Şimdi Ara

SYM Fiddle 3 125'i' Nasıldır? i motoru Tecrübe eden varmı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
153
Cevap
3
Favori
42.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    :)

hocam yolun açık olsun, kazasız belasız inş...

ben büyük cam almak istemiyorum niye dersen orjinal olmadıkları için kırılma, eğilme ve çatlama ihtimalleri çok yüksek,

arkadaşımda bir uzun cam vardı yolda catlayıp ikiye ayrılmış, allah göstermesin rüzgar hızıyla sana gelme ihtimali de var bu durumda...

Orjinal boyutta yada 10 cm daha yüksek olsa yeterli olur benim için, bu nedenle şimdilik almadım... 2. el olur yada stoklara ürün gelmeye başlayınca şu fırsatcılar fiyatlarını düşürür, o zaman alırım...
  • volkan_efe kullanıcısına yanıt
    Güzel dilekler için teşekkürler...

Daha bugün Facebook'daki Nmax sayfasında tur camları üzerine sohbet etmiştik, uyumsuz ya da kalitesiz ürün kullanıp 5 defa çatlama - kırılma yaşayan üyeler var, iyi araştırmak lazım.

Bu arada bu da kardeşimin Gp Kompozit'in uzun tur camı takılmış Jet 14'ü

SYM Fiddle 3 125"i" Nasıldır?  i motoru Tecrübe eden varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 2 Haziran 2020; 0:35:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam valla fiddle 3 125i bakarken sizin konunuzu görmüştüm 2 martta aldım ben aleti o zaman hakkında pek bilgi bulunamıyordu :) bu konudan bakmıştım biraz ama burdada süren çıkmamıştı pek ,

sizden önce almak nasip oldu bana :D ikimizde aynı taşıma demirini satın almışız 150tl ye ben shad sh33 çanta aldım üzerinede piano black kapak taktım hoş durdu önede gp kompozit büyük cam

taktırdım bunu yapma amacım özellikle soguk havalarda rüzgarı kırması amacıylaydı küçük camın görsel dışında işlevsel bir tarafı olduğunu düşünmüyorum.Bundan önce bir ara delight vardı yamaha

ondada kappa büyük cam kullanmıştım 20.000km civarında bir çatlama kırılma yaşamadım.Motoru 2 martta aldım almasına ama 350km'de kaldı pandemi saolsun sürücek fırsat bulamadım pek :)

SYM Fiddle 3 125"i" Nasıldır?  i motoru Tecrübe eden varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barracuda1923 -- 7 Haziran 2020; 9:43:56 >

• Hayırlı olsun,

Çok şey kaçırmamaşız. Tecrübeleri birlikte paylaşırız burada. (Ben 45 litre aldığım için çok memnun kaldım dosya taşımam gerektiğinde canta yada on tarafa poşet ile asiyordum. Motora sırıtmaz yani büyük görünmüyor.

Birşey sorucam, 300 km de bakıma gittiniz mi?

Bana motor u aldığımda 1000 km de gel dediler.

Geçen gün youtube da bir video da yorumlarda 300 km sonra bakıma giden bir yazı vardı... yakalamışken sorayım...

• Kazasız belasız kullanmak nasip etsin hepimize. Ben konuyu yeni gördüm , 11 ay önce sıfır aldım bende. Mat siyah , bagaj ve kücük cam ile. Camsızken motor motor değil gerçekten , bence kesinlikle orjinal boyda cam takın. Büyük takmayın. Yakıt konusunu pek anlamam ama baya gidiyor , 1000km'de bakıma gitmiştim ve 3000'de. şuan 4000'e yaklaşıyor. Motor'un çok bağırması harici pişman eden bir şeyi yok. He biraz titriyor , yolu çok hissettiriyor. Ve çok yüksek rodajda ve sesli çalışıyor benim alet. İlk motorum ve başka sıkıntı yaşamadım .
    Teşekkür ederim sizede hayırlı olsun,

Benim bir dosya taşıma vb derdim olmadığı için kask ve ıvır zıvır alması açısından 33lt uygun buldum birde bir videoda izlemiştim orijinal çantası shad sh33'dü üzerine sym logoları eklemişlerdi

ordan esinlendim yakışıklıda durdu :D

300 km de bakıma gitmedim bana 1000km de gelmem söylendi ama ben uzun yıllardır motor kullandığım için bu motorun bakımlarını kendim yapıcağım 125cc scooter sonucta servise haybeye para vermeye

gerek yok garantilik bir durum olursa kurumsal servis ağı olmadığı için kullanıcı hatası diyeceklerdir direk ki zaten alet düz bir alet fabrikasyon bir hatası yoksa bozulucak pek birşeyi yok :D

youtube'da bir videoda ben çekip paylaşmıştım 2 ay önce :) mavi bir otopark duvarı arkaplanlı :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barracuda1923 -- 8 Haziran 2020; 20:13:15 >
  • pukiman kullanıcısına yanıt
    Kazasız belasız kullanırsın inşallah.. benimki 100 km de daha :)

