Şimdi Ara

Symbol arabam ile İstanbul - Bodrum - İstanbul yolculuğum. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
8.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Niye bu kadar hız merakı anlamıyorum 100 le gitseniz olmuyormu
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

quote:

Orijinalden alıntı: hero4262321
    Kaç km'de bir balataları değiştiriyorsunuz. Benim Mitsubishi Colt aracım şuan 133000 km'de ve hala üzerinde orjinal balataları duruyor

110.000 km sini uzun yolda yaptın sanırım

Arkadaş baskı balatadan bahsediyor sanıyorum,yoksa fren balatasının o kadar km. dayanacağına inanamıyorum.

Arkadaşlar neyden bahsettiğimi gayet iyi biliyorum. Bahsettiğim şey fren balatasıdır. Aracımı 128000 km'de 2. el olarak aldım. Bakıma soktum, ve yetkili servisde bana böyle söylendi. Bende duyunca şaşırdım. 40 - 50000 km daha idare edebileceği de söylenenlere eklendi. :)

• Hız konusuna fazla takılmışız gördüğüm kadarıyla. Arabamızın limitlerini merak edip müsait bir yolda hemen hepimiz denemişizdir.

Otomobille tatile çıkma imkanı olup, araç kullanmayı sadece ulaşımdan ibaret görmeyenler için yol hikayeleri tatilin olmazsa olmazlarından, bu sene bende izmirden çanakkaleye gidip gelme imkanı buldum, otobüslerde sıkılarak geçirdiğim süre kendi aracımı kullanırken neredeyse göz açıp kapayıncaya kadar bitiyor. Bu yönüyle konuyu açan arkadaşımızın anlattıklarını okudukça kendimi aracın içinde hissettim
  • HIZ KONUSUNA AÇIKLIK GETİREYİM SON KEZ.

