Şimdi Ara

@@@ JVC HA-FXT90 (ÇİFT DİNAMİK SÜRÜCÜ) TÜRKİYE'de İlk İnceleme @@@@

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
4.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • JVC HA FXT90 ile ilgili kısa ön izlenim eklemek istiyorum..

*

Bass: Bir dinamikten beklenen en iyi seviyelerde diyebilirim. Çift sürücülü dinamik kulaklığı olmasının

avantajını iyi kullanıyor ve sadece bass için ayrı bir sürücü olması kaliteyi üst seviyelere taşıyor.

Kesinlikle net ve sağlam vuruşlar sunuyor. Seste en ufak bozulma (distortion) yada ezilme yok.

Kullandığınız DAP sağlamsa resmen subwoofer etkisi veriyor. Dolgun ve doğal bir karakterde birbirini takip eden

seslerde tek tek sayılıyor. Bu konuda tam not aldı diyebilirim benden. Karşılaştırmak gerekirse IE8 geliyor aklıma..

Birde JVC FX700 neredeyse bunlara yaklaşan bir bass performansı sunuyor diyebilirim rahatlıkla.

Onlara 10 üzerinden 10 dersek buda 9 verir rahatlıkla. yani Fiyat perf. olarak JVC HA-FXT90 çok daha iyi..

Mid: Midler çok doğal. Sanatçının sesini daha önce HI-FI ev sisteminde dinlediyseniz aynı tonlarda ve doğallıkta sesi

rahatlıkla alabiliyorsunuz. Basslar kesinlikle midleri perdelemiyor bunu yine ayrı olan mid-tiz sürücüsüne bağlıyorum.

Sahnesi çok güzel ve ayrı gelen vokallerde yerleri net bir şekilde belirleyebiliyorsunuz bu çok güzel bir duygu.

Kenwood MG-G708 ile dinlediğim kayıpsız WAV sesler ile (1411kbit/sn) çok yüksek kalitede berrak ve rafine bir

sahne ile karşılanıyorsunuz. Kullandığım Comply T500 kulaklık süngerleri ise mükemmel uyum sağladı.

Kenwood MG-G708 dahili DAP (dijital ses işlemcisi) çok iyi iş çıkarıyor ve sesleri iyi duymamda çok yardımcı oldu.

Dış dünya ile bağları tamamen kopardım diyebilirim ve şuan bunları yazarken kulağımda "Faithless - Salva Me"

dinliyorum.. Sanki bir boşlukta sahnenin ortasında tek başına oturuyorsunuz. Tabanda sıfır dip ses ve derin sessizlik

vokaller - tüm detaylarıyla karşıdan tek tek geliyor yerleri belirlenebiliyor ve ayrım çok iyi sağlanmış durumda.

Tiz: Beni en çok rahatsız etmeyen yumuşaklıkta crispy tadında tizleri mest etti diyebilirim. Ne tür olursa olsun

hiçbir şekilde ses açıldığında Bassların tizleri baskı altına alamaması çok hoşuma gitti. Bunu bir diyaframdan duymak

çok güzel. Daha önce böyle net ve duyulabilir temizlikte mid ve tiz sesleri ATH-CK90PRO da dinlediğim aklıma geliyor

ama burada bir artı var ve kesinlikle ayrı kanaldan duyulan sağlam vuruşlu derin BASS lar...

*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 7 Aralık 2012; 20:21:36 >

• Eline sağlık abi inceleme için.

Kulaklığın sibilance durumu nedir peki? CK90'ın en sevdiğim yanı hiçbir şekilde sibilance yapmamasıydı. Bunda da o durum var mı?
  • Sağol Ayhan, elimden geldiğince duyduklarımı aktarmaya çalıştım.

