< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imax1 -- 25 Mart 2023; 23:44:5 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Swatch & Omega moon hakkinda
-
-
Erk Koçak beyin incelenmesi
muhtemelen izlemişsinizdir
izlemediyseniz bir bakınyoutubeTürkiye'de İLK! 😱 Dünyanın PEŞİNDEN KOŞTUĞU Omega x Swatch Moonswatch Mission to JUPITER Unboxinghttps://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=wlRzNiBy56E
saat konusu kişisel beğeniye tabi bir konu
beğeniyor iseniz kimsenin size bir şey deme hakkı yoktur
alır kolunuza takar mutlu olursunuz
gerisi önemli değil
öncelikle saati yakından görmediğimi belirteyim
benim kişisel görüşüm plastik oyuncak malesef
kullan at tarzı saatlerden
saat bir omega olmadığı gibi düzgün swatch bile degil basit bir swatch ama omega yazılı
biraz kasaya özen gösterseler olurmuş
saatte sadece omega yazdığı için fiyatını haketmediğini düşünüyorum
yabancı forumlarda çok daha acımasız eleştirmişler komik bulanlar var çocuk saati demişler
ederi değil 250 euro 25 euro bile etmez demişler
swatch dolandırıcılık yapmaya çıkmış denilmiş
bence swach grubun başta rüzgar yapıp para kazanacağı bir pazarlama faciası
biri deseki böyle omega mı olur omega markasının ticari itibarını aşağı çektiğini söylese haklısın derim
başta öyle bir algı oluşturuldu ki saat severler ucuz omega alacaklarını sandılar ve ayrıca limitli bir saat olacak kapanın elinde kalacak zannedildi
yok öyle bir şey isteyene istediği kadar satacaklar
çünkü çok ucuz ve üretimi cok hızlı
chrono24 bireysel satıcı ilanları ile dolu
işsizlerin elinde patladı galiba
ne mekanizma ne de kasa ne de cam kalitesi olarak
dikkate alınacak bir saat olmadığını düşünüyorum
gayrı ciddi cırtlı kayış ile geliyor
kaldı ki mavi kasasında renk atamalarından
bahsedilmiş
ama bu benim düşüncelerim
sizi etkilemesin saati yakından canlı görün
saat dediğin beğenince taşınabilir
beğendiyseniz alın ama fiyatı zaten aşırı pahalı sahibinden dahada pahalı satanlara bulaşmayın saatin satışta ve bulunabilir olacağı düşünüyorum
hürmetler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 26 Mart 2023; 18:23:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tesekjurler hocam dirwk caydırdiniz beni mantikli bir sekilde. Hatadan dondum kisaca :) tekrardan saolun
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
rica ederim
yine belirteyim beğeni fiyat bağımsız subjektif bir olay yanı kişiseldir
fiyatını haketmediği genel kabul bu tamam da
bana göre hayır sana göre evet olabilir
kimse bir şey diyemez
forumda tanımadığınız ""ben"" sorunuzu bu şekilde yanıtladım diye vazgeçmeyin
niyetiniz varsa yakından görün kim bilir belki beğenirsiniz
hürmetler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam yorumun cok saglam , bende de zateb tissot seiko orient ve gshock disiinda pek saat yok kullanmam diger markalari, moda markalarina hic bulasmam ne kdr muthis goruntude saattler yapsalarda mekanizma cop yani cogunun. Longines alcam bi sure sonrada hedefim o simdilik yada roda , ama sonra bunlar :)
invicta 27272 FORCE 50mm modeli hakkinda dusuncen nedir?
Bu urun. 2600 civarına denk gelio. Invicta bende prodiver var bitane hosuma gidio. Quartz bu saat ama şık göründü gozume de yorumunu almak istiyorum :)
Ek olatak birde tissot seastar 1000 quartz olanlari onerirmsnz ? Powermatic 2 kat fiyatinda quartz alinirmi nasildir quartz mekanizmasi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imax1 -- 27 Mart 2023; 2:27:21 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
efem merhaba
invicta ile başlayalım
100-130 dolar fiyat normal
quartz mekanizma vd54 calibercorner.com 20-30 usd fiyat vemiş
seiko değil yan kuruluş tmi time modüle honkong
sanırım NH kodlu otomatik mekanizmaların üreticisi
seikolarda değilde seiko dışında saat üreticilerine verdiği basit quartz saat mekanizması
kötümüdür hayır sorunsuz çalışır
kasa çelik ama pvd kaplama çizilince başa bela çizik öylece kalır
polisaj ile silme mümkün değil
yeniden kaplamak da mümkün değil
saat de maşallah 50mm illa ki bir yerlere sürtecek :)
su direncini göremedim muhtemelen 50m
alınır mı evet alınır ama 100-130 usd den fazla olmaz
bizde 6bin liaralar yazmışlar o paraya alınmaz
Invicta prodiver yanına invicta quartz chronograph olur neden olmasın yakışır
mekanik chronograph valjoux 1200-1500 dolardan başladığını düşünürsek
chronograph saatseverlerin pahalı saat olmayacaksa quartz mekanizmalar doğru tercih
ayrıca mekanik chronoların narin olduğunu arıza durumunda tamir maliyetinin fazla olduğunu söylemek yanlış olmaz
yüksekten düşerse sıkıntı