1 - ÖNCELİKLE BEN ASLA SON HIZA ÇIKMADIM DİYENE İNANMAM.
    2 - YOL BOYUNCA ZATEN HIZIM 110 - 120 ARASIYDI.
    3 - TABİKİ BU HIZIN ALTINA BAZI DURUMLARDA İNDİM.
    4 - BU HIZIN ÜSTÜNE 140 - 150 ŞEKLİNDE TEM YOLUNDA, SÖKE YOLUNDA, MİLAS- BODRUM ARASINDA ÇIKTIM ARA ARA.
    5 - SANKİ YOL BOYUNCA KESİNTİSİZ 170 İLE GİTMİŞİM GİBİ YORUM YAPIYORSUNUZ HALA.
    6 - 170 KM/H'A TEM OTOYOLUNDA UYGUN YER VE ZAMANDA EN FAZLA 30 SANİYE GİDECEK ŞEKİLDE ÇIKTIM.
    7 - ALTIMDA Kİ ARABAYLA BU HIZA ÇIKIP ÇIKMAMAM HİÇ KİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ.
    8 - BU ARABA İLE GAYET GÜZEL BU HIZA DA ÇIKILIR, ÇIKILMAZ DEĞİL. TABİ Kİ GÜVEN DOLU BİR ARABA DA DEĞİL. AMA KORKULUP KAÇILACAK BİR ARABA DA DEĞİL.
    9 - BENİ ELİMDE VALİZ OTOBÜS GARAJLARINA GİDİP 15 SAAT BOYUNCA YOLCULUĞA MECBUR BIRAKMIYOR.
    10 - İSTER 150 BASARIM İSTER 170 İSTER 180.
    11 - İSTER 100 İLE GİDERİM İSTER 120 İLE KEYFİMİN KAHYASIMISINIZ?
    12 - ARABAMIN GÜVENLİĞİNİ SİZLERE SORACAK DEĞİLİM. CANIMIN GÜVENLİĞİNİ DÜŞÜNMEK SİZE DÜŞMEZ.
    13 - ÇOK ŞÜKÜR 16 YILDIR KESİNTİRİSİZ ASKERLİK DE DAHİL ARABA KULLANMAKTAYIM.
    14 - VİRAJA NASIL HANGİ HIZLA GİRMEM GEREKİR, FRENE NASIL BASMAM GEREKİR YANİ KISACA ALTIMDA Kİ ARABAYA GÖRE HEPSİNİ İYİ BİLİRİM.
    15 - KENDİME HER DAİM GÜVENİRİM. BAŞKASININ KULLANDIĞI ARABAYA MECBUR KALMADIKÇA BİNMEM. (BABAM GİBİ ARABA KULLANAN DAHA GÖRMEDİM ŞİMDİYE KADAR)
    16 - ÖMRÜ HAYATIM 131 KUŞ SERİSİ VE RENO SÜMBÜL'DEN İBARET OLMADI. TEMPRA SX DE KULLANDIM, BMW 520'DE KULLANDIM, BMW 530 D'DE KULLANDIM, MERCEDES E200'DE HONDA CİVİC'DE KULLANDIM. GEÇMİŞTE DE W 116 KASA 280 SE MERCEDES'DE GEÇTİ ALTIMIZDAN 455 HP'LİK TRANS AM DA GEÇTİ.
    17 - İLGİ ALANIM ARABALAR OLDUĞUNDAN VAKİT BULDUKÇA GİDER İNCELERİM ARABALARI, TEST SÜRÜŞÜNE ÇIKARSAM DA ÇIKARIM.
    18 - EVDE ŞU AN 70 TANE MODEL ARABAM VAR 1/18 ÖLÇEK. HEPSİNİN TEKNİK ÖZELLİKLERİNİ DE BİR EXCEL FORMATINDA TOPLARIM.
    19 - ARABAMDAN BİR SES GELDİĞİ ZAMAN DA ÇIKIP DA FORUMA VAY EFENDİM ŞURADAN SES GELDİ NEDİR? DİYE SAÇMA SAPAN KONULAR AÇMAM. GİDER AÇARIM KAPUTU BAKARIM. ANLAMADIYSAM ÇEKERİM SERVİSE İZAH EDERİM DURUMU OLAYI ÇÖZERİM.
    20 - UZUN YOL ARABASI DEĞİLDİR DİYENE DE SAYGILAR SUNARIM. ÇOK DA GÜZEL GİDİYOR HER YOLA SEN VW KONFORU BEKLİYORSAN ARABA NE YAPSIN?
    21 - ALNIMIN TERİ İLE VERDİM PEŞİN TRİNK PARAYI ÇEKTİM ALDIM GELDİM KAPININ ÖNÜNE SIFIR KM. ÇİL ÇİL 2005 MODEL ARABAMI.
    22 - GİDİP FİYAKA OLSUN DİYE ONA BUNA BORCA GİRİP AYAĞIMI YORGANDAN DIŞARI ÇIKARIP GECELERİ KARA KARA NASIL ÖDERİM BUNUN BORCUNU DİYE DE UYKUSUZ KALMADIM.
    23 - VEYA TAM TERSİ YİNE FİYAKA OLSUN DİYE GİDİP 5 - 10 YAŞINDA C VEYA D SEGMENTİ ELİN ESKİSİNİ ÇEKİP KAPIYA ULAN ACABA HERİF NASIL KULLANDI BUNU DEYİP BİR AY SONRA BENZİNE CAN DAYANMAYINCA GÜZELİM ARABAYA TÜP TAKTIRMA GİBİ BİR DÜŞÜNCEM OLMADI.
    24 - ALKOL VE SİGARA KULLANMIYORUM, TRAFİKTE TEHLİKELİ ARABA KULLANMIYORUM.
    25 - HARCADIĞIM BENZİNE HİÇ ACIMADIM. NE BU ARABAMDA NE ÖBÜR ARABAMDA. ASLA BENZİN HESABI YAPMADIM. KAÇ LİTRE YAKAR HESABI YAPMADIM. SIFIRLARIM KM. Yİ FULLERİM DEPOYU BİTİNCE BAKARIM KAÇ KM YOL GİTTİĞİNE. ZATEN EZBERLEDİM ARTIK YAPACAĞI YOLU BİR DEPO İLE. ÇIKIP DA BENZİNDEN TASARRUF EDEYİM DİYE TINGIRI MINGIR GİTMEM. YEMEYİN YANİ BENİ ŞURADA BASMIYORUM DİYEN GÜVENLİK İÇİN DEĞİL BENZİNDEN TASARRUF İÇİN BASMIYORDUR.

OH BE İYİ ETTİM HAS ETTİM GİTTİM SÜMBÜL ALDIM. 5 YILDA DA 55300 KÜSÜR KM. YOL YAPTIM. EGEDEN AKDENİZE KARADENİZE TÜM TÜRKİYEYİ GEZDİM. HEMDE YOL BOYUNCA ZIRT PIRT MOLA VERMEDEN. BASTIYSAM DA BASTIM. SAĞ AYAĞIM VE GAZ PEDALIM İLE MOTORUM SAĞOLSUN. ÇOK ŞÜKÜR ELİM AYAĞIM TUTUYOR. BİLİNCİM YERİNDE. 16 YILDIR DA KULLANIYORUM BU DEMİR YIĞINLARINI.

SON OLARAK; DAİMA ROCK!!! DAİMA ERKİN BABA!!! DAİMA OTOMOBİLLER!!!!!

SİZDE BASIN!!! ULAN BİR YOL HİKAYEMİ VE ARABAMIN PERFORMANSINI VE GİDİŞATINI YAZDIM TRAFİK TERÖRÜ İLAN EDİLDİM BE. LANET OLSUN YAPTIĞIM YOLA DA ALTIMDA Kİ ARABAYA DA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 25 Temmuz 2010; 23:38:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nike

Sen bu forumda bazı insanlara kulak asma VW dışında ki her araca teneke diyorlar zaten onlar.