Fiyat ve performans a göre piyasadaki en ideal motor bu şuanda ... 125 cc euro 4 motorlu, ön arka disk fren, combi break fren sistemli olarak ana ihtiyaçlar var üzerinde..

haklısın rüzgar ve yağmur da avantajı çok fazla oluyor, Pandemi nedeniyle cam set olarak yok... olanlarda karaborsa fiyatı yapmışlar... :( o nedenle beklesin dedim. O karaborsacıların da elinde patlar inş...
  • Youtube daki videonu izledim Eline sağlık, yeterli olmuş.

ben yılda 3.000 km yapmıyorum o nedenle ilk 1.000 km bakımına bir gidelim bakalım sonrasına karar veririm.

bu arada ben motoru alırken sele de bir toplu iğne başı kadar soyulma ile aldım, (defolu) teslim ederken fotoğraflarını çekip firmaya iletip değişim talep edeceklerini söylediler.... geçen bir sordum ses yok 1 ay oldu bekliyorum....

bu örnek ile belli olur @SYM Türkiye ve @MOTOTAL Kadıköy ne kadar ürüne ve müşterisine sahip çıkıyor görmüş oluruz.

Burda bizim yaptığımız her yazışma onlara fayda yada zarar olarak geri döner, onlar bunu çok net hissederler.

SYM Fiddle 3 ile ilgili koca internette forum olarak burası ve youtube da senin ve 2 tane kullanıcının videosu var...
  • Bende fiddle 3 almaya karar verdim ama Bursa da sıfır 2019 modelleri var 2020 modeli yok.2020 varken 2019 model almak pek mantıklı gelmedi fiyatıda aynı.bir fark var mı 2 model arasında acaba ?

• tugberk16 kullanıcısına yanıt
    İlginç bir durum,

İstanbulda 2019 modelini ben 12.500 TL'ye aldım. ben alırken 2020 modelleri 13.500 TL idi. Sende bu şekilde alacaksan mantıklı olan 2019 almak çünkü 2019 Model ile 2020 model arasında hiçbir fark yok. aradaki fark ile çanta demiri, çanta ve ön cam alırsın cebinde para bile kalır...

ANCAK özellikle sormayı ihmal etme, 2019 model diye sana Karbüratörlü motoru olan aleti satmaya çalışmasınlar.

2019 yada 2020 fark etmez, Alacağın motorun Enjeksiyonlu Euro 4 motor olması ve arka frenin disk olması gerekiyor. Bunları kontrol et mutlaka sana göstersinler satacakları 2019 modeli

Aynı para ise bekliyecem getirin bana 2020 modelini diye söyleyebilirsin bayiye :) sipariş versin merkeze getirtsin, parası ile değilmi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_efe -- 12 Haziran 2020; 15:18:31 >

İstanbulda biyerle görüştüm muayne süresi 1 sene atar dedi 2020 ile 2019 arasında hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hemen bakalım, örneklendirelim... sıfır motorlu araçlarda muayene 3 yıl sonra yapılıyor, bu 3 yıl ne zaman başlıyor net bilmiyorum ama bitiş tarihi ruhsatta yazıyor.

benim motor 2019 model, muayene 28.10.2022 de bitiyor, 2019 yılının hangi ayının modeli olduğunun muayene süresi başlangıcında bir önemi var demekki (bu tarih ülkeye geldiği tarih mi bilmiyorum ama muayene de yıl değil o yıl içinde bir tarih te var)

ben motoru 21.mayıs 2020'de aldım. bu tarihin üzerinden 3 yıl koyarsak evet 7 ay atmış oldu haklısın,

peki 2020 model olunca muayene bitiş günü senin motoru aldığın gün üzerine 3 yıl mı olacak? hayır olmayacak o motorun benimki gibi 2020 yılı içerisinde başlayan ve 3 yıl sonra 2023 tarihinde bitecek bir muayene günü var.

