Şimdi Ara

T Sınıfı Lepai'den Rega Brio-R'ye geçtik, şimdi sıra hoparlörde!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
3
Favori
2.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen sene bu zamanlar içime düşen stereo kurduyla birlikte önce Lepai TA2020 amfi ve Monitor Audio BX2 hoparlörleri edindim. Sonrasında da sisteme Pioneer N-50'yi katarak bir senedir memnuniyetle kullanmaktayım.
    Çoğunlukla Spotify, Tidal ve PC'deki Flac arşivinden müzik dinliyorum.

Aslında geçen seneki amfi arayışımda da düşündüğüm iki model içimde kaldı. Marantz PM6005 ve Rega Brio-R.
    Marantz'ı 1100-1200 civarına yurtdışından alma imkanım var. Rega'nın da ikinci elini 1500-1600 liraya Türkiye'den bulabilirim gibi.

İçimdeki bir ses Lepai'nin 10 katından fazlasını verip sistemde öyle ciddi bir kalite farkı yaratamazsın diyor. Diğer ses de bu amfileri bir dene, az da olsa bir üst seviye olacaktır diyor. Şu an Lepai'de en çok kumanda eksikliğini hissediyorum. Ama tabii ki öncelik sesteki kaliteyi arttırabilmek.

Ne dersiniz? Lepai'yi geride bırakıp bu amfilere bu paraları vermeye değer mi? Elimdeki hoparlörleri 1-2 yıl daha kullanma niyetindeyim. Sonrası için düşündüğüm hoparlörler Monitor Audio BX6 ya da Heco Victa Prime 502 gibi. Kule tipi bir şeyler düşüneceğim.

Görüşlerinizi paylaşabilirseniz memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkelleci -- 15 Nisan 2016; 7:53:36 >

• İkisi de geceyle gündüz gibi fark yaratır. Ben olsam marantz seçerdim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabi canım geç marantz'a edit: veya X başka bir markaya. beklemen kabahat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 30 Aralık 2015; 20:02:24 >
  • Cevaplar için teşekkürler.
    Marantz'a karar verdim gibi, gelmesi biraz uzun sürecek ama bakalım inşallah beklediğimize değer.
  • Rega Brio-r bir süre kullandım hatta elimde Lepai 2020a+ varken sisteme dahil ettim, hoparlörlerim o dönem Epos Epic2 idi.. Hatta ondan bir önceki sistemimde de Rotel Ra-02 stereo ampli ile Lepai 2020a+ mukayese etme şansım oldu.. Sonra roteli ankaraya gönderdim lepai ile devam ettim.. Bu cihazlar arasında gece ile gündüz kadar bir fark olmadığını deneyerek kullanarak görmüş biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bariz fark hissedebileceğiniz yerler tabii ki var mesela alt frekanslar ve yüksek ses seviyelerindeki distorsiyonun azalması.

Önceki yorum yapan arkadaşlar hangi T sınıfı amplileri kullandılar ve hangi stereo ampliler ile mukayese etme imkanı buldular?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Atalayalper,
    benim tesadüfen farkettiğim ampli Sony AV 5.1 set'dir. Tripath çıkışlı Tıpkı Lepai LP-2020A+ nın çıkış katında kullanılan 2020 entegre gibi bir Sony ampli idi. modeli aklıma gelmedi ama ne eder uğraşır bulur yazarım arzu edersen.
    Tripath ın sesini ve olası potansiyelini az çok anladım. Ticari sınıf dahi dediğim iyi bir Class AB Sınıfı amplinin yanından geçemez bu ampliler. en başta tork yok. benim düşüncem bu lütfen yanlış
    anlamayınız. bunu belirtelim Class T ampli ve Tripath entegre çıkışlı kullanan biri hoşlanacağı AB Sınıfı ampli görünce yıllarca kendime eziyet etmişim demesin. bununla uğraşırken bence yanında birde biraz daha güçlü, daha dinamik, üstelik müzikal sesli LM3885 veya Class AB TDA7294 Gainclone ile de uğraşsın. öncelik LM nin. ha kim uğraşır, kim yapar ve bu bu kadar ucuz maliyet olan bir ampli arıyoruz derseler, hepsi aynı ''işi'' işi yapıyor derseler benim için hiç sorun yok; kullanan beğeniyorsa benim için en iyisi o'dur. samimiyetimle söylüyorum.