Forumda 110.000 tl ye fullu satılan Golf ıcın ovguler var.O fıyat eder nede olsa vw yazmıslar.O paraya ne D sınıfı arabalar var.
  • Bu olayın bu noktaya geleceği belliydi, isyan ettirdiniz sonunda adamı, gittiği gezdiği zehir oldu yaw.
    Burak Abi paranla rezil olmak bu olsa gerek, benim gibi bazıları bu tür paylaşımları okurken gayet keyif alıyor ama büyük çoğunluk bunu hazzedemiyor demek ki...
  • Ya özellikle takip ediyorum, şu adam ne zaman aracıyla ilgili paylaşım yapsa hep başka yöne çekiliyor. Adam tüm iyi niyetiyle birşeyler yazmış, çileden çıkartıyorsunuz.
    Hocam sen güzel gezmişsin tozmuşsun, sağ salim bitirmişsin yolculuğunu. Allah daha başka yerlere gitmek nasip etsin aracınla. İyi geceler
  • Bu konuda bu kadar büyütülecek ne var anlamıyorum ilk sayfadan beri bütün iletileri okudum,yok o arabayla o hız yapılmaz,yok Clio teneke,yok yazılanlar abartı...Adam alt tarafı başından geçenleri yazmış ama bazı arkadaşlar nedense yazılanları hazmedememiş arabayı aşağılamış vs...İsteyen hız yapar isteyen yavaş kullanır kimse kimseyi yargılamak,kullandığı arabayı aşağılamak zorunda değildir.Herkes ister pahalı lüks arabalara binmeyi ama sonuçta maddiyat meselesi.Eğer bindiğin araba sana yetiyorsa isteğin yere gidebiliyorsan o araba senin için en iyi arabadır yazılanlara kulak asma dostum boşver...
  • Konuya sanırım geç el koydum.
    Göremedim,gözümden kaçmış...

Arkadaşımız gayet güzel konu açıp bizlere yaşadığı yok deneyimini anlatmış. Çoğumuz bende dahil okurken zevk aldık. Ancak bazıları gelip konuyu karıştırıcı, arkadaşı rencide edici yazılar yazmışlar. Sonucunda konuyu açan arkadaşı isyan ettirmişler. Haklı...

Şöyleki; her insan aracını sever. Hangi model, hangi marka olursa olsun bu böyledir. Bir insanın aracını kötülemek kesinlikle onu üzer, rencide eder. Bakınız sizin iyi bir aracınız vardır, ama ondan elbette daha iyi olan araçlar vardır. Tutupta bunu gözüne sokarcasına o arkadaşın aracını kötüler, üzerseniz bunun bana göre savunulacak hiç bir yanı olamaz. Saygı erdemdir. Saygı olgunluktur. Saygı hepimize lazımdır. Biz karşımızdaki insana saygı duyacak onu rencide eden ifadelerden uzak duracağızki aynı şeyi bir başkasından bekleyelim, bir başkasıda bize saygı duysun.

Burada arkadaş aracım çok iyi dememiş, sizden herhangi bir kıyaslama yapmanızı istememiş, sadece güzelce yol hikayesini anlatmış. Arkadaşı anlatacağına pişman etmişiniz.

Konuyu kilitlemiyorum. Gerekli temizliği yapıyorum. Ancak yine benzer şeyler olursa bu sefer sadece silmeyeceğim,lütfen diyorum...

• merhaba , üstat güzel bi yazı symboldede yazmıştın yanındayız destekliyoruz seni bilgin olsun :)
  • symbolcü kardeşim emeğine sağlık üşenmeden yazmışsın.Bizim arabalarımız çok kullanışlı arabalar sen eleştirel yorumlara fazla aldırma.Kazasız belasız sürüşlerimiz olur inşallah!Önemli olanıda bu zaten
  • Eğer konu sahibinin verdiği tepkiye benim yorumum da etki ettiyse özür diliyorum kendisinden, böyle olucağını tahmin etmedim kendi adıma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkcad34

HIZ KONUSUNA AÇIKLIK GETİREYİM SON KEZ.