JVC de en ufak sibilance sorunu yok çok şükür.

bende CK90PRO ve CKS90-NC (noise cancelling) kullanmıştım ve

CKS90 da NC sistemi aktifken sibilance oluyordu normal versiyonda olmuyordu.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 9 Kasım 2011; 23:08:27 >
  • Dinamiklerde çok karşılaştığım bir sorun ve özellikle bayan vokaller yüksek ses seviyelerinde baya sibilance'a uğruyordu. CKM99'u mesela çok beğenmiştim ses karakteri olarak ama sibilance sorunu nedeniyle satmıştım.
  • Özellikle dolgun bassların mid ve tizleri perdelemediğini çift dinamik sürücülü bir kulaklıkta duymak doğal olduğu kadar güzelde.

Farklı tarzlarda müzik dinliyorum yani tek bir çizgi yok, neredeyse her açıdan değerlendirdim diyebilirim.

Vokallerde sorunsuz şimdiye kadar rastlamadım. Doğal sesi yükselse bile nekadar berrak ve sorunsuz verebiliyor bu çok önemli.

Bu bağlamda bu gücü doğrudan sağlayan kaynak yani playerın kaliteside anlam kazanıyor.

Dahili yada harici bir Amfi olmadan zaten tad alınmıyor bu kesin.
  • Kulaklık süper.İzlenım için teşekkürler

Kenwood hakkında bilgi verebılırmısınız nerden aldınız vs?
  • Kutu içeriğinden kaç tane uç çıkıyor acaba ?
    İzolasyon ve konforu nasıl ?
    Bu konularıda merak ediyoruz, aydınlatırsanız sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AT CKS90 kullanmış biri olarak iki kulaklığında birbirine göre + yönlerini yazabilir misin acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMEA

AT CKS90 kullanmış biri olarak iki kulaklığında birbirine göre + yönlerini yazabilir misin acaba?

Aynen.

CKS90 ile birebir karşılaştırmasını bende merak ediyorum.
  • Fiyatlar ve getirtme durumu nedir acaba? Bide cks90 la karşılaştırmasını bende merak ettim.
  • En kısa sürede kendi fikirlerini yazarsan iki kulaklık arasındaki bizi sevindirmiş olursun.
  • Bass konusunda JVC nin daha doğal ve net vuruşları var, CKS 90 ile dolgunlukları neredeyse aynı ancak kalite açısından JVC bana göre daha üstün..

Tizleri ve midleri konusunda CKS90 daha arka planda kalıyor. Yani o yoğun bassları tek sürücü olması sebebiyle malesef midlerini perdeliyor.

Özellikle sahne ve ses ayrımı JVC de çok daha iyi. İkisinide kullanmış biri olarak JVC HA FXT 90 tavsiye ederim..
  • yeni bir kulaklik almak istemem nedeniyle listeme eklemistim. ancak yabanci forumlarda driver flex diye bir problemden bahsediyorlar.

Bu sorunun ne oldugunu tam olarak bilen var mi acaba ?
  • Piyasaya çok fazla sahtesinin sürüldüğü belirtiliyor çoğu forumda. Özellikle amerika pazarına sürülen bazı ürünlerin

fake olduğunu yazmışlar. Japonya'dan gelen ürünler haricinde güven olmaz bencede merak edenler için "üretim fabrikası deprem nedeniyle Çinde"

Bendekileri Japonya'dan getirttiğim için yabancı forumlarda bahsedilen esnek sürücü problemini hiç yaşamadım. Sanırım bunlar fake ürünlerde. Buda normal..

Kulaklıkları D-SLR profesyonel fotoğraf makinesi ile birlikte aynı kutuda getirttim.

Hatta getirttiğim Resmi Japon Posta takip numarasınıda yazayım yanlış anlaşılma olmasın.

RR822489698JP

http://www.ptt.gov.tr/index.snet?wapp=internationalDeliveryTracking_tr

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 28 Aralık 2011; 19:42:52 >

• Anladim tesekkurler.

