Arkdaşlar herkese merhaba. Son 5 yıldır satışları gitgide düşen bir firma vardı hatırlarsınız. Bunun sebeplerini forumda da yazmıştım. Şimdi ise Honda son bir hamle yapmış, bu ay kapanan Honda fabrikası ve 1.6 VTEC motorun üretimden kalkmasıyla LPG+yerli avantajıyla tutunan Civic'in eskisi gibi olmayacağı gerçeğini görerek yeni iki model getirmiş. Honda Türkiye ilk defa doğru bir iş yaparak City'yi Türkiye'ye getirme kararı kalmış, aynı zamanda Accord ve yeni Civic'te gelecek ama bizim ciddiye alıp konuşacağımız araba City arkadaşlar. Türkiye pazarından silinmemek için, Honda'nın var gücüyle City'ye asılacağını düşünüyorum, B segmentte Avrupa pazarının en çok satan modellerinden biri olan Sandero ve Sedan karoserli versiyonu Taliant'ın Türkiye pazarını fazla önemsemediği bir gerçek. Ben Sandero ve Taliant güzel arabalar, çok satar dediğimde Egea vs. diyenler de vardı ama geçen ay Sandero Avrupa'nın 1. cisi oldu, demek ki doğru arabayı tespit etmişim. Aynı durumu iddia etmesemde City'nin potansiyeli yüksek. City ülkemize yıllar evvel yerli üretim olan iki nesil boyunca satılmıştı, ilk neslin tasarımını beğenmeselerde ben beğeniyorum. i-DSI yani her silindir başına çift bujili motoru da gayet güzeldi. City'nin bir nesli daha satıldı, sonrasında TR'de üretilmedi ve ithal edilmedi. Ben Civic'i sevmem ama City'yi severim Japon arabalarından sevdiğim arabalar azdır, Mazda Xedos, Mazda 626, ''85-''90 Civic ve Impreza'yı severim, Civic'in yeni kasaları çöp ama 2000 öncesi süperdi. Yeni gelecek kasa City ise ilk olarak Egea Sedan ve Taliant'a doğrudan rakip, Accent Blue ve Civic'in yerini doldurma potansiyeli olan bir araba. Yani Honda'yı bu araba kurtarabilir. Yeni Civic Tayland'dan gelecekmiş, bu arabanın da Tayland'da fabrikası var, yani Civic ile aynı banttan çıkacaktır. City'nin en ilginç versiyonu ise HB karoser. Bizim ülkemize Sedan gelecektir çünkü City HB yerine Jazz var. Yukarıda gördüğünüz araç Polo'nun rakibi bir B-HB. Bu aracı ilginç yapan özellik 4 metre 34 santim uzunluğu ile Golf 8'den 6 santim daha uzun olması. Hatta Polo'dan da yaklaşık 30 santim daha uzun. Forumda Egea'nın boyutları şöyle, bu yüzden C segment diyen arkadaşların bu aracı incelemesi lazım, gördüğünüz üzere B segment arabalar artık C segmentlerden uzun olabiliyor. City Sedan'da uzunluk olarak 4 metre 55 santim ile Egea Sedan'dan uzun bir araba. İç mekana geçtiğimizde Egea ve Taliant'a göre neredeyse C segment ayarında bir iç mekan var. Video koymak yerine dikkatimi çeken kısımları atmayı daha doğru buldum. En üst donanım City'de, arka camda makam perdesi, arka sıra koltuklar için klima çıkışları ve çift 12V soket var. Arka kol dayamada çift bardaklık var. Deri döşeme koltuklar var. Arka koltuk sırtlarında cepler var.