1 - ÖNCELİKLE BEN ASLA SON HIZA ÇIKMADIM DİYENE İNANMAM.
    2 - YOL BOYUNCA ZATEN HIZIM 110 - 120 ARASIYDI.
    3 - TABİKİ BU HIZIN ALTINA BAZI DURUMLARDA İNDİM.
    4 - BU HIZIN ÜSTÜNE 140 - 150 ŞEKLİNDE TEM YOLUNDA, SÖKE YOLUNDA, MİLAS- BODRUM ARASINDA ÇIKTIM ARA ARA.
    5 - SANKİ YOL BOYUNCA KESİNTİSİZ 170 İLE GİTMİŞİM GİBİ YORUM YAPIYORSUNUZ HALA.
    6 - 170 KM/H'A TEM OTOYOLUNDA UYGUN YER VE ZAMANDA EN FAZLA 30 SANİYE GİDECEK ŞEKİLDE ÇIKTIM.
    7 - ALTIMDA Kİ ARABAYLA BU HIZA ÇIKIP ÇIKMAMAM HİÇ KİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ.
    8 - BU ARABA İLE GAYET GÜZEL BU HIZA DA ÇIKILIR, ÇIKILMAZ DEĞİL. TABİ Kİ GÜVEN DOLU BİR ARABA DA DEĞİL. AMA KORKULUP KAÇILACAK BİR ARABA DA DEĞİL.
    9 - BENİ ELİMDE VALİZ OTOBÜS GARAJLARINA GİDİP 15 SAAT BOYUNCA YOLCULUĞA MECBUR BIRAKMIYOR.
    10 - İSTER 150 BASARIM İSTER 170 İSTER 180.
    11 - İSTER 100 İLE GİDERİM İSTER 120 İLE KEYFİMİN KAHYASIMISINIZ?
    12 - ARABAMIN GÜVENLİĞİNİ SİZLERE SORACAK DEĞİLİM. CANIMIN GÜVENLİĞİNİ DÜŞÜNMEK SİZE DÜŞMEZ.
    13 - ÇOK ŞÜKÜR 16 YILDIR KESİNTİRİSİZ ASKERLİK DE DAHİL ARABA KULLANMAKTAYIM.
    14 - VİRAJA NASIL HANGİ HIZLA GİRMEM GEREKİR, FRENE NASIL BASMAM GEREKİR YANİ KISACA ALTIMDA Kİ ARABAYA GÖRE HEPSİNİ İYİ BİLİRİM.
    15 - KENDİME HER DAİM GÜVENİRİM. BAŞKASININ KULLANDIĞI ARABAYA MECBUR KALMADIKÇA BİNMEM. (BABAM GİBİ ARABA KULLANAN DAHA GÖRMEDİM ŞİMDİYE KADAR)
    16 - ÖMRÜ HAYATIM 131 KUŞ SERİSİ VE RENO SÜMBÜL'DEN İBARET OLMADI. TEMPRA SX DE KULLANDIM, BMW 520'DE KULLANDIM, BMW 530 D'DE KULLANDIM, MERCEDES E200'DE HONDA CİVİC'DE KULLANDIM. GEÇMİŞTE DE W 116 KASA 280 SE MERCEDES'DE GEÇTİ ALTIMIZDAN 455 HP'LİK TRANS AM DA GEÇTİ.
    17 - İLGİ ALANIM ARABALAR OLDUĞUNDAN VAKİT BULDUKÇA GİDER İNCELERİM ARABALARI, TEST SÜRÜŞÜNE ÇIKARSAM DA ÇIKARIM.
    18 - EVDE ŞU AN 70 TANE MODEL ARABAM VAR 1/18 ÖLÇEK. HEPSİNİN TEKNİK ÖZELLİKLERİNİ DE BİR EXCEL FORMATINDA TOPLARIM.
    19 - ARABAMDAN BİR SES GELDİĞİ ZAMAN DA ÇIKIP DA FORUMA VAY EFENDİM ŞURADAN SES GELDİ NEDİR? DİYE SAÇMA SAPAN KONULAR AÇMAM. GİDER AÇARIM KAPUTU BAKARIM. ANLAMADIYSAM ÇEKERİM SERVİSE İZAH EDERİM DURUMU OLAYI ÇÖZERİM.
    20 - UZUN YOL ARABASI DEĞİLDİR DİYENE DE SAYGILAR SUNARIM. ÇOK DA GÜZEL GİDİYOR HER YOLA SEN VW KONFORU BEKLİYORSAN ARABA NE YAPSIN?
    21 - ALNIMIN TERİ İLE VERDİM PEŞİN TRİNK PARAYI ÇEKTİM ALDIM GELDİM KAPININ ÖNÜNE SIFIR KM. ÇİL ÇİL 2005 MODEL ARABAMI.
    22 - GİDİP FİYAKA OLSUN DİYE ONA BUNA BORCA GİRİP AYAĞIMI YORGANDAN DIŞARI ÇIKARIP GECELERİ KARA KARA NASIL ÖDERİM BUNUN BORCUNU DİYE DE UYKUSUZ KALMADIM.
    23 - VEYA TAM TERSİ YİNE FİYAKA OLSUN DİYE GİDİP 5 - 10 YAŞINDA C VEYA D SEGMENTİ ELİN ESKİSİNİ ÇEKİP KAPIYA ULAN ACABA HERİF NASIL KULLANDI BUNU DEYİP BİR AY SONRA BENZİNE CAN DAYANMAYINCA GÜZELİM ARABAYA TÜP TAKTIRMA GİBİ BİR DÜŞÜNCEM OLMADI.
    24 - ALKOL VE SİGARA KULLANMIYORUM, TRAFİKTE TEHLİKELİ ARABA KULLANMIYORUM.
    25 - HARCADIĞIM BENZİNE HİÇ ACIMADIM. NE BU ARABAMDA NE ÖBÜR ARABAMDA. ASLA BENZİN HESABI YAPMADIM. KAÇ LİTRE YAKAR HESABI YAPMADIM. SIFIRLARIM KM. Yİ FULLERİM DEPOYU BİTİNCE BAKARIM KAÇ KM YOL GİTTİĞİNE. ZATEN EZBERLEDİM ARTIK YAPACAĞI YOLU BİR DEPO İLE. ÇIKIP DA BENZİNDEN TASARRUF EDEYİM DİYE TINGIRI MINGIR GİTMEM. YEMEYİN YANİ BENİ ŞURADA BASMIYORUM DİYEN GÜVENLİK İÇİN DEĞİL BENZİNDEN TASARRUF İÇİN BASMIYORDUR.