• Bende creek evolution 50 anfi ile birlikte smsl 2021 t sınıfı anfi ile birlikte kullandım Aralarinda çok fark yok sayılır sadece fiyat farki var Birisi 100 tl Digeride 3000 tl çok profosyonel bir kulağınız yoksa sesin hangi anfiden geldigini anlayamazsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir senelik araştırma ve okumalarımın sonucunda yukarıdaki fikir ayrılığından haberdarım aslında.
    Hatta geçen yaz almayı ciddi anlamda düşündüğüm bu amfilerden son anda bu yüzden vazgeçmiştim. Bu aralar bir arayış içindeyim açıkcası, farklı bir amfi dinleyip kendi deneyimimle değerlendirmek istiyorum aradaki farkları.
    Yoksa oturup Lepai'nin beğenmediğim yönleri neler diye düşünsem bir senelik kullanımın ardından sadece kumandalı olmayışı geliyor aklıma, bunun dışında oldukça tatmin ediciydi.

Marantz'ı çok uygun bir fiyata alıyor olacağım, dolayısıyla bir hayal kırıklığında dahi aldığım fiyata satabileceğimden bedavaya biraz tecrübe edinmiş olurum en kötü ihtimalle.

Yanlış anlamayın lütfen, yorumlarınıza değer veriyorum kesinlikle. 100 ile 2500 liralık iki anfinin aralarında fark olup olmadığını deneyimleme merakı da var sanırım bunun içinde.
  • ustaların yanında bize laf düşmez ama kendi fikrimi söylersem amfilerin arasındaki farkı anlamak için elimizde çok iyi bir hoparlor seti olmalı başka türlü arada farkı anlayamıyoruz.yani hoparlor iyi ise kalite farkını hissettiriyor eğer çok kaliteli değilse aradaki farkı anlayamıyoruz.belki yanılıyorumdur.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Ilker bey kısmen söylediklerinize katılıyorum hoparlörler belli bir seviyenin üstünde olmalı tabii ki ama bunu bir mutlak kriter olarak alamayız bence.. Yani eldeki hoparlör ne ise o hoparlör ile elde edilen sonuç baz alınıp fikirler buraya yazılsa bile illa ki ortalamaya vurulduğunda aynı sonuçlar elde edilecektir diye düşünüyorum.

• atalayalper kullanıcısına yanıt
    Alper merhaba

Konuyu açan arkadaş bana özelden ulaşmıştı. Hafta sonu bu sebeple bendeki 12cm mid-bas sürücülü Heco Victa 201 raf tipi hoparlörle bendeki ta2021 çipli Smsl sa-s3 ve Marantz pm6005 amfiyi karşılaştırdım.

Bendeki hoparlör ile düşük ses seviyesinde çok büyük bir fark olmadı ama sesi biraz daha açınca Marantz farkını ortaya koydu. Kontrollü ve daha dinamik bir ses verdiğini söyleyebilirim. Muhtemelen bu fark bx5 gibi biraz daha iyi bir hoparlör ile daha belirgin olacaktır.

Burada önemli olan konu Türkiye şartlarında iki amfi arasındaki 2000tl'lik farka değer mi? Bütçe sınırlı ise T sınıfı ile devam etmek çok da kötü bir karar olmaz. Ama konuyu açan arkadaşın Marantz'ı yurtdışından 1000tl gibi bir fiyata alma şansı varken bu değişiklik mantıklı olacaktır diye düşünüyorum.

• Bugüme kadar benim kullandığım smsl dahil biri hibrid 3 tane t sınıfı amfi dinleme şansım oldu keza teknik altyapısını bilmiyorum ama project in mini amfilerini de dinledim sanırım onlarda t sınıfı...düşük volume seviyelerinde kayda değer başarısı var ama kesinlikle ne orta seslerde akışkan ne de bass seslerde güçlü ama gene de 1000 tl seviyesindeki bir bookshelf hoparlörün daha iyi bir amfi alana kadar partneri olabilir.
    Ama bu cihazlara gerçek amfi muamelesi yapmayalım keza Atom işlemcili bir netbook ile 3D bir oyun oynamaya çalışmak gibi...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Onur selam, yazdıklarına katılıyorum zaten daha önce de dediğim gibi yüksek ses seviyelerinde t sınıfı amplilerde distorsiyon çok yüksek seviyelere çıkıyor ve amplinin gücü de düşük olduğu için bir anda havlu atıyor. Marantz belli bir yerden sonra t sınıfına göre daha stabil ve daha çok güç üretir bu doğrudur ama bu yere kadar yani kafa kafaya güçle çalıştıkları ses seviyeleri için marantz ve benzeri ampliler bariz daha detaylı ve etkileyici sese sahiptirler diyemeyiz bence.

