kararlılığını tehlikeye atabilir.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Bazı kötü amaçlı yazılımlar, kendilerini svchost.exe işlemi olarak gizleyebilir. Bu nedenle, svchost.exe dosyanızın güvenli olduğundan emin olmak için aşağıdaki hususlara dikkat etmelisin:

• Dosyanın "C:\Windows\System32" klasöründe bulunduğunu kontrol et.
    • Dosyanın özelliklerini kontrol et ve "Dijital İmzalar" sekmesinde "Microsoft Windows" imzasının bulunduğunu doğrula.
    • Şüpheli etkinlikler açısından dosyayı bir virüsten koruma yazılımıyla tarat.

Svchost.exe işlemiyle ilgili daha fazla bilgi edinmek istersen, Microsoft'un resmi destek belgelerine başvurabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sorumu geri alıyorum ne oldugunu öğrendim zararlı bişi degilmiş...
  • Ya ii güzel sistemle alakalı bişi olduunu bende biliom ama aynı anda arka planda 5-6 tane çalışınca insan uyuz oluo

Bari öğrendiysen bizlerlede paylaşda şu uyuzun ne oluu hakkında bilgimiz olsun
  • neymiş arkadaşlar bilen varmı. bu dosya bazen benimde karşıma çıkıyorda.
  • Svchost.exe nedir?

Service Host Process
    Windows 2000/XP işletim sistemlerinde verilecek servisleri kayıtlar dosyasında inceleyen ve gerekli DLL (Dynamic Link Library) dosyalarını çalıştıran programın adıdır. Birçok svchost.exe görev çubuğunda ve McAfee Firewall 8.0 uyarılarında görülebilir. Svchost.exe, sistemin normal şartlarda sıklıkla kullandığı bir programdır. PID numaraları ve çalıştırdıkları servisler şunlardır:

Svchost.exe 404 RpcSs
    Svchost.exe 556 EventSystem, Netman, NtmsSvc, RasMan, SENS, TapiSrv

(netten alıntıdır)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Symmetrical

Svchost.exe nedir?

Service Host Process
    Windows 2000/XP işletim sistemlerinde verilecek servisleri kayıtlar dosyasında inceleyen ve gerekli DLL (Dynamic Link Library) dosyalarını çalıştıran programın adıdır. Birçok svchost.exe görev çubuğunda ve McAfee Firewall 8.0 uyarılarında görülebilir. Svchost.exe, sistemin normal şartlarda sıklıkla kullandığı bir programdır. PID numaraları ve çalıştırdıkları servisler şunlardır:

Svchost.exe 404 RpcSs
    Svchost.exe 556 EventSystem, Netman, NtmsSvc, RasMan, SENS, TapiSrv

(netten alıntıdır)

çok güzel de ben bi b.k anlamadım... Bunu biraz daha basitleştirebilir misiniz???
  • Servisleri inceleyip atayan ve bunlara gereken dll dosyalarını çalıştıran servis sunucusu daha açık ne yazılır... ağzını bozacağına okumayı dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wuauclt.exe nedir? virüsmüdür?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yalnız bunlar windows görev yöneticisinde 3 tane olmaları lazım ve hiçbirşey yapmadığın zaman sisteme hiç yüklenmemeleri lazım yani cpu ları 0 olması lazım.tahminim cpu 50- 60 gibi yüksek olursa aynı isimde yada çok benzer bir isimde trojen olması lazım çalışanın.
    yanlışsam düzeltebilirsiniz.
  • Evet dediğin gibi svvhost adında dialer var bundan başka bir kez denemek için scvhost.exe yi güvenli kipte açıp sildim bilgisayar 5 dakika sonra açıldı internet ve network çalışmadı tabii bu exe pek çok servisi kontrol ediyor e doğal olarak yeni nesil backdoor virüsleri direk bu dosyaya saldırıyor
  • demekki 6 dakikalik bir arastirma ile bulunabiliyomus, en ufak seyde foruma not yazmaya gerek yokmus.
  • 6 dakkada bulup bizimle paylaşan arkadaşa ve bu düşüncedeki diğer arkadaşlara gönülden teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.