Şimdi Ara

Swiss Havayolları Bilet İptal Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Swiss.com'dan bir arkadaşımla beraber Barcelona'ya 11 Şubat 2013'te gitmek üzere 2 bilet satın aldık. Arkadaşım bu hafta kişisel sebeplerden dolayı gelemeyeceğini söyledi ve kendi biletini iptal ettirmek istedi. Swiss havayollarının Türkiye ofisini arayıp rezervasyon kodu ile iptal ettirmiş. Ancak bir hata olmuş ve benim bilet de iptal edilmiş.

Olay bugün gerçekleşiyor ve aradan 1-2 saat geçti hemen aradım Türkiye ofisini, durumu anlattım bu şekilde bir hata olmuş geri almamız gerekiyor, zaten arayan da ben değildim dedim. Ancak karşımdaki bayan kaba bir tabirle konuşarak biletin kesinlikle geri alınamayacağını artık iptal sürecine girdiğini belirtti. Kendisine şu şekilde bir sorum oldu:

Ben: Peki benim adıma olan bir bilet başkası tarafından nasıl iptal edilebiliyor?
    Bayan: E ama rezervasyon kodu vardı, biz sorgulamayız kimin adına diye, kod doğruysa iptal ederiz.
    Ben: Ancak bu durum kötü amaçlı kullanılırsa? Veya benim bilgisayarım, telefonum gibi e-mail adresime erişimi olan cihaz çalınır da iptal olursa?
    Bayan: Biz nasıl bilebiliriz ki bunu, sonuçta bilet alınırken de herhangi birinin kredi kartıyla alınabiliyor.
    Ben: Sonuçta ücret ödenirken böyle bir zorunluluk olmaması doğal, bu noktada güvenlik bankaların sorumluluğunda sizin değil ki.

bütün bu konuşmalara rağmen bileti geri alamadım ve iade sürecine girdiği söylendi. Ne yapabilirim arkadaşlar, bu yasal bir durum mudur? Ben ücret iadesi veya başka bişey istemiyorum, zaten parasını ödediğim biletimi geri versinler yeter. Kaldı ki uçuş yarın veya haftaya değil, taa şubatın ortası.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.