Şimdi Ara

Symbol - punto (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
0
Favori
2.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kesinlikle Punto, Symbol’le karşılaştırmak bile yanlış diye düşünüyorum.
    Yılların eskitemediği araç, özellikle Evo ve sonrasında gerçekten içiyle, dışıyla çok tatlı görünen bir araç oldu. Multijet motora zaten kötü diyecek biri olduğunu sanmıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _MaxPayne_ kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim düşünceleriniz icin :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkandemir60

Symbol hangi motorunu kullaniyorsunuz ?
    1.5 dci 75 ya da 65 lik olmasi lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CaptainTeeemo kullanıcısına yanıt
    1.5 ise 65 liktir 75 lik yok diye biliyorum 85 lik var bide :) eger 65 ise memnunmusunuz ?

• quote:

1.5 ise 65 liktir 75 lik yok diye biliyorum 85 lik var bide :) eger 65 ise memnunmusunuz ?
    65 lik olması gerekiyor evet,Araçtan uzun ömür açısından memnunum.Sadece turbo hortumu ve turbo değişti.Araç 340 binde.Devirli ve zorlanarak kullanıldı.Giresun'un köylerinde dağ bayır bir suv gibi gezdi.Bu km ve bu hor kullanılmışlığa rağmen halabhiçbir sorun yok araçta.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    1.4 tjet sahibiyim 3000 devirde yaklaşık 120 yapıyor. Sizin düşüncenizin aksine şanzıman oranları saçma derecede uzun. 5 ileri olmasına rağmen şanzımanın son hızı yaklaşık 240-245

• 2012 kadar olan thalia kasaysa yakıtı çok güzel ama devirleri çok kısa , punto tavsiye ederim . 2013 üzeri olursa symbol daha mantıklı

O zaman 1.4 75 hp almaktansa 1.5 65 likte alinabilir diyebilir miyiz :)

• 2013 symbole elimdeki butce yetmiyor maalesef :)

• quote:

O zaman 1.4 75 hp almaktansa 1.5 65 likte alinabilir diyebilir miyiz :)
    Tabi ki,Renaultun benzinli motorlarını hiç kullanmadım ancak 1.5dci üniteye güvenim tam.Az yakması ve dayanıklılığı beni yeterince tatmin ediyor.Dizel olmasından dolayı da düşük devirde yüksek tork ile 65hp olduğunu çok da fark ettirmiyor.

Eyvallah tesekkur ederim :))

• Bende punto yu tavsiye ederim. 2009 da aldığım grande punto aracı geçen ay sattım. Önemli hiç bir sıkıntı yaşamadım. Clio ya göre daha konforlu olduğunu söyleye bilirim. Yalnız benim aracım 1.4 77 bg di. Performans gerçekten vasat. Ama dizel benzinli motora göre daha canlı. Punto’nun kronik sorunları :
    1. city arızası( ben yaşamadım 10 yıl boyunca hiç kapatmama rağmen. Ayrıca fiat iyi niyet garantisinden bu arızayı gideriyor)
    2.Ön göğüste airbeg çatlağı. Bende şişkinlik vardı çatlama olmadı. Ama bunu da fiat ın iyi niyet garantisinden yaptığını biliyorum
    3.Arka kapılar zor açılır. Açma kolunun ucunu tutarsan açılmaz. Ya ortadan yada sona doğru turup açmalısın.
    4. Alt takımlar çabuk ses yapar. Ama bu sınıftaki araçların hepsinde aynı sorun olduğunu unutmamalısın.
    Bütün bunlara rağmen puntoyu severek kullanırsın. Şimdi focus aracım var ancak puntoyu özlüyorum

• 12srvt 1 kullanıcısına yanıt
    Oyle asiri hiz ve performans beklentim yok yokuslarda falan beni yormasin kalkisi iyi olsun geri kacmasin yeter :) kaca sattiniz ? Simdi 2008 temizi 35 bine zor bulunuyor adam akilli punto bulamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Dizel olacaksa Punto. Punto'daki 1.4 motor hem pek performanslı bir motor değil hem şanzıman oranı çok kısa. Ağırlık farkı ne durumda bilmiyorum ama 2000 model 6n2 Polo 1.4 75 beygir motorla 3000 devirle 110 yaparken, Punto 90 yapıyordu. Bir de cam tavanlı Punto'larda ağırlık iyice artıyor, araç iyice tat vermez oluyor.
    1.3 Multijet motor da mucizeler yaratmıyor ama yeterli performansı sunuyor. Yakıtta cimri, ömür konusunda zaten ölümsüz.
    Hocam Punto'nun 1.4 motor seçenekleri;

- 1.4 Fire
    - 1.4 StarJet
    - 1.4 MultiAir
    - 1.4 TurboJet

77hp, 95 hp, 105 hp ve 120 hp güçlerindeler

Fire ile TurboJeti kıyaslamak yanlış olur, biri atmosferik diğeri turbo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Raptor.. -- 19 Temmuz 2019; 12:12:55 >

• ozkandemir60 kullanıcısına yanıt
    Performans beklentiniz yoksa sizi üzmez. Her fiatta olduğu gibi 1. Vites sadece kalkışta kullanılır. Oranı çok kısa. Onun dışında fena değil. Ben aracımı 140 bin km de 35.500 e sattım. İlana verdiğim gün satıldı zaten. Aracın fiyatı çok değişken apaçi arabası olanda var 20 bine 45 e de var. Ama temiz bir tanesi 35-38 arası alınır. Yalnız clio sedansa bagajı büyük avantaj. Tabii siz bekarsanız punto size fazlasıyla yetecektir.

• 12srvt 1 kullanıcısına yanıt
    İlk aracim olcak az cok surebiliyorum ama pratigim ve tecrubem yok broadwayi yokusta kaldiramiyorum 😄 o yuzden acemilik atacagim almiskende iyi bisey olsun diye ariyorum siz iyi satmissiniz bende kacirmazdim oylesini bulsam :)) 1.3 ile 1.4 arasinda cok fark var midir Peki sizce

• ozkandemir60 kullanıcısına yanıt
    İlk aracın olacaksa hiç düşünme punto al. Punto benim ikinci aracımdı. Sattığım arkadaşın da ilk aracıydı. Beklentilerini karşılar ve kullanımı çok kolaydır. City modu bile senin için çok kolaylık sağlayacak. Motor masraf çıkarmaz. Benzinli atmosferik tercih ederdim senin yerinde olsqm. Hem ucuz hem de senin gibi ilk araba alacak acemilik atacak bir kullanıcı için en doğru tercih olur

• 1.2 75 bg kullanıyorum. yokuşu bol bi şehirde yaşıyorsan alma .bence punto

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖlüyenYörüler

1.4 tjet sahibiyim 3000 devirde yaklaşık 120 yapıyor. Sizin düşüncenizin aksine şanzıman oranları saçma derecede uzun. 5 ileri olmasına rağmen şanzımanın son hızı yaklaşık 240-245
    1.4 77 beygir olan için konuşmuştum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.