Örneğin, 2020 model bir motor aldık, motorun muayene bitiş tarihi 28.02.203 olabilir, hazirandayız o zaman 3 ay önce süre başlamış diyebilirmiyiz :)

motorun muayenesi kaç para tutar ki hadi tutsun 250 TL , ben 1.000 TL daha uyguna aldım, sende 2019 için böyle bir fark alabilirsen muayene tarihi çok önemli değil diyebilirmiyiz...

Karar senin :) hayırlısı olsun.

Bu arada garantisi sen motoru aldığında başlıyor yani 2019 yada 2020 olmasının bir farkı yok, bilgin olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_efe -- 12 Haziran 2020; 16:41:8 >

hocam öncelikle kararın senin için hayırlı olsun...

sormayı unuttum :) Ne diyorlar fiyat olarak ?
    Sağol hocam teşekkür ederim
    En son 15 bine bıraktı 2020 modeli 2019 u sormadım.extra kilit vs veririz dedide bende cam taktırtsam diye düşümdüm

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Maşallah...

Neyse birşeyler yazarım da siyasete girer...

Ben konuyu açtığımda geçen yıl 10.000 TL idi, Mayıs da 12.500'e aldım. Şimdi sen 15.000 TL diyorsun...

Birde bu en insaflı olan model, Nmax, Pcx ler kimbilir kaç para oldu...
  • konuyu açan arkadaş açtığı gibi alsaymış motoru epey karlı olurmuş onun için :)) ama olsun güzel bir retro tarzı scooter. güle güle kullanın, benim de aklıma girmedi değil
  • nemesis-83 N kullanıcısına yanıt
    Hayatta en pahalı kazanılan şeyler tecrübelermiş :) %50 den fazla kar etmiş olurdum çok haklısın...

Valla bu ülkede öyle bir son 50 yıl yaşanıyor ki alım konusunda ne alırsan yanına kar kalıyor...muş... bende mayıs da aldım bugün alsaydım %20 daha pahalıya alacaktım...

Geçen yıl araba almayı düşünüpte biraz fiyatı düşsün diye bekleyenler bu sene ağlıyor alanlar bir sarhoşluk havasında...

Motor desen yine öyle...

bugünkü fiyatlar çok değil mayıs ayında ki fiyatlardan %20 pahalı, peki bugünkü fiyatlardan motor almak yada düşer diye beklemek mi lazım... (bunu düşünenlerin yerinde olmak istemezdim)

• 03.06.2020 DE FİDELL 3 125 İ BODRUMDAN ALDIM.ŞUAN 300 KM DE .MOTORDA TAKILI LASTİKLER AŞIRI KÖTÜYDÜR.ÇOK KÖTÜ.5- KM KALKIŞ HIZINDA BETON ISLAK ZEMİNDE MOTORU 360 DERECE ÇEVİRİP DÜŞÜRDÜ.BUGÜN MECBUREN BAŞKA LASTİK TAKTIRDIM.670 TL .MİŞLEN.MOTORUN YOLDAKİ TUTUŞU ,MANEVRA KABİLİYETİ BANA ÇOK ZAYIF GELDİ.
    HONDA ACTİVALARDA BİLE MANEVRA KABİLİYETİ DAHA YÜKSEK.FAKAT İDARE EDER.BASINCA GİDİYOR.80 90 ARASI BASTIM.BU HIZDA TİTREME YOK.
  • yksl2020 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun, evet haklısın lastikler malesef ıslak zeminde berbat...

bu Fiddle a özgü birşey değil maalesef, HONDA PCX'de IRC marka lastikle satılıyor, o da aynı b.kun farklı rengi...

Ülkemize motor getirip satan distiribütörler bunu merkezleri ile konuşsa bu motorlar ülkemize gelirken bizim asfalt yol koşullarımıza uygun bir lastik ile gelebilir ama malesef bu ülkede düzen belli, düzülen de mecburen alınca gidip yeni lastik alıyor...

Bizim ülkemizde Ticaret dünyasında markaların sahipleri (distribütörleri) milliyetciliği yanlış anlamışlar, milliyetçilik ülkesine zarar vermemek, ülkesinin vatandaşlarını korumak ve kollamak, geleceğini korumak ve kollamak olmalı, ben bu ülkeye mal satan distribütörlerin yani bizim vatandaşımızın görmedim ki kendi ülkesine bir faydası olacak bir uygulamayı üreticisinden istesin..

Bende ıslak zeminlerde çok dikkatliyim ve kış dönemine doğru değiştirmeyi planlıyorum...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.