OH BE İYİ ETTİM HAS ETTİM GİTTİM SÜMBÜL ALDIM. 5 YILDA DA 55300 KÜSÜR KM. YOL YAPTIM. EGEDEN AKDENİZE KARADENİZE TÜM TÜRKİYEYİ GEZDİM. HEMDE YOL BOYUNCA ZIRT PIRT MOLA VERMEDEN. BASTIYSAM DA BASTIM. SAĞ AYAĞIM VE GAZ PEDALIM İLE MOTORUM SAĞOLSUN. ÇOK ŞÜKÜR ELİM AYAĞIM TUTUYOR. BİLİNCİM YERİNDE. 16 YILDIR DA KULLANIYORUM BU DEMİR YIĞINLARINI.

SON OLARAK; DAİMA ROCK!!! DAİMA ERKİN BABA!!! DAİMA OTOMOBİLLER!!!!!

SİZDE BASIN!!! ULAN BİR YOL HİKAYEMİ VE ARABAMIN PERFORMANSINI VE GİDİŞATINI YAZDIM TRAFİK TERÖRÜ İLAN EDİLDİM BE. LANET OLSUN YAPTIĞIM YOLA DA ALTIMDA Kİ ARABAYA DA.

Canını sıkma kardeş bende clio kullanıyorum. Senin aracın 2004 ü var bende Sivas tan denizliye kışın on bir saatte üstelik gece gittim. 120 den aşağıda pek inmedim. Taş gibi arabadır bizim arabalar Yazanlara bakma sen Sanki herkes alman arabası kullanıyor. Okadar zengin oldumuşuz da milletçe haberimiz yokmuş.

• Merhabalar ben de kısa bir deneyim yaşadım anlatmak isterim kısa olarak.

Birkaç hafta önce İzmir havaalanından Muğlaya gitmek için araç kiraladım. Fazla seçenek yoktu yakıtının iyi olduğunu bildiğim için 1.5 dci Symbol 'de karar kıldım.

Eski kasa Symbolleri bilen bilir araç sert araçtır. Vitesinden direksiyonuna. Kullanımı çok keyifli değildir ama benzinlisi de dizeli de az yakar. Yeni Symbol dizelin yakıtı süper. Depo boştu 70 tl mazot aldım ve 530 km kadar yol yaptım ve klima hiç kapanmadı en üst seviyedeydi. Bu yolun 480 km kadarı şehir dışında sürekliydi. Aracı geri verdiğimde E'nin biraz üzerinde mazot vardı yine.

Aracın direksiyonu hidrolik olmasına rağmen bayağı sert. Özellikle durduğunuz yerde çevirirken kas yaptırıyor:) Ancak uzun yolda sürüşü daha güvenli hale getiriyor, yolda hızlı ilerlerken bir tümsek veya bozukluğa rastladığınızda direksiyon fazla savrulmuyor. En nefret ettiğim durum ise gaz pedalı fazla hassas ayağınızı hafif çektiğinizde ve dokunduğunuzda araba bir sendeliyor. Bunu Fiat Albeada da çok yaşadım.

Aracın özellike yol tutuşunu çok beğendim. Eski Symbollere göre bayağı gelişmiş. İzmir otobanında genellikle 120-160 km hız arasında kullandım. Hafif virajlar ve düz yolda araç çok düşük oranlarda savurdu yola iyi tutunuyor. Maksimum 170 km civarında hız yaptığını düşünürsek aracın da fiyatına göre yol tutuşuna 10 üzerinden 7 verebilirim. Aracın kaç beygir olduğunu bilmiyorum ama tahminimce 90 bg civarı birşeydir, net birşey söyleyemiyeceğim symbolün dci nin modellerinde kaç bg olduğunu tam bilmiyorum.

