SYM mio 50i cc motosiklet aldım. diğer çin motosikletlerinde olduğu gibi 80cc ye çevirmek istedim ama enjeksiyonlu motorlarda mümkün değilmiş. hatta fabrika çıkışlı 50km hızı geçemiyordum. hız limitörünü iptal ettirdim.Bu sefer de arıza lambası yandı. 55-56-57-58 km hıza ulaşıp tekrar 50ye düşüyor.hız kesiyor. sanki frene basılıyormuş gibi oluyor.elektrikli bisiklet bile beni solluyor. lafı fazla uzatmak istemiyorum. enjeksiyonlu motorlar yükseltilemiyor mu? |
SYM Mio 50 CC Enjeksiyonlu Motor Yükseltme
SYM Mio 50 cc enjeksiyonlu motor, uygun fiyatı ve yakıt verimliliği sayesinde popüler bir scooter seçeneğidir. Ancak bazı sürücüler, daha fazla güç ve hız??arken motorlarını yükseltme konusunda merak ediyor olabilirler.
50 cc Enjeksiyonlu Motor 80 cc Olur mu?
50 cc enjeksiyonlu bir motoru 80 cc'ye yükseltmek mümkündür, ancak bu karmaşık ve maliyetli bir işlemdir. Sıkıştırma oranının değiştirilmesini, silindirin ve pistonun değiştirilmesini ve elektronik kontrol ünitesinin (ECU) yeniden programlanmasını içerir.
Enjeksiyonlu Motor CC Yükseltme
Enjeksiyonlu motorlar, karbüratörlü motorlardan daha hassas bir yakıt-hava karışımı sağlar. Bu nedenle, CC yükseltmesi yaparken enjektörlerin ve yakıt pompasının da değiştirilmesi gerekebilir.
Enjeksiyonlu 50 cc 80 cc Yapma
Enjeksiyonlu 50 cc bir motoru 80 cc yapma işlemi, motorun temel bileşenlerini değiştirmeyi içerir ve uzman bir mekaniker tarafından yapılmalıdır. Ayrıca, bu işlem scooterun garanti koşullarını geçersiz kılabilir.
SYM Orbit 2 50cc Yorumları
SYM Orbit 2 50cc, Mio 50 cc'ye benzer bir başka popüler scooter modelidir. Her iki scooter da benzer özelliklere ve performansa sahiptir, ancak Orbit 2 biraz daha büyük ve daha güçlü bir motora sahiptir.
50 cc Enjeksiyonlu Motor Yükseltme
50 cc enjeksiyonlu bir motorun yükseltilmesi, performansı artırmanın bir yolu olabilir. Ancak, bu işlemin karmaşıklığını ve maliyetini göz önünde bulundurmak önemlidir. Ayrıca, bu işlem scooterun garanti koşullarını geçersiz kılabilir. Motorunuzu yükseltmeyi düşünüyorsanız, yetkili bir mekanikere danışmanız ve işlemin faydalarını ve risklerini tartmanız önerilir.