Tavan döşemesi Taliant gibi bez tavan değil, Egea'daki gibi halı tavan ama kötü görünmüyor. Ön ve arka tavan lambaları LED. Gelelim kokpite. Göğüste dikişli deri döşeme yumuşak plastik var. Görüntüsü fena değil. Hayalet gösterge de var. Elektrikli perdesi olan Sunroof var. Güvenlik olarak ön, ön yan ve ön-arka perde hava yastıkları var. Deri döşeme kapılarda da var. İlk mesajı fazla uzatmak istemiyorum, ASEAN NCAP'te 5 yıldız almış. Göğüs plastiği Latin pazarındaki City'lerde deri döşeme hariç üst kısımlarda yumuşak plastik ama Asya pazarında yumuşak plastik sanırım yok, bize gelecek arabalar sert göğüslü veya sadece en üst donanımda yumuşak plastik olabilir. Son olarak motorlara göz atalım ve asıl bomba burada: City'de dizel motor var, 1.5 litre turbo dizel ünite 100 beygir gücünde, 1.5 atmosferik Hybrid var, 1.5 atmosferik VTEC var, 1.0 turbo VTEC var. Elektrikli versiyon ve turbo versiyonda CVT seçeneği mevcut, elektrikli motor 109 PS gücünde 253 N/m torka sahip. City için BRC ile montaj sözleşmesi yaparlarsa ve dizel motor %50 ÖTV'de kalırsa Civic'i konuşmaya gerek yok, City tek başına ciddi bir başarıya imza atar. Edit: Lansmanda sadece 1.5 CVT olacakmış arkadaşlar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61960E1CE -- 2 Eylül 2021; 14:39:46 > |
2022 Honda City 1.5 LPG Uyumlu VTEC CVT İncelemesi
Honda City, kompakt sedan segmentinde öne çıkan bir modeldir. 2022 yılında yenilenen Honda City, modern tasarımı, gelişmiş özellikleri ve LPG uyumlu motor seçeneğiyle dikkatleri üzerine çekiyor.
Tasarım
Yeni Honda City, sportif ve şık bir görünüme sahiptir. Ön ızgara ve farlar daha keskin hatlara kavuşmuştur. Yan profilde keskin çizgiler ve aerodinamik unsurlar göze çarpar. Arka kısımda ise LED stop lambaları ve entegre spoiler sportif bir hava katmaktadır.
İç Mekân
Honda City'nin iç mekanı geniş ve ferah bir yapıya sahiptir. Gösterge paneli ve orta konsol modern bir tasarıma sahiptir. Dokunmatik ekranlı multimedya sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto desteği sunar. Ön koltuklar rahat ve destekleyicidir. Arkada da yeterli diz ve baş mesafesi bulunmaktadır.
Motor ve Performans
2022 Honda City, 1,5 litrelik i-VTEC benzinli motorla birlikte sunulmaktadır. Bu motor, 121 beygir güç ve 145 Nm tork üretmektedir. Motor, sürekli değişken şanzıman (CVT) ile kombine edilmiştir. CVT şanzıman, yumuşak ve verimli bir sürüş deneyimi sunar.
Yakıt Verimliliği
Honda City'nin 1.5 litrelik LPG uyumlu motoru, düşük yakıt tüketimiyle öne çıkmaktadır. LPG kullanımında şehir içinde 100 kilometrede yaklaşık 9 litre, şehir dışında ise 7 litre yakıt tüketebilmektedir. Bu sayede, yakıt giderlerinden tasarruf edebilirsiniz.
Güvenlik
Honda City, güvenli bir sürüş deneyimi sunmak üzere çeşitli güvenlik özellikleriyle donatılmıştır. Bu özellikler arasında ön ve yan hava yastıkları, elektronik denge programı ve yokuş kalkış desteği bulunmaktadır.
Kullanıcı Yorumları
2022 Honda City kullanıcıları, aracın performansından, yakıt verimliliğinden ve ferah iç mekanından genel olarak memnun kalmaktadırlar. Bazı kullanıcılar, CVT şanzımanın biraz yavaş tepki verdiğini belirtmektedirler. Ancak genel olarak, yeni Honda City, beklentileri karşılayan güvenilir ve konforlu bir araç olarak değerlendirilmektedir.
Sonuç
2022 Honda City 1.5 LPG Uyumlu VTEC CVT, kompakt sedan segmentinde dikkate değer bir seçenektir. Modern tasarımı, gelişmiş özellikleri, yakıt verimliliği ve güvenlik özellikleriyle öne çıkan Honda City, güncel araç teknolojisini seven sürücüler için uygun bir tercih olacaktır.