tissot eta quartz iyidir pil değiştikçe uzun yıllar kullanılır sorun olmaz
tissot seastar chrono quartz her türlü alınır kasa kalitesi olarak invicta ile alakası yok
çok önde
hoşunuza giderse hesaplı lorus rm ve rtx serilerine bakın bahsi geçen invicta ayarında hatta biraz daha kaliteli sayılır 100 metre su direnci ile gelir
veya daha iyi olan ancak fiyat olarak daha pahalı seiko ssb serilerine de bakın
hürmetler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 27 Mart 2023; 16:32:22 >
-
Cok saol hocam. :) Muhtrsemsin. ben hayallerimi gerceklestirip Longines HydroConquest Otomatik aldim hocam :) yorumun varsa alirim ona da ama heralde kotu değildir :)) tesekkurler destegin icin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
destur kötü diyen çarpılır
saatten sıkılmaz iseniz ömür boyu taşınacak saatlerden
nereden nereye 100 dolarlık invicta yerine 1500-1600 dolarlık longinese
öncelikle hayalinize ulaştığınız için tebrik ederim
hydroconquest 300m diver mekanik
güzellik göreceli 6-9-12 rakamların büyük ve 3 rakamın olmayışını beğenmeyenler de var ancak çok iyi bir saat
saatin şurası şöyle olsaydı daha iyi olurdu denecek bir nokta yok
kasa mekanizma ciddi üst seviyede
longines ciddi bir marka değerlendirmelerde göre hemen omeganın altında sınıflandırmakta
longines legend diver çok ses getirmiş bir saat
legend diver hydroconquest ile aynı mekanizmaya longines L888 72 saatlik rezerv özelleştirilmiş eta 2892 mekanizmaya sahip
eta 2824 dan daha iyi ve daha dayanıklı olduğu kanaati var ayrıca eta 2892 bir milimetre ince olduğundan üst sınıf pahalı saatlerde kullanılmakta
tissot certina hamilton 80 saatlik powermatikler eta 2824 özelleştirmeli C07.111 mekanizmalar ve L888 bunlardan daha üst konumda sınıflandırılmakta denebilir
buraya kadar genel geçer bilgiler
emin olmadıklarımı yazayım
sanırım yeni nesil özelleştirilmiş etalar rezerv güçleri artınca balans ayarından yoksun geliyorlar regülatör vidası yoktur ve saate sapma olursa saatçide balans yayını sıkarak ayarlatamıyorsunuz
fabrikada lazer ile ayarlandığı ve ayara gerek yok yazılıyor zaman tutması bozulduğunda mesela 80 saat powermatikler ayar için fabrikaya gitmeli deniliyor sanırım L888 içinde böyledir
C07.111 balans çarkında ağrlık vidaları var içe dışa hareket ettirilip çarkın kütle ataleti değiştirilip ayarlayanlar varmış tehlikeli bir iş ayrıca eşapmanda taş değil sentetik aşınmaz sert plastikten bahsediliyor bu hoş değil ömürlük değil deniyor onu bizim ustalar bulur değişir sorun olmaz L888 nasıldır bilgim yok
bazı notlar düşersek eski hydroconquest seri sanırım 2020 öncesi üretim alüminyum bezel ve mekanizma yine 2892 ama daha eski sürüm ve yaklaşık 42 saat güç rezervi var ve alüminyum bezel çabuk çizilebiliyor
yeni seri ise seramik bezel öyle kolay çizilmez ancak kordon hakkında eleştiriler bulunmakta eski serideki metal kordon daha güzel denmekte
kasa kalınlığı makul incelikte diver saatler için oldukça ince sayılır 12mm civarında bilekte duruşu boyutları büyük olmasına rağmen çok rahat deniyor
tavsiyem
metal kordonu kutusunda saklamanız mümkün ise orjinal silikon kayış edinmeniz veya aliexpreste silikon+deri olanlar var oldukça rahat olur taşımanız açısından
nato veya imperteks her türlü kayış yakışır suya sokmam derseniz deri de yakışır
güzel zamanlar göstersin
hürmetler
edit : ilaveler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 28 Mart 2023; 13:55:4 >
-
-
çok güzel bir saat
güzel zamanlar göstersin
yanlışım yoksa kadran yenide farklı daha sade ve çizgi indisler yok sadece noktalar var
bezeliniz alüminyum kolunuzdayken biraz dikkatli olun o kadar, seramik çizilmeye dirençli ama daha kolay kırılıyor örnek olarak şimdi çok popüler olan tudor black bay da alüminyum tercih edilmiş mesela
düzelteyim yeni seri power rezerve 72 saat eski seri ise 48 değil 64 saat miş
swatch grup yeni etalarda mekanizmada bazı alaşımlarda yaptığı değişikliklerde bilgi vermiyor zemberek biliniyor balans silikon oldu bu biliniyor
saatin eski modeli mekanizma bakımından servis ve tamir açısından bence daha avantajlı bile sayılabilir
zaman tutmada sapma olursa regüle edilebilir olduğunu düşünüyorum
mavi renk kadran çok güzel görünüyor
güle güle sağlıklı günlerde kullanmak nasip olsun
hürmetler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu markaları tartışmak beğenmemek cidden mümkün değil, başyapıt. Otomatik mekanizmalar, mükemmel tasarımlar ama fiyatlarda o derece cep yalan türden :/
-
Alınabilecek en iyi marka hocam bence. Her serisi mükemmel. Daha üst seviyelerde artık sörf markaya para vermeye başlanıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X