Hocam sen elindekini satmayı düsünür müsün acaba ?
  • Merak ettiğim, fiyatları aynı olsa JVC HA-FXT90 mı Meelectronics a151 mi alınırdı?
  • arkadaşlar ben sizler kadar anlamıyorum henüz kulaklık ve müzik çalarlardan ve sizlere birkaç sorum olacak: ie8 ve bu incelenen ürün sanırım oldukça üst seviyelerde ve fiyatları da öyle. peki biraz daha aşağılara indiğinizde mesela sennheiser cx200 street kulaklığı deneyimleyeniniz oldu mu? forumda bu tarz konular var ama işten anlayan insanların her türlü kulaklığın tadını alması ardından yorum yapması gerektiğini düşünüyorum.cx200 ve creative ep630 karşılaştırıldığında en kaliteli sesi hangisi verir mesela.bass tiz mid ayrı ayrı bir performans incelemesi değilde sesleri boğuk verip vermedikleri ya da kırılmalar olup olmadığını merak ediyorum. bir de flac arşivi oluşturmak istiyorum internetten pek bi site bulamadım özellikle türkçe şarkılar için bir öneriniz var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: knukstar

arkadaşlar ben sizler kadar anlamıyorum henüz kulaklık ve müzik çalarlardan ve sizlere birkaç sorum olacak: ie8 ve bu incelenen ürün sanırım oldukça üst seviyelerde ve fiyatları da öyle. peki biraz daha aşağılara indiğinizde mesela sennheiser cx200 street kulaklığı deneyimleyeniniz oldu mu? forumda bu tarz konular var ama işten anlayan insanların her türlü kulaklığın tadını alması ardından yorum yapması gerektiğini düşünüyorum.cx200 ve creative ep630 karşılaştırıldığında en kaliteli sesi hangisi verir mesela.bass tiz mid ayrı ayrı bir performans incelemesi değilde sesleri boğuk verip vermedikleri ya da kırılmalar olup olmadığını merak ediyorum. bir de flac arşivi oluşturmak istiyorum internetten pek bi site bulamadım özellikle türkçe şarkılar için bir öneriniz var mıdır?

Merhaba. Ses konusuyla ilgili biri görmek güzel :)

Başından başlayayım; bu jvc ha fxt90 ile sennheiser IE8 aynı segmentte değil. IE8 daha çok "endgame" denilen ve kimileri için özel yapım (custom) kulaklıklardan önceki son adım. Fxt90 ise öyle değil, bahsettiğin cx200'ün 1-2 kademe üstünde, IE8'in belki de iki alt segmentinde. Zaten fiyatları da açıklar bu farkı ;) Bir IE8 (sıfır) alacağın paraya 2-3 fxt90 (ebay üstünden) alabilirsin ;)

Sennheiser cx 200 / 300 / Precision II ben dahil biz odyofillerin çoğunun taa en başta (kaliteli diye duyup) kullandığı kulaklıktır. Ve ep630'a göre daha iyi ses verir. Frekanslar daha az boğulur, davulcu atağa geçtiğinde eli ayağı ep630 kadar dolaşmaz :) Kıyasla daha nettir.

Sana iki önerim olacak. A. Hiçbirisini alma. Ya mp4nation sitesinden yada buradan Engin'den bir Brainwavz M2 al. Başlamak için çok çok iyi bir kulaklığın olur ve bir gün aynı şarkıda kafa kafaya kıyas yaparsan yüzüne bir gülümseme oturur :D B. Bu konuda ben ve benden daha ötede kişilerle tanışmak istiyorsanhttp://www.techno-fi.net/ sitesine üye ol ve nce kendini düzgünce bir tanıt. Camia yardımı sever, sana istemediğin kadar çok bilgi ve öneri gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mair -- 23 Mart 2012; 18:02:21 >

• öncelikle verdiginiz bilgiler çok değerli teşekkür ederim. tavsiyenize uymak istiyorum ama Engin dediğiniz arkadaş nerede ve nasıl ulaşacağım ben ona?
  • Şuradanhttp://forum.donanimhaber.com/m_46953958/mpage_1/f_/key_//tm.htm

Teknofi'den Mahir gönderdi deyin, belki minik bir ikram bile yapar :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.