Araçta ABS yoktu ama artık 2010 yılındayız ve otomobillerde ABS standart ve zorunlu olmalı diye düşünüyorum....

Araç çok konforlu bir araç değil ancak fiyatına göre oldukça iyi olmuş diyebilirim. Benzinli versiyonu kullanmadım ancak Fiat Albea Grande Punto 'ya özellikle yol tutuşu yönünden üstünlük sağlamış olduğunu gördüm. Tabii bunlar benim düşüncelerim.

Hatırladıklarım bunlar aklıma gelen olursa ekleme yaparım...

İyi günler

• Yazdığın yazıyı sıkılmadan "yaşayarak" okudum güzel kardeşim.
    Symbol aracı "güzel değil, bodruma onunla gidilmez" diyenlere ibret olsun.

Bu arada bizde geçen sene Antalya'ya abimle "206"yla gitmiştik, sağolsun yolda bırakmadı bizi, sorun çıkarmadı. Yokuşları rahat geçtik.
    "iki kişi olduğumuzdan çok rahat gitmiştik, arabada 4 kişi olsaydı 206 kaldırmazdı, çünkü kendimden biliyorum arabada 4 kişi olunca zorlanıyor"

Ve..

Önüne geçen golf aracı ah bizim önümüze direk geçseydi. İnsanlar artık hız yaparak hava atmaya çalışıyor, çok yazık.

Bu arada bu sene babamız vw touareg aldığı için onunla gideceğiz bodruma. Hayırlısı inşallah.
    Eğer bodrumda olan varsa bana özel mesaj göndersin görüşelim, gezelim.

Bu arada kardeşim symbol gerçekten güzel araba, kendim kullandım biliyorum. Yorumlara aldırış etme, Allah kazasız belasız göndermiş getirmiş ya gerisi boş...

• maşallah 1yıllık konuyu hortlatmışsınız
  • Yukarıda yazdığım Symbol ile ilgili mesajımı okuyunca piyasada ne arabalar varmış dedim.

Geçtiğimiz aylarda yeni kasa Symbol'e bindim. İşyerinde de yeni alınan iki tane Albea var. Kıyaslamak gerekirse Symbol, Albea'nın çok çok önünde bence.. Hem içmekan ferahlığı hemde tasarım donanım olarak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelcevat1976

quote:

Orijinalden alıntı: brkcad34

Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta bir tatili daha geride bıraktık. 10 Temmuz Cumartesi sabahı tatil için sabah saat 05:30'da hareket ettim. Ben, annem ve iki kardeşim + bir bagaj dolusu valiz. Yalova'ya geçilen vapura binmek için çok kuyruk vardı. Resmen 1.5 saat bekledik. Neyse, gitmeden önce depomu doldurmuştum. 150 liralık benzin almıştım 40.5 litre. İçinde 10 litreye yakın vardı benzin. İzmir'e kadar klima açmadım. Yol boyunca 110-120'den aşağı düşmedim. Tabi yerleşim birimleri hariç. Bursa otobanında bir ara 170'e çıktım. Ama hızım o yolda 140'dan aşağı düşmedi. Manisa'dan İzmir'e doğru o rampaları 4. vites ile girip 3. vites ile sol şeritten banamısın demeden çok rahat çıktım. Diğer arabalar orta ve sağ'dan giderken sol'dan ayrılmadan çıktım rampaları yine geçen yıllarda ki gibi. İzmir'e saat 12:30 gibi geldim ve yanlışlıkla içine girdim. Trafik kilit resmen. Tam 1 saat kaldım İzmir'in içinde. Tabi klima'yı da açtım artık. Bodrum'a gidiş yolunu bir türlü bulamadım, yanlış yollara girdim ve derken yolu buldum. Hemde öyle bir yol ki. Aydın otobanına çıktım. İlk kez kullandım o yolu. Önce ki yıllar da hep alttan gidiyordum. Yine TEM boyunca 140'dan düşmedim. Klimayı da belli aralıklar ile çalıştırdım. Aydın otobanından Söke çıkışından çıkıp Söke yoluna girdim. Söke yolunu severim. Düm düz geniş bir yol. Yer yer 140'a çıktım o yolda. Didim, Bafa Gölü, Milas derken Bodrum girişinde sarı lambam yandı. Ve baktım ki İstanbul'da benzin alırken sıfırladığım km. sayacım tam 648'de. Yol üstünde gördüğüm ilk Shell'den 160 liralık benzin aldım. Yani 43 litre oluyor galiba. Aslında almasaydım bir 50 km. daha gideceğim yere giderdim. Yani bir depo ile 700 km. rahat rahat yapabiliyorum. Hatta 750'ye kadar yolu var. Ama gideceğim yer (Gümüşlük - Yalıkavak arası) şehre uzak olduğundan benzinsiz kalmamak için aldım benzinimi. Bir hafta boyunca yeri geldi Bodrum'a indik iki kez, iki kez Turgutreis'e gittik, Akyarlar'a gittik, iki kez de Yalıkavağa indik gezmek için ve tam 297 km. yol yaptım o benzin ile. Yani benzin yarım depo'nun biraz altına indi. Ve bu gezmeler boyu klima açık. Ve çoğu yol virajlı ve 3. 4. viteslik. Derken, 18 Temmuz Pazar sabahı saat 06:00'da İstanbul'a doğru yola çıktık. Yine 110 - 120 km/h ile Yalıkavak, Milas, Bafa Gölü yolu, Söke yolu derken yine TEM yoluna girdim. İzmir'e kadar yine 140 ile gittim. Bir ara 150-160 yaptım. İzmir'den Manisa'ya doğru girdim. İzmir çıkışında rampa üzerinde Shell benzincisine girdim. Çünkü TEM çıkışında sarı lambam yandı. Benzinciye girdiğim'de bir hafta öncesi Bodrum girişinde benzin alırken sıfırladığım km. sayacım 575 km. yi gösteriyordu. 170 liralık benzin aldım. 46 litre yani. Ve saat tam 09:00 idi. Gemlik çıkışına kadar durmadan sürekli klima açık şekilde yola devam. Kimi tatlı ve düz rampayı 5. vites ile çok rahat aldım. Kimini de klimayı kapatmadan 4. vites ile alabildim. Ve Bursa otobanına kadar hızım yine 110 - 120 km/h şeklinde oldu. Ama yeri geldi o hızların altına da düştüm. Derken Bursa otobanından yine 140-150 ile gittim. Ve Bursaya girmeden Yalova yoluna çıktım. Gemlik'de arabam tam 55 bininci km. sine geldi. Gemlik çıkışında yemek için saat 12:30'da İmam ASLAN tesislerinde durdum. İskender İSKENDEROĞLU, tavsiye ederim. Geçen yıl da orada yemiştik. Saat 13:20'de oradan hareket ettik. Ve saat tam 14:00'da vapura geldim. Vapur boştu ve anında girdim ilk vapura. Yeni vapurdu ve tam 20 dk. da geçti karşıya. 14:30'da vapurdan indim. E-5 Ankara asfaltından yol alarak ve o saatte yol boştu tam 15:10'da eve eldik. Yani tam 9 saatte Bodrum - İstanbul arasını tamamladım. Eve geldiğimde Km. sayacım 435'i gösteriyordu. İçinde ki benzin ile 150 km. rahat yaparım. Eğer kesintisiz devam etseydim bir 250 yapardım rahat. Ama İstanbul trafiğinde kullanacağım için 150 rahat yapar o benzin.

Yani diyeceğim; arabam çok şükür beni bu yıl da mahçup etmedi. Performansı ahım şahım olmasa da ağabeylerini görünce sağa çekilmedi. Yani kimseye yol vermek zorunda kalmadım. Zaten kimseyede benden yol isteme fırsatı doğmadı. Sadece giderken bir Mercedes'e ve gelirken de bir Audi A6'ya yol verdim.

Benzine gelince, yakıtı bana göre ve sürüş stilime göre bence normal. Sürüş stilim aynıdır. Çok devirli kullanmam. Ama yakıt konusunda yolunda büyük önemi var. Mesela Karadeniz yolu bence daha güzel. Samsuna kadar tam 8 saat 742 km. yol gittiğimi bilirim. Antalya'ya bir depo ile tam yine tam 8 saat 720 km. yol gittiğimi bilirim.

Ve arabanın hacmine gelirsek. Artık yetmiyor. O koca 500 litrelik bagaj bile yetmiyor. Çünkü fazla eşya alıyoruz. Ne gerek varsa, işte bayanlar sağolsun. Ve arabanın arkası iki kardeşime de dar geliyor. 30 yaşlarında insanlar. Sağolsun bizim arabaların arkası dar. Bacakları sıkışıyor. Çok da uzun değiller gerçi. Arka koltuk kafalıklarını arıyorlar. Uyurlar çünkü genelde ve kafaları düşüyormuş. Yani C segmenti bir araba şart oldu artık.

Gelelim klimaya. 3'den yukarı açma gereği duymadım. Yetti yani. Yol boyu dışardan aldım havayı. Kimi yerde içerden.
    Sonuç, bir tatil daha bitti. Bu yazıyı yazma sebebime gelince. TENEKE diyenlere, bilip bilmeden atıp tutanlara gelsin. Kimi der ki bende kullandım, bilmem kaç km. yol gittim, 2 gün kendime gelemedim yok ayağım ağrıdı, yok belim koptu vs. İyi de ben 6 yıldır tam 55 bin küsür km. dir kullanıyorum ve her yaz tatil için km. lerce yol yapıyorum ama hiç bir yerlerim ağrımıyor. Dün akşam geldim mesela saat 15'de ve gece 12'ye kadar uyumadım. Sanki arka sokaktan gelmiş gibi oturdum evde.