• Metresi 10 TL'lik standart hoparlör kablosuyla 60 küsür TL'lik Supra ply 3.4s'in sese etkisi arasında bile bariz fark olduğundan söz ediliyorken 100 TL'lik amfiyle 2000 TL'lik amfinin arasında o kadar da büyük bir fark olmaması görüşü saçma değil mi?
  • T sınıfı ve entegre giriş modellerini parlak tiz seslerin rahatsız ediciliği ve bass sesler ile en güzel anlarsınız. Michael Jackson Billie jean'de orta bass sesler ve George Michael Feeling Good'da da parlak s ve f harflerini dikkatle dinleyin ikiside kolay parçlar değildir iyi demo müzikleridir. Ben marantz pm6005 almayın derim zaten pio n50 varsa içindeki dac'a boşuna para verirsiniz. Pm7004-6004 alın. 6004 ile 6005 arasında ses farkı tok adam akıllı çoo ufak fark var. Birazdaha açık çalıyor 6005 o kadar.

• Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Aslında bu değindiğiniz konu benim de aklımı kurcalayan bir meseleydi. N50'de hali hazırda dac varken dac içeren bir amfi almaya gerek var mı sorusunu kendime de soruyorum.
    Sonu 4 ile bitenler sanırım bir önceki seri. Bu çok önemli değil belki ama piyasada çok yaygın bulunmuyor 7004 ve 6004 modelleri.
    Açıkcası 6005 ile 6004 arasında dahili dac dışında bir fark olmadığına emin olsam sanırım 6004'ü düşünüyorum Zira fiyat olarak o daha da uygun. Hatta belki 7004 düşünmeye başlayabilirim, bütçeme uyarsa.

Ama şöyle bir arama yapınca bu modellerin sıfırı yok gibi. İkinci el olayı da muhtemelen görmeden, denemeden almak zorunda kalacağım için sıkıntılı olabilir.
    Birkaç ay önce 1250 TL'ye Rega Brio-R varken almadığım için çok kızıyorum kendime. Bu aralar 1600 TL civarı, tabii bulunabilirse.
  • dkelleci kullanıcısına yanıt
    Rega daha çok jazz ensturmanlas blues tipi müzikler ve daha kolay sürülen speakerlara gider. Yani açıp bir billie jean gibi parça dinleymessin adam akıllı. Ama ikinciel 7004 düşürebilirsiniz. 6005 ile 6004 arasında düzgün fark yok seste. Siz 7004 kovalayın piyasadan.

Ben de büyük çoğunlukla, yumuşak müzikler dinliyorum aslında.
    Enstrümantal, caz, sıcak vokaller. Enstrümanların başrolde olduğu müzikler. Favori müziklerimin hemen hepsi böyle.
    Araştırmalarım beni hep lambalı amfiye götürdü ama bütçe ve cesaretim pek elvermiyor şu an.
    Rega da genelde "sıcak çalan bir amfi" yorumlarını aldığı için hep radarımda yer aldı.

Ya da ben soruyu biraz daha açayım;
    Dinlediğim müzikler ve sahip olduğum diğer parçalar göz önünde bulundurulursa, beni Lepai'den daha iyi bir seviyeye taşıyacak 1000-1500 ve 1500-2000 aralığındaki amfi önerileri neler olabilir?
    Önceliğim 1000-1500 aralığı.
  • dkelleci kullanıcısına yanıt
    Eğer basslı parçalar dinlenmiyorsa rega brio r 1000-1500 aralığı için iyi. 1500-2000 aralığı içinde marantz pm7004 tabi bunlar ikinciel fiyatlar.

Rega Brio r kullandınız mı daha önce? Kullandıysanız hangi hoparlörler ile?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.