Arabamı tanıyorum, viraja hangi hız ile girmem gerektiğini biliyorum. Nerede nasıl frene basmam gerektiğini, hangi rampayı hangi vites ile çıkmam gerektiğini de biliyorum. E yani her şeyi ilk benle olduğu için bakımını, doğduğu ilk günü, alıştırma süreçlerini vs. iyi biliyorum.

Ve bu yazımı da harbi sürücüsünden, kullanıcısından ileri de binecek olana, alacak olana fikir olsun diye yazdım.
    YANİ DİYECEĞİM, SİZLERE GÖRE TENEKE OLABİLİR. AMA TENEKE TANIMLAMASI YAPARKEN O ARABAYA O KADAR ÇALIŞIP DİDİNİP PARA VERİP ALMIŞ İNSANLARA HAKARET ETTİĞİNİZİ DÜŞÜNÜN. Hızlı gitmek marifet değil tabi ki. Yani 110 - 120'lik hız da bana göre normal. Ama çoğu güzel araba sağ şeritten 80 ile gidiyordu yol boyunca. Hele de ben o rampaları çıkarken benden ne üstün arabalar ve hatta benim arabamın emsalleri orta ve sağ şeritten yavaş yavaş çıkıyordu. O dediğim virajda bir nokta var. Yol böyle aşağıdan gelirken sağa keskin ve azcık daha dik bir meğil ile yukarı kıvrılır. Orayı 3. vites ile çıktım.

Yollar sağolsun acayip insanlarla dolu. Giderken; Bursa otobanında VW Golf TDI (VI kasa)sol şeritten kaptırmış belki de 200 ile gidiyor. Gitsin, Allah versin. Neyse, Tem bitti ve Bursa çıkışından Balıkesir yoluna girdik. Golf önümde hemen attı kendini sola. Hoş, ben 140 ile giderken o 200 bastı gitti ama TEm çıkışı peşpeşeydik. Ve o da ne? Yol mıcırlı. Beyimiz Golf'ü yeni almış ya, hemen yavaşladı. Ben sağdayım. Ve sıkı durun. Arkasından siyah bir Kia Suv yol istedi bundan. Bu da tam sağa kırdı üstüme. Bende kırdım sağa ve bastım kornaya. Allahtan yavaşım. Bu sefer Golf sürücüsü aynadan özür diledi. Sağdan yavaş yavaş gitmeye başladı.

Mesela adam kamyon solluyor. Ama vites küçültmek yok. Aheste aheste. Yahu roketle arabayı bas git. Hatta sollarken frene basıyor yahu. Birde önünü görmeden sollama yapanlar. Onlar tam dayaklık. Birde senin geldiğini gördüğü halde aldırış etmeden birden yola fırlayanlar. Söke yolunda giderken 34 ELA plakalı Wrangler JEEP. 130 ile kaptırmış gidiyorum. Burnunu uzattı ve sellektör yapmama rağmen attı kendini yola. Ya o inatla yol vermeyenlere ne demeli? Gelirken, SÖKE yolunda. Nissan Micra sol şeridi zaptetmiş gidiyor. Sağ boş, önü boş. Yol istedim hayır vermiyor. Hızım düştü 100'e ve 90'a hatta 80'e. Yol vermiyor bayan hanım. Eşi de yan koltukta. Maalesef geçip sağ şeride sağlayarak basar gidersin. Ama varsın kuralı çiğnedin desin forum ahalisi. Beni o duruma sokan sol şerit zaptedicisi sürücü utansın.

Şimdi sakın çıkıp fanatik demeyin. Arabayı övdüğüm yok. Ne olduğu da belli. Dediğim gibi almak isteyene fikir olsun. Tabi her Symbol benimki gibi de değildir. Arabayı araba yapan sürücüsüdür. Baştan öyle açtık, o da fazla vites küçültmeden gidiyor çük şükür.

Not : Eğer motor sesi seviyorsanız sorun yok. Ama yok sevmem derseniz, 100'ü geçtikten sonra teyp bile açsanız fazla fayda etmez. Ancak volümü 20'lere getirmeniz lazım ki motor sesini bastırsın. Ama maalesef motor sesini seviyorum. Erkin baba'yı bile dinlemedim yani yolda fazla.

güzel ve detaylı yazı, eline sağlık,
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 6 Temmuz 2011; 14:28:32 >

• symbolleri hiç beğenmezdim ama kırmızı renkte görünce hoşuma gitti güzelmiş
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.